CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
czarownica222 wrote:I polecam na pewno zrobić ponownie badanie nasienia np. po 2 miesiącach jeśli w pierwszym nie były najlepsze. Zastosować jakieś mniej kaloryczne menu, trochę ruchu, odstawić alkohol, papierosy ( choć mój akurat nie pali , a piwko raz na miesiąc) ale ma nadwagę , schudł 10kg a po 2mc wyniki o nieba lepsze choć pierwsze też nie były złe:) także głowy do góry jakby co !
kapturnica lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Tak tak mówią teorie, moja ginekolog zaleciła już po 2 mc i jeśli ktoś jest niecierpliwy to może już po takim czasie zrobić u nas już były rezultaty, oczywiście u kogoś innego poprawa może być i po 6 mc lub w ogole wiadomo ... my się śpieszyliśmy aby nie stracić kolejnego cyklu, czy ze mną jest coś nie tak czy z Mężem, okazało się ze z M wsio ok i teraz właśnie mam przypisane CLO
-
Ja po 5 mies. brania CLO odpuściłam ten miesiąc, ale pójdę na monitoring sprawdzić czy mi rosną pęcherzyki, bo jestem pewna że przed CLO rosły i po CLO wiele się nie zmieniło, prócz coraz większego bólu brzucha z mies. na miesiąc.. Zobaczymy czy w ogóle trzeba było mnie faszerować hormonami.. Ale lekarzowi się nie przyznam, że nie biorę..
-
dziewczyny a ja nadal senna jestem... co prawda dziś musiałam na 3 w nocy iść do pracy, ale i tak jestem padnięta ponad przeciętnie... nic, jeszcze trzy tabletki i monitorning w nast. środę. Marzę o pięknych pęcherzykachRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:chmurreczkaa zatem spełnienia marzeń
-
nick nieaktualnykazał przyjść dopiero po @...teraz biorę ten progesteron, i tak jak wszystko planowo pójdzie, to usg gdzieś około 14 kwietnia...czyli jeszcze szmat czasu....
ale dzisiaj trochę lepiej, wyspałam się to i barwny świat od razu (jajnik mniej dokucza, tylko ten ból w krzyżu niemożliwy)....
ja też się nie mogę doczekać...tutaj wszędzie kobitki ruszają w kwietniu, ale ja nastawiam się na maj...
a jak tam Twoje bóle??mam nadzieję, że znikają powoli... -
jest trochwe lepiej..mniej boli jak siedze lub na boku leze..bol pojawia sie przy chodzeniu i niestety przy jezdzie samochodem , nie wiem czym to idzie przeciez tez siedze na dupie
Dalam rade mlodemu jakas zupe ugotowac i tyle...
Mysle ze po progesteronie ladnie sie wsio wchlonie , badz dobrej mysli
No ja tez rusze w kwietniu ale tylko ze wzgl na wlasna przebieglosc eheheh wlaczylam na ten cykl antyki inaczej przy moich dlugich cyklach moglab ym zapomniec o staraniach jak moj przyjedzie..cos przebakiwal ze moga byc dluzej to moze 2cykle by sie mozna bylo starac..Podobno czym szybciej tym lepiej jak wszystko jest przeczyszczone
Niby 1cykl staran za mna a mam wrazenie jakby juz ich kilka minelo..moze przez to ze 3miesiace dalam sobie na obserwacje Ale i tak pocieszam sie ze w leczeniu to ja do przodu jak chyba zadna jestem przy tak krotkim czasie... oBy na dobra wrozbeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:32
-
wrocilam z monitoringu, ostatnio jajeczka mialy w jednym jajniku: 13,4mm i 14,1 mm a w drugim 9,8mm, dzis juz sa tylko dwa
pecherzyki 14 mm i 16,7 mm ... cienko, malo rosna
ehh dziwne bo bez clo urosly do 18 ...
na dodatek znowu mam watpliwosci co do lekarza .. nie spodobalo mu sie ze sie troche orientuje i wypytalam o pregnyl i jakie mam endo ...
zaczal sie smiac i jakos dziwnie komentowac " jaka wiedza" i ze pregnyl to juz nie jeg poziom , narazie ze leczymy clo i luteina ... endo powiedzial mi tylko ze jest w porzadku ..
w poniedzialek mam zrobic badanie progesteronu - standardowo w 17dc, no po cholere skoro jeszcze owulacji nie bylo tak ? ale juz tego nie powiedzialam bo juz calkiem bym byla przekreslona, no od 17 dc duphaston brac...mam przyjechac na monitoring we wtorek z wyniki progesteronu...
juz nie mam sil na to,mam ochote odpuscic wszytsko ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
ze co? ze jak??/ kurFFFa moj gin znow powtarza ze czym wiecej swiadoma jest kobita podczas leczenia tym lepiej.. i nalezy sie orientowac tez samemu a ni isc jak baran na powrozie za kazdym slowem lekarza....W wielu kwestiach mialam odmmienne od niego zdanie i nigdy go nie kwestionuje bo uwaza ze pacjentka ma prawo wyboru leczenia on jest od tego by doradzic....A komentarze twojego gia sa wrecz nie na miejscu i gdybym byla toba pewnie by zjebe dostal od razu.....Nie wiem co ci powiedziec ale jesli gin tak podchodzi to moze nie do konca jest kompetentny.....
Moze pomysl o zmianie..ni9e jeden ginekolog na swiecie..jak cos ci nie odpowiada nie ciagnij tego
czemu progesteron w 17dniu cuyklu skoro powin no sie go badac w 7 , 8dniu po owu??dupek nie blokuje do 30mgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:58
pysia, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pysia wrote:wrocilam z monitoringu, ostatnio jajeczka mialy w jednym jajniku: 13,4mm i 14,1 mm a w drugim 9,8mm, dzis juz sa tylko dwa
pecherzyki 14 mm i 16,7 mm ... cienko, malo rosna
ehh dziwne bo bez clo urosly do 18 ...
na dodatek znowu mam watpliwosci co do lekarza .. nie spodobalo mu sie ze sie troche orientuje i wypytalam o pregnyl i jakie mam endo ...
zaczal sie smiac i jakos dziwnie komentowac " jaka wiedza" i ze pregnyl to juz nie jeg poziom , narazie ze leczymy clo i luteina ... endo powiedzial mi tylko ze jest w porzadku ..
w poniedzialek mam zrobic badanie progesteronu - standardowo w 17dc, no po cholere skoro jeszcze owulacji nie bylo tak ? ale juz tego nie powiedzialam bo juz calkiem bym byla przekreslona, no od 17 dc duphaston brac...mam przyjechac na monitoring we wtorek z wyniki progesteronu...
juz nie mam sil na to,mam ochote odpuscic wszytsko ..pysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dokładnie 12 dc to chyba dość wcześnie, więc widać że dwa się już zdecydowały i rosną 14 i 16mm,
ja mam jutro monit w 12 dc i jak będę mieć takie wyniki jak Twoje to będę zachwycona, jeszcze nigdy nie miałam więcej niż 14 mm ;/ i to w 16 dc
pysia lubi tę wiadomość
-
no to mnie troche uspokoilyscie, tylko ze tak wolnooo rosna.. od 9dc do 12dc to powinny wiecej urosnac nie? ..
nie wiem teraz co robic czy zrobic tak jak on kazal w 17dc progesteron czy poprostu isc w poniedzialek na monitoring i zobic progesteron kiedy mi sie wydaje... pewnie bedzie krzywo patrzal .. i potem moze cos na zlosc zrobic
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest