X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, a ktory masz dc? Moze owulka byla/zaraz bedzie, skoro bolaly? Mnie bola w czasie seksu, kiedy mam owu wlasnie.
    Powodzenia :)

Marlena88 wrote:
    Kochane u mnie chyba nic z tego znowu. nie ma sensu chyba nawet robić testu. pare dni pod rząd zmierzyłam tempkę i spada.

26dc-36.98
    27dc-36.87
    28dc-36.54

wiem, że mierzenie 3 dni nic mi nie powie, ale kiedyś już mierzyłam temperaturę przez całe cykle i wiem mniej więcej jakie powinnam mieć. przeszły mi też jak zwykle objawy PMS więc powinnam się nastawić na kolejny cykl starań.
    przykro mi :( faktycznie brzydkie te spadki.
    Co do piersi, to ja sie nie moge w tym u mnie polapac. Co cykl, to inaczej. Kiedys co cykl mialam tak, ze przed @ kilka dni byly wielkie i nabrzmiale. Poźniej wprost przeciwnie - flaki. Kolejno w jednym cyklu bylam 20 dpo i @ brak, cycki mialam wielkie i opuchniete przez ponad 2 tyg.! Nastepny cykl - flaki. Kolejny - przez kilka dni po owu spuchniete, pozniej flaki.
    Moze pregnyl powoduje, ze piersi sa nabrzmiale przez jakis czas?

age.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-mia dziś 13dc., śluz był w sobotę i niedzielę więc albo już jest po albo dziś coś jeszcze zobaczę.

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Marlena ja jestem realistka "niestety".Za kazdym mozliwym razem kiedy mam taki własnie spadek w dniach spodziewanej @ to szperam po necie tak jak to było wczoraj i doszukuje się informacji o takich spadkach przed @.Znowu miałam złudna nadzieje bo miałam taki spadek wczoraj no i dzisiaj przyszła @.Z informacji jakie zdobyłam to niestety,ale zawsze to swiadczy o zblizajacej sie miesiaczce no chyba,ze ten spadek jest w srodku fazy lutealnej ,ale na pewno nie jak jest na końcu.Oczywiście życze Tobie,zeby tak nie było bo sama w takie rzeczy wierzyłam,ale kurcze fakty mówia same za siebie niestety :/W tym msc termometr rzucam w kąt bo jest to mega stresujące,piekna teperatura rosnie po to,żeby 11-12dpo spać w diabły a ja się zadreczam i jaram wysoka temp :/ Miłego dnia :*

Paulinucha mogę zadać Ci pytanie na priv? przyjmiesz mnie?

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w którym dc macie z reguły owulację przy cyklach 30-dniowych na stymulacji clo?

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    dziewczyny w którym dc macie z reguły owulację przy cyklach 30-dniowych na stymulacji clo?
    moje na stymulowanym przesuwały si do przodu i były gdzieś 15-17dc przy cyklach 29-30. jeśli mam niestymulowane owulacja pojawia się dużo wcześniej i podobno jest przez to wtedy niewartościowa, ale to mój przypadek, jak masz prawidłowe jajeczka to nawet jak owulka będzie wcześniej to ma szansę się zapłodnić

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    moje na stymulowanym przesuwały si do przodu i były gdzieś 15-17dc przy cyklach 29-30. jeśli mam niestymulowane owulacja pojawia się dużo wcześniej i podobno jest przez to wtedy niewartościowa, ale to mój przypadek, jak masz prawidłowe jajeczka to nawet jak owulka będzie wcześniej to ma szansę się zapłodnić

Co dalej???
  • Raven Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test rano negatywny i wynik bety 0, 1
    Także to tyle na ten cykl. Jutro ostatni dzień biorę luteine i jeszcze pewnie zrobię test dla pewności. I potem już czekam na @.
    Nie wiem tylko czy jest jeszcze sens brać ta tabletke? Niby miałam brać do 12dni do terminu @...

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że zawiodłam się. Liczyłam jeszcze na maleństwo w grudniu, żeby mieć najwspanialszy prezent urodzinowy...

Teraz prawdopodobnie będzie clo od 2dc
    I będzie większa dawka.

Przy cyklach 28dniowych dostałam clo od 5-9dc i owu miałam w 16dc.
    Jak w najbliższym cyklu dostanę szybciej clo to może i owulka będzie też trochę szybciej.
    Szczerze nie mam pojęcia jak to lekarz dobiera. Powiedział ostatnio tylko, że jak się nie uda w 1 cyklu z Clo to w następnym zwiększy mi dawkę i podany szybciej.
    Możliwe że będzie też bez zastrzyku ovitrelle bo skoro pęcherzyk u mnie na clo ładnie urósł to może i sam pęknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:45

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Przyznam, że zawiodłam się. Liczyłam jeszcze na maleństwo w grudniu, żeby mieć najwspanialszy prezent urodzinowy...

Teraz prawdopodobnie będzie clo od 2dc
    I będzie większa dawka.

Przy cyklach 28dniowych dostałam clo od 5-9dc i owu miałam w 16dc.
    Jak w najbliższym cyklu dostanę szybciej clo to może i owulka będzie też trochę szybciej.
    Szczerze nie mam pojęcia jak to lekarz dobiera. Powiedział ostatnio tylko, że jak się nie uda w 1 cyklu z Clo to w następnym zwiększy mi dawkę i podany szybciej.
    Możliwe że będzie też bez zastrzyku ovitrelle bo skoro pęcherzyk u mnie na clo ładnie urósł to może i sam pęknie.

Raven, przykro mi że nic nie wyszło. u mnie też miało być super pięknie a wyszło jak zwykle :/

czyli lecimy dalej z tematem koleżanko

Co dalej???
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź :) ja poprzednio z clo miałam owulację ok 18-19 dnia, a teraz chyba 11-12. A dlaczego wcześniejsza owulacja jest uważana za niewartościową?

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    dziękuję za odpowiedź :) ja poprzednio z clo miałam owulację ok 18-19 dnia, a teraz chyba 11-12. A dlaczego wcześniejsza owulacja jest uważana za niewartościową?
    nie każda, chodzi o to że ja ją miałam około 9-10 dc, a wg mojego lekarza moje pęcherzyki w tym czasie nie są wystarczająco duże. albo jak już są i pękają wcześnie to endo nie jest jeszcze dobre więc i tak źle i tak niedobrze.

niektóre dziewczyny też mają owu w tym czasie ale pęcherzyki osiągają właściwe rozmiary i po prostu wczęsnie pękają. u mnie zaś cykl nie był zgrany. pęcherzyki za małe i pękały albo właśnie się zatrzymywały i nie pękały. dlatego akurat w moim przypadku tak jest, że są mało wartościowe i to nie jest reguła.

to wszystko przekazał mi lekarz na wizycie. tyle zrozumiałam, że mój cykl jest rozjechany

Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest pecherzyk na lewym 24mm więc ładny, dostalam pregnyl. Endometrium 11mm takiego jeszcze chyba nie miałam nigdy. Ale jestem wkur... Pytam go o laparoskopie, a on mi ze jestem mloda i poczekajmy z tym jeszcze... Liczylam ze w kwietniu mi to zrobi :(

Mamma-mia lubi tę wiadomość

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia hmm przeciez masz niedrozny 1 jajowod, nie powinien chyba z tym czekac :/ tak mi sie wydaje.
    Endometrium faktycznie ladne i pecherzyk tez :)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje, no nic w nastepnym cyklu juz powiem ze w maju to chce i koniec. On podchodzi bardzo optymistycznie a ja realistycznie.

Selina, Mamma-mia lubią tę wiadomość

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Partner ma brać navitin i po 3 miesiącach powtórzyć badanie. Ja mam zacząć brać clo od następnego cyklu i zobaczymy czy w ogóle na mnie działa.
    Dobrze, że w tym miesiącu odpuściliśmy bo jakieś przeziębienie się do mnie przypałętało i nie chce odejść.
    Także ostatni cykl na dupku będzie i później zaczynamy się stymulować.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, ladny pęcherzyk i endo, no i z odpowiedniego jajnika :) Trzymam zatem kciuki!

Ja się jutro rano dowiem co tam u mnie urosło i czy uda się podejść do IUI.

Lonia1990, ania1985 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli dziś był pregnyl to luteine od czwartku brac?

I jeszcze jedno.pytanko - czy 3-4h po ❤ moge wziasc lactovaginal dopochwowo? Czy może to wplynac na nasienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 19:18

5djypc0zkgziy9mr.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, mierzysz tempkę? Ja bym poczekała na trzecią wyższą temperaturę. Owu może wystąpić od 12 do 36 h po podaniu pregnylu a luteinę chyba powinno się brać 3 dni po owu.
    Poprawcie mnie dziewczyny jeśli źle napisałam, nie chcę nikogo w błąd wprowadzać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie mierze temperatury :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia ja czasem stosowalam probiotyki po <3, nawet szybciej niz 3h. Nie eiem natomiast czy moze miec niekorzystny wplyw na nasienie, na logike to nie :)

‹‹ 2425 2426 2427 2428 2429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ