CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma Mia, masz rację chyba najpewniej to chodzić na monitoring, aż coś pęknie, bo tak to nie masz pewności.
ja jak ostatnio byłam to mi lekarz powiedział, że prawdopodobnie owulka była, tylko to co zostało to nie jest JESZCZE ciałkiem żółtym. zdziwiło mnie to, bo wyobrażałam sobie, że w momencie pęknięcia od razu robi się z tego ciałko żółte. hmm. chyba jeszcze mało wiempoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
no bo on właśnie był taki o nierównych brzegach. no ale to mi się nie kalkuluje
obstawiałam owulkę 11-12dc. w 15dc miałam bóle z prawej strony dość silne odczuwalne. potem monit w 17dc i tadaaa: sflaczały pęcherzyk. więc w końcu już nie wiem. nadal obstawiam że owulka była 15dc
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
więc jeśli na mój gust pęcherzyk pękł w 15dc powodując dyskomfort to czy w 17dc był jeszcze sflaczały pęcherzyk czy już powinno być coś innego?
zgłupiałam
Co dalej???
-
Hej dziewczyny!
Jechałam dziś do gina z przygotowanym pregnylem na zastrzyk a na usg okazało się, że z tego jak myślałam marnego cyklu - pękły dwa pęcherzyki!Pregnyl został w torebce
Jednak to już moja piąta potwierdzona owulacja, więc teraz ze spokojem - czas oczekiwania
Jeśli się nie powiedzie decyzja należy do mnie - albo jeszcze jeden cykl stymulowany albo laparoskopia..
Czy AMH robiłyście w dowolnym dniu cyklu???
Selina Ty też dziś monitoring?Mamma-mia lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek widzisz?
nie ma co oceniać dnia przed zachodem słońca
a może akurat coś z tego będzie
Parsleyek lubi tę wiadomość
Co dalej???
-
Marlena mogl byc sflaczaly pecherzyk 2 dni po ovu. Kilka dni pozniej bylo cialko zolte, u mnie jakis tydzien po ovu byl monitoring i juz bylo.
Parsleyek, zrob AMH w 3dc. Wiekszosc uwaza, ze nie ma znaczenia, a jednak 3 dnia jest podobno najwyzsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:25
Parsleyek lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Niezapominajka dzięki
no to może jest szansa jeszcze
Co dalej???
-
nick nieaktualnyPersylek trzymam kciuki
Mamma-mia - zobaczymy co ginek powie, a do niego wybieram sie dopiero w nastepnym cyklu, chce jeszcze jeden cykl poczekac, bo czasami jajniki ruszaja ze zdwojona sila po odstawieniu tabletek hormonalnych.
Dziewczyny widzialam, ze wczesniej pisalyscie o skrzepach podczas okresu. No wlasnie wczoraj- na poczatku mialam same skrzepy, az musialam pod prysznicem sobie wygarnac, bo mi sie zatamowalo -sorki za szczegoly ale nie wiem czy traktowac to jako problem, czy tylko ja tak mam, czy po prostu taki moj organizm. Kiedys mowilam o tym mojemu ginek ale nie podjal tego tematu, zbagatelizowal toParsleyek lubi tę wiadomość
-
Joannanml wrote:Dziewczyny widzialam, ze wczesniej pisalyscie o skrzepach podczas okresu. No wlasnie wczoraj- na poczatku mialam same skrzepy, az musialam pod prysznicem sobie wygarnac, bo mi sie zatamowalo -sorki za szczegoly ale nie wiem czy traktowac to jako problem, czy tylko ja tak mam, czy po prostu taki moj organizm. Kiedys mowilam o tym mojemu ginek ale nie podjal tego tematu, zbagatelizowal to
wiesz, to chyba jest normalne, im grubsze endometrium tym chyba tego więcej. i to raczej nie skrzepy krwi tylko złuszczona śluzówka. mi kiedyś takie kawały leciały że szok! to się w ogóle nie wchłaniało w podpaskępowiedziałam lekarzowi a on też nic. powiedział że to normalne.
z resztą dalej tak się u mnie dzieje, z tym że to raczej tylko jeden dzień a potem jest normalne. strasznie tego nie lubię. bleeepoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 lutego 2017, 18:23
-
nick nieaktualnyParsleyek mialam miec z samego rana monit, ale musialam odwolac wizyte nie dalam rady
Probowalam sie dostac na monit do poprzedniego gina, ktory mnie monitorowal mies.temu, ale powoedzieli mo w rejestracji ze nie ma szans... Kurcze miesiac temu jakos znalazl dla mnie te 5min.a teraz mipowiedzieli ze termin na marzec-ja czaje ze na wizyte, ale ta babka jakas niekumata chyba byla. No nic, nic juz nie zdzialam. Moze owu bedzie.
Trzymam kciuki za Twoje jajeczka, super ze 2 pecherzyki pekly
Ja dzis dostalam mmsa od kolezanki, ktora urodzila wlasnie slicznego synkaAz mi sie cisnienie z radosci podnioslo! heh To juz 2gi porod w przeciagu tygodniau moich znajomych
jeat wysyp. Zawsze lzy mi sie do oczu cisna na takie wiesci
strasznie sie ucieszylam
Mamma-mia, Parsleyek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAicha4811 - sprzedajesz clo czyli Tobie sie udalo po tych tabletkach zafasolkowac?
Lonia, Marlena88 - dzieki za info, bo juz myslalam ze to cos ze mna jest nie tak.
Selinamoim zdaniem zawsze trzeba sie cieszyc jak dziecko sie rodzi, czy to nasze czy znajomych czy w rodzinie
Selina lubi tę wiadomość
-
Lonia normalnie nie ma powodu do zmartwien, jak sie pojawiaja skrzepy.
U kobitek, ktore maja endometrioze niestety moze miec to znaczenie, bo z tych skrzepow moze byc endometrioza, jak sie dziady nie zluszcza i nie wydala, stad dobrze jest rozrzedzic krew, zeby skrzepow nie bylo.
U mnie tez w tym tygodniu sie synek u znajomych urodzilzaplanowany i w tym terminie tez poczety, raz dwa im poszlo.
Z pierwszym dzieckiem byla wpadkaStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualny
-
tak, ale to się zaczęło dopiero dziś pojawiać
tym bardziej nie skorzystam
nie lubię nachalnych reklam
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Kurcze dziewczyny czy Was tez tak denerwuja te nachalne reklamy Invimed jak sie wejdzie na forum? masakra za kazdym wejsciem i zmiana tematu to samo grrrr
Jeszcze mnie wkurza, że mają słaby serwer i na ovu czesto jest problem z wejsciem
Selina - cholera noszkoda, ze sie nie udalo dostać. A do tego obecnego nie masz szans wepchnac sie wieczorem?
Marlena - to pewnie bla w 15 dc
co do skrzepów, to mi byly gin mowil, ze jesli o jednorazowa sytuacja to nie martwic sie, ale jesli sie powarza to zeby dla pewnosci usg zrobic.