CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia1990 wrote:Ale gdy jest np. wrogi śluz to chyba inseminacja będzie dobrym rozwiązaniem?
Przy czym ona jest jeszcze wskazana?
Selina, kochana, nie wiem cz będę robić. Chcialam, ale na razie chyba nie mam do tego glowy... jakby przerwa byla roczna, to tak, ale 2 lata... długo i nie wiem czy te hsg bedzie pozniej w ogole wazne, skoro mam przed soba znowu operacje. A druga sprawa, ze w czasie operacji maja mi tez wyciac taki gruczol, w wyniku czego - wedlug tego, co mowil chirurg - podobno sa duze szanse na wyregulowanie spraw hormonalnych, wiec moze pozniej sie uda zajsc bez tego wszystkiego? W razie czego dostane nowe skierowanie.
A u Ciebie kiedy wizyta? -
nick nieaktualnyMamma mia no tak, w sumie racja. Może faktycznie zadna droznosc nie bedzie potrzebna po tym zabiegu.
Ja czekam jeszcze miesiąc do 8 maja. Będzie to moja 1sza wizyta z tym hsg u tej Pani doktor, z jednej strony jakos podswiadomie jestem spokojna i nie wiedziec czemu jak patrze na jej zdjecie w necie, to czuje, ze moge miec do niej zaufanie, dziwne bo nie znam kobietyAle mysle sobie, czy nie zapisac sie na koncowke kwietnia i przyjsc z badaniami obgadac wszystko, nie chce zeby w dniu badania tez cos wyszlo, ze jakichs wynikow mi brakuje czy źle sie przygotowałam...
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Mamma mia no tak, w sumie racja. Może faktycznie zadna droznosc nie bedzie potrzebna po tym zabiegu.
Ja czekam jeszcze miesiąc do 8 maja. Będzie to moja 1sza wizyta z tym hsg u tej Pani doktor, z jednej strony jakos podswiadomie jestem spokojna i nie wiedziec czemu jak patrze na jej zdjecie w necie, to czuje, ze moge miec do niej zaufanie, dziwne bo nie znam kobietyAle mysle sobie, czy nie zapisac sie na koncowke kwietnia i przyjsc z badaniami obgadac wszystko, nie chce zeby w dniu badania tez cos wyszlo, ze jakichs wynikow mi brakuje czy źle sie przygotowałam...
-
I jeszcze jedno!! Jesli nie bierze sie ani duphastonu ani luteiny to fl moze sie wydłużyć po clo ?? Pytam bo to moj pierwszy stymulowany cykl i nie wiem czego sie spodziewac, bo na razie nie czuje kompletnie nic a clo brałam 2-6 dc. Na dzien dzisiejszy 9dc test owulacyjny wychodzi mi tak jak okolo 16-17 dnia cyklu niestymulowanego a poza tym zero jakichkolwiek objawow.. monitoring zaczynam 12dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 22:31
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mi testy owu tez nie wychodzily a tu prosze,wczoraj na wizycie dr stwierdzil ze sie dzieje i to dobrze bo widzi ze owulacja trwa i zeby sie duzo prztulac
a i tez nic nie czulam i zaczelam sie martwic czy Clo dziala na mnie..
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Rucola wrote:I jeszcze jedno!! Jesli nie bierze sie ani duphastonu ani luteiny to fl moze sie wydłużyć po clo ?? Pytam bo to moj pierwszy stymulowany cykl i nie wiem czego sie spodziewac, bo na razie nie czuje kompletnie nic a clo brałam 2-6 dc. Na dzien dzisiejszy 9dc test owulacyjny wychodzi mi tak jak okolo 16-17 dnia cyklu niestymulowanego a poza tym zero jakichkolwiek objawow.. monitoring zaczynam 12dc
U mnie akurat brak objawow = brak efektów, ale to nie jest żadną regułą. Każda ma inaczej. Są dziewczyny, które nie czują w ogóle owulacji.
Kiedy masz monitoring? -
Lonia nareszcie
chyba dawno się tak z tego wstręciocha nie cieszyłaś
a ja mam pytanko. idę dziś na posiew w kierunku bakterii i grzybów. w sumie nawet nie poczytałam jak mam się przygotować, zapomniałamwiem tylko że nie można współżyć przez dwa dni a coś jeszcze? albo ile się na to czeka? ktoś coś?
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Mamma-mia wrote:Lonia, powodzenia w nowym cyklu
jaki masz wynik insuliny na czczo?
Ja dzis mam gastroskopie.
Na czczo insulina coś koło 6 a po obciążeniu po 2 h insulina 70.
Ostatnio robiłam glukozę i wynik 75 przy normie 70-99, więc wynik dobry
Ja już nie wierzę że się uda bez laparoskopii, mam nadzieję że uda mi się lekarza namówić na maj.
Jakieś czarne chmury u mnie w zakładzie panują, jest mowa o restrukturyzacji w lipcu i nie wiadomo jak to się skończy. Chciała bym do tego czasu zajść w ciążę, bo przynajmniej mam dość wysoką podstawę chorobowego, a jak by zwolnili to dupa...
Powodzenia na gastro!Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Marlena88 wrote:Lonia nareszcie
chyba dawno się tak z tego wstręciocha nie cieszyłaś
a ja mam pytanko. idę dziś na posiew w kierunku bakterii i grzybów. w sumie nawet nie poczytałam jak mam się przygotować, zapomniałamwiem tylko że nie można współżyć przez dwa dni a coś jeszcze? albo ile się na to czeka? ktoś coś?
Ja czekałam jakieś 3-4 dni na posiew z szyjki.
Nie trzeba się przygotowywać, wziernik i pobranie materiałuStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
Lonia1990 wrote:Posiew z szyjki czy pochwy?
Ja czekałam jakieś 3-4 dni na posiew z szyjki.
Nie trzeba się przygotowywać, wziernik i pobranie materiału
kurcze nie pamiętampod kątem sonoHSG
EDIT: już wiem, z kanału szyjki macicy, mąż sprawdził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:06
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:kurcze nie pamiętam
pod kątem sonoHSG
Ogólnie po badaniu ciut plamiłam, ale tragedii nie macoś podobnego do cytologii.
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
-
Lonia dzięki, zaraz idę i byłam pewna że to z pochwy
dobrze że zapytałam. dla mnie wymaz to wymaz.
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena na tydzien przed nie wolno stosowac zadnych globulek dopochwowo (ani leczniczych ani probiotykow), na 48h przed nie stosujemy tez zadnych masci ani kremow w tamtej okolicy. Przed badaniem najlepiej umyc sie sama woda (tak napisali na str.labo w ktorym robilam badania)
-
Selina dzięki za info
Selina lubi tę wiadomość
Co dalej???
-
Lonia1990 wrote:Na czczo insulina coś koło 6 a po obciążeniu po 2 h insulina 70.
Ostatnio robiłam glukozę i wynik 75 przy normie 70-99, więc wynik dobry
Ja już nie wierzę że się uda bez laparoskopii, mam nadzieję że uda mi się lekarza namówić na maj.
Jakieś czarne chmury u mnie w zakładzie panują, jest mowa o restrukturyzacji w lipcu i nie wiadomo jak to się skończy. Chciała bym do tego czasu zajść w ciążę, bo przynajmniej mam dość wysoką podstawę chorobowego, a jak by zwolnili to dupa...
Powodzenia na gastro!
u mnie ostatnio wyszła cukrzycahemoglobina glikolowana podwyzszona
a z kolei insuline na czczo mam... 53!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:34
-
Ja po wczorajszej wizycie. Opowiedziałam doktorkowi o spadającym hcg... wczoraj miałam 16dc cyklu - na lewym jajniku pęcherzyk 19,2mm na prawym 16mm i chyba 15mm, endometrium prawie 11mm. Został pobrany wymaz na bakterie i krew na krzepliwość. Dostałam zastrzyk mensinorm 75 - o 13, a wieczorem o 20 Ovitrelle 0,25 m. Gin kazał działać dziś wieczorem i jutro rana, a potem to już kiedy chcemy
jak to określił dla przyjemności. Mam brać Acard 75 - 2x1. Encorton 10- 1x1 rano a od soboty luteinę dopochwową 2x1 i luttagen na noc. Za 2 tygodnie wykonać hcg i jeśli będzie powyżej 10 to koniecznie dzwonić
Selina lubi tę wiadomość