WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam test z Domowego Laboratorium o czułosci 10 (oprocz tego dodatkowo z Facelle jakiś słupkowy czułość 25, bo był na promocji ;) ) Jeszcze mi się nie chce pipi, więc troche pozniej dam Wam znac. Przepraszam, ale jakos... nawet nie mam ochoty go robic, co w sumie jest dziwne. Taka jakas rezygnacja mnie ogarnęła

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kupiłam test z Domowego Laboratorium o czułosci 10 (oprocz tego dodatkowo z Facelle jakiś słupkowy czułość 25, bo był na promocji ;) ) Jeszcze mi się nie chce pipi, więc troche pozniej dam Wam znac. Przepraszam, ale jakos... nawet nie mam ochoty go robic, co w sumie jest dziwne. Taka jakas rezygnacja mnie ogarnęła
    Zrób, nie gadaj :D jak nie w jedną stronę to w drugą ale będziesz miała jakąś wiedzę ;D

Ja np. bardzo nie lubię tego czasu, który mam teraz tj 27 dc, z jednej strony wiem, że został dzień dwa do @ a z drugiej chciałabym mieć jakąś nadzieję. A testów już nie robię, ale skoro Ty zrobiłaś i już coś tam było to teraz zrób tym bardziej ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszko no tak zapomniałam, że idziemy tak samo równo, też 27dc :) @ też masz dostać za 2dni?
    echh pójdę, zrobię ten test, ale wiem, że będzie 1 krecha zobaczycie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test czuły i negatyw, brak jakiegokolwiek cienia 2 kreski

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    W takim razie bardzo mi przykro! cholerny test poprzedni narobił nadziei :(
    Tak czy inaczej dziś z czystym sumieniem coś wypić.

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    U mnie 1dc, pierwsza @ po laparoskopii. Człowiek oczywiście znów nadziei sobie narobił i jak zwykle dupa! Tracę wiarę że kiedykolwiek się uda. :/

Na pocieszenie powiem Wam, że koleżanka po ponad roku starań i 5ciu cyklach z clo wysikała wczoraj dwie kreski ;) także daje jakąś nadzieje :)

Pozdrawiam Was serdecznie i choć od jakiegoś czasu clo już nie biorę to zaglądam do Was i podczytuje co słychać :) no i naczytałam się o winie i ananasie, więc zastosuje kuracje ;) ;) ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek nie trać nadziei no co Ty! Po hsg czy laparo może zaskoczyć dopiero przy 2-3 cyklu po badaniu. Zobaczysz, że się uda :) Moja koleżanka zaszła w 5 cyklu po laparo.
    Cykle nam się widzę rozjechały hehe ;) ja w poniedziałek oczekuję @

Lonia no dokladnie :) Dziabnę sobie coś na pewno choć nie mam zbytniej ochoty nigdzie wychodzić. Planujemy ze znajomymi weekend majowy i coś się wszystko sypie i nerwy mnie tylko biorą ;> jak wyjdę dziś, to się chyba z nimi pokłócę grrr

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Pietruszko no tak zapomniałam, że idziemy tak samo równo, też 27dc :) @ też masz dostać za 2dni?
    echh pójdę, zrobię ten test, ale wiem, że będzie 1 krecha zobaczycie
    No tak :) mam dostać lada dzień, nie jestem pewna czy za dwa dni, bo owulacje miałam koło 16-17 dc. Ale w sumie 10 dni drugiej fazy to też ok. Także czekam, ale to kwestia godzin :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Parsleyek nie trać nadziei no co Ty! Po hsg czy laparo może zaskoczyć dopiero przy 2-3 cyklu po badaniu. Zobaczysz, że się uda :) Moja koleżanka zaszła w 5 cyklu po laparo.
    Cykle nam się widzę rozjechały hehe ;) ja w poniedziałek oczekuję @

Lonia no dokladnie :) Dziabnę sobie coś na pewno choć nie mam zbytniej ochoty nigdzie wychodzić. Planujemy ze znajomymi weekend majowy i coś się wszystko sypie i nerwy mnie tylko biorą ;> jak wyjdę dziś, to się chyba z nimi pokłócę grrr

No coś nam się rozjechało tym razem. ;)
    Co to za historia z Twoim testem? :/ złośliwość rzeczy martwych! już któryś raz na forum spotykam się z fałszywie pozytywnym testem! Myślałam że jak już to ciąży nie pokaże, a nie na odwrót...

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek no tak bywa jak widać, wszystko może się pomylić :/ Jakoś nie jest mi smutno, może dlatego, że się nie nastawiałam na pozytyw. Może jak @ przyjdzie, to wtedy to do mnie dotrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Parsleyek no tak bywa jak widać, wszystko może się pomylić :/ Jakoś nie jest mi smutno, może dlatego, że się nie nastawiałam na pozytyw. Może jak @ przyjdzie, to wtedy to do mnie dotrze
    Nic straconego, teraz jesteś wyleczona, to łatwiej zajdziesz i utrzymasz ciążę :)

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    :( nosz co za cholerny test!!! A z jakiej to był firmy?

Ja też dziś psychicznie gorzej się czuje. Już bym chciała móc wrócić do starań. :(
    Owulke chyba wczoraj miałam..

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia ten który wyszedł z 2 kreskami, to był Bobo test ;> Kupiłam go, bo wyczytałam, że jest najlepszy a tu proszę. Dziś testowałam pink testem z Domowego Laboratorium

Susanna dokladnie :) ale jeszcze zostaje wyleczyc candide, choć to już myślę łatwiej pójdzie

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, a to powiem Ci,ze tez dwa razy bobo test wyszedł mi z drugą szara kreska. :/ ten 25, bo jest jeszcze bobotest strumieniowy 10 i on zawsze dobrze mi wychodzi.
    A d3 ile teraz bierzesz?
    I jaki macie plan z doktorem na kolejny cykl (poza hsg)?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mamma mia ten który wyszedł z 2 kreskami, to był Bobo test ;> Kupiłam go, bo wyczytałam, że jest najlepszy a tu proszę. Dziś testowałam pink testem z Domowego Laboratorium

Susanna dokladnie :) ale jeszcze zostaje wyleczyc candide, choć to już myślę łatwiej pójdzie
    Pink jest najlepszy :)

Wyleczysz i zajdziesz <3

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia a to ci cholerny bobo test ;> już go nie będę kupować w takim razie :P
    Łykam vitrum forte 2000 po 2 kapsułki. Zamówiłam sobie natomiast wit.D3+K2 firmy dr.jacob's w kropelkach, bierze się 5 kropel dziennie, zeby dostarczyć 4000j. Polecono mi ją i czytałam b.dobre opinie, czekam tylko aż przesyłka przyjdzie.
    Niech Cię lepiej nie podkusi tak jak nas podczas tego cyklu ;] Musimy się trzymać dzielnie jeszcze jakiś czas i majówka będzie nasza :)
    Planu żadnego oprócz hsg nie mamy. Tzn mąż w tym tygodniu na badanie nasienia chyba idzie. Ja myślę czy w 2dc zbadać już prolaktynę czy spadła i ew.estradiol (nigdy nie miałam badanego). Lekarz ogólnie sugerował, że jak nasienie się nie poprawi i po hsg się nie uda, to radzi IUI spróbować. Narazie jednak o tym nie myślę

• panan12 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też kiedyś bobo test wyszedł z szarą kreska .

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mamma mia a to ci cholerny bobo test ;> już go nie będę kupować w takim razie :P
    Łykam vitrum forte 2000 po 2 kapsułki. Zamówiłam sobie natomiast wit.D3+K2 firmy dr.jacob's w kropelkach, bierze się 5 kropel dziennie, zeby dostarczyć 4000j. Polecono mi ją i czytałam b.dobre opinie, czekam tylko aż przesyłka przyjdzie.
    Niech Cię lepiej nie podkusi tak jak nas podczas tego cyklu ;] Musimy się trzymać dzielnie jeszcze jakiś czas i majówka będzie nasza :)
    Planu żadnego oprócz hsg nie mamy. Tzn mąż w tym tygodniu na badanie nasienia chyba idzie. Ja myślę czy w 2dc zbadać już prolaktynę czy spadła i ew.estradiol (nigdy nie miałam badanego). Lekarz ogólnie sugerował, że jak nasienie się nie poprawi i po hsg się nie uda, to radzi IUI spróbować. Narazie jednak o tym nie myślę
    Jaki mieliście problem z nasieniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna morfologia na granicy, bo 4%, ale główny problem, to powolne plemniki: ruch postępowy 9%, niepostępowy 5%, ruch ogółem 14% a brak ruchu 86%
    Lekarz zasugerował, że może abstynencja była za długa, bo aż 6dni. Teraz pójdzie po 3 dniach. Mąż brał Adrovit 2x1, Salfazin 2x1 i L-karnityna 2x1, mam nadzieję, że wyniki teraz będą lepsze

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck. Mieszkam na I piętrze, a na ostatnim tj. III pietrze impreza. Od godziny same techno leci.. juz mi sie w glowie kreci. mega głośno,basy tez sie niosa. Masakra. Coś czuje,ze znowu ci ludzie imprezę rozkrecaja...
    To sa jedyne osoby w budynku, ktre sluchaja techno :/ nie patrza w ogole na innych, w nosie maja.

age.png
‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ