X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    oczywiscie :) Są zastrzyki, ale sa tez tableki- letrozol. Ja je brałam :) Na mnie działał, a clo nie.Jednak je sie bierze innym systemem niż clo.[/QDziękuję ślicznie :) zobaczymy co mi powie doktorka 3.04 czy działa czy nie działa.

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszko no jednej dziewczynie lekarz tak powoedzial...moze skontaktuj sie ze swoim doktorkiem i zapytaj co o tym mysli? Albo w labo moze powiedza na ile skuteczne jest to badanie?

Lonia jesli maz ost.mial seminogram i wyszedl ok, to chyba nie ma corobic dodatkowych testow. Nam lekarz zalecil ten jeden test, bo mezowi wyszlo ze ma b.slaba ruchliwosc i morfologie mial na granicy czyli 4%

Marlena w przeciagu 2lat moglo sie wiele zmienic, mozna powtorzyc teraz podstawowy seminogram

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh....w sumie nie wiem, czy jest już sens wchodzić samej w tematy immunologiczne. Powiem Wam że jak to wszystko czytam to mi się odechciewa :D idę schować się w kąt i zjeść czekoladę :D

Selina, Gosia1989 lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ehhh....w sumie nie wiem, czy jest już sens wchodzić samej w tematy immunologiczne. Powiem Wam że jak to wszystko czytam to mi się odechciewa :D idę schować się w kąt i zjeść czekoladę :D

czekolada dobra na wszystko, mi pomaga, szczególnie w dużych ilościach..

jak ja zaczynam czytać o moich objawach albo dolegliwościach w googlach to nic tylko się zbierać z tego świata. coś w typie: piszę "ból głowy" a tam "rak mózgu"

pietruszkanatki, Gosia1989 lubią tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz uwaga...
    termin do hepatologa na NFZ...
    za 3 lata!!
    Kpina.
    Na szczęście centrum medyczne z pakietu z byłej pracy (mam go do końca miesiąca) umówiło mnie do hepatologa do swissmedu na pon. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 13:39

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    to teraz uwaga...
    termin do hepatologa na NFZ...
    za 3 lata!!
    Kpina.
    Na szczęście centrum medyczne z pakietu z byłej pracy (mam go do końca miesiąca) umówiło mnie do hepatologa do swissmedu na pon. ;)

w ogóle NFZ jest jedną wielką kpiną. co ciekawsze tak czy siak za to płacimy.
    .

żal..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 13:44

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    w ogóle NFZ jest jedną wielką kpiną. co ciekawsze tak czy siak za to płacimy.
    .

żal..
    dla mnie jedna zmianą na plus jest to, że obecnie ciężarna do specjalisty dostanie się w ciągu max tygodnia.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia o masakra :D smiech na sali z tymi terminami. Super, ze masz na szybko wizyte z pakietu :)

Ja w sumie tez nie wiedzialam co robic z tymi p.cialami :/ wyjdzie ze pewnie tego nie zrobie teraz, bo drogo albo cos

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajniki mnie bolą już drugi dzień, mam dużo śluzu płodnego, więc chyba będę miała owulkę z odbicia ;)
    Szkoda, że stracona, no ale cóż.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wyniki biocenozy juz i niestety, hsg nie zrobie w kwietniu :( Mam 6ty stopien czystosci, paczkujace drozdzaki i grzyby i jakies kurde bakterie :( Posiewu na ureę jeszcze nie mam, bedzie za tydzien, ale sama biocenoza juz mnie chyba dyskwalifikuje.
    Raz na wozie raz pod wozem, dopoero co sie cieszylam z wynikow proga a tu masz babo placek...

• milkaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanko
    Dziś u mnie 27dc wszystkie znaki na niebie wskazują ze jutro @. Dziś na monitoringu wyszło ze po tej stymulacji została mi torbiel wielkość 37mm. Gin powiedział ze mam przyjść 4dc i sprawdzi czy się wchłonęła. Powiedzcie mi jakie są realne szanse ze po miesiączkę jej już nie będzie ? A co jeśli pozostanie ? :( kurde co wizytę jakieś złe wieści :(

atdci09kpce1t64c.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dostalam wyniki biocenozy juz i niestety, hsg nie zrobie w kwietniu :( Mam 6ty stopien czystosci, paczkujace drozdzaki i grzyby i jakies kurde bakterie :( Posiewu na ureę jeszcze nie mam, bedzie za tydzien, ale sama biocenoza juz mnie chyba dyskwalifikuje.
    Raz na wozie raz pod wozem, dopoero co sie cieszylam z wynikow proga a tu masz babo placek...

Pączkujące drożdżaki i grzyby?? matko, a masz w ogóle jakieś objawy? coś Cię piecze albo swędzi? no raczej chyba hsg w tym przypadku niewskazane.

Co dalej???
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

możecie zerknąć na mój wykres - myślicie że prawidłowo wyznaczyło mi owulację?

9a0ccee3d370206cad0b690f12a317f5.png

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaa wrote:
    Dziś u mnie 27dc wszystkie znaki na niebie wskazują ze jutro @. Dziś na monitoringu wyszło ze po tej stymulacji została mi torbiel wielkość 37mm. Gin powiedział ze mam przyjść 4dc i sprawdzi czy się wchłonęła. Powiedzcie mi jakie są realne szanse ze po miesiączkę jej już nie będzie ? A co jeśli pozostanie ? :( kurde co wizytę jakieś złe wieści :(

ja po CLO miałam torbiel prawie 8cm, po jednym cyklu się wchłonęła, nie wiem jak to jest w przypadku tak krótkiego czasu, ale u mnie od 17dc, jakieś 3 tyg i po niej został tylko cień.

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    ughhhhhhhhhhhhhh co za złośliwośc losu!!!
    to dalej jedziemy na jednym wózku póki co...
    Jestem ciekawa cz w maju bedziemy mogli wystartować czy jeszcze nie

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaa wrote:
    3,7 cm to tragedii nie ma, wiec wg mnie szanse są, ale gwarancji nie ma oczywiscie.
    Ja mialam 2 torbiele 7 i 8 cm i wchlanialy sie kilka miesiecy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, Mamma mia - niestety mam objawy :( swędzi mnie i trochę piecze od kilku dni. Stosowałam po antybiotyku 3 globulki Pimafucin, ale widocznie niewiele dały :( Muszę chyba coś doustnie też wziąć. Wyczytałam, że VI stopień oznacza grzybicze zapalenie pochwy, mowy nie ma o hsg. Na gwałt chciałam się do lekarza umówić i zapisałam się na jutro do mojej byłej ginekolog, do której 8lat chodziłam a teraz jakieś 1,5 roku u niej nie byłam ;] trochę mi głupio i nie wiem czy się mam tłumaczyć jej z nieobecności czy jak :/ Taka prawda, że mimo wszystko miałam do niej największe zaufanie (wiadomo, widać to dopiero po tym jak się "przerobi" kilku lekarzy). Ona jak miałam infekcję zawsze przepisywała też dla mnie i dla męża (profilaktycznie) kapsułki doustne p.grzybicze i szybko się leczyłam a teraz mam wrażenie, że od pół roku się tylko zaleczam a nie leczę tymi globulkami i kremem

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina w jaki sposob sie robi ta czystosc pochwy? Cholera ja nie wiem czy znów mnie nie lapie coś... Zapobiegawczo biore lactovaginal by sie nie pojawila infekcja, ale znow jakies naloty sie robis

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia musisz iść do laboratorium badań mikrobiologicznych u siebie (zorientuj się w jakich godz.są pobierane wymazy z pochwy) i tam zlecasz zrobienie biocenozy (inaczej czystosci pochwy). Koszt to ok.30-40zł

Lonia1990 lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina Ty to też masz pod górę :/ ale faktycznie z takim stopniem czystości to nawet nie ma co myśleć o hsg bo sobie gorszej biedy możesz narobić. Ajjj, wyleczcie się razem z mężem porządnie, póki co się nie nakręcaj na kolejne hsg, najpierw się skup na leczeniu i się nie stresuj. :*

Selina lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ