X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeży :)

Mamma-mia pomogło wtedy?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ananas świeży czy z puszki? :)

Dla figury lepiej świeży, bo ten z puszki mimo, ze pychotka to zawiera ten sok, który ma dużo cukru :)

summer86 lubi tę wiadomość

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sosrodzice.pl/co-jesc-na-poszczegolnych-etapach-cyklu-by-poprawic-plodnosc/2/

Podkradlam z tego tematu o ananasach :) uwaga bo tam sa 2 strony :)

summer86 lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas będzie jedzony :D w biedronce chyba nawet jakaś promocja jest :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pije czerwone winko ale słodkie. Kupiłam paczkę mieszanych orzechów (wloskie, nerkowce, laskowe, migdaly) i będę w tej ciąży choćby niewiem co :)

summer86, Gosia1989, SusannaDean, Selina, pietruszkanatki, Marlena88, Mamma-mia, Raven lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Właśnie pije czerwone winko ale słodkie. Kupiłam paczkę mieszanych orzechów (wloskie, nerkowce, laskowe, migdaly) i będę w tej ciąży choćby niewiem co :)

Zielona, tak trzymać! :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaopatrze sie w ananas, 5 dni po pregnylu to dobry czas czy jeszcze poczekać?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja jutro zaopatrze sie w ananas, 5 dni po pregnylu to dobry czas czy jeszcze poczekać?
    Według mnie idealnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer właśnie czytałam na jakimś wątku o hsg, że niektóre dziewczyny nie miały robionych żadnych badań przed hsg tylko kroplówkę z lekiem podaną przed badaniem (antybiotyk chyba), co też jest wg.mnie chore, bo na wszystko przeciez nie zadziała

Dziękuję dziewczyny za Wasze słowa :) Jak zawsze potraficie pocieszyć! Oby to hsg w końcu nie było potrzebne, może faktycznie nie jest mi dane skoro kolejny raz odraczane (heh nie czuję że rymuję)
    Właśnie słyszałam o tym ananasie kiedyś i zapomniałam wcielać w życie :P Trzeba będzie zastosować. Achhh najlepsze ananasy jadłam 2 lata temu w am.południowej... aż mi się milusio zrobiło na samą myśl :D

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podają kroplówkę ale jak dla mnie to przeciwbólowe :D przynajmniej ja tak dostałam.

Odebrałam właśnie wyniki progesteronu:50,100 nmol/l to xchyba a dobrze :) nie wiem już więc w czym tkwi problem :p

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Podają kroplówkę ale jak dla mnie to przeciwbólowe :D przynajmniej ja tak dostałam.

Odebrałam właśnie wyniki progesteronu:50,100 nmol/l to xchyba a dobrze :) nie wiem już więc w czym tkwi problem :p
    Dobre wyniki :)
    Czasem nie tkwi w niczym...i to jest problem..

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też to już słyszałam od lekarza, niepłodnośc z przyczyn niewyjaśnionych...wrrr nic, ja troszkę się muszę wyluzować bo się spinam ostatnio :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak, też to już słyszałam od lekarza, niepłodnośc z przyczyn niewyjaśnionych...wrrr nic, ja troszkę się muszę wyluzować bo się spinam ostatnio :)
    kazda z nas to przechodzi, spine i wyluzowanie :) ile juz sie staracie?

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg. Serduszko bije!

SusannaDean, Mamma-mia, Selina, summer86, Raven, Lonia1990, Kinga11, Gosia1989, pietruszkanatki, Eska, cookiemonster, Kinga40 lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cudownie !!!! <3

Jak to jest, że drugi kolejny cykl znowu na duphastonie a inny, zadnych boleści oprócz pojedynczych tego 6dpo, zadnych boli piersi a zawsze miałam

ania1985 lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    koleżanka, która starowała z IVF (i zaszła ;) ) miała zalecone jedzenie ananasa od momentu transferu przez 7 dni po 3 plastry dziennie, koniecznie świeży :)

Ja jadłam świeżego. Zajść zaszłam, ale nie wiem cz to przez to :P w każdym razie nawet jak działa na psychikę, to zawsze coś :D ostatnio po owu też jadłam :)

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Mamma-mia zabiłaś mnie tym terminem do hematologa. Straszne to jest..
    hepatologa :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ciesze sie bardzo ! :D to musialo byc cudne uczucie uslyszec bicie serduszka :) Niech maluszek zdrowo rosnie

Pietruszko akurat nie o Ciebie mi chodzilo z ta kroplowka :) inna dziewczyna pisala, ze dostala antybiotyk w kroplowce (byla pewna bo tak lekarz powiedzial) a badan wczesniej wlasnie nie miala robionych. No w kazdym razie dla mnie to dziwne postepowanie. Co do Twoich staran, to mysle ze po hsg w miare na swiezo na pewno Ci sie uda :) jak nie teraz, to za miesiac, zobaczysz

pietruszkanatki, ania1985 lubią tę wiadomość

• Raven Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Gratuluję! :*

ania1985 lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż czekam na @ i doczekać się nie mogę... Testy oczywiście negatywne

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ