X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:

Bylam dzis u chirurga. termin operacji 6.06. Wybrał metodę inwazyjną. Za to znalazłam jeden plus tego - podobno u duzej czesci pacjentów przy okazji po tej operacji poprawiają się kwestie hormonalne, z którymi mam problem :)
    10.04 kardiolog- musze zrobic echo serca do operacji

Mamma mia, na pewno jesteś w dobrych rękach i czas szybko minie. a może po operacji wszystko szybko się unormuje i będziesz miała zielone światło :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi2468 wrote:
    Wiecie jakie to głupie, ale jak w zeszłym cyklu dowiedziałam się, że mam pierwszy raz 3 pęcherzyki to oglądałam tak z ciekawości wózki dla trojaczków hihihihihi ;) Tak sobie tylko pomarzyłam... :)

Kochana doskonale znam to uczucie. przy clo miałam też pierwszy raz 3 pęcherzyki i myślałam, że z trzech to chociaż jeden MUSI się zapłodnić, nie ma bata, to jest minimum. a mąż też zastanawiał się jak je wszystkie będziemy samochodem wozić :) nakręcałam się, nakręcałam i co??? d*paaaa! nic, zero. też to strasznie przeżyłam, bo myślałam że jak już mi rosną 3 pęcherzyki i nic z tego to po jednym to nawet nie ma sensu mieć nadziei. no ale trzeba się jakoś pozbierać bo nie ma wyjścia.

Nathi2468 lubi tę wiadomość

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Summer, ściskam:/ wielka szkoda. właśnie nie wiem za bardzo o co chodzi z tym IUI, bo mi lekarka w klinice powiedziała, że możemy zrobić, ale u mnie może nie przynieść rezultatu. wtf?? to po co robić i wywalać na to mnóstwo kasy!! wkurza mnie to.

Na podstawie czego lekarka Tobie tak powiedziała ?

• Martm27 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy mialyscie tak po clo,ze @ sie wam spóźniał?Ja bralam clo w tym cyklu i miałam monitorowany cykl,w 15 dc mialam pęcherzyk 22mm a w 17dc juz pęcherzyka nie bylo,wiec mysle ze owulacja byla 16dc.cykle mam 28-30 dniowe,a teraz juz 3 dzień spóźnia mi się @,jednak nic na to aby @ miała nadejść sie nie zapowiada,mam lekki bol piersi,mialam zawsze plemienia przed @ a teraz nic o dziwo nie ma,tylko duzo wodnistego śluzu,testy niestety wychodzą negatywnie

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Hej,
    Czy miewałyście po CLO objawy ze strony żołądka i jelit? Dziś zaskoczyło mnie uczucie "bulgotania" w jelitach, coś podobnego do biegunki... Ostatecznie nic się nie wydarzyło :P Nie wiem tylko czy to normalne?
    Ja też tak miałam , ale sądzę że to po metformaxie było...
    Dziś idę na monitoring, zobaczymy czy coś urosło, na początku cyklu byłam tak optymistycznie nastawiona że będzie dobrze, a im bliżej wizyty wydaje mi się wszystko mniej kolorowe, do tego dopadła mnie alergia i czuję się fatalnie. Byłam wczoraj u lekarza ogólnego ale nic mi nie może dać bo staramy się o dziecko i mogłoby to wpłynąć negatywnie...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 wrote:
    Dziewczyny a czy mialyscie tak po clo,ze @ sie wam spóźniał?Ja bralam clo w tym cyklu i miałam monitorowany cykl,w 15 dc mialam pęcherzyk 22mm a w 17dc juz pęcherzyka nie bylo,wiec mysle ze owulacja byla 16dc.cykle mam 28-30 dniowe,a teraz juz 3 dzień spóźnia mi się @,jednak nic na to aby @ miała nadejść sie nie zapowiada,mam lekki bol piersi,mialam zawsze plemienia przed @ a teraz nic o dziwo nie ma,tylko duzo wodnistego śluzu,testy niestety wychodzą negatywnie

dokładnie to samo miałam w ostatnim cyklu, testy wychodziły negatywnie, byłam 7 dni po ostatniej luteinie a @ nie było, przyszła 8 dnia dopiero...
    Może warto zrobić test z krwi, skoro nie czujesz się na okres, może akurat się udało.. :)

Mamma-mia - trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 09:33

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Summer, ściskam:/ wielka szkoda. właśnie nie wiem za bardzo o co chodzi z tym IUI, bo mi lekarka w klinice powiedziała, że możemy zrobić, ale u mnie może nie przynieść rezultatu. wtf?? to po co robić i wywalać na to mnóstwo kasy!! wkurza mnie to.
    będę miała, ale dopiero 2 lata po :( wczoraj tez o tym chirurg mówił.

wczoraj jeszcze byłam u ginki, bo mi na dole, na wardze wyskoczył jakiś gul 1,5 tyg temu i co sie zmniejsza, to od nowa rośnie. Probowałam go przekłuć, ale tylko krew leciala, myslalam juz, ze zylak mi tam wyskoczl. A okazalo sie, ze to zapchany gruczol i ginka mi skalpelem ciela, teraz mam smarowac mascia z antybiotykiem.

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Na podstawie czego lekarka Tobie tak powiedziała ?

widocznie po wynikach. powiedziała, że usg ładnie, endo książkowe, nie ma nic niepokojącego w macicy, a wyniki męża też są super, a inseminacja polega na tym, że omija się barierę śluzu i plemniki mają szybszą drogę. u mnie nie wygląda na to żeby była pod tym kontem blokada, a u męża są zdrowe plemniki. tzn ona przypuszcza, że u mnie to wina hormonów. wiec inseminacje MOZEMY zrobić ale.... no więc po co robić pytam się.

Co dalej???
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Ja też tak miałam , ale sądzę że to po metformaxie było...
    Dziś idę na monitoring, zobaczymy czy coś urosło, na początku cyklu byłam tak optymistycznie nastawiona że będzie dobrze, a im bliżej wizyty wydaje mi się wszystko mniej kolorowe, do tego dopadła mnie alergia i czuję się fatalnie. Byłam wczoraj u lekarza ogólnego ale nic mi nie może dać bo staramy się o dziecko i mogłoby to wpłynąć negatywnie...

Wiesz ja na przykład uważam,że nie ma co szaleć z tym,że sie staramy to bez przesady nie można wziąć leków na alergie?Ja w cyklu w którym zaszłam w ciąże nie dosc,że brałam antybiotyk to jeszcze miałam wyrwana ósemkę :D Jeszcze nie dawno miałam podobne podejście,ale juz mi sie odechciało funkcjonować tak jakbym w każdym cyklu miała zajść w ciąże.A w weekend właśnie użarło mnie jakieś diabelstwo i byłamaz na pogotowiu bo reke miałam w strasznym stanie.Dali maść sterydowa która także nie jest wzkazana przy staraniach ale w sumie każdy lek niby nie jest wskazany-tak piszą na ulotkach bo nie chcą brac odpowiedzialnosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 09:34

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    widocznie po wynikach. powiedziała, że usg ładnie, endo książkowe, nie ma nic niepokojącego w macicy, a wyniki męża też są super, a inseminacja polega na tym, że omija się barierę śluzu i plemniki mają szybszą drogę. u mnie nie wygląda na to żeby była pod tym kontem blokada, a u męża są zdrowe plemniki. tzn ona przypuszcza, że u mnie to wina hormonów. wiec inseminacje MOZEMY zrobić ale.... no więc po co robić pytam się.

Wiesz ja sie na tym nie znam kompletnie tyle co czytam w necie.To może masz jakąs bariere sluzu tzn wrogość ?U mnie też wszystko ładnie na usg mozliwe,że te dwa msc nie miałam owu bo po prostu miałam duzo stresu w tamtym czasie.Nie wiem czy bym spróbowała tej isemki w Twojej sytuacji a te jajowody juz sprawdzałaś?

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Wiesz ja na przykład uważam,że nie ma co szaleć z tym,że sie staramy to bez przesady nie można wziąć leków na alergie?Ja w cyklu w którym zaszłam w ciąże nie dosc,że brałam antybiotyk to jeszcze miałam wyrwana ósemkę :D Jeszcze nie dawno miałam podobne podejście,ale juz mi sie odechciało funkcjonować tak jakbym w każdym cyklu miała zajść w ciąże.A w weekend właśnie użarło mnie jakieś diabelstwo i byłamaz na pogotowiu bo reke miałam w strasznym stanie.Dali maść sterydowa która także nie jest wzkazana przy staraniach ale w sumie każdy lek niby nie jest wskazany-tak piszą na ulotkach bo nie chcą brac odpowiedzialnosci.

no dokłądnie, nie ma co się stresować i pilnować, że łykniesz coś i od razu Ci zaszkodzi. lekarze nawet nic nie mówią o tym, żeby w drugiej fazie uważać na siebie, nie pić alko, nie ćwiczyć i nie łykać niczego, co może zaszkodzić. gdyby to miało przynieść naprawdę negatywne skutki to by o tym powiedzieli. ja też tak kiedyś miałąm , że od owu już byłam na cenzurowanym, ale zwariować można. teraz tylko w okolicach @ mam stresa i chodzę jak kot z pęcherzem. kiedyś moja koleżanka nie wiedziała że jest w ciąży, poszłą na imprezę i trochę wypiła. potem u lekarza powiedziała o tym bo była przerażona, a on ją uspokoił i powiedział, że w pierwszych tygodniach dziecko odżywia się tym swoim żółtkiem, dopiero potem podłącza się do matki :)

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ogólnie inseminacja ma mały % skutecznosci u par, u których normalny seks + leki nie pomogły..

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Wiesz ja sie na tym nie znam kompletnie tyle co czytam w necie.To może masz jakąs bariere sluzu tzn wrogość ?U mnie też wszystko ładnie na usg mozliwe,że te dwa msc nie miałam owu bo po prostu miałam duzo stresu w tamtym czasie.Nie wiem czy bym spróbowała tej isemki w Twojej sytuacji a te jajowody juz sprawdzałaś?

no właśnie plan jest taki, że jak teraz się nie uda, to wtedy od razu w kolejnym cyklu drożność. choć mam nadzieję, wielką nadzieję, że jednak się uda i nie będę musiała tego przechodzić. mam być przygotowana w razie czego z badaniami czyli cytologię, posiewy i hormony mam mieć już wyniki na początku cyklu. w pon udało mi się zrobić cyto i mam nadzieję, że wyniki będę miała w miarę szybko, a jutro idę na posiew. problem będzie jak naprawdę dostanę okresu bo wypada mi akurat w wielki piątek a przecież muszę zrobić hormony w 2-5dc, ciekawe jak ja to wtedy zrobię. to będzie logistycznie utrudnione :) więc @ ma nie przyjść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 09:45

Co dalej???
  • magdis Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co? leków na alergie lekarz Ci nie każe brać bo się starasz o dzidzię?! Ja bym się chyba wykończyła, bo alergię mam niesamowitą, moja alergolog każe mi brać claritine i się normalnie starać. Teraz masa dziewczyn ma alergię, biorą leki podczas starań, w czasie ciąży i jest ok, nie ma co przesadzać. Wiadomo że idealnie byłoby nie brać nic, ale bez przesady, zgadzam się z Paulinuchą że praktycznie na każdym leku pisze że nie jest wskazany w ciąży bo firmy się w ten sposób ubezpieczają, ale tak naprawdę to znakomita większość leków jest bezpieczna i lekarze każą brać bo często nieleczone dolegliwości mogą wyrządzić więcej szkody niż leki.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    ogólnie inseminacja ma mały % skutecznosci u par, u których normalny seks + leki nie pomogły..

to po co to proponują? jeszcze, żeby to było tanie, a to tyle kasy kosztuję. to jest wkurzające. to co w takiej sytuacji?

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    to po co to proponują? jeszcze, żeby to było tanie, a to tyle kasy kosztuję. to jest wkurzające. to co w takiej sytuacji?
    tak naprawde głownie moze np. pomoc parom, gdzie u kobie jest klopot ze sluzem albo np. sa p/przeciwplemnikowe. Prznajmniej tak mi kiedys mowil gin.
    Poza tym pewnie dlatego zeby wykorzstac wszyskie opcje przed IVF.

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Wiesz co nie zgodzę się.. :-)
    Przez rok zawodowo współpracowałam z klinika która się tym zajmuje i odsetek był bardzo duży.. Inseminacja zwiększa szansę chociażby ze względu na skrócenie drogi to raz.. Niweluje ewentualne problemy ze sluzem bądź obniżona ruchliwoscia.
    I z tego co pamiętam to bardzo dużo par uzyskiwalo pozytyw w krótkim czasie. I były to pary gdzie i u jednego u drugiego było wszystko ok, a po prostu się długo nie udawało.

Więc głową do góry :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 10:03

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    co? leków na alergie lekarz Ci nie każe brać bo się starasz o dzidzię?! Ja bym się chyba wykończyła, bo alergię mam niesamowitą, moja alergolog każe mi brać claritine i się normalnie starać. Teraz masa dziewczyn ma alergię, biorą leki podczas starań, w czasie ciąży i jest ok, nie ma co przesadzać. Wiadomo że idealnie byłoby nie brać nic, ale bez przesady, zgadzam się z Paulinuchą że praktycznie na każdym leku pisze że nie jest wskazany w ciąży bo firmy się w ten sposób ubezpieczają, ale tak naprawdę to znakomita większość leków jest bezpieczna i lekarze każą brać bo często nieleczone dolegliwości mogą wyrządzić więcej szkody niż leki.

Przepisała mi dokładnie ten sam lek co Ty bierzesz, ale powiedziała żebym się skonsultowała jeszcze z ginem czy brać czy nie

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    tak naprawde głownie moze np. pomoc parom, gdzie u kobie jest klopot ze sluzem albo np. sa p/przeciwplemnikowe. Prznajmniej tak mi kiedys mowil gin.
    Poza tym pewnie dlatego zeby wykorzstac wszyskie opcje przed IVF.

u mnie najpierw sprawdzą drożność, dopiero potem albo nadal naturalnie albo IUI. a jeszcze mówiła, że badania śluzu są mało miarodajne i też się od tego odchodzi. no albo źle zrozumiałam z tego wszystkiego.

Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Ale gdy jest np. wrogi śluz to chyba inseminacja będzie dobrym rozwiązaniem?
    Przy czym ona jest jeszcze wskazana? :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
‹‹ 2467 2468 2469 2470 2471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ