X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)

Moja przygoda z CLO właśnie dobiegła ku końcowi. W chwili obecnej mamy miesiąc przerwy i od następnego cyklu będę brała Aromek i Medrol. Tutaj moja prośba do Olciii, mogłabyś mi napisać jak działa na Ciebie (efekty - w tym uboczne, samopoczucie i inne)? Będę wdzięczna. :)

Muszę trochę odsapnąć i odpuścić. Ostatnia porażka bardzo mnie przygniotła psychicznie, więc przestałam mierzyć tempkę, robić testy owu, sprawdzać śluz, doszukiwać się objawów. Przestałam też, niestety, wchodzić na forum. Przepraszam. Przepraszam, ale muszę chyba pobyć sama póki co.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! <3

Mamma-mia, po okrzyku wnioskuję, że czekałaś na @ z utęsknieniem, zatem gratuluję ;) Co do powtórki insuliny i glukozy - też ostatnio chciałam powtórzyć, by upewnić się, że przez te kilka miesięcy nic się nie zmieniło i jest ok, ale mój gin powiedział, że dopiero w ciąży. Skoro było wszystko ok, to tak jest i nie ma sensu robić.

Mamma-mia lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara,ja ostatnie badanie glukozy te podwojne robilam jak byłam w ciąży,także warto sprawdzić. Z kolei insuline badałam w październiku,więc też już troche minęło.

Ja biore lamette,czyli tez letrozol jak aromek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 19:05

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Cześć Dziewczyny! :)

Moja przygoda z CLO właśnie dobiegła ku końcowi. W chwili obecnej mamy miesiąc przerwy i od następnego cyklu będę brała Aromek i Medrol. Tutaj moja prośba do Olciii, mogłabyś mi napisać jak działa na Ciebie (efekty - w tym uboczne, samopoczucie i inne)? Będę wdzięczna. :)
    Cześć :-) Ja brałam Aromka w tym cyklu, na efekty czekam bo testować będę w okolicach walentynek ;-) Ja dostałam Aromka zamiast clo żeby rozruszać lewy jajnik (ja wszystkie owulację mam z prawej str a tam jest częściowo niedrożny jajowód) Niestety Aromek nie podziałał na lewy jajnik i znów owulacja była z prawej strony :P
    Ja brałam Aromka od 2 do 6dc, 2 tabletki. Czułam się po nim normalnie, może bardziej czułam pracę jajników. W każdym razie Aromek jest lepszy dla endometrium bo tak go nie osłabia :-)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    DOSTALAM OKRES! Eureka!!!! :)
    Zaczynamy nowy cykl! Jednak ten ten z ip glupoty gadal o tym moim endo.
    Jutro ide na prolaktyne i zastanawiam się też nad powtórka insuliny i glukozy.
    Powodzenia :-)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis 34 dc cyklu i tej @ dalej nie ma. Testy negatywne. Wkurza mnie to jak nie wiem, tak czekam na nowy cykl, czy ruszy lewy jajnik po clo i co... @ sobie zarty stroi

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, a ile masz dni po owu?

w ogole to ja zawsze po clo mialam szybko owulke - w 11/12 dc, a za szczesliwm razem w 24/25 dc juz wiedzialam o ciazy, a teraz nie dosc, ze clo nie zadzialalo, dopiero Lametta, to jeszcze cykl mial 39 dni!! :/

rany, ovufriend znowu ma problem z ładowaniem stron :/

age.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Lonia, a ile masz dni po owu?
    /
    Szczerze nawet nie wiem czy ona była, bo 12dc na badaniu drożności dopiero się coś zaczynało ruszać w prawym jajniku. A później już nie miałam usg,
    Luteinę zaczęłam brać 22 dc przez 5 dni (zawsze brałam 9 dni, ale nie chciałam rozciągać cyklu, a poza tym trochę przyspałam z luteiną).

35dc i 9 dzień po odstawieniu luteiny, co robić? dzwonić do ginekologa?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak dziewczynki z innej beczki, jednakże temat powiązany bezpośrednio z moimi staraniami i leczeniem.

ostatnio w mojej pracy strasznie popsuła się atmosfera za sprawą jednej pani, która popadła w fanatyzm na punkcie swoich wyników i słupków, do takiego stopnia, że do celu zaczęła dążyć naszym kosztem. jestem tym już strasznie zmęczona i nie mam motywacji. już od dawna myślę sobie, że muszę zmienić w końcu tę pracę bo stać mnie na więcej. boję się jednak takiej sytuacji, że jak zmienię pracę to uda mi się zajść w ciążę i wyjdzie na to, że specjalnie podjęłam zatrudnienie, żeby mieć gdzie na macierzyńskim posiedzieć. poza tym w nowej pracy na początek dostałabym pewnie 3miesięczny okres próbny i nie wiem jak to się ma do ewentualnej ciąży. oczywiście bardzo chcę zajść w ciążę i to jest moim priorytetem, ale nie wiem co mam robić, czy poczekać, aż nam się uda i zmienić pracę już po macierzyńskim, czy teraz kiedy starania są już na bardzo zaawansowanym poziomie i w każdej chwili coś się może zmienić.

i tkwię tak w tym martwym punkcie :/

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Zaczynałam od tego forum i dużo osób tu poznałam. Najbardziej utkwiła mi w głowie Jagna wiem że również jest w ciąży i widziałam że udzielała się tutaj ale ostatnio nie widzę jej postów. Wiecie może co i niej? Jagna kochana co i Ciebie jak się czujesz? Płeć znana?.
    Pozdrawiam was wszystkie starajace. Ja zaszlam jak odstawiłam clo

f2w33e3k5idkv34t.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam dziś u ginekologa- brak pęcherzyka dominującego...wzrost temperatury był ...powiedział że ma słabe usg i może być nie widać ciałka żółtego...już sama niewiem....dostałam kolejny komplet badań i czekam

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 jestes moja nadzieja :)
    Jestem ostatni cykl na clo, tez mam skryta nadzieje ze jeszcze jeden cykl po odstawieniu clo bedzie troche dzialalo :)

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml nie do końca będę twoja nadzieja bo zaszlam w cyklu kiedy odstawiłam bo tamtą ciążę poronilam w 6tc. Był to czerwiec a 15 września zobaczyłam ponownie dwie kreski:) uumnie raczej był problem z psychiką. Ale po 3 latach starania się udało. Mam nadzieję że szybko zobaczysz dwie upragnione kreseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:11

Joannanml lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 dzieki, zawsze jest jakies swiatelko nadziei :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Joannanml nie do końca będę twoja nadzieja bo zaszlam w cyklu kiedy odstawiłam bo tamtą ciążę poronilam w 6tc. Był to czerwiec a 15 września zobaczyłam ponownie dwie kreski:) uumnie raczej był problem z psychiką. Ale po 3 latach starania się udało. Mam nadzieję że szybko zobaczysz dwie upragnione kreseczki :)

problem z psychiką tzn? za bardzo chciałaś?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie co u Jagny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:33

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, mi sie wydaje,ze za krótko bralas ta luteine... mi zawsze dawali na 10 dni.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniach. Na razie dostałam sms z przychodni,ze mam prolaktyne podwyzszona i do leczenia. Także od dziś biorę Dostinex znowu.
    Nie wiem jakie jednostki wyszły, jutro dostanę papierek
    PRL 300,4
    Po MTC 4574

age.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Jagna, mamakejti dajcie znać co tam u was

Misia 69 lubi tę wiadomość

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    dziewczyny byłam dziś u ginekologa- brak pęcherzyka dominującego...wzrost temperatury był ...powiedział że ma słabe usg i może być nie widać ciałka żółtego...już sama niewiem....dostałam kolejny komplet badań i czekam
    Panan powiedz mi, byłaś u Lachowicza? Jak go oceniasz?
    Ja mam wizytę w piątek rano u niego i powiem szczerze mam jakieś obawy ;) nie wiem czemu, bez powodu.

Dziewczyny przed chwilą czytałam artykuły nt.szkodliwości BPA w plastikowych naczyniach, pudełkach i butelkach. Dramat jakiś, wiecie, że zakazano produkcji butelek dla dzieci i akcesoriów właśnie z tym składnikiem? Wydziela się on do organizmu wraz z piciem/jedzeniem i powoduje destrukcje systemu hormonalnego :O Szok. Ostatnio kupowałam butelkę filtrującą wodę, jest BPA free, ale zawiera Tritan. Czytam, że on jest równie szkodliwy :( Nieeee no normalnie truje się człowiek cały czas! Zachodzę w głowę skąd u mnie podwyższona prolaktyna, może właśnie stąd? Moze świruję, ale naprawdę jest mnostwo badan nt.temat, wiec to nie jakieś plotki. Mam nadzieję, że to nie stąd moje problemy z zajściem, ale od dziś już nie piję z tej butelki. Cholera jasna a dopiero co zrobiłam zapas filtrów dla siebie i męża :/ chyba na allegro sprzedam.

Misia 69 hej :) Zaszłaś od razu w następnym cyklu pod odstawieniu clo? Ile cykli z clo miałaś? Ogólnie długie starania?

‹‹ 2353 2354 2355 2356 2357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ