CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga27.30 wiesz co zapalenia nie podejrzewam bo nie chodzę siusiać, zaczęło mi się to ze 3 dni po owulacji. Trzeba działać ale mi się to wszystko już tak dłuży, żyję od testu do kolejnej owulacji i znowu testu...
-
ewelina1991 wrote:Ja mam problem ze śluzem płodnym, więc biorę ovarin, Wit b6, oeparol, kwas foliowy, a w dniach płodnych jeszcze do tego ACC 600.
ACC 600 to na odkrztuszanie?
A co co witamin b6 i kwasu foliowego, myślisz że te dawki zawarte w ovarinie to mało? -
Anka1803 wrote:A ja pytanie trochę z innej beczki, idę na pierwszą wizytę do endokrynologa (wysłał mnie ginekolog)i nie chciałabym żeby była to stracona wizyta. Jakie badania powinnam zrobić? Myslałam o tsh, ft3 i ft4.
Od razu radziłabym jeszcze przeciwciała i usg tarczycy. To w kierunku tarczycy. -
Lonia1990 wrote:Dziewczyny beta 77,84 ! nie wierzę
Ja ten cykl spisałam na straty, piłam alkohol na wakacjach, zapominałam o lekach... jedynie wspomogłam się na początku tranem, nic więcej. Nawet inofem nie piłam... i jest!!
Oh i ahTakie wiadomości cieszą i dają trochę nadziei
Wielkie gratulacje
-
nick nieaktualnyLonia gratki
trzymam kciuki!!!
Cześć Dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Leczyłam się, przeszłam sztuczną menopauzę po lekach (przez endometriozę), jestem już 10 tyg po ostatnim zastrzyku i czekam na miesiączkę (nie miałam jej od lutego) Prawdę mówiąc juz się jej doczekać nie mogę, bo to będzie oznaczało start ze staraniami
Pozdrawiam mocno
Lonia1990, Parsleyek, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Ja ten cykl spisałam na straty, piłam alkohol na wakacjach, zapominałam o lekach... jedynie wspomogłam się na początku tranem, nic więcej. Nawet inofem nie piłam... i jest!!
Lonia jaka wspaniała wiadomość!!!!!!! wiedziałam, że ten Twój brak @ coś musi znaczyćtestom nie ma co wierzyć widocznie skoro u Ciebie wyszedł negatyw.
jeju jak się cieszę naprawdęa powiedz w którym dpo wyszedł Ci negatyw a w którym pozytyw? czy dobrze kojarzę, że robiłaś test w 27dc?
Lonia1990 lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Dokładnie, pierwszy test zrobiony 27 dc i negatyw, wczoraj 29dc i pozytyw.
Mógł nie wyjść 27dc bo beta jeszcze była za niska.
Owulacja +- 14dc
Beta 77 na ten dc jest chyba właściwa? Nie zwiastuje biochemicznej ciąży czy coś? Kurcze teraz tak się boję... Bo mnie te podbrzusze co jakiś czas pobolewa i nie wiem czy tak ma być?!
Wizytę mam 7 sierpnia, więc powinnam już widzieć
Aaaaa skaczę z radości!Nathi2468, Parsleyek lubią tę wiadomość
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Anka1803 wrote:A ja pytanie trochę z innej beczki, idę na pierwszą wizytę do endokrynologa (wysłał mnie ginekolog)i nie chciałabym żeby była to stracona wizyta. Jakie badania powinnam zrobić? Myslałam o tsh, ft3 i ft4.
-
Bardzo się cieszę z Twoich wieści :*
owulka mogła się ciut przesunącLonia1990 lubi tę wiadomość
-
Lonia1990 wrote:Dokładnie, pierwszy test zrobiony 27 dc i negatyw, wczoraj 29dc i pozytyw.
Mógł nie wyjść 27dc bo beta jeszcze była za niska.
Owulacja +- 14dc
Beta 77 na ten dc jest chyba właściwa? Nie zwiastuje biochemicznej ciąży czy coś? Kurcze teraz tak się boję... Bo mnie te podbrzusze co jakiś czas pobolewa i nie wiem czy tak ma być?!
Wizytę mam 7 sierpnia, więc powinnam już widzieć
Aaaaa skaczę z radości!
Czyli jak dobrze liczę to pierwszy negatywny test 13dpo? czyli poczekam jeszcze ze swoim
u mnie ovu ok 11dc, a dziś 23dc czyli dziś 12dpo teoretycznie. biorę dupka i mi trochę zaburza moje objawy i znowu nakręcam się jak głupia. oj świdruje mi ten test w szufladzie i kole w oczy, ale zapewne jak bym dziś lub jutro zrobiła to nawet jakby coś było to pewnie by nie wyszedł. od wczoraj mam ból podbrzusza, ale taki że jak on się zbiera na @ to to chyba będzie menda roku.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
właśnie też do końca nie wiem kiedy była bo jak byłam u gina to w 12dc potwierdził, że już jest po. więc dlatego zakładam 11dc jako ovupoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Marlena ja od soboty mialam bol jak na @ jeszcze w niedzielę mówiłam z szwagiokresi teściowa ze zas mi okres i jeszcze jeden i ide do kliniki na inseminacje. 5 dni pozniej taka niespodzianka
)
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Marlena88 może tobie się też uda
Lonia też miała ból brzucha jak na @ i dużo dziewczyn tak ma i te cykle są tymi szczęśliwymi
Trzymam kciuki
Marlena88 lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
Nathi2468 wrote:Marlena88 może tobie się też uda
Lonia też miała ból brzucha jak na @ i dużo dziewczyn tak ma i te cykle są tymi szczęśliwymi
Trzymam kciuki
no i też niedawno miałąm hsg podobnie jak onato jest właśnie 4 cykl po tym zabiegu. cholernie liczę na tego dupka, daje mi dużo nadziei ..
właśnie wiem, że te cykle szczęśliwe u dziewczyn był takie właśnie małpowo bolesne, ale z jednej strony nie chcę się nakręcać a z drugiej czekam z niecierpliwością jeszcze dzień dwa z testem i na te piękne dwie kreseczkiz jednej strony coś mi mówi, że niedługo się doczekam a z drugiej nie chcę potem znów się rozczarować.
na pewno dam znaćpoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
dzięki Mamma mia :*
Selina jak poszła leżeć z tym drinem to i nie wróciła od tamtej porytak jej się urlop spodobał
a Eski też już dawno tu nie widziałam.
nie wiem jakie tam u nich sytuacje
nie wiem czy widziałaś że Susanna zniknęła, usunęła konto ..wyszła jakaś dyskusja na lipcu, ale nie miałam jeszcze czasu zajrzeć i nie wiem o co chodzi..
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Marlena, nie widzialam, niemniej czytałam niedawno i nie dziwię się niektórym dziewczynom, że przy becie wynoszącej 3 wstrzymywaly sie z wielkimi gratulacjami, natomiast z tego, co czytalam to zabroniła komentować tego, co dla mnie samo w sobie jest dziwne. Jesli nie chciala, zeby ktos to komentował - mogła nie pisać i tyle, a nie jakies zakzy wprowadzac.
Nikt tam jej złośliwie wówczas nie pisal, tylko kilka osob zasugerowalo zeby baanie powtorzyc i napisalo, ze trzymaja kciuki zeby urosla, bo poki co jest niska.