CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEska wrote:Mi każdy lekarz proponował co drugi dzień. Ale patrząc na mój wykres i obserwacje to obstawiam owulacje jutro. Przytulanko przypada mi dziś i w niedziele ale w niedzielę będzie i tak za późno to jutro męża spróbuję zmolestowac.
-
nick nieaktualnywera 12 wrote:Selina a ile ono kosztuje na DNA i to o tym pisalas ze jest takie drogie? kurcze nawet nie wiedzialam ze takie badanie jest
.
Co do prolaktyny to czytalam ze wysoka prolaktyna hamuje owulacje, wiec skoro ja obnizylas to nie powinno byc juz problemu, wiec dobra owulacja to i dobry wysoki progesteron.
Tak tez kazal mi gin potwierdzic na 100 % owulacje zebym zrobila w 21dc progesteron
Co do prolaktyny, to ona nie hamowala u mnie owu, bo zanim zaczelam brac bromka mialam potwierdzona owulacje monitoringiem i odczuwalam tez ja. Ginka sugerowala, ze skoro mam owu to nie ma sensu zbijac prolaktyny, no ale jesli bromek mogl sie w jakis sposob przyczynic do wyzszego proga poprzez obizenie trgo pierwszego hormonu, to i tak superWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 09:13
-
nick nieaktualny
-
Zielona1911 wrote:A jest ktoś tutaj kto miał też takie kiepskie endo? Jest wogole szansa ze podrosnie do owulacji? Czy generalnie się już nie nastawiać na ten cykl?
Dopiero jak mi ginka dała viagre dopochwowo to bardzo urosło. -
Zielona1911 wrote:Skoro mozna codzienie to zaczynam od jutra ☺ akurat mąż wróci z pracy o 4 rano.
Tak więc Dobranoc.
Także powodzenia :
Selina, co do prolaktyny - wg mnie bromek Ci już ja zbil i dlatego jest niższa. Moja kolezanka wlasnie po 6 tyg brania Dostinexu miała poprawe wyników i zaszła w ciaze.
A prolaktybe miałaś badana tez po obciążeniu metoclopramidem? -
Selina wrote:Dziewczyny jeszcze jedna sprawa. Dziś rano zrobiłam test (oczywiście za wcześnie, bo 10dpo)i był cień cienia, nic tu Wam nie pisałam, bo chciałam zrobić betę. No i beta wyszła 0,1 (26dc) a spójrzcie na zdjęcie: https://zapodaj.net/76dc695bda61a.jpg.html
Także testy naprawdę potrafią świrować...
Wg mnie to nawet nie jest cień tylko blada kreska!!! Ja bym zadzwoniła do labo z pytaniem czy sa 100% pewni,ze ten wynik to nie pomyłka. Osobiście zdarzyło mi się,ze labo podało niepoprawny wynik, okazało się,ze akurat miało zmiane jakiejs tam części, która sie konserwuje co jakiś czas i dlatego tak..
A robiłas dziś powtórnie test?
Zielona1911 wrote:Znalazłam odpowiednik acardu w De.jutro kupie.może za te parę dni coś pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 10:32
-
nick nieaktualnyMamma mia nie robilam testu ponownie. Myslisz, zeby kupic ten o wiekszej czulosci? Jedna dziewczyna pisala w innym watku, ze pare m-cy temu miala tez taka kreske tylko byla szara a nie rozowa (moja chyba nie jest rozowa ciezko powiedziec) i po 2 dniach przyszla @. Jak juz doczytalas pewnie raz zrobilismy to bez zabezpieczenia... bylismy tydzien po leczeniu antybiotykiem.
Szczerze naprawde sie nie ludze i wypieram te mysl z glowy. Jak zobaczylam jasna kreske, to serce walilo mi jak mlot a pozniej ta beta 0,1 i brak nadziei i tak mi juz zostalo.
Prolaktyny nie badalam ponownie po zazywaniu bromka, biore prawie 2 miesiace juz. Zauwazylam tylko duzy skok progesteronu i ktos tutaj zasugerowal mi, ze to moze byc dzieki bromkowi rowniezWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 11:57
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Mamma mia nie robilam testu ponownie. Myslisz, zeby kupic ten o wiekszej czulosci? Jedna dziewczyna pisala w innym watku, ze pare m-cy temu miala tez taka kreske tylko byla szara a nie rozowa (moja chyba nie jest rozowa ciezko powiedziec) i po 2 dniach przyszla @. Jak juz doczytalas pewnie raz zrobilismy to bez zabezpieczenia... bylismy tydzien po leczeniu antybiotykiem.
Szczerze naprawde sie nie ludze i wypieram te mysl z glowy. Jak zobaczylam jasna kreske, to serce walilo mi jak mlot a pozniej ta beta 0,1 i brak nadziei i tak mi juz zostaloStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualny
-
Selina, ja miałam dwa razy taki cień drugiej a w ciąży nie byłam,ale nie wyglądał tak solidnie jak ten u Ciebie i ten i Ciebie, przynajmniej na moim tel jest jasnorozowy a nie szary. Dlatego az mi ciężko uwierzyć,ze nic z tego. Ja jednak mam nadzieje,ze w lanie coś skopali.
Albo test zwyczajnie fałszywywkurzyc się można na takie cos.
Zrób jutro rano test, to już 12 dpo raczej będzie pewnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 13:12
-
Selina wrote:Dostalam wyniki biocenozy juz i niestety, hsg nie zrobie w kwietniu
Mam 6ty stopien czystosci, paczkujace drozdzaki i grzyby i jakies kurde bakterie
Posiewu na ureę jeszcze nie mam, bedzie za tydzien, ale sama biocenoza juz mnie chyba dyskwalifikuje.
Raz na wozie raz pod wozem, dopoero co sie cieszylam z wynikow proga a tu masz babo placek...Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
No Selina, po takim teście to i ja bym już się po cichu cieszyła, ale tak jak piszą dziewczyny to badanie beta trochę miesza... ja bym jutro powtórzyła test na Twoim miejscu
U mnie dziś 27dc i miałam zupełnie inne niż zwykle skurcze macicy od rana, ale jak czytałam na forum o hcg to podobno po tym badaniu odczucia @ są inne, silniejsze, albo jakieś dziwne, także czekam aż przyjdzie.Selina lubi tę wiadomość
-
ania1985 wrote:Ja juz po usg. Serduszko bije!
ania1985 lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualnyKinga mnie wyszla typowa grzybica z biocenozy, tak powoedziala ginka wczoraj. Tabletke wczoraj juz wzielam (duza dawka wiec tylko 1 i koniec) a globulki zaczne po @, bo czuje ze przylezie. W maju juz moze sie uda z hsg
Sunsanna test zrobilam z samego rana z 1go moczu ok.8mej a bete zrobilam po 13
Cos mi sie wydaje, ze brzuch mnie juz na @ pobolewa, nie ma szans na ciaze. Dla swietego spokoju kupie jednak jeden czuly test i zrobie, tylko teraz tak popoludniu nie wiem czy jest sens a wieczorem mielismy isc na piwko ze znajomymi i tak mysle czy chlapnac sobie cos czy nie. Chyba jednak wieczorem nie bede pic % a test zrobie rano jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 14:09
-
nick nieaktualnySelina wrote:Kinga mnie wyszla typowa grzybica z biocenozy, tak powoedziala ginka wczoraj. Tabletke wczoraj juz wzielam (duza dawka wiec tylko 1 i koniec) a globulki zaczne po @, bo czuje ze przylezie. W maju juz moze sie uda z hsg
Sunsanna test zrobilam z samego rana z 1go moczu ok.8mej a bete zrobilam po 13
Cos mi sie wydaje, ze brzuch mnie juz na @ pobolewa, nie ma szans na ciaze. Dla swietego spokoju kupie jednak jeden czuly test i zrobie, tylko teraz tak popoludniu nie wiem czy jest sens a wieczorem mielismy isc na piwko ze znajomymi i tak mysle czy chlapnac sobie cos czy nie. Chyba jednak wieczorem nie bede pic % a test zrobie rano jutro -
nick nieaktualny