Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan wyslalam Ci zaproszenie ;) przyjmij to Ci skrobne wiadomosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 10:15

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Czy można dołączyć do watku;P Szukam otuchy, proszę powiedzcie mi że któraś zaszła przy clo+ovitrelle....to mój drugi cykl dziś 25 dc i wszytko wskazuje, że znów przyjdzie @@...cycki jak na okres;(( nie mam już sił 2 lata starań niby zdrowi;(
    jak sobie urwać mózg, skoro wszyscy mówią o jakieś blokadzie emocjonalnej:(
    Może faktycznie sie zachodzi, jak wewnętrznie powiem sobie KUR...pierdole to:D ale jeszcze nie miałam takiego momentu...bo bardzo chce zostać mamą :(

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też dano 6 cykli i potem przerwa i IUI:( ?

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie po wizycie zaczynam byc wreszcie pozytywnie nastawiona, czarne mysli sie juz chyba rozchodza: nie widac typowo cysty na jajniku, ktora kiedys byla obecna, jakis maly zarys jest, ale mozliwe ze juz zanika :) Mam dzis 13dc i pecherzyk 17mm, w pon.ide znowu na monit, ale ponoc w weekend powinien pecherzyk peknac.
    W planach mamy ponowne badanie meza (kolejny lekarz ktory twierdzi, ze jednak tu moze lezec problem) i za miesiac hsg-dostalam wreszcie normalne namiary, zeby zrobic je na nfz. Czekam tez na wynik posiewu i wymazy, mam miec w poniedzialek, oby byly w porzadku.
    Oeparol chyba faktycznie dziala, bo sluz jest :) ale nie moge doreac nigdzie zelu Conceive a lekarz jednak zalecil, skoro plemniki sa za wolne a ja musze stymulowac produkcje sluzu.
    No coz... wracamy do pracy heh ;)

panan12 lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    nie moge doreac nigdzie zelu Conceive a lekarz jednak zalecil, skoro plemniki sa za wolne a ja musze stymulowac produkcje sluzu.

Selina, podobno w każdej aptece tylko na zamówienie. też myślałam, że się nie da tego tak łatwo dostać ale udało się. polecam, przypomina prawdziwy śluz i długo utrzymuje się w środku. u mnie w tym miesiącu tylko w nim nadzieja bo owulacja byla dwa dni po seksach :/ może przez dwa dni utrzymał je w sprawności :)

Patus777, tu wszystkie zmagamy się z pomocą clo i są różne przypadki. ja miałam 2 miesiące, potem 3 miesiące przerwy i teraz znów pierwszy miesiąc po przerwie lecę na clo. tylko jak już mówiłąm ciężko jest wyliczyć kiedy owulacja, bo pierwszy monitoring pokazał pęcherzyk a drugi za tydzień że owulacja była. i słabo się wstrzeliliśmy. przytulanki były 2 dni po i dwa dni przed

Patus_777 lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina ja zamawiam ten zel na allegro.

Patus777 ja juz 3 lata czekam na cud - mysle, że kiedyś nastapi. A droznosc jajowodow mialas sprawdzana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena miałam już ten żel, stosowałam w grudniowym cyklu (3 aplikatory). Dziś zamówiłam w aptece obok mnie i wieczorem już ma być. Wcześniej też zamawiałam go przez internet.
    Lekarz przepisał mi też bromka na moją prolaktynę, od dziś na noc mam brać, zaczynam od 1/4 tabletki.

Ogólnie w parę sekund zrobiłam się kłębkiem nerwów. Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok! Otóż umówiłam się dziś do podologa (od stóp) i okazało się, że umówiłam się w złe miejsce :( na 2gim końcu miasta. Dobrze, ze zorientowałam sie prawie godzine przed czasem jak zadzwoniłam powierdzić wizytę a tam nie mają mnie w grafiku... Niech to szlag! Nie wiem gdzie ja miałam głowę i jak ja to zrobiłam :( Normalnie aż się ze złości poryczałam, bo czekałam trochę na tą wizytę i juz chcialam to mieć z głowy. Teraz znow pare dni oczekiwania na wizytę tam gdzie chcialam. Juz mam humor na dzis spaprany przez to

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To walczmy razem;( miło, że są kobiety, które znają się na problemie... niestety mało kto rozumie nasz problem...same dobrze wiecie, jak to jest kiedy wszyscy mają., a wy nie;(

Nie, nie miałam drożności dopiero zaczęłam walkę z 2 cyklem clo u boku dobrej specjalistki niepłodności, ona sądzi, że jesteśmy na tyle zdrowi że mamy na razie z tym popróbować;( może mi zaproponuje drożność jesli nic nie zaskoczy:(
    robiłam badania hormony itd ok...mąż 3 razy badania nasienia i 3 super poprawa, bo miał obniżony ruch przez leki na kręgosłup, przy takich wynikach powinno się zajść ma w normie...

miałam 2 pęcherzyki w tym cyklu...ale ja często jestem przeziębiona, chora ...nie wiem może to przyczyna, że mam słaby organizm....teraz jadę na antybiotyku ale bezpiecznym jakkbym "niby" była....chociaż w to wątpię...

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 glowa do gory, skoro jestes pod opieka dobrego lekarza to on/ona wie dobrze co robi. Troche pozytywnego myslenia, czeste przytulanie i bedzie dobrze!
    A co do czestych przeziebien to watpie zeby to mialo wplyw, no antybiotyki raczej tak, ale zwykle przeziebienie raczej nie, zalezy tez od organizmu.
    Uodparniasz organizm? Miodzik z lokalnej pasieki, syrop z malin wlasnej roboty robiony latem, sok z aronii, kanapki z czosnkiem, duzo warzyw i owocow :)
    Glowa do gory i usmiech na twarz i bedzie lepiej :)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus, nieraz tak jest, że ładne pęcherzyki rosną, ładne endometrium, miód malina, nic tylko brać i zachodzić. niestety w wielu przypadkach przychodzi ta nasza nielubiana @ i pytanie dlaczego znów się nie udało skoro wszystko było cacy???

Ja w tym cyklu miałam 3, pękł jeden. modlić się, żeby armia przetrwała dwa dni :) jeśli nie, zaczynamy zabawę na nowo i znów clo.

Selina, zdarza się. nie ma się co denerwować, zapisz się jeszcze raz albo udaj głupa i powiedz że jesteś pewna, że się umawiałaś i zażądaj wpisania Cię na listę :)

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Patus_777 glowa do gory, skoro jestes pod opieka dobrego lekarza to on/ona wie dobrze co robi. Troche pozytywnego myslenia, czeste przytulanie i bedzie dobrze!
    A co do czestych przeziebien to watpie zeby to mialo wplyw, no antybiotyki raczej tak, ale zwykle przeziebienie raczej nie, zalezy tez od organizmu.
    Uodparniasz organizm? Miodzik z lokalnej pasieki, syrop z malin wlasnej roboty robiony latem, sok z aronii, kanapki z czosnkiem, duzo warzyw i owocow :)
    Glowa do gory i usmiech na twarz i bedzie lepiej :)

piję imbir +miód cytryna, witaminy+ tran...ale u mnie jest problem bo wszytstko przynoszę od dzieci z przedszkola:( jestem zasłaba...chyba zainwestuję w sok z brzozy :DDD bo już nie mam pojęcia...

a na tym forum udało się jakieś z tym clo ?:) jest chociaż jakaś nadzieja niż tylko statystyka 20% szans, reszta gra natury...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Patus, nieraz tak jest, że ładne pęcherzyki rosną, ładne endometrium, miód malina, nic tylko brać i zachodzić. niestety w wielu przypadkach przychodzi ta nasza nielubiana @ i pytanie dlaczego znów się nie udało skoro wszystko było cacy???

Ja w tym cyklu miałam 3, pękł jeden. modlić się, żeby armia przetrwała dwa dni :) jeśli nie, zaczynamy zabawę na nowo i znów clo.

Selina, zdarza się. nie ma się co denerwować, zapisz się jeszcze raz albo udaj głupa i powiedz że jesteś pewna, że się umawiałaś i zażądaj wpisania Cię na listę :)

to chyba już zalezy od komórki jej siły i szybkiego zołnierza;D może trzeba zmienić;D ostatnio myśle, co by bylo gdyby:D pozyczyć nasienie;DD bez jaj...ja mojemu podaje jeszcze MenMag czasem brał Mace ...ale mu niedobrze po tym;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:58

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klika postow wczesniej Misia69 pisala, że jak odstawila Clo to zaszla.
    Niektore dziewczyny pisaly, ze w pierwszym cyklu zaszly, niektore w drugim a niektore wcale.
    Wiec nie ma reguly.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na różnych forach czytałam, że częściej pomaga niż nie. mam nadzieje, że wszystkim nam pomoże, tylko pewnie jednym wcześniej drugim później.

różnie działa na każdą z nas. kiedyś jak zaczynałam brać bromka, pierwsze co sprawdziłam fora. wyszło, że prawie każda po nim zachodzi. byłam szczęśliwa, że w końcu się coś zadzieje. no i bromka biorę już 2 lata. jak widać wielkiego wrażenia na moim organizmie nie zrobił :/

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny jak mi psycha zadziala az jestem sama zla na siebie. Ale od poczatku. Przepisal mi lekarz clo na 4 cykle, poszlam do apteki 2 opakowania 46 zl - doznalam szoku, myslalam ze bedzie taniej. No wiec mysle, kurna glupio byloby w pierwszym cyklu zajsc a reszta tabletek poszlaby na zmarnowanie....
    No i nie zaszlam w pierwszym ani drugim ani trzecim cyklu....zuzylam wszytskie tabletki co kupilam.....
    Mysle ze podswiadomosc splatala mi figla :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena to bromek trzeba brać cały czas? :/ Kurczę, myślałam, że wystarczy przez parę miesięcy uregulowac prolaktynę i odstawić, nie spodziewałam się, że będę musiała go przyjmować dopóki nie zajdę echh

Joanna ja to dopiero dziś doznałam szoku, jak wydałam parę stówek u lekarza :O Trochę mnie wbiło w fotel nie ukrywam, to dla mnie duże kwoty. Te wszystkie badania (ostatnio na posiew z wymazem wydałam 240zł), suplementy, żele, leki nas rujnują :( Naprawdę przez to jest ostatnio strasznie krucho z kasą.
    Dobrze naprawdę mają Ci, którzy zachodzą od razu i omijają ich te wszystkie badania i leczenia, bo oszczędzają duuuużo pieniędzy

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Czy wam też dano 6 cykli i potem przerwa i IUI:( ?

Ja niby mam tak mieć... obecnie to mój piąty stymulowany cykl. Ale przed inseminacją chyba czeka mnie jeszcze laparoskopia.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ogolnie po wizycie zaczynam byc wreszcie pozytywnie nastawiona, czarne mysli sie juz chyba rozchodza: nie widac typowo cysty na jajniku, ktora kiedys byla obecna, jakis maly zarys jest, ale mozliwe ze juz zanika :) Mam dzis 13dc i pecherzyk 17mm, w pon.ide znowu na monit, ale ponoc w weekend powinien pecherzyk peknac.
    W planach mamy ponowne badanie meza (kolejny lekarz ktory twierdzi, ze jednak tu moze lezec problem) i za miesiac hsg-dostalam wreszcie normalne namiary, zeby zrobic je na nfz. Czekam tez na wynik posiewu i wymazy, mam miec w poniedzialek, oby byly w porzadku.
    Oeparol chyba faktycznie dziala, bo sluz jest :) ale nie moge doreac nigdzie zelu Conceive a lekarz jednak zalecil, skoro plemniki sa za wolne a ja musze stymulowac produkcje sluzu.

Selina, haha :P ja też mam 13dc i pęcherzyk 17mm. W poniedziałek idę na usg i jeśli nadal będzie to dostane pregnyl. Kolejny raz idziemy łeb w łeb :P :D

Edit: a może raczej jajo w jajo ;) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:37

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek jak tam u Ciebie w tym cyklu? :) Bylas na monicie?
    EDIT: haha uprzedzilas moje pytanie :D ale jestesmy zsynchronizowane! szok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:38

Parsleyek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, słyszałam, że niektórzy muszą brać ciągle, ja odstawiłam po pół roku i znów prolaktyna wzrosła więc biorę go stale od początku leczenia po pół tabletki. co do kosztów to masz rację, nie dość, że i tak cierpimy psychicznie to jeszcze te kosmiczne koszta!!

Co dalej???
‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ