CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:Aniu ciesze sie bardzo !
to musialo byc cudne uczucie uslyszec bicie serduszka
Niech maluszek zdrowo rosnie
Pietruszko akurat nie o Ciebie mi chodzilo z ta kroplowkainna dziewczyna pisala, ze dostala antybiotyk w kroplowce (byla pewna bo tak lekarz powiedzial) a badan wczesniej wlasnie nie miala robionych. No w kazdym razie dla mnie to dziwne postepowanie. Co do Twoich staran, to mysle ze po hsg w miare na swiezo na pewno Ci sie uda
jak nie teraz, to za miesiac, zobaczysz
pietruszkanatki, Mamma-mia lubią tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
summer86 wrote:Raven, tulę mocno. Takie zawieszenie i czekanie jest chyba najgorsze
Ania1985, gratuluję serduszkaSpokojnej ciąży.
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
SusannaDean wrote:Podejrzewam, że już wasz czas. Mnie się udało w 8cs to już było tak niespodziewane, ale no na krótko...teraz leci 5ty cpp i czekamy na jakieś cuda znowu
A czemu tak naprzemiennie masz stymulacje?
No to też już troszkę czasu mija u Was...
Mam tak naprzemiennie bo trafiłam od pani doktor, kóra robiła mi stymulacje bez żadnych badać, prócz tsh i prolaktyny, w trakcie 3 stymulacji pojechała na urlop nie informując mnie o tym, a po moich telefonach napisała mi tylko smsa bym koniecznie zapisała się do kogoś na monitoring. Tak trafiłam do nowego lekarza, kóty stwierdził że zanim znowu mnie będzie stymulował porobi badania, hsg, nasienie, amh, lh fsh estradiol. Stąd ten jeden pusty cykl. Teraz jak już wiemy że wszystko drożne i "pokłady" pęcherzyków mam, możemy stymulowaćSusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:No to też już troszkę czasu mija u Was...
Mam tak naprzemiennie bo trafiłam od pani doktor, kóra robiła mi stymulacje bez żadnych badać, prócz tsh i prolaktyny, w trakcie 3 stymulacji pojechała na urlop nie informując mnie o tym, a po moich telefonach napisała mi tylko smsa bym koniecznie zapisała się do kogoś na monitoring. Tak trafiłam do nowego lekarza, kóty stwierdził że zanim znowu mnie będzie stymulował porobi badania, hsg, nasienie, amh, lh fsh estradiol. Stąd ten jeden pusty cykl. Teraz jak już wiemy że wszystko drożne i "pokłady" pęcherzyków mam, możemy stymulować -
Ania1985, super, jakoś przegapiłam Twój post, a bardzo Ci kibicuję
zaczęłaś starania podobnie jak ja, tylko Ty na szczęśćie możesz słuchać tego serduszka, a ja jeszcze pewnie trochę powalczę
ps. czy mogłabyś zerknąć na priv?
ania1985 lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
SusannaDean wrote:No to jak wszystkie wyniki grają to się na pewno uda niedługo po stymulacji są zawsze większe szanse
Mówisz? To ja mam jakieś dziwne podejście, ciągle wydaje mi się, że przez te stymulacje trudniej zajść, bo się stresujesz, czekasz na owulację, wsztstko jak w zegarku, a naturalnie jednak ciągle lecisz tak jak się udaale może się mylę. W sumie, naturalnie też nie zaszłam więc chyba nie ma znaczenia
-
nick nieaktualny
-
Zielona1911 wrote:A jest ktoś tutaj kto miał też takie kiepskie endo? Jest wogole szansa ze podrosnie do owulacji? Czy generalnie się już nie nastawiać na ten cykl?
wiesz co, wydaje mi się, że z endo to nie jest taka prosta sprawa. ono dość powoli się zwiększa w porównaniu do pęcherzyków. jak miałam w 11 dc prawie dojrzałe jajeczka, a endo lekko ponad 5mm to lekarz nie dawał wielkich nadziei, że to się polepszy. więc sama nie wiempoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:Mówisz? To ja mam jakieś dziwne podejście, ciągle wydaje mi się, że przez te stymulacje trudniej zajść, bo się stresujesz, czekasz na owulację, wsztstko jak w zegarku, a naturalnie jednak ciągle lecisz tak jak się uda
ale może się mylę. W sumie, naturalnie też nie zaszłam więc chyba nie ma znaczenia
Nie ma reguły, ale wydaje mi się, że przy stymulacji są większe szanse -
Marlena88 wrote:Ania1985, super, jakoś przegapiłam Twój post, a bardzo Ci kibicuję
zaczęłaś starania podobnie jak ja, tylko Ty na szczęśćie możesz słuchać tego serduszka, a ja jeszcze pewnie trochę powalczę
ps. czy mogłabyś zerknąć na priv?
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
No tak, z endo jest problem, tak jak Marlena pisze, bardzo wolno rośnie, czasem pęcherzyki wielgachne a endo nic... u mnie też tak jest, po pęknięciu pęcherzyka endo 7mm, ale lekarz nic nie mów. Usłyszałam tylko "jest szansa,że się uda" tyle .
-
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:No tak, z endo jest problem, tak jak Marlena pisze, bardzo wolno rośnie, czasem pęcherzyki wielgachne a endo nic... u mnie też tak jest, po pęknięciu pęcherzyka endo 7mm, ale lekarz nic nie mów. Usłyszałam tylko "jest szansa,że się uda" tyle .
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Mam do was takie pytanie. To mój pierwszy cykl stymulowany clo. Miałam brać luttagen do poniedziałku włącznie ale przyszła już niestety @ i stąd moje pytanie - czy muszę go dalej brać?
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:Mi też nic nie dał, liczy, że gonal sobie z tym poradzi bo niby po nim ładnie endometrium rośnie.
Susanna, mówiśz, że zapominają, ale z jakiego powodu? Po prostu olewają, czy mam gina męczyć o to>
A ty pietruszkanatki jakie endo miałaś? Ja serio, odkąd stosuję acard i migdały mam wydłużoną @ z 1,5-2 dni na 4 do 5 dniU mnie śmiga to
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNathi2468 wrote:Hej dziewczyny
Mam do was takie pytanie. To mój pierwszy cykl stymulowany clo. Miałam brać luttagen do poniedziałku włącznie ale przyszła już niestety @ i stąd moje pytanie - czy muszę go dalej brać?
-
SusannaDean tak, to progesteron. Bardzo dziękuję za informację
Zawsze mam plamienia 2-3 dniowe przed @ i w tym cyklu również tak było. Czy u was jest podobnie?
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
SusannaDean wrote:Raczej olewają .. ja mam lekarza, który by mi dał na pewno ale zawsze miałam dobre endo. Jak nie to się upominać, przecież jego to nic nie kosztuje. 3 mm to za mało, ale są szanse że urośnie ja miałam 11 mm a za dwa dni 13 mm i była owulacja, także nie martw się Zielona tym, tylko pij wino. Masz acard? Też może pomóc.
A ty pietruszkanatki jakie endo miałaś? Ja serio, odkąd stosuję acard i migdały mam wydłużoną @ z 1,5-2 dni na 4 do 5 dniU mnie śmiga to
Mi niestety migdały(1 kg w pierwszej fazie cyklu!!!) i wino nie pomagają, a acardu się boję, bo chyba mam uczulenie na coś w składzie.