X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu wyszły negatywne, ale dużo złych plemników dlatego jest na witaminach przez 3 miesiące i będzie powtórka z rozrywki.

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @ wszystko jednak będzie w terminie zaczynamy drugi cykl z CLO:)

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholercia napisalam posta i mi usunelo...

Marlena wspolczuje tej @ :( moze poloz soboe termofor na brzuchu jak masz mozliwosc? Mnie to zawsze cos pomaga. Jeden lekarz tez mi mowil, zeby pic caly dzien goraca herbate z 5 plastrami imbiru na 1l (zrobic sobie do termosu i nosic ze soba) zeby sie rozgrzewac od srodka. Albo faktycznie zostaje poprosic gina o cos p.bolowego na recepte

Marlena88 lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jesli dziś był pregnyl to luteine od czwartku brac?

I jeszcze jedno.pytanko - czy 3-4h po ❤ moge wziasc lactovaginal dopochwowo? Czy może to wplynac na nasienie?
    ja bym brała od pt lub sb. U mnie owu jest zazwyczaj 34-36 h po Pregnylu, ginka mowiła, że to taki standardowy i najczestszy czas. Jak za szybko wezmiesz lutke, o Ci owulke zablokuje..

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    bossszzzz, jakie po tych stymulacjach mam okropne @ :/ tak mnie brzuch boli, że zaraz chyba się wykręcę. aż mi się momentami zimno robi. wziełam już jeden ibum, nie chcę brać drugiego, ale jak mi zaraz nie przejdzie to chyba będę musiała:/
    kochana, wez koniecznie cos rozkurczajacego - buscopan albo no spe. Powinno sie brac razem przeciwbolowy + rozkurczajacy, bo te bole sa wlasnie od skurczy macicy przy @.
    I tak, jak pisze Selina - termofor albo - jak nie masz termoforu - do sloika nalej goracej wody i owiń sloik w sredniej wielkosci recznik :)
    Kinga11 wrote:
    Dostałam @ wszystko jednak będzie w terminie zaczynamy drugi cykl z CLO:)
    powodzenia w kolejnym cyklu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 13:26

Marlena88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak jest na szczęście tylko jeden dzień, ale teraz akuat jestem w pracy i dlatego to mi tak dokucza:/ jeszcze w pozycji siedzącej, brzuch mnie ciśnie i boli jak piorun. jak bym była w domciu to by był imbir, herbatka ciepły kocyk i mąż co po pleckach głaszcze :) na szczęście jest dziś w domu :)

poradźcie mi kochane z tą kliniką, bo rozdarta jestem, iść i się nie zastanawiać i zobaczyć co powiedzą, czy dać ostatnią szansę dla doktorka? pewnie mi teraz żadnych wspomagaczy po dwóch miesiącach z CLO nie dadzą?

Selina lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny jest pecherzyk na lewym 24mm więc ładny, dostalam pregnyl. Endometrium 11mm takiego jeszcze chyba nie miałam nigdy. Ale jestem wkur... Pytam go o laparoskopie, a on mi ze jestem mloda i poczekajmy z tym jeszcze... Liczylam ze w kwietniu mi to zrobi :(
    jak ja nienawidze takiego gadania!!! Przez takie gadanie dwóch lekarzy straciłam rok czasu! :/
    Rafaello wrote:
    24dc odstawienie luteiny, 25dc test negatyw, 26dc bóle przepowiadające okres:/ k.... a tak się nakręciłam na ten cykl :/
    przykro mi :(
    Raven wrote:
    Odstawiam już dzisiaj luteine. Dzisiaj też zobaczyłam biel vizira na teacie
    Oby @ przyszła szybko
    :( ojjj co ten miesiac taki pechowy u nas! :/

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, Selina, zanim wrócę do domu cieplutki termoforek już będzie na mnie czekał :) teraz tylko muszę do tej 16tej przecierpieć.

a czy wasze @ się tak nasiliły podczas Waszych stymulacji?

Selina lubi tę wiadomość

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena chyba poszlabym do kliniki. Z reszta sama mam taki zamiar jak po hsg nam sie nie uda, jednak cos czuje ze wszedzie nas beda na IUI namawiac. Jak trzeba bedzie faktycznie to to zrobimy.

Zrobilam dzis proga i poziom wit.D3, wyniki wieczorem. Nie wiedzialam ze badanie poziomu tej witaminy jest takie drogie (ponad 70zl)

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    poradźcie mi kochane z tą kliniką, bo rozdarta jestem, iść i się nie zastanawiać i zobaczyć co powiedzą, czy dać ostatnią szansę dla doktorka? pewnie mi teraz żadnych wspomagaczy po dwóch miesiącach z CLO nie dadzą?
    pogadaj z nim o letrozolu... chyba, ze powie wprost, ze nie potrafi i nie ma doświadczenia w stymulowaniu tym lekiem (zdarzyło mi się to słyszec od gin z tego mojego pakietu medycznego), o ja bym zapisała się wówczas do kliniki.

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no szkoda mi zostawiać tego lekarza, bo przynajmniej się starał, boje się ze w klinice trafie na jakiegoś ... i znowu zacznie to trwać w nieskończoność. ne znam żadnego lekarza z kliniki, ani nie mam w tym doświadczenia. dobre jednak jest to, że mąż ze mną pójdzie, będzie myślał trzeźwo i nie da sobie niczego wcisnąć. tak naprawdę to chcę iść do tej kliniki, tylko żałuję tego zmarnowanego czasu i pieniędzy i boję się co mi tam powiedzą

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Marlena chyba poszlabym do kliniki. Z reszta sama mam taki zamiar jak po hsg nam sie nie uda, jednak cos czuje ze wszedzie nas beda na IUI namawiac. Jak trzeba bedzie faktycznie to to zrobimy.

Zrobilam dzis proga i poziom wit.D3, wyniki wieczorem. Nie wiedzialam ze badanie poziomu tej witaminy jest takie drogie (ponad 70zl)
    jest drogie.. to prawda :/ czasami są pakiety, w m D3 i wowczas wchodzi np. za 30 zł.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie chce powtórzyć w nowym cyklu (jeśli teraz nie uda się) badanie hormonów LH i FSH czy mogę zrobić w 4dc( 2-3dc może wypaść w weekend) ? Ostatnio miałam robione gdzieś w30którymś dniu cyklu wtedy zmieniłam lekarza i zalecił od razu zrobić badania ,wtedy mi wyszło bardzo wysokie LH w stosunku do FSH po tych wynikach i obrazie usg stwierdził PCOS wtedy mówił że powtórzymy wyniki w odpowiednim dniu cyklu aby mieć pewność a na ostatniej wizycie nic nie mówił na ten temat już .

Dootka_86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Mamma mia, Selina, zanim wrócę do domu cieplutki termoforek już będzie na mnie czekał :) teraz tylko muszę do tej 16tej przecierpieć.

a czy wasze @ się tak nasiliły podczas Waszych stymulacji?

Napisałam na priv,ale może komus sie przyda.Mi własnie przy stymulacji te miesiączki wydawały sie skąpe,a teraz pierwszy cykl po odstawieniu praktycznie czuje,że wracam do gry.Dziwne wiem.Czasem sie zastanawiam czy ja zawsze miałam problem z owu czy tylko akurat podczas tych dwóch monitów tak wyszło.Sadząc po wynikach proga w maju czy czerwcu to na 100% miałam owulke.Hmmm chyba przestane sie nakrecac,że wszystkie moje cykle sa bez owu!Koniec z tym.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak przy okazji, czy obfita @ oznacza, że było dobre endo? mi dużo takich kawałków właśnie się pojawia.

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena z tego co wiem to tak, obfita @ oznacza dobre endo, natomiast dobrze zeby nie trala dlugo. Ja zwykle mam 3 dni i 4ty dzien juz z wkladka

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, no to ja też mam pierwszy dzień przepływa przeze mnie morze czerwone i silny ból, na drugi dzień też obficie ale już bez bólu, trzeci dzień mało a czwarty też już plamienie. czasem jest też tak że 3 dni potem dzień przerwy a potem jeszcze na chwilkę wraca i już spokój.

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najgorszy 2gi dzien, 1wszy to jest preludium to apogeum :P

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, widzę że jesteś umówiona na sono. mogę wiedzieć czy prywatnie czy na nfz? czy masz skierownie? bo na moim skierowaniu jest zwykłe hsg więc jak bym się zdecydowała to pewnie tylko zwykłe na nfz bym mogła zrobić

Co dalej???
  • buba123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Buba jak tam wynik bety? :) odezwij sie
    beta spadła :( nic z tej ciąży... dziś zaczęłam już krwawić

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
‹‹ 2427 2428 2429 2430 2431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ