X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka ooo masz termin na cc na 4 kwietnia a ja wtedy mam hsg :) W ktorym szpitalu rodzisz? Bede mocno trzymac kciuki :)

Pietruszko ja badanie pct znalazlam w takim malym centrum (bo to nie klinika) ginekologicznym specjalizujacym sie w prokreacji. Sporo badan ogolnie maja. Tam to badanie kosztuje k.80zl Natomiast o tym asa nie slyszalam, co to jest?
    Ja mysle, czy nie zadzwonic do kliniki tam gdzie maz bedzie mial znow seminogram czy nie maja badania na wrogosc sluzu, to pojechalabym razem z nim

Kerka bardzo ladne endometrium :) w ktorym to dc jestes?

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mamma mia, o tym badaniu to jeszcze nie słyszałam! Nazwa nie wróży nic fajnego :D

Naprawdę? 80zł? Ale musisz tam iść i Ci pobierają śluz z szyjki?
    Asa to badanie z krwi na obecność przeciwciał antyplemnikowych. Wydaje mi się że to są dość tożsame badania tylko różny sposób sprawdzenia.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    ja w przyszlym miesiącu chcę jakies nowe porobić żeby nie tracić czasu w ciągu tej przerwy, ale nie wiem cz nie robie najpierw detekcji mutacji mthfr, m bardziej, ze poziom kwasu foliowego wszedł mi zbyt wysoki.
    Przy tej mutacji trzeba jeść odpowiedni kwas foliowy, jest tylko kilka firm na rynku, co go oferują..eh
    Jak się nazywa badanie na poziom kwasu foliowego? Ile kosztuje?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mąż ma dobre wyniki nasienia to zrobić jeszcze dodatkowe badania?
    Te testy o których piszecie?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png

Wysłany: 23 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam! Dla ciekawych, pani z która rozmawiałam mówiła mi że test pct jest już starą i zaskoczona używaną metodą. Robi się właśnie oznaczanie przeciwciał z krwi asa. Cena w zasadzie ta sama. Idę w poniedziałek, 100zł :) myślę że to dobra opcja jeśli chce cię sobie oszczędzić kolejnego badania o wyciągania z was wyrazów :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • kerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Kerka bardzo ladne endometrium :) w ktorym to dc jestes?

Dzis 21dc, a owulacja mysle, ze byla we wtorek czyli 19dc :)

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    ja w przyszlym miesiącu chcę jakies nowe porobić żeby nie tracić czasu w ciągu tej przerwy, ale nie wiem cz nie robie najpierw detekcji mutacji mthfr, m bardziej, ze poziom kwasu foliowego wszedł mi zbyt wysoki.

to poziom kwasu foliowego może być za wysoki? o tym nie słyszałam, że można go przedawkować. mo doktor mówił, że to jak witamina C, wydala się z moczem. ja biorę dużo wyższą dawkę niż zalecana, bo jedną tabletkę czystego kwasu a druga przy okazji ovarinu bo w nim też jest. jak zapytałam o to gina powiedział, że mam brać to i to. także u mnie dawka końska

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jeśli mąż ma dobre wyniki nasienia to zrobić jeszcze dodatkowe badania?
    Te testy o których piszecie?

Lonia, no ja też się zastanawiam, czy mojego wyślą jeszcze raz. ostatni raz badania robił z 2 lata temu i był bardzo dobre. każdy lekarz mówił, że wzorowe.

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powiedzcie mi, bo jesteście obeznane. Jeżeli CLO zakładając nie będzie działał jak po pierwszej stymulacji są jakieś inne tabletki które mogą jeszcze wywołać owulacje? Bo czytałam na forum, że po stymulacji CLO bolą jajniki ja miałam coś takiego, a owulacji nie było.

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    to poziom kwasu foliowego może być za wysoki? o tym nie słyszałam, że można go przedawkować. mo doktor mówił, że to jak witamina C, wydala się z moczem. ja biorę dużo wyższą dawkę niż zalecana, bo jedną tabletkę czystego kwasu a druga przy okazji ovarinu bo w nim też jest. jak zapytałam o to gina powiedział, że mam brać to i to. także u mnie dawka końska
    Jest organizm nie przyjmuje jego normalnej formy, to sie pewnie odklada. Musi byc w formie zmetylowanej. Femibion go np.ma, ja go lykam ale jak spr.sklad, to jest i kwas w normal ej formie i w tej zmetylowanej. Najlepsze jest, ze mnie kieeedys lekarz kazal brac 2mg kwasu a inny powoedzial zebym brala tylko 0,8...nie wiem po czym to stwierdzil

Pietruszko juz kojarze. Poczytaj naprawde trn wstek o pct, gdzies tu jest jak znajde to podrsle linka. Tam jedna dziewczyna pisala, ze zrobila sobie dama to nadsnie z krwi, to lekarz to wrecz wysmial, ze te wyniki moglby do kosza wyrzucic, ze to badanie nie daje prawidlowego wyniku. Z tego co tam dziewczyny pisaly, to wlasnie jedynie na swiezo laczenie sluzu z nasieniem przy okazji seminogramu moze faktycznie pokazac jak zachowuja sie plemniki. Moj maz ma dzis dzwonic i pytac o to, dam Wam znac czego sie dowiedzial

• kerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga11 wrote:
    Hej dziewczyny powiedzcie mi, bo jesteście obeznane. Jeżeli CLO zakładając nie będzie działał jak po pierwszej stymulacji są jakieś inne tabletki które mogą jeszcze wywołać owulacje? Bo czytałam na forum, że po stymulacji CLO bolą jajniki ja miałam coś takiego, a owulacji nie było.

sa jeszcze tabletki z letrozolem do stymulacji owulacji :)
    czasem jak po CLO nie ma owulacji to sie tez zwieksza dawke
    ja np po clo mam owulacje, ale mam cienkie endometrium wiec bede musiala zmieniac wlasnie na letrozol

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kerka wrote:
    sa jeszcze tabletki z letrozolem do stymulacji owulacji :)
    czasem jak po CLO nie ma owulacji to sie tez zwieksza dawke
    ja np po clo mam owulacje, ale mam cienkie endometrium wiec bede musiala zmieniac wlasnie na letrozol
    Dzięki Kerka jak dobrze, że wpadłam na to forum. JESTEŚCIE WSPANIAŁE :) bo jak bylam na monitoringu to mi Pani Doktor powiedziała, że jak przy 2 nie zadziała to zmienimy taktykę działania. Następny monitoring mam 3.04 zobaczymy co będzie może a nóż mnie ruszy i będzie dobrze.

Klęskę przekuj w sukces
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga11 wrote:

Kinga11, ja jestem w pierwszym cyklu z CLO wczoraj tj 23 dzień cyklu lekarz powiedział, że owulacji nie było a też mnie boli podbrzusze od dwóch dni. Byłam przekonana , że to owulacja a tu nic.. od dzisiaj biorę też Luteinę.

Jezu ufam Tobie
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Przy tej mutacji trzeba jeść odpowiedni kwas foliowy, jest tylko kilka firm na rynku, co go oferują..eh
    Jak się nazywa badanie na poziom kwasu foliowego? Ile kosztuje?
    wiem o tym, dlatego zamierzam zrobić te badanie. ;) Do wyniku brałam na zmianę kwas foliowy zmetylowany 2mg i 5mg kwas foliowy w aktywnej formie (na recepte od gina). Od wyniku biorę sam kwas foliowy zmetylowany, zobaczymy za kilka tyg. jak efekt.
    Badanie, które robiłam nazwa sie prosto: kwas foliowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 12:03

SusannaDean lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga11 wrote:
    oczywiscie :) Są zastrzyki, ale sa tez tableki- letrozol. Ja je brałam :) Na mnie działał, a clo nie.Jednak je sie bierze innym systemem niż clo.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja generalnie myślę nad wkupieniem całego pakietu:
    Badanie mutacji czynnika V Leiden
    Badanie mutacji PAI-1
    Badanie mutacji w genie MTHFR (C677T, A1298C)
    Badanie mutacji V R2
    Badanie mutacji w genie protombiny
    w pakiecie 330 zł, a jak patrzyłam osobno MTHFR, to 150-180 zł chcieli

ale to po wypłacie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 12:11

age.png
  • Koralinka Znajoma

Wysłany: 23 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Jestem u Was nowa. Staramy sie juz dosyc dlugo-17 miesiecy. Od pazdziernika w klinice nieplodnosci. Narazie moim problemem bylo endometrium-grube i niejednorodne. Podczas histeroskopii wyszly mi 4 polipy,niby niedluze,ale 4. Potem bralam Primolut Nor na zluszczenie endo.. no i teraz biore Clo. Troche sie denerwuje.. o to endometrium i o to,czy to byl powod tego,ze nie zachodzilam w ciaze.. w poniedzialek mam pierwszy monitoring.
    Fajnie,ze jestescie. Jakos tak.. nie czuje sie sama,mimo ze do tej pory sie nie udzielalam. Ale regularnie Was czytam :)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralinka wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Jestem u Was nowa. Staramy sie juz dosyc dlugo-17 miesiecy. Od pazdziernika w klinice nieplodnosci. Narazie moim problemem bylo endometrium-grube i niejednorodne. Podczas histeroskopii wyszly mi 4 polipy,niby niedluze,ale 4. Potem bralam Primolut Nor na zluszczenie endo.. no i teraz biore Clo. Troche sie denerwuje.. o to endometrium i o to,czy to byl powod tego,ze nie zachodzilam w ciaze.. w poniedzialek mam pierwszy monitoring.
    Fajnie,ze jestescie. Jakos tak.. nie czuje sie sama,mimo ze do tej pory sie nie udzielalam. Ale regularnie Was czytam :)

Witaj Koralinka. ja w porównaniu do Ciebie na klinikę zdecydowałam się dopiero teraz a to już mój 39cykl starań. skoro masz taką diagnozę, to wiedzą już co z tym robić, tylko czekać na efekty, powodzenia :)

Co dalej???

Wysłany: 23 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, to teraz zachodzę w głowę co robić, to tego testu nigdzie u mnie nie wykonują bo mówią że starą metoda :( i co, piszą dziewczyny że te przeciwciała krwi nic nie warte?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Kinga11, ja jestem w pierwszym cyklu z CLO wczoraj tj 23 dzień cyklu lekarz powiedział, że owulacji nie było a też mnie boli podbrzusze od dwóch dni. Byłam przekonana , że to owulacja a tu nic.. od dzisiaj biorę też Luteinę.
    No ja skończyłam duphaston jeść 18.03, a @ dostałam 21.03 i dzisiaj już brałam drugą tabletkę CLO jeszcze zostały mi 3 i monitorin za nie długo :) Oczywiście @ muszę mieć wywoływaną, bo u mnie są tak nie regularne cykle, że idzie szału dostać.

Klęskę przekuj w sukces
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
‹‹ 2434 2435 2436 2437 2438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ