CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
aaa to o to chodziło. no ona jest po dwóch stratach to pewnie strasznie emocjonalnie do tego podchodzi. no ale fakt, skoro komuś zabroniła to komentować to mogło się w temacie zrobić gorąco. myślę, że nawet jak ktoś jej coś napisał, to na pewno nie w złej mierze.
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Marlena, będę bardzo mocno trzymać kciuki za testowanie!
Ja byłam dziś u mojego gina, do którego nie chodziłam już jakiś czas m.in po receptę na Euthyrox. A że 12dc to zrobił usg i żadnego pęcherzyka dominującego. Już wiem że to był błąd że zrobiłam ten monitoring bo chyba wolałabym jednak żyć w niewiedzy29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Olciaaa wrote:Lonia gratki
trzymam kciuki!!!
Cześć Dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Leczyłam się, przeszłam sztuczną menopauzę po lekach (przez endometriozę), jestem już 10 tyg po ostatnim zastrzyku i czekam na miesiączkę (nie miałam jej od lutego) Prawdę mówiąc juz się jej doczekać nie mogę, bo to będzie oznaczało start ze staraniami
Pozdrawiam mocno
Jak miło widzieć Cię spowrotem29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Parsleyek muszę Ci powiedzieć, że od wczoraj jestem twoją wierną czytelniczką, cudnie piszesz
A ja się też pokusiłam o testowanie w tydzień po owulacji i 1 kreseczka...;/
-
Anka1803 wrote:Parsleyek muszę Ci powiedzieć, że od wczoraj jestem twoją wierną czytelniczką, cudnie piszesz
A ja się też pokusiłam o testowanie w tydzień po owulacji i 1 kreseczka...;/Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia1990 wiem ale ja z tych niecierpliwych i doczekać się nie mogę kiedy odpowiedni moment na testowanie. Dzisiaj zaczął mnie pobolewać brzuch więc spodziewam się okresu, niestety..
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka, mam nadzieję że za kolejny tydzień będą już II
ulaaaa - który dc?
Ja we wtorek idę na progesteron (21dc)Anka1803 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Marlena, Anka, Ulaaa trzymam mocno kciuki żeby się wam udało
)) U mnie rozkręciła się @. Dzisiaj miałam tomograf i musiałam mieć podany kontrast. Pani doktor ze szpitala powiedziała, że najlepiej kolejny cykl zaczekać ze staraniami
No ale wiadomo że lepiej zaczekać niż ryzykować...
Anka1803 lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
Anka1803 wrote:Parsleyek muszę Ci powiedzieć, że od wczoraj jestem twoją wierną czytelniczką, cudnie piszesz
A ja się też pokusiłam o testowanie w tydzień po owulacji i 1 kreseczka...;/
Dziękujębardzo mi miło :* a co do testowania, to... dużo cierpliwości na kolejne kilka dni
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Marlena88 wrote:aaa to o to chodziło. no ona jest po dwóch stratach to pewnie strasznie emocjonalnie do tego podchodzi. no ale fakt, skoro komuś zabroniła to komentować to mogło się w temacie zrobić gorąco. myślę, że nawet jak ktoś jej coś napisał, to na pewno nie w złej mierze.
U mnie @ dalej brak... zapewne jak zwykle przyjdzie tak, żeby zepsuć mi plany. -
Chciałam się tylko troszkę pochwalić moim endometrium
13dc wynosiło 6,2, a 18dc już 10mm i są 2 ciskają żółte. Zawsze miałam problem z endo ale teraz od 17 dc biore luteinę
i myśle ze ona tak działa.
Przez przypadek kupiłam mądra książkę i się odżywiam zgodnie z jej zaleceniami...teraz obiadem się świeżym ananasem, codziennie jem połówkę
Nie wiem czy to pomoże...ale psychicznie się lepiej czuje...ze coś robię.
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Olcia, dobry wynik:) wiadomo, ze lepiej nawet psychicznie sie czujesz jak swiadomie dazysz do celu
dobre posuniecie z tym zdrowym jedzeniem:)
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
A u mnie dzis brzuch boli okresowo:/ nie mocno ale na tyle ze chodzilam zla caly dzien. Jesli zbiera sie na @ to bedzie kurde menda stulecia chyba. Ten ból jest pewnie od dupka, jak myślicie? Jutro koncze go i robie test ale na cuda nie licze.początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
A ja się w sumie zastanawiam bo nie wiem a lekarza nie dopytałam przez ile dni tą luteinę trzeba brać?
-
Marlena88 wrote:A u mnie dzis brzuch boli okresowo:/ nie mocno ale na tyle ze chodzilam zla caly dzien. Jesli zbiera sie na @ to bedzie kurde menda stulecia chyba. Ten ból jest pewnie od dupka, jak myślicie? Jutro koncze go i robie test ale na cuda nie licze.
-
Marlena88 wrote:A u mnie dzis brzuch boli okresowo:/ nie mocno ale na tyle ze chodzilam zla caly dzien. Jesli zbiera sie na @ to bedzie kurde menda stulecia chyba. Ten ból jest pewnie od dupka, jak myślicie? Jutro koncze go i robie test ale na cuda nie licze.
X
Anka luteinę zwykle mi lekarz kazał brać przez 10dni, zrobić test jak negatywny to odstawić.