X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    idealne ;)
    TO SUPER :)cieszę się, że wreszcie coś się we mnie ruszyło ..

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie jakieś objawy po CLO? Ja jestem po nim bardzo senna i gdzieś godzinę po wzięciu tabletki mam taki lekki stan zakręcenia. Nie jest on uciążliwy, ale odczuwalny.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam identycznie :) na początku zwalałam na pogodę ale chyba jednak to nie pogoda , na szczęście jeszcze tylko dziś i jutro :) I mam jakieś dziwne coś ze wzrokiem cięzko mi wytłumaczyć ale to może juz moja wyobraźnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:36

• julianna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakieś objawy po CLO? Ja jestem po nim bardzo senna i gdzieś godzinę po wzięciu tabletki mam taki lekki stan zakręcenia. Nie jest on uciążliwy, ale odczuwalny.
    senna nie jestem, ale to pewnie dlatego, że w pracy ciągle coś się dzieje więc nie mam czasu przysnąć...
    jakiś czas temu odczuwałam mdłości i czasem jakieś zawroty głowy, a ból podbrzusza 10dc największy jak na razie
    ogólnie spoko

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    Tak, ja mam identycznie :) na początku zwalałam na pogodę ale chyba jednak to nie pogoda , na szczęście jeszcze tylko dziś i jutro :) I mam jakieś dziwne coś ze wzrokiem cięzko mi wytłumaczyć ale to może juz moja wyobraźnia ;)
    ja też mam coś z oczami, ogólnie mam problemy ze wzrokiem, ale teraz mam bardziej osłabione oczy i nawet w pracy widzę gorzej, wszystko bardziej się zlewa niż normalnie, a okulary noszę tylko gdy prowadzę samochód

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma połówki na minusie i tez nosze okulary w samochodzie i właśnie też mam tak dziwnie zauważyłam to szczególnie rano po wzięciu pierwszej dawki ze znowu mi się zlewało, i tak za mgłą... nie wiem czy dobrze pamiętam ale w ulotce coś chyba było na ten temat ale sprawdzę już w domu :) Dla Fasolki damy radę !
    Hurra ! myślałam ze tylko ja jestem taka dziwna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:43

• julianna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    ja ma połówki na minusie i tez nosze okulary w samochodzie i właśnie też mam tak dziwnie zauważyłam to szczególnie rano po wzięciu pierwszej dawki ze znowu mi się zlewało, i tak za mgłą... nie wiem czy dobrze pamiętam ale w ulotce coś chyba było na ten temat ale sprawdzę już w domu :) Dla Fasolki damy radę !
    heh nie nie, jesteśmy już dwie :) tak w ulotce było coś, że może osłabiać wzrok

czarownica222 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    a dziewczyny czy moje endometrium wg Waszych doświadczeń jest dobre (10 w 12dc)

ZDECYDOWANIE IDEALNE :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:

JA PIERWSZĄ TABLETKĘ clo WZIĘŁAM NA NOC, SPAŁAM DO 11tej, WSTAŁAM, POKRĘCIŁAM SIĘ TROCHĘ, POLEŻAŁAM I O 14tej ZNÓW ZASNĘŁAM...DO 19tej !!!! :) POTEM OD 23 DO SAMEGO RANA SPAŁAM. NASTĘPNE DNI JUŻ LEPIEJ, ALE PIERWSZY TO BYŁA JAKAŚ SENNA MASAKRA ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:21

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    i właśnie też mam tak dziwnie zauważyłam to szczególnie rano po wzięciu pierwszej dawki ze znowu mi się zlewało, i tak za mgłą... nie wiem czy dobrze pamiętam ale w ulotce coś chyba było na ten temat ale sprawdzę już w domu :) Dla Fasolki damy radę !
    w ulotce jak dobrze pamiętam jest napisane, że jednym ze skutków ubocznych CLO mogą być zaburzenia widzenia i jeśli się one nasilają to powinno się to zgłosić lekarzowi..

czarownica222 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które mają już za sobą cały cykl z clo,
    co czujecie po 10 dc, w trakcie owulacji i aż do @

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny które mają już za sobą cały cykl z clo,
    co czujecie po 10 dc, w trakcie owulacji i aż do @

U mnie leci 4 cykl z CLO i było rożnie. W ostatnim cyklu nic, absolutnie nic nie czułam - zero objawów przed ovu. Dopiero jakieś 4-5 dni po ovu zaczęły mnie boleć piersi i brzuch jak na @. W 9 dpo temperatura spadła poniżej temperatury podstawowej i tak przez 4 dni była niska aż do @. We wcześniejszym cyklu czułam jajniki a teraz boli mnie jak na @ + bolą plecy.

relganli06k8eu81.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    U mnie leci 4 cykl z CLO i było rożnie. W ostatnim cyklu nic, absolutnie nic nie czułam - zero objawów przed ovu. Dopiero jakieś 4-5 dni po ovu zaczęły mnie boleć piersi i brzuch jak na @. W 9 dpo temperatura spadła poniżej temperatury podstawowej i tak przez 4 dni była niska aż do @. We wcześniejszym cyklu czułam jajniki a teraz boli mnie jak na @ + bolą plecy.

mhm .. bo ja w zasadzie objawów szczególnych nie czuję i jestem ciekawa jak to będzie już gdy dojdzie do pęknięcia pęcherzyka, czy coś poczuję
    Lekarz zawsze się mnie pyta czy czułam kłucie jajnika.. gdy już określa że jest po owulacji, a ja szczerze nigdy tego jakoś nie zauważyłam
    To teraz bardziej czuje od czasu do czasu jakiś ucisk lub krótkotrwały ból właśnie po stronie jajnika który rośnie...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się dziewczynki zastanawiam, czy to dobrze, że ja nic a nic nie czuję... Piszecie o jakiś kłuciach jajników i że czujecie ich pracę... Ja nie czuję nic, to mój pierwszy cykl z Clo, dziś ostatnia tabletka dopiero, ale martwię się trochę, czy mój organizm zareaguje na lek... Chyba wolałabym, żeby mnie napier...ło, żebym wiedziała, że coś się tam dzieje...:) Marzę o ovu jak wariatka :)

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    No właśnie ja się dziewczynki zastanawiam, czy to dobrze, że ja nic a nic nie czuję... Piszecie o jakiś kłuciach jajników i że czujecie ich pracę... Ja nie czuję nic, to mój pierwszy cykl z Clo, dziś ostatnia tabletka dopiero, ale martwię się trochę, czy mój organizm zareaguje na lek... Chyba wolałabym, żeby mnie napier...ło, żebym wiedziała, że coś się tam dzieje...:) Marzę o ovu jak wariatka :)

Czasami nic nie czuć. Mnie w poprzednim cyklu nic nie było, nic nie czułam a jeden pęcherzyk pięknie urósł. Nie ma reguły.

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero co pisałam, że nic nie czuję, a od godzinki delikatne kłucie w prawym jajniku...to chyba nie autosugestia jednak, choć tak początkowo myślałam, że bardzo chcę coś poczuć, więc wmawiam sobie, że czuję :) ale naprawdę coś się dzieje :D

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski a myślicie, że jak teraz zacznę popijać winko na endometrium to może coś jeszcze pomóc? Mam dziś 8dc, 5 dzień CLO. Monitoring mam zaplanowany na 12dc.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    laski a myślicie, że jak teraz zacznę popijać winko na endometrium to może coś jeszcze pomóc? Mam dziś 8dc, 5 dzień CLO. Monitoring mam zaplanowany na 12dc.
    pij winko wytrawne czerwone , wcinaj migdaly i orzeszki....nie jest za pozno...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja dziś czułam kilkakrotnie ból jajnika, nigdy aż tak bardzo we mnie nie potęgował taki ból, więc myślę sobie że jest chyba pozytywnie. Mam co raz większa nadzieję na dużego rozwiniętego pęcherzyka z jajem:) he he

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę Wam stosunkowo udanego weekendu :D ha ha

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ