X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enterococcus faecalis - dostałam wynik z posiewu z szyjki macicy przed laparoskopią. Jak zwykle cholera coś musiało wyjść ;(

Czy ja zdążę to usunąć do laparoskopi... :(

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz gorzej. Na usg nic nie widać. Zrobiłam test ciazowy i jest tylko cień cienia. Dalej delikatnie plamie na brązowo.
    Wydaje mi się że to ciąża biochemiczna...
    w szpitalu byłam pewna ze widziałam pęcherzyk a lekarz mówi że to niemożliwe.

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    U mnie coraz gorzej. Na usg nic nie widać. Zrobiłam test ciazowy i jest tylko cień cienia. Dalej delikatnie plamie na brązowo.

Jak to Ty widziałaś pęcherzyk na usg czy lekarz widział i powiedział,że go widzi ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Jak to Ty widziałaś pęcherzyk na usg czy lekarz widział i powiedział,że go widzi ??
    Jak byłam w szpitalu to była Niemka lekarz więc ciężko mi było zrozumieć ale widziałam kółeczko koło endometrium i pytałam czy to dziecko a ona ze jeszcze nie i pokazala na placach że jest pici pici kropka. Uznałam że to pevhcerzyk.
    A dziś inny lekarz mówi że nic nie widzi.
    Test ciazowy mi slabnie.
    Plamienie minimalne no ale jest.

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    kochana, a moze znowu ten Twoj test ciazowy jakis lipny? jestes pewna, ze owu byla w tym czasie o jakim myslisz?
    ehh kurcze :( oby bylo dobrze!
    jaka mialas bete ostatnim razem?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    kochana, a moze znowu ten Twoj test ciazowy jakis lipny? jestes pewna, ze owu byla w tym czasie o jakim myslisz?
    ehh kurcze :( oby bylo dobrze!
    jaka mialas bete ostatnim razem?
    Tak owulacje potwierdzona monitoringiem była między 1.04 a 3.04.
    Bete miałam w piątek będę dzwonić o 15 po wynik. Dziś też mi lekarz pobrał.

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jak byłam w szpitalu to była Niemka lekarz więc ciężko mi było zrozumieć ale widziałam kółeczko koło endometrium i pytałam czy to dziecko a ona ze jeszcze nie i pokazala na placach że jest pici pici kropka. Uznałam że to pevhcerzyk.
    A dziś inny lekarz mówi że nic nie widzi.
    Test ciazowy mi slabnie.
    Plamienie minimalne no ale jest.

Gdzieś przeleciało mi przed oczami,że na forum"kiedy widać pęcherzyk na usg"napisałaś,że lekarz nic nie widział,żadnego pęcherzyka a teraz piszesz,że jednak był bo sama tak zinterpretowałaś.Nie zrozum mnie zle,ale nie wmawiaj sobie tego pecherzyka bo po pierwsze i tak jest za wczesnie a po drugie,ze co ma byc to bedzie i prawdopodobnie nie masz na to wpływu.Te testy z allegro to radziłabym juz zostawic w spokoju,kup sobie normalne z apteki i zrób.Po takim czasie po owulacji zrobienie takiego testu aptecznego mozliwe jest zrobienie go w dowolnym czasie.Ja robiłam w 12dpo z bodajże trzeciego moczu i wyszedł bardzo pozytywnie.Co do czasu owilacji to pisałaś,że miałaś monitoring takze te 20-22dpo jest wiarygodne.Nie ma tak żadnych prywatnich lekarzy ??Polskie kliniki itp ??W Anglii byłam zmuszona chodzic owszem troche to kosztowało,ale nie mogłam sobie pozwolić mieć pierwsze usg w 12 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Enterococcus faecalis - dostałam wynik z posiewu z szyjki macicy przed laparoskopią. Jak zwykle cholera coś musiało wyjść ;(

Czy ja zdążę to usunąć do laparoskopi... :(
    Idź do lekarza, zobaczysz jakie leczenie będziesz miała. Pewnie będziesz miała na tydzień lek a później tydzień probiotyk i ponowny posiew/biocenoze czy się pozbylas. Ja tak miałam z urea i z grzybica.
    Właśnie jadę na biocenoze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 14:57

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona doczytałam,że masz betę zrobioną no to pozostaje czekać.Niestety na tym etapie niczego więcej sie nie dowiesz.Dodam,że ja miałam usg w 5t5d i było widać pęcherzyk(serduszka jeszcze nie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Gdzieś przeleciało mi przed oczami,że na forum"kiedy widać pęcherzyk na usg"napisałaś,że lekarz nic nie widział,żadnego pęcherzyka a teraz piszesz,że jednak był bo sama tak zinterpretowałaś.Nie zrozum mnie zle,ale nie wmawiaj sobie tego pecherzyka bo po pierwsze i tak jest za wczesnie a po drugie,ze co ma byc to bedzie i prawdopodobnie nie masz na to wpływu.Te testy z allegro to radziłabym juz zostawic w spokoju,kup sobie normalne z apteki i zrób.Po takim czasie po owulacji zrobienie takiego testu aptecznego mozliwe jest zrobienie go w dowolnym czasie.Ja robiłam w 12dpo z bodajże trzeciego moczu i wyszedł bardzo pozytywnie.Co do czasu owilacji to pisałaś,że miałaś monitoring takze te 20-22dpo jest wiarygodne.Nie ma tak żadnych prywatnich lekarzy ??Polskie kliniki itp ??W Anglii byłam zmuszona chodzic owszem troche to kosztowało,ale nie mogłam sobie pozwolić mieć pierwsze usg w 12 tyg.
    Może nie czytałaś poprzednich postów. Pisałam że byłam w szpitalu w sobotę bo miałam plamienie. Tam lekarka powiedziała że widzi pici pici malutenke,ale ze zarodka niema,widziałam na usg małego kółeczko. Dziś byłam u mojego lekarza i stwierdził że niema nic,nic nie widzi. Temu mówię że owulacje była między 1.04 a 3.04 bo to był weekend. Jak już byłam w poniedziałek to było po owulacji-lekarz potwierdził na monitoringu.
    Nie da się tu iść prywatnie. Tu każdy kto jest zameldowany automatycznie jest ubezpieczony. Nie ma czegoś takiego ze ktoś nie jest ubezpieczony,nawet jak nie płaci to rośnie mu dług.
    Bety prywatnie też nieda się zrobić a co najlepsze dzwoniłam i wyniki z piątkowej bety będą dopiero w Srode.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu jestem zawiedziona i rozczarowana że tak u mnie wszystko siecpotoczyło. Wszystko takie dziwne. 15dpo test negatywny,20 dpo słaba druga kreska. 21dpo u lekarza dwie grube krechy.
    24 dpo cień cienia na teście ciazowym.
    Obstawiam ciążę biochemiczna.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, bądź dobrej myśli. to co piszesz jest niepokojące, ale może wszystko się ułoży.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona dokładnie, tak jak pisze Marlena: trzeba byc dobrej myśli. Wizualizuj, że wszystko jest w porządku, że jest zarodek. Wiem, że może być rozczarowanie, jednak nic jeszcze nie jest przesądzone. Trzymam kciuki

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam fluomizin na 6 dni + probiotyk sanprobi ibs, 1 maja drugi posiew. Oby juz tego badziewia nie było.

Zielona mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i to tylko niepotrzebny strach

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam lepszy test.
    Powiem tylko tyle nigdy nie bede wierzyć testom z ebay.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e374ccc3069e.jpg

Lonia1990, Nathi2468, Selina, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tyłu przy intensywności plusika napisane jest ze jest to test wykonany po terminie @.

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratki!!! Zielona Raven Kinga, nie bylo mnie tydzien i juz sie zrobilo zielono.

Zielona1911 badz dobrej mysli :) wiem co czujesz, odnosnie tego ze mieszkasz za granica i jest tam wszzystko jakby bardziej utrudnione.

Ja po urlopie jestem podlamana, po wizycie w klinice plakalam caly dzien ;(
    Dodatkowo wyszla mi bakteria e. coli wzrost zlewny i z posiewu z moczu i z wymazu z szyjki. ehhh wiecznie cos.
    Powiedzcie mi o czym swiadczy podwyzszony dwukrotnie wynik wasu foliowego ?

START 2014 ;(
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziś robił kontrolę nasienia i co?
    Konentracja plemników spadła z 18,5 na 11 mln/ml przy normie od 15mln/ml, morfologia spadła z 7% na 4 % :(
    W nasieniu ERYTROCYTY ŚWIEŻE cóż też to jest?

Wracamy do 2 tabletek profertilu i zakaz słodyczy, bo je jak głupi...

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona sama widzisz, że testy są niewiarygodne, dlatego postaraj sie wytrwać do wyników bety. Myśl pozytywnie i staraj się wypoczywać, bo stres nie pomoże w tej sytuacji. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Zielona1911 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia a czy leczenie masz tylko Ty czy mąż też? Lekarz nie sugerował by mąż zrobił posiew? Co do wyników nasienia, to ilość nie spadła raczej przez słodycze. Może jakiś stan zapalny? Mąż wybiera się na konsultacje do lekarza?

‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ