X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia, dzięki za info o niełączeniu w tych samych dniach clo i estrofemu. Ma to sens, nie działają wtedy na siebie antagonistycznie i jest szasna, żeby jajco urosło i endo zgrubiało :)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszko wszystko zalezy jak dlugie masz cykle i kiedy owu u Ciebie wystepuje, bo sie powinno 7-9dpo. Ja np.moglabym zrobic 25dc, bo mialam owu 17dc

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Ja też miałam owu w 17-18 do więc pójdę jutro zrobię to badanie :)

Selina lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Marlena hahahah pojechalas z tymi wahadlowcami :D usmialam sie

Pietruszka w sumie dziwne, ze lekarz Ci nie zlecil badania tego hormonu. Bada sie go w 2 fazie k.21-23dc, jak jest niedomoga progesteronowa (jest jest mniej niz 18-19ng), to wtedy moze byc ciezko z implantacja zarodka i utrzymaniem wczesnej ciazy (z reszta nie tylko wczesnej). Ja w styczniu mialam 18ng, wiec tak na granicy ale powinno byc wiecej tak wiec ciese sie, ze teraz mam ponad 30 :) nie wiem skad w ogole, bo nic nie zazywalam oprocz bromka na prolaktyne.

Nie do końca się zgodzę,że takie normy jakie podałaś wyżej mogą świadczyc o niedomodze lutealnej.Wynik mniejszy niż 12ng może a nie musi o tym świadczyć.Przy badaniu trzeba pamietać,że nie ma sensu wykonywać jezeli bierzecie luteinę.Wynik będzie po prostu nie miarodajny.Duphaston nie ma wpływu na wynik testu.Acha jest to hormon,który zalecasię badać 3 dni z rzędu ze względu na to,że jest hormonem wytwarzanym pulsacyjnie i jeden wynik może być nie miarodajny.Realnie nikt tak nie robi no bo jednak koszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 17:13

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1985 jak się czujesz????

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Marlena hahahah pojechalas z tymi wahadlowcami :D usmialam sie

Pietruszka w sumie dziwne, ze lekarz Ci nie zlecil badania tego hormonu. Bada sie go w 2 fazie k.21-23dc, jak jest niedomoga progesteronowa (jest jest mniej niz 18-19ng), to wtedy moze byc ciezko z implantacja zarodka i utrzymaniem wczesnej ciazy (z reszta nie tylko wczesnej). Ja w styczniu mialam 18ng, wiec tak na granicy ale powinno byc wiecej tak wiec ciese sie, ze teraz mam ponad 30 :) nie wiem skad w ogole, bo nic nie zazywalam oprocz bromka na prolaktyne.

Jestem juz po posiewie uff ale dzis bylo nieprzyjemnie :/ Mloda dziewczyna robila badanie i ogolnie mega mila, ale b.powolna ;) choc na pewno dokladna, wszystko jednak dlugo trwalo. Teraz mnie tam troche boli i piecze, wiec znow na noc musze probiotyki stosowac...
    Wysokość progesteronu może być zależna od jakości owulacji tzn pęcherzyka czy był dobry, gotowy i jakościowy, wtedy i prog będzie bardzo dobry

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po IUI, szału nie było, myślałam że to jakaś większa filozofia. Także nie robię sobie wielki nadziei na powodzenie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Melduję się po IUI, szału nie było, myślałam że to jakaś większa filozofia. Także nie robię sobie wielki nadziei na powodzenie.
    A dlaczego ?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, myślałam, że to jakoś poważniej wygląda. Nawet nie miałam zrobionego USG przed samym podaniem nasienia a wydaje mi się, że to chyba powinien być standard. Zatem nawet nie wiem czy inseminacja była na pękniętych czy niepękniętych pęcherzykach.

Jedyny plus to, że lekarz był miły i nie bolało to zbytnio.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 22 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wśród znajomych słyszałam to powinni zrobić monitoring, a Ty nie masz go u swojego lekarza? Nie wiesz jakie masz pęcherzyki w tej chwili?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha, Susanna moze sie zle wyrazilam :) Mnie lekarz mowil, ze jak jest ponizej 18ng, to moze byc za malo na utrzymanie ciazy. Samej niedomogi jako takiej pewnie wtedy nie ma tak jak piszecie. Wiem tylko tyle co lekarze mi powiedzieli - choc czesto wiecej od Was sie dowiaduje :)
    Ja duphastonu ani luteiny nie bralam, proga mam pewnie tak wysokiego przez to zenta owu byla wartosciowa tak jak mowisz Susanna ;)
    Mnie jeden lekarz zalecil zrobic 3x proga, mialam isc jutro jeszcze, ale ponoc jak jwst tak wysoki to nikle szanse ze spadnie np.o polowe, wynik sie nieznacznie moze zmienic. W sumie nie wiem co robic, isc czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 20:01

Wysłany: 22 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...3 razy serio? Niby w jakich odstępach czasowych?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Z tego co wśród znajomych słyszałam to powinni zrobić monitoring, a Ty nie masz go u swojego lekarza? Nie wiesz jakie masz pęcherzyki w tej chwili?

pietruszkanatki, miałam wczoraj USG - 2 pęcherzyki po 20 mm i endo 8 mm, o 18 podany Pregnyl i dziś po 24 h od zastrzyku inseminacja. Tylko myślałam, że przed samym podaniem nasienia też będzie podgląd co tam się dzieje z pęcherzykami.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Susanna, myślałam, że to jakoś poważniej wygląda. Nawet nie miałam zrobionego USG przed samym podaniem nasienia a wydaje mi się, że to chyba powinien być standard. Zatem nawet nie wiem czy inseminacja była na pękniętych czy niepękniętych pęcherzykach.

Jedyny plus to, że lekarz był miły i nie bolało to zbytnio.
    Ja się nie znam na IUI ale słyszłam, że usg musi być bo podobno lepsze wyniki daje taka na pękniętych już....ile cię to kosztowało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    pietruszkanatki, miałam wczoraj USG - 2 pęcherzyki po 20 mm i endo 8 mm, o 18 podany Pregnyl i dziś po 24 h od zastrzyku inseminacja. Tylko myślałam, że przed samym podaniem nasienia też będzie podgląd co tam się dzieje z pęcherzykami.
    To jak tak to pewnie dobrze trafione,ale fakt, szkoda, że bez usg

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, 700 zł zabieg, 150 wizyta wczorajsza plus leki (CLO i Pregnyl).

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Susanna, 700 zł zabieg, 150 wizyta wczorajsza plus leki (CLO i Pregnyl).
    Drogie to jest, ale standardowa cena, u mojego lekarza też tyle. Oni jakoś selekcjonują te plemniki i dopiero podają? Leżałaś po? Czytałam że należy potem poleżeć ok 5 min

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nasienie było jakoś preparowane przez ok. godzinę a po zabiegu leżałam 15 minut.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Tak, nasienie było jakoś preparowane przez ok. godzinę a po zabiegu leżałam 15 minut.
    No to super, to mam nadzieję, że będą efekty :*
    U was to było zalecane przez wzgląd na twoje jajowody?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, ciężko powiedzieć. Chyba jako kolejny krok, nasienie męża jest ok. Z jajowodami co tam dokładnie jest okaże się po laparo w czerwcu, ale jeśli rzeczywiście są długie i kręte to droga do zapłodnienia dłuższa, a przy IUI się trochę skraca. Plus u mnie nie ma szalu ze śluzem, typowo płodny jest przez chwilę i w małych ilościach. Zatem lekarz chciał zrobić 2-3 podejścia do IUI zanim pośle mnie na laparo.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ