X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan wyslalam Ci zaproszenie ;) przyjmij to Ci skrobne wiadomosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 10:15

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Czy można dołączyć do watku;P Szukam otuchy, proszę powiedzcie mi że któraś zaszła przy clo+ovitrelle....to mój drugi cykl dziś 25 dc i wszytko wskazuje, że znów przyjdzie @@...cycki jak na okres;(( nie mam już sił 2 lata starań niby zdrowi;(
    jak sobie urwać mózg, skoro wszyscy mówią o jakieś blokadzie emocjonalnej:(
    Może faktycznie sie zachodzi, jak wewnętrznie powiem sobie KUR...pierdole to:D ale jeszcze nie miałam takiego momentu...bo bardzo chce zostać mamą :(

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też dano 6 cykli i potem przerwa i IUI:( ?

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie po wizycie zaczynam byc wreszcie pozytywnie nastawiona, czarne mysli sie juz chyba rozchodza: nie widac typowo cysty na jajniku, ktora kiedys byla obecna, jakis maly zarys jest, ale mozliwe ze juz zanika :) Mam dzis 13dc i pecherzyk 17mm, w pon.ide znowu na monit, ale ponoc w weekend powinien pecherzyk peknac.
    W planach mamy ponowne badanie meza (kolejny lekarz ktory twierdzi, ze jednak tu moze lezec problem) i za miesiac hsg-dostalam wreszcie normalne namiary, zeby zrobic je na nfz. Czekam tez na wynik posiewu i wymazy, mam miec w poniedzialek, oby byly w porzadku.
    Oeparol chyba faktycznie dziala, bo sluz jest :) ale nie moge doreac nigdzie zelu Conceive a lekarz jednak zalecil, skoro plemniki sa za wolne a ja musze stymulowac produkcje sluzu.
    No coz... wracamy do pracy heh ;)

panan12 lubi tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    nie moge doreac nigdzie zelu Conceive a lekarz jednak zalecil, skoro plemniki sa za wolne a ja musze stymulowac produkcje sluzu.

Selina, podobno w każdej aptece tylko na zamówienie. też myślałam, że się nie da tego tak łatwo dostać ale udało się. polecam, przypomina prawdziwy śluz i długo utrzymuje się w środku. u mnie w tym miesiącu tylko w nim nadzieja bo owulacja byla dwa dni po seksach :/ może przez dwa dni utrzymał je w sprawności :)

Patus777, tu wszystkie zmagamy się z pomocą clo i są różne przypadki. ja miałam 2 miesiące, potem 3 miesiące przerwy i teraz znów pierwszy miesiąc po przerwie lecę na clo. tylko jak już mówiłąm ciężko jest wyliczyć kiedy owulacja, bo pierwszy monitoring pokazał pęcherzyk a drugi za tydzień że owulacja była. i słabo się wstrzeliliśmy. przytulanki były 2 dni po i dwa dni przed

Patus_777 lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina ja zamawiam ten zel na allegro.

Patus777 ja juz 3 lata czekam na cud - mysle, że kiedyś nastapi. A droznosc jajowodow mialas sprawdzana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena miałam już ten żel, stosowałam w grudniowym cyklu (3 aplikatory). Dziś zamówiłam w aptece obok mnie i wieczorem już ma być. Wcześniej też zamawiałam go przez internet.
    Lekarz przepisał mi też bromka na moją prolaktynę, od dziś na noc mam brać, zaczynam od 1/4 tabletki.

Ogólnie w parę sekund zrobiłam się kłębkiem nerwów. Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok! Otóż umówiłam się dziś do podologa (od stóp) i okazało się, że umówiłam się w złe miejsce :( na 2gim końcu miasta. Dobrze, ze zorientowałam sie prawie godzine przed czasem jak zadzwoniłam powierdzić wizytę a tam nie mają mnie w grafiku... Niech to szlag! Nie wiem gdzie ja miałam głowę i jak ja to zrobiłam :( Normalnie aż się ze złości poryczałam, bo czekałam trochę na tą wizytę i juz chcialam to mieć z głowy. Teraz znow pare dni oczekiwania na wizytę tam gdzie chcialam. Juz mam humor na dzis spaprany przez to

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To walczmy razem;( miło, że są kobiety, które znają się na problemie... niestety mało kto rozumie nasz problem...same dobrze wiecie, jak to jest kiedy wszyscy mają., a wy nie;(

Nie, nie miałam drożności dopiero zaczęłam walkę z 2 cyklem clo u boku dobrej specjalistki niepłodności, ona sądzi, że jesteśmy na tyle zdrowi że mamy na razie z tym popróbować;( może mi zaproponuje drożność jesli nic nie zaskoczy:(
    robiłam badania hormony itd ok...mąż 3 razy badania nasienia i 3 super poprawa, bo miał obniżony ruch przez leki na kręgosłup, przy takich wynikach powinno się zajść ma w normie...

miałam 2 pęcherzyki w tym cyklu...ale ja często jestem przeziębiona, chora ...nie wiem może to przyczyna, że mam słaby organizm....teraz jadę na antybiotyku ale bezpiecznym jakkbym "niby" była....chociaż w to wątpię...

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 glowa do gory, skoro jestes pod opieka dobrego lekarza to on/ona wie dobrze co robi. Troche pozytywnego myslenia, czeste przytulanie i bedzie dobrze!
    A co do czestych przeziebien to watpie zeby to mialo wplyw, no antybiotyki raczej tak, ale zwykle przeziebienie raczej nie, zalezy tez od organizmu.
    Uodparniasz organizm? Miodzik z lokalnej pasieki, syrop z malin wlasnej roboty robiony latem, sok z aronii, kanapki z czosnkiem, duzo warzyw i owocow :)
    Glowa do gory i usmiech na twarz i bedzie lepiej :)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus, nieraz tak jest, że ładne pęcherzyki rosną, ładne endometrium, miód malina, nic tylko brać i zachodzić. niestety w wielu przypadkach przychodzi ta nasza nielubiana @ i pytanie dlaczego znów się nie udało skoro wszystko było cacy???

Ja w tym cyklu miałam 3, pękł jeden. modlić się, żeby armia przetrwała dwa dni :) jeśli nie, zaczynamy zabawę na nowo i znów clo.

Selina, zdarza się. nie ma się co denerwować, zapisz się jeszcze raz albo udaj głupa i powiedz że jesteś pewna, że się umawiałaś i zażądaj wpisania Cię na listę :)

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Patus_777 glowa do gory, skoro jestes pod opieka dobrego lekarza to on/ona wie dobrze co robi. Troche pozytywnego myslenia, czeste przytulanie i bedzie dobrze!
    A co do czestych przeziebien to watpie zeby to mialo wplyw, no antybiotyki raczej tak, ale zwykle przeziebienie raczej nie, zalezy tez od organizmu.
    Uodparniasz organizm? Miodzik z lokalnej pasieki, syrop z malin wlasnej roboty robiony latem, sok z aronii, kanapki z czosnkiem, duzo warzyw i owocow :)
    Glowa do gory i usmiech na twarz i bedzie lepiej :)

piję imbir +miód cytryna, witaminy+ tran...ale u mnie jest problem bo wszytstko przynoszę od dzieci z przedszkola:( jestem zasłaba...chyba zainwestuję w sok z brzozy :DDD bo już nie mam pojęcia...

a na tym forum udało się jakieś z tym clo ?:) jest chociaż jakaś nadzieja niż tylko statystyka 20% szans, reszta gra natury...

Joannanml lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Patus, nieraz tak jest, że ładne pęcherzyki rosną, ładne endometrium, miód malina, nic tylko brać i zachodzić. niestety w wielu przypadkach przychodzi ta nasza nielubiana @ i pytanie dlaczego znów się nie udało skoro wszystko było cacy???

Ja w tym cyklu miałam 3, pękł jeden. modlić się, żeby armia przetrwała dwa dni :) jeśli nie, zaczynamy zabawę na nowo i znów clo.

Selina, zdarza się. nie ma się co denerwować, zapisz się jeszcze raz albo udaj głupa i powiedz że jesteś pewna, że się umawiałaś i zażądaj wpisania Cię na listę :)

to chyba już zalezy od komórki jej siły i szybkiego zołnierza;D może trzeba zmienić;D ostatnio myśle, co by bylo gdyby:D pozyczyć nasienie;DD bez jaj...ja mojemu podaje jeszcze MenMag czasem brał Mace ...ale mu niedobrze po tym;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:58

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klika postow wczesniej Misia69 pisala, że jak odstawila Clo to zaszla.
    Niektore dziewczyny pisaly, ze w pierwszym cyklu zaszly, niektore w drugim a niektore wcale.
    Wiec nie ma reguly.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na różnych forach czytałam, że częściej pomaga niż nie. mam nadzieje, że wszystkim nam pomoże, tylko pewnie jednym wcześniej drugim później.

różnie działa na każdą z nas. kiedyś jak zaczynałam brać bromka, pierwsze co sprawdziłam fora. wyszło, że prawie każda po nim zachodzi. byłam szczęśliwa, że w końcu się coś zadzieje. no i bromka biorę już 2 lata. jak widać wielkiego wrażenia na moim organizmie nie zrobił :/

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny jak mi psycha zadziala az jestem sama zla na siebie. Ale od poczatku. Przepisal mi lekarz clo na 4 cykle, poszlam do apteki 2 opakowania 46 zl - doznalam szoku, myslalam ze bedzie taniej. No wiec mysle, kurna glupio byloby w pierwszym cyklu zajsc a reszta tabletek poszlaby na zmarnowanie....
    No i nie zaszlam w pierwszym ani drugim ani trzecim cyklu....zuzylam wszytskie tabletki co kupilam.....
    Mysle ze podswiadomosc splatala mi figla :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena to bromek trzeba brać cały czas? :/ Kurczę, myślałam, że wystarczy przez parę miesięcy uregulowac prolaktynę i odstawić, nie spodziewałam się, że będę musiała go przyjmować dopóki nie zajdę echh

Joanna ja to dopiero dziś doznałam szoku, jak wydałam parę stówek u lekarza :O Trochę mnie wbiło w fotel nie ukrywam, to dla mnie duże kwoty. Te wszystkie badania (ostatnio na posiew z wymazem wydałam 240zł), suplementy, żele, leki nas rujnują :( Naprawdę przez to jest ostatnio strasznie krucho z kasą.
    Dobrze naprawdę mają Ci, którzy zachodzą od razu i omijają ich te wszystkie badania i leczenia, bo oszczędzają duuuużo pieniędzy

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Czy wam też dano 6 cykli i potem przerwa i IUI:( ?

Ja niby mam tak mieć... obecnie to mój piąty stymulowany cykl. Ale przed inseminacją chyba czeka mnie jeszcze laparoskopia.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ogolnie po wizycie zaczynam byc wreszcie pozytywnie nastawiona, czarne mysli sie juz chyba rozchodza: nie widac typowo cysty na jajniku, ktora kiedys byla obecna, jakis maly zarys jest, ale mozliwe ze juz zanika :) Mam dzis 13dc i pecherzyk 17mm, w pon.ide znowu na monit, ale ponoc w weekend powinien pecherzyk peknac.
    W planach mamy ponowne badanie meza (kolejny lekarz ktory twierdzi, ze jednak tu moze lezec problem) i za miesiac hsg-dostalam wreszcie normalne namiary, zeby zrobic je na nfz. Czekam tez na wynik posiewu i wymazy, mam miec w poniedzialek, oby byly w porzadku.
    Oeparol chyba faktycznie dziala, bo sluz jest :) ale nie moge doreac nigdzie zelu Conceive a lekarz jednak zalecil, skoro plemniki sa za wolne a ja musze stymulowac produkcje sluzu.

Selina, haha :P ja też mam 13dc i pęcherzyk 17mm. W poniedziałek idę na usg i jeśli nadal będzie to dostane pregnyl. Kolejny raz idziemy łeb w łeb :P :D

Edit: a może raczej jajo w jajo ;) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:37

Selina, Olciaaa lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek jak tam u Ciebie w tym cyklu? :) Bylas na monicie?
    EDIT: haha uprzedzilas moje pytanie :D ale jestesmy zsynchronizowane! szok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:38

Parsleyek, Olciaaa lubią tę wiadomość

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, słyszałam, że niektórzy muszą brać ciągle, ja odstawiłam po pół roku i znów prolaktyna wzrosła więc biorę go stale od początku leczenia po pół tabletki. co do kosztów to masz rację, nie dość, że i tak cierpimy psychicznie to jeszcze te kosmiczne koszta!!

Co dalej???
‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ