CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola_M wrote:Ooo to juz jak widac blada kreske to raczej wielka nadzieja. Wiec mysle ze napewno beta wyjdzie na duzym plusie
Jednak wyjazd ci wyszedl na dobrejutro betę zrobię i powtórzę tez w sobotę jak kazała gin.
tym_janek lubi tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
armia męża OK, jajowody drożne.
3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą. -
Acard wspomaga zagnieżdżenie się zarodka. Rozrzedza krew. Tak mi kiedyś lekarz powiedział ale tez powiedział że nie jest dla każdego ja go nie biorę
-
Vigosik wrote:Acard wspomaga zagnieżdżenie się zarodka. Rozrzedza krew. Tak mi kiedyś lekarz powiedział ale tez powiedział że nie jest dla każdego ja go nie biorę
No ja tez nie dlatego pytam
Nie dostalam go pewnie dla tego ze tez nie jest dla mniePcos
-
Lola_M wrote:No ja tez nie dlatego pytam
Nie dostalam go pewnie dla tego ze tez nie jest dla mnie
Może zapytaj lekarzaja kiedyś zapytałam ale akurat wchodziłam się przebierać do badania i potem ze stresu zapomniałam sie przypomniec
W pierwsza ciaże udało Ci się zajść naturalnie?
-
Vigosik wrote:Może zapytaj lekarza
ja kiedyś zapytałam ale akurat wchodziłam się przebierać do badania i potem ze stresu zapomniałam sie przypomniec
W pierwsza ciaże udało Ci się zajść naturalnie?
Tak bez problemu wystarczył tylko jeden raz i od razu bylam w ciazy. Bez zadnych badan kontroli hormonów. Wtedy nie badalam nawet tsh
Ale to bylo dawno bylam mloda i moze dla tego.
A teraz takie problemy tyle starań i nicPcos
-
Lola_M wrote:Tak bez problemu wystarczył tylko jeden raz i od razu bylam w ciazy. Bez zadnych badan kontroli hormonów. Wtedy nie badalam nawet tsh
Ale to bylo dawno bylam mloda i moze dla tego.
A teraz takie problemy tyle starań i nicWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:13
-
Vigosik wrote:Ale widzę że przyjmujesz glucophage i duphaston. Cos jeszcze przyjmujesz? Glucophage jest na obnizenie cukru i ew testosteronu jesli jest za wysoki. Przyjmujesz jakies suplementy? Ja tez biore glucophage 2x1 i inofem 2x1 ale mam PCOS i na samych tych lekach się nie udało dopiero jak lekarz włączył leki do stymulacji...rozumiem że jak jestes na tym forum to przyjmowalas CLO? Mi na CLO sie udało ale ciaza nie rozwijala sie prawidlowo ale widze ze udaje sie na CLO i dziewczyny maja zdrowe dzieciaczki
Zaczelam od clo ale nic mi nie roslo teraz mam lamette i dziala. Testosteron mam juz w porzadku ale biore jescze bromka na prolaktyne i euthyrox na tsh.Pcos
-
Aha
ja nie mam żadnego doświadczenia z Lamette wiec nawet się nie wypowiem
euthyrox tez przyjmuje na TSH
skoro rosna pecherzyki to moze w koncu Ci sie uda, mi CLO pomogl a przyjmowalam tez Letrozol podobno Letrozol jest lepszy od CLO tak mi mowil Dr ale tez nici z tego nie było niby pecherzyki rosly pekały ale w ciazy nie jestem narazie...nie wiem juz sama czym to sie ma...może droznosc jajowodow jeszcze powinniscie zbadac?? Ale w sumie jak bedzie trzeba to dr napewno powie
-
MOJE wrote:Dziewczyny w jakich dawkach bierzecie clo ? Ja kiedyś brałam 2x1 i trzy miesiące nic.
Teraz biorę 2x2 przez pięć dni plus 4x gonal 75 . Mam w 9 dniu giganta 38 mm
Ogromną dawka leku. Ja bym się bała przestymulowania i jak widać, zresztą słusznie. Podobno przy 3 dziennie już się to dziewczynom zdarza.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Vigosik wrote:Aha
ja nie mam żadnego doświadczenia z Lamette wiec nawet się nie wypowiem
euthyrox tez przyjmuje na TSH
skoro rosna pecherzyki to moze w koncu Ci sie uda, mi CLO pomogl a przyjmowalam tez Letrozol podobno Letrozol jest lepszy od CLO tak mi mowil Dr ale tez nici z tego nie było niby pecherzyki rosly pekały ale w ciazy nie jestem narazie...nie wiem juz sama czym to sie ma...może droznosc jajowodow jeszcze powinniscie zbadac?? Ale w sumie jak bedzie trzeba to dr napewno powie
Z tego coco wiem to lletrozol to tez lametta wiec to samo. Mi tez rosna piekne ladne biore zastrzyk zeby pekly i tez nic. Tez myslalam o droznosci ale zobaczymy. Tez czekam na decyzje lekarza bo narazie to poczatek leczeniaPcos
-
Lola_M wrote:Z tego coco wiem to lletrozol to tez lametta wiec to samo. Mi tez rosna piekne ladne biore zastrzyk zeby pekly i tez nic. Tez myslalam o droznosci ale zobaczymy. Tez czekam na decyzje lekarza bo narazie to poczatek leczenia
Mojej koleżance się udało z tym zestawemmi niestety nie ale życzę owocnego leczenia
ja aktualnie na zastrzykach
-
Aktualnie Mensinorm 75 j. m. ojjjj ja PCOS miałam stwierdzone juz w szkole średniej jak miałam ok 17 lat ale nie leczyłam tego bo wtedy nie potrzebowałam dowiedziałam sie jak poszłam do gin zrobił mi USG dal na wyniki i wtedy zdiagnozował ogólnie u mnie objawiało się tym że @ nie były regularne ale mojej znajomej siostra dowiedziała sie że ma PCOS po utodzeniu 3 dziecka
-
Vigosik wrote:Aktualnie Mensinorm 75 j. m. ojjjj ja PCOS miałam stwierdzone juz w szkole średniej jak miałam ok 17 lat ale nie leczyłam tego bo wtedy nie potrzebowałam dowiedziałam sie jak poszłam do gin zrobił mi USG dal na wyniki i wtedy zdiagnozował ogólnie u mnie objawiało się tym że @ nie były regularne ale mojej znajomej siostra dowiedziała sie że ma PCOS po utodzeniu 3 dziecka
Ja sie dowiedziałam jakies pol roku temu bo nie mialam @ kilka miesiecyPcos
-
Lola_M wrote:Ja sie dowiedziałam jakies pol roku temu bo nie mialam @ kilka miesiecy
No wlasnie i juz mialas dzieckoa teraz juz trudno zajsc w ciaze... ajjj PCOS to jest marna choroba ale warto przy niej byc dodatkowo na diecie ograniczac cukier i prowadzić diete o niski Indeksie Glikemicznym ja mam kilka zbednych kg i wlasnie jestem na takiej diecie
-
Vigosik wrote:No wlasnie i juz mialas dziecko
a teraz juz trudno zajsc w ciaze... ajjj PCOS to jest marna choroba ale warto przy niej byc dodatkowo na diecie ograniczac cukier i prowadzić diete o niski Indeksie Glikemicznym ja mam kilka zbednych kg i wlasnie jestem na takiej diecie
Ograniczylam cukier i tez zrzucilam kilka kilo jednak nigdy ich nie miałam duzo. Juz nie tak duzo waze i nie chce mniej bo sie bede źle czucPcos
-
Lola_M wrote:Ograniczylam cukier i tez zrzucilam kilka kilo jednak nigdy ich nie miałam duzo. Juz nie tak duzo waze i nie chce mniej bo sie bede źle czuc
No to wszystko na dobrej drodze