X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia pocieszajace te wyniki nasienia :) Moj maz mial w grudniu to badanie anteraz zrobi po 3tyg.kuracji antybiotykowej. Sadze, ze to ureaplasma mogla tak wplynac na jego nasienie i teraz juz bedzie ok

Wera to zeby sie tak nie wykosztowac, to zrob zwykly posiew na ureaplasma, mycoplasma i chlamydia trichomatis. To taki podstawowy pakiet w laboratoriach. Ja to badanie dna robilam juz tylko po leczeniu, zeby sie upewnic czy w 100% sie jej pozbylam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi clo jeszcze bardziej zmniejszy endometrium to już w ogóle zniknie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja zrobiłam test 11 dpo i lipa , nie wiem czy nie za wcześnie na te okropne testy z allegro

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia tak, ponoc powinno sie brac d3+k2 :) Biore dawke 4000, bo przy takim niedoborze jak mam ponoc powinno sie brac wiecej przez jakis czas

Susanna moze faktycznie za wczesnie jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 13:11

• Raven Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jak mi clo jeszcze bardziej zmniejszy endometrium to już w ogóle zniknie :/
    Az takie złe miałaś? Dostałaś coś na polepszenie?

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Az takie złe miałaś? Dostałaś coś na polepszenie?
    3mm
    Nie dostałam nic na to od lekrza.Wspomagam się sama winem i orzechami.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    3mm
    Nie dostałam nic na to od lekrza.Wspomagam się sama winem i orzechami.
    Z tego co mi wiadomo letrozol nie wpływa negatywnie na endo. Przy takim malutkim faktycznie powinien coś przepisać.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mamma mia tak, ponoc powinno sie brac d3+k2 :) Biore dawke 4000, bo przy takim niedoborze jak mam ponoc powinno sie brac wiecej przez jakis czas

Susanna moze faktycznie za wczesnie jeszcze
    Ale to te z allegro są okropne bo z tej samej dostawy owulacyjne nie wyszły mimo owulacji, więc nie sądze, że są to dobre testy :) We wtorek powtórzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 14:49

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    A mam pytanie. Jak u was było z endometrium? Było pogorszenie od razu w 1 cyklu z Clo czy dopiero po którymś.
    A ja miałam po CLO lepsze endometrium, bez CLO miałam 4-5 mm, a z CLO miałam 6-7, ale to ciągle za mało... Po 1 zastrzyku z Gonalu miałam 8mm-mój rekord, zobaczmy w tym cyklu.

Raven lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Lonia pocieszajace te wyniki nasienia :) Moj maz mial w grudniu to badanie anteraz zrobi po 3tyg.kuracji antybiotykowej. Sadze, ze to ureaplasma mogla tak wplynac na jego nasienie i teraz juz bedzie ok

Wera to zeby sie tak nie wykosztowac, to zrob zwykly posiew na ureaplasma, mycoplasma i chlamydia trichomatis. To taki podstawowy pakiet w laboratoriach. Ja to badanie dna robilam juz tylko po leczeniu, zeby sie upewnic czy w 100% sie jej pozbylam

Dziewczyny a czy są jakieś objawy tych infekcji? My z mężem staramy się od prawie dwóch lat ale takich badań nie miałam zleconych...

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    A ja miałam po CLO lepsze endometrium, bez CLO miałam 4-5 mm, a z CLO miałam 6-7, ale to ciągle za mało... Po 1 zastrzyku z Gonalu miałam 8mm-mój rekord, zobaczmy w tym cyklu.
    Co to gonal? Teraz będę mieć wizyte we wtorek. Jest coś co mi szybko pomoże ? Bo owulacja tuż tuz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi2468 wrote:
    Dziewczyny a czy są jakieś objawy tych infekcji? My z mężem staramy się od prawie dwóch lat ale takich badań nie miałam zleconych...
    Mozna nie miec objawow, ja nie mialam. Natomiast u mezczyzn moga wyjsc zle wyniki nasienia, moj maz mial b.powolne plemniki w badaniu i to moze byc przez ta bakterie. Na toxoplazmozne tez warto sie przebadac (to z krwi).
    W sumie dziwne, ze po takim czasie Cie nie kierowali na takie posiewy, ja juz na poczatku staran (od 2 roznych lekarzy) dostalam zalecenie zeby wykonac te posiewy. Zaluje, ze zrobilam to topiero teraz a nie we wrzesniu :/ odwlekalam to, bo sadzilam ze zadnej bakterii nie mam. Jednak lepiej pozno niz wcale

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    To na pewno nie było po clo :)

Flowwer ale Zielona pisze o clo :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i czytam na necie ale mało kto miał tak nisko endo. Może 2-3 przypadki ale po lyzeczkowaniu. To cholera jasna co mi jest ? ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Siedzę i czytam na necie ale mało kto miał tak nisko endo. Może 2-3 przypadki ale po lyzeczkowaniu. To cholera jasna co mi jest ? ;(
    Są leki na lepsze endometrium, musisz spytać o to lekarza przy kolejnym usg

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam, że jeśli w kolejnym cyklu z CLO endo będzie poniżej normy to proszę o inną stymulację. Bez sensu faszerować się hormonami skoro i tak zarodek nie miałby gdzie się zagnieździć. Ale szykuję już zapasy migdałów i czerwonego wina na kolejny cykl, zatem nie poddam się bez walki.

Mamma-mia, acard brałaś cały cykl? Zastanawiam się czy mogłabym brać od konca @ do owu, boję się cały cykl, bo dwa razy już mi namieszał.

Flowwer lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:

Flowwer ale Zielona pisze o clo :)
    wiem dlatego jeśli się to powtarzać bedzie to powinna zmienić clo na letrozol bo on nie wpływa negatywnie na endo.
    Wiadomo że lekarz zaszyna stymulację od Clo

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • kerka Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:

hej, ja w 12dc mialam endo 3mm, w 16dc - 6mm. Dostalam estrofem dopochwowo 2 razy dziennie przez dwa dni i endo w 20dc uroslo do 10mm :) takze da sie je podrasowac!
    nic sie nie martw i popros lekarza zeby Ci dal leki :)

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zrobiłam test owu i co, kreska jest, idę badac hormony teraz w nowym cyklu, bo już 2 dni po owu był test biały tzn była tylko kontrolna, a teraz jest w miarę ciemna.... co owu? No chyba nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kerka wrote:
    hej, ja w 12dc mialam endo 3mm, w 16dc - 6mm. Dostalam estrofem dopochwowo 2 razy dziennie przez dwa dni i endo w 20dc uroslo do 10mm :) takze da sie je podrasowac!
    nic sie nie martw i popros lekarza zeby Ci dal leki :)
    Pocieszylas mnie serio. Z pewnościa mu powiem żeby mi coś przepisał bo szkoda mi zmarnować cyklu jak pęcherzyk rośnie. Idę zaraz podziałać coś z mężem bo tak od piątku próbuje i zawsze coś wypada

‹‹ 2445 2446 2447 2448 2449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ