X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona nie bardzo zrozumiałam to 5/6 i 3/4, chodziło o tygodnie? Co powiedział poza wynikiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Zielona nie bardzo zrozumiałam to 5/6 i 3/4, chodziło o tygodnie? Co powiedział poza wynikiem?
    Gadał ten lekarz jak potłuczony. Ja już do niego nie pójdę.
    Powoedzial mi że hcg pozytywne 28,9.
    I po niemiecku że 5/6 tydzień a za chwilę po polsku 3/4 i że trzeba powtórzyć i się rozlączyl. Gdy dzwoniłam ponownie to już nie chciał podejść do telefonu.
    Ja już i tak straciłam nadzieję. Mam teraz tylko nadzieję że to nie pozamaciczna,że to plamienie to było poronienie i temu beta spadła a nie ze musze w szpitalu mieć zabieg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona kurde co to za lekarze, specjaliści od siedmiu boleści :/ Oznajmić, że wynik do powtórzenia i nara? Grrr, szkoda że nie ma Cię tutaj w Pl. Kochana trzymam kciuki, żebyś trafila w końcu na jakiegoś ludzkiego lekarza, który się Tobą zaopiekuje :)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Melduję sie po pozytywnym sono:) nie będę sie rozpisywać bo opisalam wszystko w wątku "hsg" powiem tylko, że więcej się strachu najadłam niż to było warte. Jajowody drożne i nic nie bolało. Można porównać do cytologii.
    Selina, możesz iść bez obaw:)

Zielona jakiś dziwny ten lekarz. Raz mówi tak raz tak. Teraz jakbyś zrobila jeszcze raz bete byłoby widać jaki jest przyrost. Oby bylo dobrze bo widzę ze sie strasznie tym denerwujesz , a to na pewno nie pomaga. Trzymam kciuki :*

Koncze bo mi teść kompa okupuje. Buźki dla wszystkich :*

Selina, Lonia1990 lubią tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę bardzo się denerwuje.
    Ale taki wynik hcg wątpię żeby się podwoił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Tak naprawdę bardzo się denerwuje.
    Ale taki wynik hcg wątpię żeby się podwoił.
    Jak widzisz wszystko jest możliwe, najpierw miałaś negatyw a pare dni pozniej pozytyw. Kto wie :) Pozostaje wierzyć i czekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jak widzisz wszystko jest możliwe, najpierw miałaś negatyw a pare dni pozniej pozytyw. Kto wie :) Pozostaje wierzyć i czekać
    Jutro na usg jak nic nie zobaczę to myślę że nic z tego i poczekam na bete. Daje 80 proc na ciążę biochemiczna a krwawienia pewnie nie dostaje bo blokuje progesteron. Tak więc jutro pójdę na bete i poczekam a wynik jeśli wyjdzie bardzo zły to odstawiam leki.
    Mówi się trudno i staramy się dalej .

P.S
    Dziekuje że jesteście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam krwawienia.
    Muszę Wam powiedzieć że czuję trochę kamień z serca że te moje nerwy się skończyły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona przykro mi... Tak jak piszesz przynajmniej się już nie denerwujesz co się dzieje. Wybierasz się tak czy inaczej do lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Zielona przykro mi... Tak jak piszesz przynajmniej się już nie denerwujesz co się dzieje. Wybierasz się tak czy inaczej do lekarza?
    Tak czekam właśnie w kolejce.
    Może lepiej ze się to tak szybko skończyło. Niż miałabym się męczyć z plamieniami i wiecznym stresem.

• mmarzycielkaa Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    Lonia1990, Selina te posiewy wasi mezowie mieli z moczu czy moze z nasienia?
    Mój też z nasienia

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ta beta dobrze nie wrozyla, dobrze ze przynajmniej to byla szybka piłka i oby samo się oczyscilo wszystko. Drugi raz na pewno się uda, tego Ci życzę.

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Zielona, ale Lonia ma rację, już nie będziesz się tak denerwować.
    Od teraz będzie lepiej :)

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mogę znów się starać?
    Mogę od tego cyklu brać clo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Lekarz na pewno Ci powie. Jednak skoro to się tak szybko potoczyło, to możliwe że już od tego cyklu będziesz mogła się starać. Możliwe że jakieś badania jeszcze zleci (powinien przynajmniej)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    zależy czy samo się wszystko oczyści czy trzeba będzie brać tabletki poronne. Jesli tak, to niestety trzeba poczekać...

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam teraz do dwóch ginekologów jednocześnie.
    Dziś lekarka powiedziała że mogę w zasadzie już chociaż owulacji może nie być. A najlepiej odczekać. A ja jej mówię że ja mam bardzo długie cykle i nawet mogę bardzo długo czekać na okres a ona ze jak nie dostanę do lipca to mam się zgłosić do niej...
    W piątek idę do innego gina u którego miałam monitoring z clo. Zapytam się czy moge już teraz brać clo.

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za kolejny cykl. Ja po poronieniu samoistnym miałam miesiąc przerwy i dopiero zaczełam clo.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam ugs na 12 tydzień i wszystko wyszło ok. Maleństwo rośnie ładnie.

Selina, Flowwer, Mamma-mia, Eska lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Zielona bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za kolejny cykl. Ja po poronieniu samoistnym miałam miesiąc przerwy i dopiero zaczełam clo.
    Z wyboru czy lekarz kazał tyle odczekać?

‹‹ 2493 2494 2495 2496 2497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ