X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powiedzial tylko ze jest płyn w zatoce myslalam ze płyn świadczy o owulacji i do glowy mi nie przyszło pytac o ciałko żółte ale nast razem (jesli bedzie) na pewno zapytam

Jezu ufam Tobie
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki :*

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    U mnie powiedzial tylko ze jest płyn w zatoce myslalam ze płyn świadczy o owulacji i do glowy mi nie przyszło pytac o ciałko żółte ale nast razem (jesli bedzie) na pewno zapytam

Płyn też potwierdza owulację, ale nie pomoże określić kiedy była. A ciałko, tak jak pisze Agnessa pojawia się właśnie tak z ok. 2 dni po owu na usg, ja bym raczej dala widełki, że gdzieś między 24 a 48h się pojawia. Więc jak jest płyn, ale nie ma ciałka to znaczy, że owu była dopiero co. Jak jest już ciałko to była co najmniej 1,5-2 dni temu ;)

RedRose lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytalam sie go na wizycie czy potrafi okreslic kiedy byla owulacja a on ze nie tylko moze powiedziec ze byla w ciagu ostatnich dwoch dni czyli po ostatnim monitoringu ktory byl w poniedzialek. Dobrze ze mi piszecie o tym ciałku żółtym.. Teraz bede wiedziala. Moj lekarz prowadzący napisal zeby przyjmowac lutke przez kolejne 12 dni i zrobic test jak dodatni to przyjmowac dalej a jak nie to odstawic.
    Tak czy siak staramy sie dopoki damy rade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 08:48

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie.. Czyli do zaplodnienia moze dojsc dopóki jest to cialko żółte? Sorry ale już zglupialam ;D i drugie do dziewczyn ktore maja zwykle owulke pozniej tzn ok 20 dc kiedy do waa przychodzi ewentualny okres?

Jezu ufam Tobie
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do zaplodnienia moze dojsc do 8-12 godzin po owulce a cialko zolte otrzymuje sie do okresu

8p3os65geldj0vib.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ok ;) u Was to lepiej jak u lekarza dziewczyny !!!
    Jak dostajecie luteine lub duphaston to 50 mg czy 100 mg 2 x dziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:37

Jezu ufam Tobie
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny pisalam kiedys tu jak szukalam info odnosnie clo.
    Jestem wlasnie w trakcie pierwszego cyklo z Clo. Z zwiazku z moimi policystycznymi jajnikami zaczelysmy z moja pania doktor ostroznie dawka pol tabletki dziennie. W 11 dc mialam ladny pecherzyk ale juz sporawy bo 27mm. Duzy ale doktorka mowila ze jest ok. Pekniety zostal ovitrelle. Dzien pozniej na monitoringu widac bylo ze pekl. Od tego dnia przez 10 dni miala brac duphaston 2x100mg. Wczoraj minal 10 dzien. Dzis rano test sikany negatywny ale poszlam tak czy siak na bete z krwi. Ja bez dupastonu nie dam rady utrzymac ciazy. Wiec takie pytanie jezeli po 10 pelnych dniach od potwierdzonej owulacji, na podstawie bety z krwi ciaza zostanie wykluczona to oznacza na 100 procent ze nic w tym cyklu nie wyszlo? Chodzi mi czy byc moze nie jest za wczesnie na test? Z moczu wiadomo roznie jest ale z krwi?? Sorrki za przydlugawy tekst;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 11:13

82dox1hpk6gsfajc.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose, ja mam dupka 2x 50 dziennie.
    Blumchen30. Ja robiłam test z krwi 11 dpo, beta ponizej 1, odstawiłam dupka, @ nie przyszla, więc zrobiłam test jeszcze raz 16 dpo i już beta była powyżej 160 i zaczęłam znów brać dupka po tych 5 dniach przerwy i wszystko jest ok.

Jak zajdziesz w ciążę to ciałko żółte zmienia się w ciałko żółte ciążowe i produkuje dużo więcej progesteronu. Poza tym progesteron który przyjmujemy w dupku lub lutce utrzymuje się w organiźmie jeszcze 3-5 dni po skończeniu brania. Więc nawet jakbyś miała niewydolność i test ci wyjdzie negatywny i odstawisz leki, to ciąży przez kolejne 3-5 dni nic noe powinno się stać, więc najwyżej powtóż test w 13 dpo lub 14 dpo, wtedy już powinien być wynik pewny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 12:07

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen tak książkowo to @ powinna przyjść 14 dni po owulacji więc na przykładzie tym_janek widać że wcześniej nie ma sensu robić. Oczywiście może wyjść wcześniej ale jak nie wyjdzie to jeszcze nic nie przesądzone :-)

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Jest serduszko <3 i bije jak szalone :)

Maluszek jest jednak młodszy według dzisiejszego pomiaru wyszło mu 6 tyg i 1 dzień. Więc chyba zagubił się trochę po drodze bo do implementacji musiało dojść później niż książkowo, skoro owu została potwierdzona na usg, więc tu nie można mieć wątpliwości.
    Cudowne wieści!!! <3
    na pewno do implantacji doszło później, nie stresuj się, mówiłam Ci, że u Ciebie zarodek się musiał później zagnieździć i dlatego ta beta wyszła dopiero później.
    Poza tym komórka jajowa u młodych kobiet jest zdolna do zapłodnienia przez 48 h (u starszych 24h i mniej), a tego to już gin nie zobaczy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 12:34

tym_janek lubi tę wiadomość

age.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam luteine 50 mg a teraz 100 mg ale chyba nie dam rady.. Po tej dawce chce mi sie tak spac ze chyba zaraz padne :/ chyba sie przerzuce na 50 mg znowu
    Myslicie ze moge te 100 mg przepołowic i brac 2 razy dziennie czy nie kombinowac i isc po 50 mg? Mam dopochwowe tabletki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:31

Jezu ufam Tobie
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kombinuj i kup 50. Lek w tabletkach często nie jest rozlozony rownomiernie i w skrajnych przypadkach w jednej polowie mozesz miec np 80 a w drugiej tylko 20 i sobie niepotrzebnie namieszasz.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Ja mialam luteine 50 mg a teraz 100 mg ale chyba nie dam rady.. Po tej dawce chce mi sie tak spac ze chyba zaraz padne :/ chyba sie przerzuce na 50 mg znowu
    Myslicie ze moge te 100 mg przepołowic i brac 2 razy dziennie czy nie kombinowac i isc po 50 mg? Mam dopochwowe tabletki
    raczej to nie przez luteinę..

tym_janek lubi tę wiadomość

age.png
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, ale daaaawno mnie tu nie było :) do mnie przyszła nieszczęsna @, od wczoraj jestem na clo. Myślałam ze bede go lepiej znosić niż w poprzednim cyklu. Niestety jest chyba gorzej. Od 3 w nocy nie spałam albo złe spałam bo strasznie bolały mnie jajniki. W dodatku @ ma bardzo ciemny kolor. Nigdy takiego nie miałam. Nie wiem czy to o czymś może świadczyć. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego popołudnia :)

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze przez luteine bo jak skacze progesteron to wlasnie jest objaw sennosci . juz kiedyś tak mialam jak zaczelam przyjmowac luteine pierwszy raz.
    Dziewczyny czy macie lub mialyscie podobne doswiadczenia?

Ok TymJanek dzięki chyba tak zrobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:11

Jezu ufam Tobie
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose, ja nigdy nie byłam senna po luteinie, a biorę 100 dwa razy dziennie, podjęzykowa.

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze u mnie waga 42 kg i jakos tak mnie obciąża.. No nic sprobuje moze jeszcze raz jak bede miala taka fale sennosci to sie przerzuce na 50 mg bo nie da sie skupić w pracy przy takich objawach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:18

Jezu ufam Tobie
  • Aniuleczka Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie☺
    Od dawna staramy się o dziecko i w tym cyklu pierwszy raz dostałam clo od 3 do 7 dnia i wczoraj w 9 dniu cyklu w lewym jajniku były 2 jajeczka po 10mm w prawym jeden i ogólnie dużo małych. Martwi mnie to że były takie małe a owulacja ma być teoretycznie w poniedziałek. Myślicie że jeszcze urosną?
    Pozdrawiam

Aniuleczka
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka, Tym_janek dziekuję za info. A to się zdziwiłam!
    moge spytac czy owulacje mialas potwierdzona monitoringiem ze wiesz dokladnie jaki to byl dzien? i wogole WIELKIE gratulacje!!!!!!!!!!!!

hm ja czekam jeszcze na wyniki dzisiejszej bety..musze faktycznie porozmawiac dokladniej z lekarka, czyte 10 dni duphastonu to nie za krótko..

82dox1hpk6gsfajc.png
‹‹ 2731 2732 2733 2734 2735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ