WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska wrote:
    Mi każdy lekarz proponował co drugi dzień. Ale patrząc na mój wykres i obserwacje to obstawiam owulacje jutro. Przytulanko przypada mi dziś i w niedziele ale w niedzielę będzie i tak za późno to jutro męża spróbuję zmolestowac.
    U nas dziś rano nici z przytulnek wiec złapie męża na wieczór. U mnie nie mam pojęcia kiedy owu nastąpi a i tak zapewne dostane zastrzyk. Następne usg we wtorek. W czwartek miałam pacherzyk 12mm to może uda się na wtorek z 20cm ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    Selina a ile ono kosztuje na DNA i to o tym pisalas ze jest takie drogie? kurcze nawet nie wiedzialam ze takie badanie jest :(.
    Co do prolaktyny to czytalam ze wysoka prolaktyna hamuje owulacje, wiec skoro ja obnizylas to nie powinno byc juz problemu, wiec dobra owulacja to i dobry wysoki progesteron.
    Tak tez kazal mi gin potwierdzic na 100 % owulacje zebym zrobila w 21dc progesteron
    Zaplacilam 240zl za to badanie... zwykly posiew na urea kosztuje 70zl i taki robilam w lutym gdzie wykryto bakterie. Ponoc takie badanie po leczeniu moze wykazac nieobecnosc bakterii a ta moze byc przyczajona dlatego najpewniejsze jest badanie dna ureaplasmy, zeby spr.czy sie jej pozbylas.
    Co do prolaktyny, to ona nie hamowala u mnie owu, bo zanim zaczelam brac bromka mialam potwierdzona owulacje monitoringiem i odczuwalam tez ja. Ginka sugerowala, ze skoro mam owu to nie ma sensu zbijac prolaktyny, no ale jesli bromek mogl sie w jakis sposob przyczynic do wyzszego proga poprzez obizenie trgo pierwszego hormonu, to i tak super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 09:13

• Raven Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu @
    Tym razem dawka będzie 2x1 8 w. Dniach 2 - 6

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven trzymam kciuki, zeby clo w nastepnym cyklu pomoglo :)

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    A jest ktoś tutaj kto miał też takie kiepskie endo? Jest wogole szansa ze podrosnie do owulacji? Czy generalnie się już nie nastawiać na ten cykl?
    Ja miałam endo kiepskie i bez leków już nie podroslo za duzo, mimo wina, migdałów itd
    Dopiero jak mi ginka dała viagre dopochwowo to bardzo urosło.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Susanna mam to samo, w zyciu chyba mnie tak cyce nie bolaly. Ale to chyba przez wysokiego proga tak mam. Za to nawet fajnie wygladaja takie wieksze ;)
    A u Was wtym cyklu same przytulanki z gumką czy jest ryzyko ciąży?

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Skoro mozna codzienie to zaczynam od jutra ☺ akurat mąż wróci z pracy o 4 rano.
    Tak więc Dobranoc.
    Nie ma przeciwwskazań co do codziennego seksu. To mit, ze nie można go codziennie uprawiać jeśli partner ma nasienie ok.
    Także powodzenia :

Selina, co do prolaktyny - wg mnie bromek Ci już ja zbil i dlatego jest niższa. Moja kolezanka wlasnie po 6 tyg brania Dostinexu miała poprawe wyników i zaszła w ciaze.
    A prolaktybe miałaś badana tez po obciążeniu metoclopramidem?

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedna sprawa. Dziś rano zrobiłam test (oczywiście za wcześnie, bo 10dpo)i był cień cienia, nic tu Wam nie pisałam, bo chciałam zrobić betę. No i beta wyszła 0,1 (26dc) a spójrzcie na zdjęcie: https://zapodaj.net/76dc695bda61a.jpg.html
    Także testy naprawdę potrafią świrować...
    Kochana, wlasnie doczytałam.
    Wg mnie to nawet nie jest cień tylko blada kreska!!! Ja bym zadzwoniła do labo z pytaniem czy sa 100% pewni,ze ten wynik to nie pomyłka. Osobiście zdarzyło mi się,ze labo podało niepoprawny wynik, okazało się,ze akurat miało zmiane jakiejs tam części, która sie konserwuje co jakiś czas i dlatego tak..
    A robiłas dziś powtórnie test?

Zielona1911 wrote:
    Znalazłam odpowiednik acardu w De.jutro kupie.może za te parę dni coś pomoże.
    Kochana, ale jak zdecydowalas sie go brać, to koniecznie pamiętaj żeby po II kreskach powiadomić o tym lekarza. Tych tabletek nie wolno odstawiac od razu, można spowodować poronienie. Najczęściej zalecane jest by brać do 12 tc i stopniowo odstawić. Tak też powiedziała mi moja ginka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 10:32

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia nie robilam testu ponownie. Myslisz, zeby kupic ten o wiekszej czulosci? Jedna dziewczyna pisala w innym watku, ze pare m-cy temu miala tez taka kreske tylko byla szara a nie rozowa (moja chyba nie jest rozowa ciezko powiedziec) i po 2 dniach przyszla @. Jak juz doczytalas pewnie raz zrobilismy to bez zabezpieczenia... bylismy tydzien po leczeniu antybiotykiem.
    Szczerze naprawde sie nie ludze i wypieram te mysl z glowy. Jak zobaczylam jasna kreske, to serce walilo mi jak mlot a pozniej ta beta 0,1 i brak nadziei i tak mi juz zostalo.
    Prolaktyny nie badalam ponownie po zazywaniu bromka, biore prawie 2 miesiace juz. Zauwazylam tylko duzy skok progesteronu i ktos tutaj zasugerowal mi, ze to moze byc dzieki bromkowi rowniez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 11:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz sobie zanim odstawisz jakiekolwiek leki np. z progesteronem, o ile bierzesz :)
    Jakby nie ta beta to rzeczywiście bym uznała to za cień, ta beta namieszała w głowie... a betę robiłaś przed testem czy po teście?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mamma mia nie robilam testu ponownie. Myslisz, zeby kupic ten o wiekszej czulosci? Jedna dziewczyna pisala w innym watku, ze pare m-cy temu miala tez taka kreske tylko byla szara a nie rozowa (moja chyba nie jest rozowa ciezko powiedziec) i po 2 dniach przyszla @. Jak juz doczytalas pewnie raz zrobilismy to bez zabezpieczenia... bylismy tydzien po leczeniu antybiotykiem.
    Szczerze naprawde sie nie ludze i wypieram te mysl z glowy. Jak zobaczylam jasna kreske, to serce walilo mi jak mlot a pozniej ta beta 0,1 i brak nadziei i tak mi juz zostalo
    Zrobiłabym test najczulszy, będziesz miała pewność. Tak czy inaczej mocne kciuki, bo szansa jest ! :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Zrobiłabym test najczulszy, będziesz miała pewność. Tak czy inaczej mocne kciuki, bo szansa jest ! :)
    Dokładnie

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, ja miałam dwa razy taki cień drugiej a w ciąży nie byłam,ale nie wyglądał tak solidnie jak ten u Ciebie i ten i Ciebie, przynajmniej na moim tel jest jasnorozowy a nie szary. Dlatego az mi ciężko uwierzyć,ze nic z tego. Ja jednak mam nadzieje,ze w lanie coś skopali.
    Albo test zwyczajnie fałszywy :/ wkurzyc się można na takie cos.

Zrób jutro rano test, to już 12 dpo raczej będzie pewność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 13:12

age.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dostalam wyniki biocenozy juz i niestety, hsg nie zrobie w kwietniu :( Mam 6ty stopien czystosci, paczkujace drozdzaki i grzyby i jakies kurde bakterie :( Posiewu na ureę jeszcze nie mam, bedzie za tydzien, ale sama biocenoza juz mnie chyba dyskwalifikuje.
    Raz na wozie raz pod wozem, dopoero co sie cieszylam z wynikow proga a tu masz babo placek...
    Selina ja hsg miałam przekładane 3 razy ze względu na to że po badaniu czystości pochwy wychodziło za dużo bakterii. I za każdym razem było więcej. Poprostu po każdym antybiotyku który mi dawali na te bakterie zamiast mniej było ich więcej. W końcu lekarz kazał mi zrobić posiew z szyjki macicy, bo powiedział że jak tam jest czysto to spokojnie można będzie zrobić hsg i okazało się że wszystko jest ok. Pozdrawiam i życzę powodzenia ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Selina, po takim teście to i ja bym już się po cichu cieszyła, ale tak jak piszą dziewczyny to badanie beta trochę miesza... ja bym jutro powtórzyła test na Twoim miejscu ;)

U mnie dziś 27dc i miałam zupełnie inne niż zwykle skurcze macicy od rana, ale jak czytałam na forum o hcg to podobno po tym badaniu odczucia @ są inne, silniejsze, albo jakieś dziwne, także czekam aż przyjdzie.

Selina lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Ja juz po usg. Serduszko bije!
    Aniu, cudownie ❤. Cieszę się ogromnie. Teraz już spokojnie do przodu. ☺

ania1985 lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mnie wyszla typowa grzybica z biocenozy, tak powoedziala ginka wczoraj. Tabletke wczoraj juz wzielam (duza dawka wiec tylko 1 i koniec) a globulki zaczne po @, bo czuje ze przylezie. W maju juz moze sie uda z hsg :)

Sunsanna test zrobilam z samego rana z 1go moczu ok.8mej a bete zrobilam po 13

Cos mi sie wydaje, ze brzuch mnie juz na @ pobolewa, nie ma szans na ciaze. Dla swietego spokoju kupie jednak jeden czuly test i zrobie, tylko teraz tak popoludniu nie wiem czy jest sens a wieczorem mielismy isc na piwko ze znajomymi i tak mysle czy chlapnac sobie cos czy nie. Chyba jednak wieczorem nie bede pic % a test zrobie rano jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kinga mnie wyszla typowa grzybica z biocenozy, tak powoedziala ginka wczoraj. Tabletke wczoraj juz wzielam (duza dawka wiec tylko 1 i koniec) a globulki zaczne po @, bo czuje ze przylezie. W maju juz moze sie uda z hsg :)

Sunsanna test zrobilam z samego rana z 1go moczu ok.8mej a bete zrobilam po 13

Cos mi sie wydaje, ze brzuch mnie juz na @ pobolewa, nie ma szans na ciaze. Dla swietego spokoju kupie jednak jeden czuly test i zrobie, tylko teraz tak popoludniu nie wiem czy jest sens a wieczorem mielismy isc na piwko ze znajomymi i tak mysle czy chlapnac sobie cos czy nie. Chyba jednak wieczorem nie bede pic % a test zrobie rano jutro
    a zrób czuły wieczorem, przynajmniej bedziesz wiedziec czy mozesz sie napic :)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina czekamy na wieści, te dobre :) rob testa !

SusannaDean lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Selina czekamy na wieści, te dobre :) rob testa !
    Podbijam

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

‹‹ 2442 2443 2444 2445 2446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ