CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLonia pocieszajace te wyniki nasienia
Moj maz mial w grudniu to badanie anteraz zrobi po 3tyg.kuracji antybiotykowej. Sadze, ze to ureaplasma mogla tak wplynac na jego nasienie i teraz juz bedzie ok
Wera to zeby sie tak nie wykosztowac, to zrob zwykly posiew na ureaplasma, mycoplasma i chlamydia trichomatis. To taki podstawowy pakiet w laboratoriach. Ja to badanie dna robilam juz tylko po leczeniu, zeby sie upewnic czy w 100% sie jej pozbylam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zielona1911 wrote:3mm
Nie dostałam nic na to od lekrza.Wspomagam się sama winem i orzechami.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnySelina wrote:Mamma mia tak, ponoc powinno sie brac d3+k2
Biore dawke 4000, bo przy takim niedoborze jak mam ponoc powinno sie brac wiecej przez jakis czas
Susanna moze faktycznie za wczesnie jeszczeWe wtorek powtórzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 14:49
-
Raven wrote:A mam pytanie. Jak u was było z endometrium? Było pogorszenie od razu w 1 cyklu z Clo czy dopiero po którymś.
Raven lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Lonia pocieszajace te wyniki nasienia
Moj maz mial w grudniu to badanie anteraz zrobi po 3tyg.kuracji antybiotykowej. Sadze, ze to ureaplasma mogla tak wplynac na jego nasienie i teraz juz bedzie ok
Wera to zeby sie tak nie wykosztowac, to zrob zwykly posiew na ureaplasma, mycoplasma i chlamydia trichomatis. To taki podstawowy pakiet w laboratoriach. Ja to badanie dna robilam juz tylko po leczeniu, zeby sie upewnic czy w 100% sie jej pozbylam
Dziewczyny a czy są jakieś objawy tych infekcji? My z mężem staramy się od prawie dwóch lat ale takich badań nie miałam zleconych...Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:A ja miałam po CLO lepsze endometrium, bez CLO miałam 4-5 mm, a z CLO miałam 6-7, ale to ciągle za mało... Po 1 zastrzyku z Gonalu miałam 8mm-mój rekord, zobaczmy w tym cyklu.
-
nick nieaktualnyNathi2468 wrote:Dziewczyny a czy są jakieś objawy tych infekcji? My z mężem staramy się od prawie dwóch lat ale takich badań nie miałam zleconych...
W sumie dziwne, ze po takim czasie Cie nie kierowali na takie posiewy, ja juz na poczatku staran (od 2 roznych lekarzy) dostalam zalecenie zeby wykonac te posiewy. Zaluje, ze zrobilam to topiero teraz a nie we wrzesniuodwlekalam to, bo sadzilam ze zadnej bakterii nie mam. Jednak lepiej pozno niz wcale
-
pietruszkanatki wrote:A ja miałam po CLO lepsze endometrium, bez CLO miałam 4-5 mm, a z CLO miałam 6-7, ale to ciągle za mało... Po 1 zastrzyku z Gonalu miałam 8mm-mój rekord, zobaczmy w tym cyklu.
Flowwer ale Zielona pisze o clo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielona1911 wrote:Siedzę i czytam na necie ale mało kto miał tak nisko endo. Może 2-3 przypadki ale po lyzeczkowaniu. To cholera jasna co mi jest ? ;(
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Ja postanowiłam, że jeśli w kolejnym cyklu z CLO endo będzie poniżej normy to proszę o inną stymulację. Bez sensu faszerować się hormonami skoro i tak zarodek nie miałby gdzie się zagnieździć. Ale szykuję już zapasy migdałów i czerwonego wina na kolejny cykl, zatem nie poddam się bez walki.
Mamma-mia, acard brałaś cały cykl? Zastanawiam się czy mogłabym brać od konca @ do owu, boję się cały cykl, bo dwa razy już mi namieszał.Flowwer lubi tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:
Flowwer ale Zielona pisze o clo
Wiadomo że lekarz zaszyna stymulację od Clo
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Zielona1911 wrote:Siedzę i czytam na necie ale mało kto miał tak nisko endo. Może 2-3 przypadki ale po lyzeczkowaniu. To cholera jasna co mi jest ? ;(
hej, ja w 12dc mialam endo 3mm, w 16dc - 6mm. Dostalam estrofem dopochwowo 2 razy dziennie przez dwa dni i endo w 20dc uroslo do 10mmtakze da sie je podrasowac!
nic sie nie martw i popros lekarza zeby Ci dal lekiniedoczynność tarczycy
AMH 12,2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykerka wrote:hej, ja w 12dc mialam endo 3mm, w 16dc - 6mm. Dostalam estrofem dopochwowo 2 razy dziennie przez dwa dni i endo w 20dc uroslo do 10mm
takze da sie je podrasowac!
nic sie nie martw i popros lekarza zeby Ci dal leki