X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillith wrote:
    A ja wczoraj miałam takie bóle jajników aż strach dziś też trochę boli. Jestem umówiona do gina na dziś,ale mam wrażenie,że już po owulacji...
    A lewy jajnik boli mnie w tej chwili jak cholerka...

hmm ja aż takiego bólu nie miałam, tylko co jakiś czas kłucie specyficzne, w sumie od czasu do czasu odczuwam nadal,
    pewnie nadal rośnie i dlatego boli, będzie duży pęcherzyk :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze wczoraj dopiero mi pękły pęcherzyki...?
    Chociaż owu zaznaczyło mi owulacje na piątek.

• ash Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillith wrote:
    A ja wczoraj miałam takie bóle jajników aż strach dziś też trochę boli. Jestem umówiona do gina na dziś,ale mam wrażenie,że już po owulacji...
    A lewy jajnik boli mnie w tej chwili jak cholerka...

ja miałam takie bóle w sobotę. Myślałam, że przeleżę w łóżku cały dzień.
    W niedzielę przeszło.
    Czyżby pęcherzyk pękł???

ug3715nmrb0zdbvc.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    ja miałam takie bóle w sobotę. Myślałam, że przeleżę w łóżku cały dzień.
    W niedzielę przeszło.
    Czyżby pęcherzyk pękł???
    dziewczyny ja stawiam, że Wasze pęcherzyki rosną, ciekawe co usg pokaże ..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane dzis mam 16dc , bylam na monitoringu - jednego pecherzyka juz nie ma-prawdopodbnie pekl, drugi ma 13mm - wchlania sie ... moje pytanie, skoro jest po owulce mam juz brac duphaston? lekarz mi kazal badac progesteron w 17dc i kazal brac duphaston od 17dc, czy mozliwe ze kazal mi tak zrobic badanie progesteronu zeby wiedziec czy byla owulka , dlatego w 17 zeby duphaston nie zaburzyl wynikow? czy zrobic po swojemu 7 dni po owu mniej wiecej ?
    aaa i jak wy bierzecie duphaston bo ja mam brac od tego 17dc do 33 i jak test negatywny to przerwac a jak pozytywny to brac dalej ...

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche bez sensu on mowi bo ja sie pytam czy juz brac duphaston skoro po owu jest a on ze nie ze od 17dc i tego sie trzymac bo duphaston moze zle wplywac na zagniezdzenie, ale przeciez zagniezdzenie nastepuje duzo pozniej......

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia nie rozumiem tego brania duphastonu, u mnie jest całkiem odwrotnie zawsze po owulce kazał w przeciągu 2-3 dni zacząć brać duphaston, mówił, że mam mogę mieć braki progesteronu i to uzupełnia, a poza tym duphaston pomaga chyba w zagnieżdżeniu...
    a i kolejna rzecz to biorę 10 dni zazwyczaj od 16 dc, raz miałam od 18dc,
    póxniej przestaję brać i czekam na @ jak się nie pojawi to mam zrobić test, nie mam brać cały czas...
    różne szkoły jak widać :D

pysia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak bede brac to @ sie nie pojawi ? moze dlatego kaze mi brac bo mam niski progesteron i zeby nie zaszkodzil w ewentualnej ciazy, mam zrobic ok 33 dc test i jak pozytyw to brac dalej, a jak negatyw to odstawic :|

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a jak bede brac to @ sie nie pojawi ? moze dlatego kaze mi brac bo mam niski progesteron i zeby nie zaszkodzil w ewentualnej ciazy, mam zrobic ok 33 dc test i jak pozytyw to brac dalej, a jak negatyw to odstawic :|
    chyba pozostaje robić tak jak mówi..

pysia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym progesteronem to duphastom moze go sztucznie podwyzszac i przez nie bedziemy wiedziec czy owulka byla?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ja tak myślałam że duphaston to sztuczny zamiennik progesteronu dla tych co go mało produkują, a czy owulka była.. no to monitoringu wiemy, lekarz przepisuje dopiero gdy stwierdzi, że jest po
    tak ja mam

pysia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY CZY CZUJECIE KIEDY PO STYMULACJI CLO PĘKA PĘCHERZYK ....

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam teraz clo i czulam ze mi peka. bo bolalo no i dzis na monitoringu ju pecherzyka jednego nie bylo:)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ja bralam teraz clo i czulam ze mi peka. bo bolalo no i dzis na monitoringu ju pecherzyka jednego nie bylo:)
    długo bolało? to jest chwila czy parę godzin? ja teraz nic nie czuje a rano jednak był cały

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich:-) OD wczoraj zaczęłam przygodę z clo, niestety ale czuje się fatalnie. Wczoraj najpierw bolała mnie głowa, później podburze a wieczorem było mi strasznie nie dobrze. mam brać między 3-7dc, 10dc mam mieć podany pregnyl.
    Dodam, że jest mi cały czas niedobrze a jeszcze przede mną praca. Nie saądziłam,że bede miała takie objawy.
    Jestem pełna obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 13:15

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna ja obstawiam, że ten ból od sobotniego poranka co mnie tak męczył to na pęknięcie pęcherzyka.
    W czwartek wieczorem dostałam Ovitrelle na peknięcie i gin mówił, że max w sobotę powinien pęknąć.
    Jutro mam USG to zobaczymy :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    długo bolało? to jest chwila czy parę godzin? ja teraz nic nie czuje a rano jednak był cały
    no takie rwanie jajnika czuje :) pare godzin mnie tak meczylo :) no i wogole bolaly mnie jajniki jak sie zblizalo tylko mam taki jeden dzien gdzie mnie boli najmocniej, raz w nocy musialam brac przeciwbolowe i na drugi dzien tez pecherzyka nie bylo:)
    ale pewnie kazdy ma inaczej;]

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    julianna ja obstawiam, że ten ból od sobotniego poranka co mnie tak męczył to na pęknięcie pęcherzyka.
    W czwartek wieczorem dostałam Ovitrelle na peknięcie i gin mówił, że max w sobotę powinien pęknąć.
    Jutro mam USG to zobaczymy :)
    aaa to rzeczywiście, no ja niczego na pęknięcie nie dostałam, i teraz się zastanawiam czy on oby pęknie, więc chyba bym wolała żeby mnie bolało,
    bo jak nie boli to sobie myślę może już się wchłania...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama też jestem ciekawa. Mam dziś 10dc, trzeci dzień pobolewa mnie głównie prawy jajnik, choć lewy czasem też czuję. Ale nie jest to jakiś silny ból, po prostu czuję te jajniki :) zauważyłam też dziś wzrost temperatury i od rana zaczął mi się zdecydowanie zmieniać śluz, teraz jest taki wodnisty, bardzo płynny. Chyba coś się dzieje pozytywnego ;)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Witam wszystkich:-) OD wczoraj zaczęłam przygodę z clo, niestety ale czuje się fatalnie. Wczoraj najpierw bolała mnie głowa, później podburze a wieczorem było mi strasznie nie dobrze. mam brać między 3-7dc, 10dc mam mieć podany pregnyl.
    Dodam, że jest mi cały czas niedobrze a jeszcze przede mną praca. Nie saądziłam,że bede miała takie objawy.
    Jestem pełna obaw.

czekolada...już 10dc pregnyl?? pęcherzyki nie zdążą jeszcze urosnąć do odpowiednich rozmiarów...
    Ja jestem w trakcie 1 cyklu na CLO, najgorszy był dzień po przyjęciu pierwszej dawki. cały przespałam, tak się czułam zmęczona i wyczerpana. Potem było już lepiej. Spokojnie, może organizm potrzebuje się przyzwyczaić po prostu.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ