CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo zalezy w jakich dniach bierzesz, ja bralam od 2 dc -5 dni, i owu mialam w 14dc. Ale nie ma co sie za bardzo stresowac. Co ma byc to będzie. Widocznie tak mialo byc, ze zapomniałaś naczczo i może własnie w tym cyklu coś z tego wyjdzie? Glowa do gory, koniec z czarnowidztwem.
-
nick nieaktualny
-
Ale jestem pierdola... Zalatwilam pimafucin i pimafukort bez recepty, ale nie popatrzylam sie ze Pani w aptece dala mi 3 globulki a chcialam 6
jestem dupa straszna... Jutro tam muszd isc znow
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Marlena88 wrote:ja niestety w temacie antybiotyków nie pomogę, ale tak jak mówiłam, to wszystko co się tam aplikuje też może wywołać infekcje.
wrócę do tematu CLO bo wiecie co w tym miesiącu zupełnie zapomniałam, że powinno się go brać przed jedzeniem. brałam go ze wszystkimi innymi lekami na noc. czy to jet aż tak istotne, że trzeba potem coś zjeść? nie wiem dlaczego o tym w ogole nie pomyślałam, po prostu łykałam i już.
Uszy do góry :*
U nas byli znajomi - koleżanka z facetem. Długo nie posiedzieliśmy, bo trzeba było małego kłaść spać, ale zawsze to jakaś rozrywka
I wiecie co? Mam zwichnięty nadgarstek! ten facet koleżanki jest ratownikiem medycznym, pracuje w szpitalu i mowi, ze tak to wlasnie wyglada... coś tam też mi przestawił. Mam robić oklady i owijac reke bandazem elastcznym.
a w temacie starań - wczoraj na wątku marcowego testowania, dziewczyny przypomniały mi o czymś, o czym kiedyś słyszałam od koleżanki podchodzącej do IVF - że ananas (śwież) jedzony od owulacji przez tydzień) zwiększa szanse, że zarodek się zagnieździ.
U mnie dziś 4 dpo, ale jem ananasaNawet jak podziała tylko jako placebo, to i tak dla psychiki lepiej
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!Dzisiaj miałam wizyte na nfz.Jestem bardzo nie zadowolona,bo żadnych skierowań nie dostałam na badania ale za to dostałam do poradni genetycznej i poradni niepłodności w Gdańsku.Powiedziała,że mam za sobą 3 poronienia i tam mimuszą zrobic badania.Zapytałam się czy sa odpłatne to nie potrafiła odpowiedzieć bo niby jakaś tam pula jest przeznaczona na nfz i refundują.No niby dobrz,że te skierowania sa,ale kurcze klinika?WTF !Zrobiła cytologię i usg.Dziś 11 dc i pęcherzyk 14mm więc super zważywszy,że rośnie 2mm na dobę w weekend powinien wystrzelic.Testy partnera zrobione,pokazałam gin,ale ona nie potrafiła ich zinterpretować bo się na tym nie zna-jej słowa.Dodałam je do interpretacji wyników nasienia,ale jedna dziewczyna napisała,żesą dobre,a druga,że te wyniki o niczym nie świadczą bo są wykonane w zwykłym labo i nie są miarodajne(tzn chyba dlatego,że nie sa tak szczegółowe)Jakby któraś z Was może się troszkę na tym znała to podaje linka pod spodem.Generalnie powinnam się cieszyć,że coś urosło bez clo,ale jakos tak już nic mnie nie cieszy.Powoli przyzwyczajam się do mysli,że bycmoże nie zostane matka.Klinika raczej odpada i nie wiem jak to zabrzmi,ale normalnie w świecie mi się nie chce.Serio.Pozdrawiam was dziewczyny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3a0307196bd.jpg -
Marlena88 wrote:ja niestety w temacie antybiotyków nie pomogę, ale tak jak mówiłam, to wszystko co się tam aplikuje też może wywołać infekcje.
wrócę do tematu CLO bo wiecie co w tym miesiącu zupełnie zapomniałam, że powinno się go brać przed jedzeniem. brałam go ze wszystkimi innymi lekami na noc. czy to jet aż tak istotne, że trzeba potem coś zjeść? nie wiem dlaczego o tym w ogole nie pomyślałam, po prostu łykałam i już.
Marlenko ja miałam 2x1 i ta druga zawsze była brana o 22.00 czyli juz po posiłkach.Mi osobiscie nie wydaje się,żeby to miało jakąś mega różnice tak jak w przypadku leków np.na tarczycę.Lekarz także nic o tym nie wspominał nigdy. -
Selina, ja bromka biore już półtora roku, zawsze przed snem ale kładę się różnie. czasem biorę o 21 czasem o 24.00 raczej dokładna godzina nie ma znaczenia.
Paulinucha, chciałabym powiedzieć nie załamuj się, ale ostatnio też mam ciężkie dni. naprawdę nie wiem jak w tym miesiącu będą wyglądały nasze starania. mąż ciągle mi powtarza, żebym się nie przejmowała, że i nam się uda, ale ja nie umiem przed nim udawać. nie umiem tego żalu opanować. teraz już na pewno wszyscy w rodzinie się domyślą, albo będą dopytywać, i mówić, że siostra się SZYBCIEJ zdecydowała. tak tak , mam takie osoby w rodzinie, może nie najbliższej ale są. nie wyobrażam sobie teraz spotkania rodzinnego, bo ja najzwyczajniej w świecie się rozpłaczę jak ktoś wejdzie na ten temat. niech jej się wiedzie jak najlepiej naprawde, ale moja rozpacz sięgnęła właśnie chyba zenitu. mam nadzieję że trochę mi przejdzie i za parę dni powstanę do walkiSelina lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Mamma mia, jak to zwichnięty??? a jak Ty to zrobiłaś w ogóle?początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Marlena, u nas z kolei od roku ciągle sa nachalne pytania o rodzenstwo dla naszego syna. Czasami to wręcz nie pytania,a sugestie.
A sęk w tym,ze my dawno temu chcieliśmy, tyle,że przez długi czas moje zdrowie nie pozwalało na to,nie było to mozliwe.
Co do nadgarstka, to... spałamfacet mówi,ze musiałam mieć głęboki sen i nie czuc bolu przez jakis czas, wygielam rękę w dziwnej pozycji,położyłam się na niej i mam.. ona jest obrzeknieta wokół nadgarstka,mam też ograniczeń ruchliwość bo to boli. Nie mogę jej jakby w górę wygiac,ani zgiac w dół. Przy podnoszeniu czegos czy np. krojeniu warzyw takze boli. Pewnie samo przejdzie,ale mam zapisanego gina z pakietu z pracy pracy 13.03, to od razu zapisalam się też na wolne miejsce to ortopedy.
-
Mamma mia dobra jesteś
zwichnąć sobie nadgarstek podczas snu
no niech Ci się tam goi. co do głupich pytań ( bo pytanie KIEDY WY do najmądrzejszych nie należą) postanowiliśmy, że na razie w odwiedziny do rodziny się nie wybieramy. najszybciej na święta i to jak wszyscy sobie pojadą. mąż powiedział, że gdyby ktoś coś napomknął to od razu się odezwie, ale mimo to nie chce mnie narażać na niepotrzebny stres. ograniczymy takie wypady do minimum.
mamy kolejny miesiąc, kolejna szansa, trochę trzyma mnie na duchu myśl, że robimy wszystko, żeby się udało, reszta to wola Bożapoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Paulinucha, w prawdzie nie widzę obrazka, ale podejrzewam, że wrzuciłaś wyniki. a kochana nie było tam widełek? jakie są prawidłowe normy?początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:Paulinucha, w prawdzie nie widzę obrazka, ale podejrzewam, że wrzuciłaś wyniki. a kochana nie było tam widełek? jakie są prawidłowe normy?
Tak,tak sa widełki.Wszystko ma niby w normie oprócz koncentracji komórek okrągłych-to ma dużo ponad norme.Norma 0-5 a on ma prawie 20.Szukałam w necie byc może to niedojrzałe plemniki bądz stan zapalny-nie wiem czy istotne to jest w próbach zapłodnienia.Reszte ma ok,duza liczba plemników zreszta podam link może uda się Tobie zajrzec. https://zapodaj.net/5af91e03a0aa1.jpg.html -
Dziewczyny czy po zazywaniu clo zmienia sie dlugosc cyklu czy pozostaje taka jak w poprzednich cyklach?
Mam dlugie cykle 34dniowe, W tym cyklu 12dc 2 pęcherzyki 13.7, endo 5.6 z waszych opisow wnioskuje ze to kiepsciutko , lekarz twierdzi ze cos z tego będzie nastepny monitoring za 4 dni, mozliwe ze jeszcze urosną na tyle zeby cos z tego bylo? -
Paulinucha, niestety nie da się. ale też nie wiem co oznacza to co napisałaś z tymi komórkami okrągłymi. u mojego było wszystko super tylko miał jeden wskaźnik podwyższony ale niedużo. to było coś z kształtem główek czy coś takiego, norma była do 79 a on miał 80 więc to nie jest jakieś duże odstępstwo. też szukałam w necie, ale niczego się nie dowiedziałam.
Kropka, moje cykle po CLO się wydłużyły o parę dni. normalnie 24-25 a na clo najdłuższy miałam 34, szok. ogolnie na clo poniżej 28dni nie schodzę. co do endo to ten lek go upośledza lekko podobno ale przy badaniach moje wyszło całkiem spoko. u Ciebie 5,6 to faktycznie słabiutko. popróbuj może wiesiołka, czerwone wino bądź orzechy na poprawę. albo ananas jak to Mamma mia napisałapowodzenia
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
kropka - w momencie owulki endo powinno miec minimum 7 mm, a najlepiej, jeśli będzie miało przynajmniej 9 mm.
Co do długości cykli, o nie pomogę, bo moje zawsze były długie.
Co do kliniki, to ja rowniez mialam do niej skierowanie i nie żałuję. Porobili mi badania, dzieki którym powchodziło co jest nie tak.