CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze notowala cisnienie od kilku dni, 3 razy dziennie i tendencja zwyzkowa, codziennie bylo wieksze. Taki mamy szpital... Nastepnyn razem nie wezwe pogotowia tylko pojade z nia do innego szpitalaStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Eska wrote:Od roku nieudane próby z dzidzi. Cykle niby regularne były ale jakies plamienia się pojawiały przed i po albo w środku cyklu.
Według usg to chyba mi pęcherzyki nie pękają tylko się wchłaniają i za małe rosną. Po drugim cyklu z clo i zwiększonej dawce urosły 2 x tego jeden pękł bo było piękne ciałko żółte.
Powiedział lekarz że Symfolic wspomaga przy zajściu w ciążę.
Eska, chyba mamy podobną sytuację. u mnie też bez wspomagania okazywało się, że albo owu jest bardzo szybko i pękają nierozwinięte jajeczka, albo późno owu a krótka faza lutealna. albo w ogóle nie pekały. plamienia też mam, mója @ zazwyczaj zaczyna się na brązowo i kończy na brazowo. po paru dniach pojawia się jeszcze taki brazowy rzadki śluz jak woda.
z tym ovarinem to było tak, że dostałam go w przerwie od clo. jako taka kurację zastępczą niby. ale jak lekarz wprowadził mi drugie podejście z clo dalej kazał mi go brać. powiedział, że ma dobry skład i reguluje cykl.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Hej dziewczyny od jakiegoś czasu was podczytuję
Lonia współczuję mój tata ma nadciśnienie do nas raz pogotowie nie chciało przyjechać a było bardzo wysokie ciśnienie .
Mamma współczuję raz mialam kolkę nerkową ból okropny. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
My dopiero zaczynamy starania (wcześniej próbowaliśmy pól roku bez efektów zrobiliśmy przerwę dwa miesiące przyjmowałam anty) teraz jest to nasz pierwszy cykl z lekarzem jesli nie uda sie to następny zaczynam juz clo . -
Selina,każdy przypadek jest inny, także to zależy, główni od tego w jaki sposob ta choroba wpłynęła na organizm. Na razie nie chcemy prognozować, bo nie ma pewności,ze to mam. Ogolnie mowi sie o 1-2 miesiacach walki z chorob. We wt badanie, wynik powinien być być srode.
Lonia- naprawdę zmiencie szpital, ten jest jakiś tragiczny... ja na sorze w życiu byłam mysle,ze ponad 20-25 razy przez moje problemy. Widziałam nijedno, bo to były różne szpitale,a na sali obserwacyjnej zazwyczaj sa "wszystkie przypadki" - od nerki, przez nadcisnieniowcow, swiezo wykryte nowotwory,stan po bojce, po przedawkowanie narkotyków... zawsze każdemu robią badania krwi,często też moczu, większość pacjentów potrzebujących jest albo podlaczana do aparatury mierzacej stał cisnienie i puls albo ma je doraznie mierzone. Robia rentgen, tomografie komputerowe,rezonansy,usg, ostatnio jak byłam, to ktoś jechał na angiografie... zawsze, ale to zawsze do pacjentów (zazwyczaj sa to osoby starsze) z wysokim ciśnieniem wzywano kardiologa i w czasie jednego pobytu było kilka konsultacji - po wynikach badan i dalej decyzja, czy pacjent jest stabilny,wszystko mu przeszło i może iść z recepta do domu, czy na jedzie oddzial. Jestem 100% pewna,ze jesli sytuacja by sie powtarzała, to mame przyjeliby na obserwacje na oddział. Ja już x razy byłam przyjmowana na oddział nawet wtedy,gdy nie mieli miejsc - w jednym szpitalu w takiej sytuacji kładli mnie na łóżku na korytarzu oddziału i tam spędzałam noc,a ok południa wypisywali jakiegos pacjenta i wówczas mnie brali na sale; a w szpitalu,gdzie teraz jezdze dwa razy nie bylo miejsca na urologii,więc 1-2 dni spędzałam na okulistyce i tam przychodził do mnie urolog.
Naprawdę trafiacie do jakiegos beznadziejnej miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 12:29
-
Welonka, ja i wiele moich znajomych z PCOS braliśmy clo. Po prostu trzeba chodzic na monitoring żeby nie było,ze 4 dominujące uroda
generalnie mamy wieksze ryzyko hiperstymulacji.
Ja mam kamieniołom jak to nefrolodzy mówią. Urodziłam juz 7-10 kamieni,a mam w prawej nerce jeszcze >10, w lewej obecnie 5-6 sztuk. -
Mamma-mia wspolczuje ci tych prezyc i tego bolu nawet nie potrafie sobie wyobrazic co przechodzisz,ostatnio moj kolega z pracy mowil ze jego zona ma ten problem i zemdlala juz kilka razy z bolu. A u mnie lekarze nic nie robia zeby pomoc nawet zastrzykow rozkurczowych nie daja, masz sobie radzic sama.Paracetamol lekiem na kazde zlo. Nawet nie wyobrazam sobie jak to moze bolec takie rodzenie kamienia.
Ja w koncu wolny dzien mam i moge odpoczacDoszly ziolka ojca sroki. wiec czekam na @ i zaczynam pic:) ja odstawilam wszystkie leki bo zaczela mnie bolec tez watroba a troche ich bralam (metformax, ovarin, clomid, acard, duphaston, estrogen na emdo, i trental)
START 2014 ;( -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 13:41
-
Wera, zarówno lekarz rodzinny, jak i lekarze w szpitalu sa wręcz zobowiązani do tego żeby cos podac lub wypisać. Niech ona o to walczy . Jak ja wcześniej mieszkałam w innym woj. niż mama, to normalnie chodziłam do przychodni do lekarza i sam z siebie wypisywal recepte na ampulki Spasmalgonu plus kartkę ze zleceniem dla pielegniarki zeby mi je podawala, kiedy zglosze potrzebe. Wcześniej dostawalam tez ketonal, ale obecnie jestem na niego uczulona i nie mogę, więc podaja pyralgine domiesniowo. Dostaje w takich sytuacjach tez od meza lub w szpitalu badz w przychodni Papaveryne, w szpitalu także buscolizyne w kroplowce. Po operacji dostawalam tez Morfine.
Niestety o ile jeszcze na kolke nerkowa to wszystko dziala jeszcze,o tyle jak schodzi mi kamień i znowu utkwi w ujściu moczowodowo-pecherzowym (ktore u mnie wygląd inaczej po operacjach), to już nic mi działa,co chwilę sa skurcze bolesne. -
buba123 wrote:
Zrob bhcg i pozniej po 48 h, trzeba sprawdzic jak przyrasta, czy prawidlowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 13:57
-
welonka wrote:Dziewczyny jak to jest w końcu ze stosowaniem clo przy pcos?bo znalazłam informacje ze przy pcos nie powinno sie stosować clo.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Ja też miałam wlutym pierwszy cykl z CLO, a również mam PCOS. Niestety jak byłam na monitoringu to nie było pęcherzyków. Następny mam 3.04 jak też nic nie będzie to Pani Doktor powiedziała że zmienimy taktykę cokolwiek to znaczy.
Buba123 gratulacje ja też nie mogłam uwierzyć jak mi test dwie kreski pokazał. Robiłam jeszcze 3 dla pewności i bete.buba123 lubi tę wiadomość
Klęskę przekuj w sukces
Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
2 cs z CLO
Hipoglikemia
11.2016 poronienie
Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston -
Mamma-mia wrote:No ale jest!
Zrob bhcg i pozniej po 48 h, trzeba sprawdzic jak przyrasta, czy prawidlowo.
robiłam w sobotę ale HCG total ilościowo w Luxmedzie. Pani powiedziała mi że to badanie do potwierdzenia/wykluczenia ciąży ( wynik w ciągu 1dnia) (ICD-9: L47) i wyszło 62.5 w pon powtórzę... na stronie jest taki opis : Badanie HCG służy do potwierdzenia ciąży (po ok. 9-10 dniach od zapłodnienia), monitorowania ciąży, stwierdzenia ciąży pozamacicznej, ciąży mnogiej.
Badanie jest wykonywane u kobiet w okresie rozrodczym. Nie wykonujemy tego badania u mężczyzn.
ale jak przeglądam jakie badania są to:
HCG + beta ( wynik w ciągu 5dni)
Test HCG wolna podjednostka służy do wczesnego wykrycia oraz monitorowania ciąży.
U kobiet nie będących w ciąży hCG może być wytwarzane przez guzy trofoblastów, guzy drobnokomórkowe z elementami trofoblastycznymi oraz niektóre guzy nietrofoblastyczne.Test przeznaczony jest również, w połączeniu z innymi parametrami, do oceny ryzyka trisomii 21 pary chromosomów (zespół Downa).
i jest jeszcze HCG wolna podjednostka beta
Ludzka gonadotropina kosmówkowa (hCG) jest hormonem glikoproteinowym zbudowanym z dwóch połączonych niekowalencyjnie podjednostek: alfa i beta. Podjednostka beta jest specyficzna dla hCG i wyróżnia ona ten hormon spośród innych hormonów glikoproteinowych, które mają taką samą podjednostkę alfa.
Wolna beta-hCG jest używana jako wskaźnik prognostyczny do monitorowania programów zapłodnienia in vitro i wszczepienia embrionu, a także w surowicy matczynej jako marker w prenatalnych badaniach skryningowych w kierunku zespołu Downa - i tu aż 7dni na wynik się czeka
i weź tu bądź mądry -
wera 12 wrote:buba123 A KTORY MASZ DZIS DZIEN CYKLU?
nie mozesz uwierzyc widzejeszcze raz gratulacje!! Niech rosnie zdrowo!!
dziś to już 37-38dc -
Buba, jesteś po prostu w ciąży i jużpoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???