X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ale gdy jest np. wrogi śluz to chyba inseminacja będzie dobrym rozwiązaniem?
    Przy czym ona jest jeszcze wskazana? :)
    tak, tak, jak napisałam :)

Selina, kochana, nie wiem cz będę robić. Chcialam, ale na razie chyba nie mam do tego glowy... jakby przerwa byla roczna, to tak, ale 2 lata... długo i nie wiem czy te hsg bedzie pozniej w ogole wazne, skoro mam przed soba znowu operacje. A druga sprawa, ze w czasie operacji maja mi tez wyciac taki gruczol, w wyniku czego - wedlug tego, co mowil chirurg - podobno sa duze szanse na wyregulowanie spraw hormonalnych, wiec moze pozniej sie uda zajsc bez tego wszystkiego? W razie czego dostane nowe skierowanie.
    A u Ciebie kiedy wizyta?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia no tak, w sumie racja. Może faktycznie zadna droznosc nie bedzie potrzebna po tym zabiegu.
    Ja czekam jeszcze miesiąc do 8 maja. Będzie to moja 1sza wizyta z tym hsg u tej Pani doktor, z jednej strony jakos podswiadomie jestem spokojna i nie wiedziec czemu jak patrze na jej zdjecie w necie, to czuje, ze moge miec do niej zaufanie, dziwne bo nie znam kobiety ;) Ale mysle sobie, czy nie zapisac sie na koncowke kwietnia i przyjsc z badaniami obgadac wszystko, nie chce zeby w dniu badania tez cos wyszlo, ze jakichs wynikow mi brakuje czy źle sie przygotowałam...

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mamma mia no tak, w sumie racja. Może faktycznie zadna droznosc nie bedzie potrzebna po tym zabiegu.
    Ja czekam jeszcze miesiąc do 8 maja. Będzie to moja 1sza wizyta z tym hsg u tej Pani doktor, z jednej strony jakos podswiadomie jestem spokojna i nie wiedziec czemu jak patrze na jej zdjecie w necie, to czuje, ze moge miec do niej zaufanie, dziwne bo nie znam kobiety ;) Ale mysle sobie, czy nie zapisac sie na koncowke kwietnia i przyjsc z badaniami obgadac wszystko, nie chce zeby w dniu badania tez cos wyszlo, ze jakichs wynikow mi brakuje czy źle sie przygotowałam...
    moze podejdziesz wczesniej i sie zapytasz? albo chociaz do poloznej przy gince?

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny !! Mam pyranie do Was.. czy clo ma wpływ na wynik testu lh ??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno!! Jesli nie bierze sie ani duphastonu ani luteiny to fl moze sie wydłużyć po clo ?? Pytam bo to moj pierwszy stymulowany cykl i nie wiem czego sie spodziewac, bo na razie nie czuje kompletnie nic a clo brałam 2-6 dc. Na dzien dzisiejszy 9dc test owulacyjny wychodzi mi tak jak okolo 16-17 dnia cyklu niestymulowanego a poza tym zero jakichkolwiek objawow.. monitoring zaczynam 12dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 22:31

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testy owu tez nie wychodzily a tu prosze,wczoraj na wizycie dr stwierdzil ze sie dzieje i to dobrze bo widzi ze owulacja trwa i zeby sie duzo prztulac :-) a i tez nic nie czulam i zaczelam sie martwic czy Clo dziala na mnie..

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    I jeszcze jedno!! Jesli nie bierze sie ani duphastonu ani luteiny to fl moze sie wydłużyć po clo ?? Pytam bo to moj pierwszy stymulowany cykl i nie wiem czego sie spodziewac, bo na razie nie czuje kompletnie nic a clo brałam 2-6 dc. Na dzien dzisiejszy 9dc test owulacyjny wychodzi mi tak jak okolo 16-17 dnia cyklu niestymulowanego a poza tym zero jakichkolwiek objawow.. monitoring zaczynam 12dc
    moze, ale lutka i dupahston rowniez moga wydluzc II faze cyklu.
    U mnie akurat brak objawow = brak efektów, ale to nie jest żadną regułą. Każda ma inaczej. Są dziewczyny, które nie czują w ogóle owulacji.
    Kiedy masz monitoring?

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hej Dziewczyny !! Mam pyranie do Was.. czy clo ma wpływ na wynik testu lh ??
    nie, to inny hormon

age.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest sukces :) pojawiła się ta wstrętna, wyczekiwana @ [poprzedzona 5 dni plamieniami.

Mamma-mia lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, powodzenia w nowym cyklu :)
    jaki masz wynik insuliny na czczo?

Ja dzis mam gastroskopie. :/

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia nareszcie :) chyba dawno się tak z tego wstręciocha nie cieszyłaś :)

a ja mam pytanko. idę dziś na posiew w kierunku bakterii i grzybów. w sumie nawet nie poczytałam jak mam się przygotować, zapomniałam :) wiem tylko że nie można współżyć przez dwa dni a coś jeszcze? albo ile się na to czeka? ktoś coś?

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Lonia, powodzenia w nowym cyklu :)
    jaki masz wynik insuliny na czczo?

Ja dzis mam gastroskopie. :/

Na czczo insulina coś koło 6 a po obciążeniu po 2 h insulina 70.

Ostatnio robiłam glukozę i wynik 75 przy normie 70-99, więc wynik dobry :)
    Ja już nie wierzę że się uda bez laparoskopii, mam nadzieję że uda mi się lekarza namówić na maj.
    Jakieś czarne chmury u mnie w zakładzie panują, jest mowa o restrukturyzacji w lipcu i nie wiadomo jak to się skończy. Chciała bym do tego czasu zajść w ciążę, bo przynajmniej mam dość wysoką podstawę chorobowego, a jak by zwolnili to dupa...

Powodzenia na gastro! :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Lonia nareszcie :) chyba dawno się tak z tego wstręciocha nie cieszyłaś :)

a ja mam pytanko. idę dziś na posiew w kierunku bakterii i grzybów. w sumie nawet nie poczytałam jak mam się przygotować, zapomniałam :) wiem tylko że nie można współżyć przez dwa dni a coś jeszcze? albo ile się na to czeka? ktoś coś?
    Posiew z szyjki czy pochwy?
    Ja czekałam jakieś 3-4 dni na posiew z szyjki.
    Nie trzeba się przygotowywać, wziernik i pobranie materiału :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Posiew z szyjki czy pochwy?
    Ja czekałam jakieś 3-4 dni na posiew z szyjki.
    Nie trzeba się przygotowywać, wziernik i pobranie materiału :)

kurcze nie pamiętam :/ pod kątem sonoHSG

EDIT: już wiem, z kanału szyjki macicy, mąż sprawdził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:06

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    kurcze nie pamiętam :/ pod kątem sonoHSG
    to raczej z szyjki.
    Ogólnie po badaniu ciut plamiłam, ale tragedii nie ma :) coś podobnego do cytologii.

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia dzięki, zaraz idę i byłam pewna że to z pochwy :) dobrze że zapytałam. dla mnie wymaz to wymaz.

Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena na tydzien przed nie wolno stosowac zadnych globulek dopochwowo (ani leczniczych ani probiotykow), na 48h przed nie stosujemy tez zadnych masci ani kremow w tamtej okolicy. Przed badaniem najlepiej umyc sie sama woda (tak napisali na str.labo w ktorym robilam badania)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina dzięki za info :)

Selina lubi tę wiadomość

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Na czczo insulina coś koło 6 a po obciążeniu po 2 h insulina 70.

Ostatnio robiłam glukozę i wynik 75 przy normie 70-99, więc wynik dobry :)
    Ja już nie wierzę że się uda bez laparoskopii, mam nadzieję że uda mi się lekarza namówić na maj.
    Jakieś czarne chmury u mnie w zakładzie panują, jest mowa o restrukturyzacji w lipcu i nie wiadomo jak to się skończy. Chciała bym do tego czasu zajść w ciążę, bo przynajmniej mam dość wysoką podstawę chorobowego, a jak by zwolnili to dupa...

Powodzenia na gastro! :)
    baaardzo ladna masz ta na czczo!
    u mnie ostatnio wyszła cukrzyca :/ hemoglobina glikolowana podwyzszona
    a z kolei insuline na czczo mam... 53!!!!! :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:34

age.png
  • buba123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie. Opowiedziałam doktorkowi o spadającym hcg... wczoraj miałam 16dc cyklu - na lewym jajniku pęcherzyk 19,2mm na prawym 16mm i chyba 15mm, endometrium prawie 11mm. Został pobrany wymaz na bakterie i krew na krzepliwość. Dostałam zastrzyk mensinorm 75 - o 13, a wieczorem o 20 Ovitrelle 0,25 m. Gin kazał działać dziś wieczorem i jutro rana, a potem to już kiedy chcemy :) jak to określił dla przyjemności. Mam brać Acard 75 - 2x1. Encorton 10- 1x1 rano a od soboty luteinę dopochwową 2x1 i luttagen na noc. Za 2 tygodnie wykonać hcg i jeśli będzie powyżej 10 to koniecznie dzwonić

Selina lubi tę wiadomość

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ