X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, super wiadomość, gratulacje ❤

Kinga11 lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga serdeczne gratulacje!!! Ale piękny miesiąc :) Liczę, że do Dnia Mamy będzie więcej takich wiadomości! :)

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, Kinga gratuluję! :)

Zielona1911, Kinga11 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Ja miałam na początku bardzo przerąbane tzn pęcherzyk jeden 12mm,rosnął bardzo powoli i endo 3mm w 15dniu cyklu bodajże.
    Po piciu wina i jedzeniu orzechów poskoczylo endo do 11mm i pęcherzyk 21mm w ok.20tc.
    Miałam monitoring. Dzięki niemu wiedziałam że owulacja mi się spóźni.

Aha a u mnie podobnie z endo mialam 3.5mm ale juz po owulacji i teraz aby winko w ruch ananas i orzechy i testowanie 1.05 sie okarze. ;-)

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!

Ja tez rano zrobilam test i pierwszy raz w zyciu zobaczylam 2 jasna kreske!!! Spanikowalam, cisnienie mi skoczylo. Szybko pojechalam oddac krew u mnie robia samo HCG do 15 czekalam na wynik i co?
    Du..pa wynik ujemny :-( test mnie oszukal i dal nadzieje, zostalo rozczarowanie...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga11 wrote:
    Hej kobietki dzisiaj zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny, ale jestem zaskoczona :)

Serdecznie gratulacje :) Twój wykres dowodzi,że pomimo braku śluzu,jak i nie "ciekawej"temperatury po owulacji cykl może okazać się szczęśliwym :D dlatego między innymi zrezygnowałam z mierzenia bo u mnie druga faza zawsze wyglądała ciążowo,a na końcu minus.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Gratulacje!!!

Ja tez rano zrobilam test i pierwszy raz w zyciu zobaczylam 2 jasna kreske!!! Spanikowalam, cisnienie mi skoczylo. Szybko pojechalam oddac krew u mnie robia samo HCG do 15 czekalam na wynik i co?
    Du..pa wynik ujemny :-( test mnie oszukal i dal nadzieje, zostalo rozczarowanie...
    Bardzo mi przykro.
    Przeważnie testy mylą się w druga strone

• mmarzycielkaa Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim zielonym kreseczkom!
    U mnie niestety wczoraj test wyszedł negatywny... :( Co prawda robiony za wcześnie, ale w ogóle nie czuję się na ciążę i jeszcze mam jakąś infekcję... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do wszystkich, którzy biorą Clo, jeżeli testy owulacyjne po stymulacji CLO wykazały wzrost poziomu LH to lekarz zalecił Wam branie luteiny albo duphastonu konkretnie 2 dni po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego? Mi po dwóch dniach podwyższonego LH nastąpił gwałtowny spadek. Lekarka zaleciła, że 2 dni po pozytywnym wyniku mam brać luteinę, ale... zawsze jest jakieś ale...
    nie wiedziałam wcześniej, że jest to szczyt LH, albowiem badane kreski były owszem wyraźne, natomiast jaśniejsze od testowego (nie tak jak widnieje w instrukcji - takie same lub ciemniejsze od paska testowego). Nie wiem czy to oznacza, że powinnam brać luteinę od razu przy zaniku tego poziomu LH, a trafiłam właśnie z problemem na weekend, gdzie już nigdzie do lekarza się nie zapiszę. No nie zleciła mi kobita monitoringu przez USG i teraz jestem w kropce.

• mmarzycielkaa Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę clo i w ogóle nie mam przepisanej luteiny

• Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kinga wooow! :D super gratulacje! alez sie tu zielono zrobilo :)

W poniedziałek ide na betę. Jeszcze niemoge uwierzyć, że udało się w drugim cyklu. Teraz tylko żeby wszystko było dobrze.

Klęskę przekuj w sukces
    Policystyczny prawy jajnik, lewy normalny
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
    Leki: pregna plus, inofolic, glucophage 500, clo, duphaston
  • Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Serdecznie gratulacje :) Twój wykres dowodzi,że pomimo braku śluzu,jak i nie "ciekawej"temperatury po owulacji cykl może okazać się szczęśliwym :D dlatego między innymi zrezygnowałam z mierzenia bo u mnie druga faza zawsze wyglądała ciążowo,a na końcu minus.

Ja też stwierdziłam, że mierzenie temperatury się u mnie nie sprawdza, bo musiała bym ją mierzyć koło 1 w nocy, bo tak to ciągle budzę się na siku. I to wszystko jest bez sensu

Klęskę przekuj w sukces
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzycielkaa wrote:
    Ja biorę clo i w ogóle nie mam przepisanej luteiny

Ja zawsze mam wywoływane miesiączki niestety i muszę brać ze względu na niski progesteron :( Chyba wezmę te tabsy, no bo co zrobić.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzioszka wrote:
    A ja mam pytanie do wszystkich, którzy biorą Clo, jeżeli testy owulacyjne po stymulacji CLO wykazały wzrost poziomu LH to lekarz zalecił Wam branie luteiny albo duphastonu konkretnie 2 dni po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego? Mi po dwóch dniach podwyższonego LH nastąpił gwałtowny spadek. Lekarka zaleciła, że 2 dni po pozytywnym wyniku mam brać luteinę, ale... zawsze jest jakieś ale...
    nie wiedziałam wcześniej, że jest to szczyt LH, albowiem badane kreski były owszem wyraźne, natomiast jaśniejsze od testowego (nie tak jak widnieje w instrukcji - takie same lub ciemniejsze od paska testowego). Nie wiem czy to oznacza, że powinnam brać luteinę od razu przy zaniku tego poziomu LH, a trafiłam właśnie z problemem na weekend, gdzie już nigdzie do lekarza się nie zapiszę. No nie zleciła mi kobita monitoringu przez USG i teraz jestem w kropce.
    Kochana po clo konieczny jest monitoring. Jesli Twoj ginekolog to pominął to KONIECZNIE ZMIEŃ GINEKOLOGA!!!

madzioszka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulacja ma poprawic owulacje na tyle,zeby nie było potrzeby zażywać progesteronu. Na własnym przykładzie w cyklach bez stymulacji mój progesteron 8dpo wahał się między 11 a 12 ng/ml czyli bez szału a teraz w pierwszym stymulowanym cyklu wzrósł do 20,1 i tak naprawde nie mam potrzeby brania progesterinu didatkowo sle ginekolodzy dają go "na wszelki wyoadek" bo raczej nie zaszkodzi. Ginekolog opowiadał mi o przypadkach poronien gdy kobiety brały duże dawki luteiny lub duphastonu np 10 dni po owulacji a potem odstawialy i beta gwałtownie spadała wiec z tym progestetonem ostriżnie. Ja aktualnie mam duphadton 1 tabletka, zaczęłam brać 2 dni po zastrzyku z pregnylu, na 14ty dzien mam zrobic test z krwi i jesli bedzue negatywny odstawic dupka, jesli pozytywny kontynuuować. Się rozpusałam :d

madzioszka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dawki metforminy macie? I o jakiej porze dnia bierzecie?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Stymulacja ma poprawic owulacje na tyle,zeby nie było potrzeby zażywać progesteronu. Na własnym przykładzie w cyklach bez stymulacji mój progesteron 8dpo wahał się między 11 a 12 ng/ml czyli bez szału a teraz w pierwszym stymulowanym cyklu wzrósł do 20,1 i tak naprawde nie mam potrzeby brania progesterinu didatkowo sle ginekolodzy dają go "na wszelki wyoadek" bo raczej nie zaszkodzi. Ginekolog opowiadał mi o przypadkach poronien gdy kobiety brały duże dawki luteiny lub duphastonu np 10 dni po owulacji a potem odstawialy i beta gwałtownie spadała wiec z tym progestetonem ostriżnie. Ja aktualnie mam duphadton 1 tabletka, zaczęłam brać 2 dni po zastrzyku z pregnylu, na 14ty dzien mam zrobic test z krwi i jesli bedzue negatywny odstawic dupka, jesli pozytywny kontynuuować. Się rozpusałam :d

Rucola, bardzo dziękuję, że się rozpisałaś, bo już wariowałam, pewnie jak nie jedna z nas w niejasnych sytuacjach :) Jak w tym cyklu się nie uda, to obowiązkowo pójdę do innego ginekologa z prośbą o monitoring, bo z tego co czytam to prawie wszystkie go macie /o\ A mi Pani doktor powiedziała, że wystarczą testy apteczne. Masakra. Ja Clo biorę na wywołanie owulacji, której od przynajmniej roku nie miałam (tutaj miałam monitoringi ale też u innych lekarzy, ale to za długa historia do opisywania). No nic, wezmę po 1 tabletce luteiny od jutra przez weekend, zgodnie z zaleceniem lekarki i skoro clo trochę też progesteron wspomaga, nie powinno to zaszkodzić (co miesiąc zawsze brałam 2 tabletki, ale też trochę 'później' zaczynałam ich łykanie), a na poniedziałek polecę do jakiegoś innego ginekologa na konsultację i zobaczymy :) Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i uspokojenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga podziwiam, że czekasz do poniedziałku :P ja pewnie bym jutro z rana już leciała ;)

• Kinga11 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kinga podziwiam, że czekasz do poniedziałku :P ja pewnie bym jutro z rana już leciała ;)

Pewnie tak.Dzisiaj zrobiłam drugi test też dwie porządne kreski. Dzisiaj to ja nie wiem gdzie moge badania zrobić. Pisałam do Pani Doktor to powiedziała, że hcg mogę zrobić, ale najważniejsze TSH. Więc w pon zrobię wszystko za jednym zamachem

Klęskę przekuj w sukces
    2 cs z CLO
    Hipoglikemia
    11.2016 poronienie
‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ