X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1803 wrote:
    W którym tygodniu miałaś badania bo ja mialam w 11 tc i 5 dni i nie było widać jeszcze kto w brzuszku
    Wg.suwaczka Lonia jest w 19tc i dziś miała usg :)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie miałam w 19 tyg + 4 dzień, czyli już połówkowe. Na pierwszych prenatalnych jest za wcześnie na ustalenie płci :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Ariana gratulacje :) nieźle odlecialas jak zapomnialas nawet kiedy okres powinien być ;) ten szczęśliwy cykl był bez niczego?
    To był mój drugi cykl z clo. Jedna tabletka od 3 dnia cyklu przez piec dni+ acard + w drugiej połowie cyklu duphaston 2 razy dziennie jedna tabletka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 09:26

Selina lubi tę wiadomość

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:
    To był mój drugi cykl z clo. Jedna tabletka od 3 dnia cyklu przez piec dni+ acard + w drugiej połowie cyklu duphaston 2 razy dziennie jedna tabletka :-)
    Czyli nie miałaś zastrzyku? A wiesz jakie pęcherzyki Ci urosły?

• RedRose Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    W sensie podczas pobierania materiału? Chyba w niektórych miejscach to dopuszczają. Tzn robisz to w domu w tej prezerwatywie i do 30min trzeba dostarczyć im nasienie trzymając je blisko ciała w pojemniku, żeby utrzymać temperaturę.
    Tak mialam na mysli podczas badania w tym specjalnym pokoju w klinice. Chodzi mi o sam fakt czy wspolzyciem mozna zdobyc nasienie do badania nasienia. Czy to nie zaburzy wyniku i czy fizycznie sie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:41

Jezu ufam Tobie
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Dziewczyny, czy Was po Clo też tak bolał brzuch nawet kilka dni po owulacji? Mnie boli i jest tak jakby lekko wzdęty. Byłam wczoraj na monitoringu (17 dc). Lekarz potwierdził, że owulacja była, wszystkie 3 pęcherzyki pękły i są ciałka żółte. Jak się nie uda to chyba następny cykl z Clo mnie czeka. Tak w ogóle to ile razy powinno się robić symulację z Clo?

3 pęcherzyki pękły, to i szansa duża, nawet na trojaczki ;)
    A o tym ile cykli powinno się stosować clo to różne opinie słyszałam. Niby 3 i 3 cykle przerwy, ale wiele dziewczyn bierze dłużej bez przerw.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    A dodatkowe kilogramy się pojawiły po samym Clo?
    Że skutków ubocznych to jeszcze podczas brania miałam napady gorąca jak kobieta z menopauzą... Czego się nie robi dla tych dwóch kresek na teście... Chociaż powiem Wam szczerze, że ja nie wierzę już w to i traktuję to jako cud. Nie wiem już co badać... Gin powiedział, że inseminacja nam nie pomoże, jeśli Clo nie zadziała, bo wyniki mamy dobre, więc nie ma czego podrasować nawet...
    Tymczasem, za tydzień zamieszka z nami kot, bo odczuwamy potrzebę opiekowania się jakaś małą istotą :)

Ja się nie pilnowałam, bo na początku nie zauważyłam dodatkowych kilogramów, ale teraz stwierdzam, że coś przytyłam.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:
    Witam. Ostatnio miałam małe problemy rodzinne przez które przestałam się koncentrować na swojej osobie i pilnowaniu terminów miesiączek. 2.11 rozmawiałam ze swoim ginekologiem z którym spotkałam się przypadkowo na korytarzu poradni. Zapytał mnie jak tam moje sprawy, powiedziałam ze teraz źle sie czuje bo jestem przed miesiaczka i że zgłosze sie do niego jak bedzie po. Na co on do mnie że miesiaczke to ja powinnam juz mieć tydzień temu :-0. Słuchajcie zupełnie o tym zapomniałam bo skoncetrowałam sie na moich problemach rodzinnych.
    Na drugi dzień zrobiłam test ciążowy który wyszedł pozytywnie. Byłam pewna że w takiech chwili ogarnie mnie niesamowite szczęście i radość a ogarnął mnie lęk i strach :-( że znów się nie uda, że zrobię coś źle, że powinnam leżeć a może więcej spacerować, czy moje dziecko tym razem wytrwa najtrudniejszy pierwszy trymestr.
    Ten przeszywający strach paraliżuje.

Gratulacje ;) Co to za lekarz, co pamięta lepiej od pacjentki kiedy powinna mieć miesiączke :) Będzie dobrze, staraj się nie stresować i myśleć pozytywnie, choć wiem, że to nie jest łatwe.
    Sama sobie myślę czasem, że jak zajdę w ciąże, dowiem się koło 4 tygodnia a ja mam macicę dwurożną lub przegrodę i wyższe ryzyko poronienia a poronienia najczęściej zdarzają się do 12 tygodnia, to jak to czekać tyle czy będzie wszystko ok. A ja do cierpliwych nie należę. No ale najpierw trzeba zajść.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny wiec ja jestem po prenatalnych i bedzie dziewaczynka ❤ zdrowa moja kochana Milenka

Super. Też to imię bardzo mi się podoba ;)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:

W skrócie wyjaśnij mi po co bierze się acard i tym podobne, bo często dziewczyny biorą, ale nie pamiętam kiedy jest to zalecane.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja byłam wczoraj na monitoringu. 10 dzień cyklu i pęcherzyk w lewym jajniku prawie 1,8 cm, endo prawie 0.8. W szoku byłam, bo owulacje wcześniej miałam koło 20 dnia a w 10 dniu to pęcherzyki ledwo ponad 1 cm. Modle się, żeby tylko do jutra urósł. Może wcześniejsza owulacja okaże się lepsza dla mnie.
    Tylko się nie napalam, bo u mnie to się zmienia. Ostatnio był pęcherzyk w lewym, za dwa dni go nie było, pojawiły się w prawym i owulacja była z prawego.
    Może ten cykl, ostatni zresztą niby przed laparoskopią, okaże się jakoś szczęśliwy. Choć co miesiąc tak sobie powtarzam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    W skrócie wyjaśnij mi po co bierze się acard i tym podobne, bo często dziewczyny biorą, ale nie pamiętam kiedy jest to zalecane.
    Acard lekarze czasem zalecają żeby zwiększyć szanse na implantację, żeby macica była lepiej ukrwiona. Ja mam stwierdzona mutacje PAI1 czyli ryzyko zakrzepicy w przyszłości, więc u mnie jest wskazanie do stosowania Acardu a jeśli znajdę to heparyna w zastrzykach przez kilka tygodni ciąży (jak nie dłużej)

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dziś do ginki, żeby dopytać się jak działamy w tym cyklu bo przecież przyjechała dziś wredna ciotka. Zdołowałam się bo tym cyklu mam odpocząć i nic nie przyjmować bo Pani doktor wyjeżdża w dniach kiedy ja powinnam przyjść na monitoring :( Kolejny cykl i monitoring pewnie wypadnie w przerwie świątecznej znając życie… Więc mogę powiedzieć że kuźwa czekam wiosny :(

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Czyli nie miałaś zastrzyku? A wiesz jakie pęcherzyki Ci urosły?
    Nie dostałam zastrzyków . Jak byłam na usg to gin mi powiedział ze jest już po owulacji i pęcherzyk musoal pęknąć ponieważ jest płyn .

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż czekam na rozkręcenie się okresu i nic. Same plamienia. Ale ja tak mam zawsze. Im dalej się opóźni tym większe ryzyko, że ten kolejny cykl też przepadnie, bo mam wyjazd służbowy :(

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale was rozumiem sama sie waham czy od jutra brac letrazol bo okres wypadl 3 dni wcześniej i akurat wyjezdzam jak powinnam miev monitoring a ze to 1szy cykl z letrazolem wole kontrolowac wiec chyba te musze czekac do grudnia..

Jezu ufam Tobie
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja byłam u gina i zmienił mi clo na letrazol. W tym tygodniu jadę na obserwację zobaczymy czy zmiana leku coś zmieni . Póki co odczuwam skutki uboczne leku bo nasililo mi się atopowe zapalenie skóry. Mam nadzieję że w przeciągu 3 miesięcy coś nam się wylegnie bo jak nie to czeka nas IUI a nie wiem czy do końca czerwca znajdę na to czas :-(

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    Ja wciąż czekam na rozkręcenie się okresu i nic. Same plamienia. Ale ja tak mam zawsze. Im dalej się opóźni tym większe ryzyko, że ten kolejny cykl też przepadnie, bo mam wyjazd służbowy :(
    Możesz mieć niedomoge lutealną skoro plamisz na początku zamiast mieć od razu @. Wartalobh jakaś lutke albo dupka brać w 2 fazie po owu

• Klusix Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Możesz mieć niedomoge lutealną skoro plamisz na początku zamiast mieć od razu @. Wartalobh jakaś lutke albo dupka brać w 2 fazie po owu
    Biorę. Niestety plamień nie wyeliminowało. Wręcz dłuższe się wydają.

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurczę, to inna musi być ich przyczyna :/ albo jakieś dawkowania trzeba zmienić.
    Może owu tym samym Ci się przesunie i cykl nie przepadnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 00:05

‹‹ 2640 2641 2642 2643 2644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ