X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    I polecam na pewno zrobić ponownie badanie nasienia np. po 2 miesiącach jeśli w pierwszym nie były najlepsze. Zastosować jakieś mniej kaloryczne menu, trochę ruchu, odstawić alkohol, papierosy ( choć mój akurat nie pali , a piwko raz na miesiąc) ale ma nadwagę , schudł 10kg a po 2mc wyniki o nieba lepsze choć pierwsze też nie były złe:) także głowy do góry jakby co !:)
    Nie po dwoch miesiącach, a po 3. Nasienie tworzy się nawet 70 dni. Jak kurację lekarze przepisują to tez własnie na 3 miesiące i po nich kolejne badanie

kapturnica lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak mówią teorie, moja ginekolog zaleciła już po 2 mc i jeśli ktoś jest niecierpliwy to może już po takim czasie zrobić u nas już były rezultaty, oczywiście u kogoś innego poprawa może być i po 6 mc lub w ogole wiadomo ... my się śpieszyliśmy aby nie stracić kolejnego cyklu, czy ze mną jest coś nie tak czy z Mężem, okazało się ze z M wsio ok i teraz właśnie mam przypisane CLO

• olka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 5 mies. brania CLO odpuściłam ten miesiąc, ale pójdę na monitoring sprawdzić czy mi rosną pęcherzyki, bo jestem pewna że przed CLO rosły i po CLO wiele się nie zmieniło, prócz coraz większego bólu brzucha z mies. na miesiąc.. Zobaczymy czy w ogóle trzeba było mnie faszerować hormonami.. Ale lekarzowi się nie przyznam, że nie biorę..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja nadal senna jestem... co prawda dziś musiałam na 3 w nocy iść do pracy, ale i tak jestem padnięta ponad przeciętnie... nic, jeszcze trzy tabletki i monitorning w nast. środę. Marzę o pięknych pęcherzykach :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa zatem spełnienia marzeń:)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    chmurreczkaa zatem spełnienia marzeń:)
    jak samopoczucie???? kiedy idziesz spr co z ta cholerna torbiela???ja sie nie moge doczekac kiedy skoncze sie juz meczyc i zaczne nowy cykl..tylko tak sie zast jak tu z tymi antykami przerwac zeby zdazyc przed swietami na usg podskoczyc hmmm

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazał przyjść dopiero po @...teraz biorę ten progesteron, i tak jak wszystko planowo pójdzie, to usg gdzieś około 14 kwietnia...czyli jeszcze szmat czasu....
    ale dzisiaj trochę lepiej, wyspałam się to i barwny świat od razu (jajnik mniej dokucza, tylko ten ból w krzyżu niemożliwy)....
    ja też się nie mogę doczekać...tutaj wszędzie kobitki ruszają w kwietniu, ale ja nastawiam się na maj...
    a jak tam Twoje bóle??mam nadzieję, że znikają powoli...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest trochwe lepiej..mniej boli jak siedze lub na boku leze..bol pojawia sie przy chodzeniu i niestety przy jezdzie samochodem , nie wiem czym to idzie przeciez tez siedze na dupie :-/ Dalam rade mlodemu jakas zupe ugotowac i tyle...
    Mysle ze po progesteronie ladnie sie wsio wchlonie , badz dobrej mysli ;)
    No ja tez rusze w kwietniu ale tylko ze wzgl na wlasna przebieglosc eheheh wlaczylam na ten cykl antyki inaczej przy moich dlugich cyklach moglab ym zapomniec o staraniach jak moj przyjedzie..cos przebakiwal ze moga byc dluzej to moze 2cykle by sie mozna bylo starac..Podobno czym szybciej tym lepiej jak wszystko jest przeczyszczone
    Niby 1cykl staran za mna a mam wrazenie jakby juz ich kilka minelo..moze przez to ze 3miesiace dalam sobie na obserwacje Ale i tak pocieszam sie ze w leczeniu to ja do przodu jak chyba zadna jestem przy tak krotkim czasie... oBy na dobra wrozbe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:32

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z monitoringu, ostatnio jajeczka mialy w jednym jajniku: 13,4mm i 14,1 mm a w drugim 9,8mm, dzis juz sa tylko dwa :( pecherzyki 14 mm i 16,7 mm ... cienko, malo rosna :( ehh dziwne bo bez clo urosly do 18 ...
    na dodatek znowu mam watpliwosci co do lekarza .. nie spodobalo mu sie ze sie troche orientuje i wypytalam o pregnyl i jakie mam endo ...
    zaczal sie smiac i jakos dziwnie komentowac " jaka wiedza" i ze pregnyl to juz nie jeg poziom , narazie ze leczymy clo i luteina ... endo powiedzial mi tylko ze jest w porzadku ..
    w poniedzialek mam zrobic badanie progesteronu - standardowo w 17dc, no po cholere skoro jeszcze owulacji nie bylo tak ? ale juz tego nie powiedzialam bo juz calkiem bym byla przekreslona, no od 17 dc duphaston brac...mam przyjechac na monitoring we wtorek z wyniki progesteronu...
    juz nie mam sil na to,mam ochote odpuscic wszytsko ..

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka to idziesz o dzień wcześniej ode mnie na monit także daj znać , ja idę w czwartek, trzymam kciuki :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze co? ze jak??/ kurFFFa moj gin znow powtarza ze czym wiecej swiadoma jest kobita podczas leczenia tym lepiej.. i nalezy sie orientowac tez samemu a ni isc jak baran na powrozie za kazdym slowem lekarza....W wielu kwestiach mialam odmmienne od niego zdanie i nigdy go nie kwestionuje bo uwaza ze pacjentka ma prawo wyboru leczenia on jest od tego by doradzic....A komentarze twojego gia sa wrecz nie na miejscu i gdybym byla toba pewnie by zjebe dostal od razu.....Nie wiem co ci powiedziec ale jesli gin tak podchodzi to moze nie do konca jest kompetentny..... :-/ Moze pomysl o zmianie..ni9e jeden ginekolog na swiecie..jak cos ci nie odpowiada nie ciagnij tego
    czemu progesteron w 17dniu cuyklu skoro powin no sie go badac w 7 , 8dniu po owu??dupek nie blokuje do 30mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:58

pysia, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia....kap ma rację...poszukaj sobie innego lekarza...nic nie stracisz, a możesz wiele zyskać...najgorszy to taki, który "najeża" się, że pacjentka interesuje się bardziej swoją chorobą....

kapturnica, pysia, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap "oBy na dobra wrozbe :)" zobaczysz, że na dobrą, na bardzo dobrą...:)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kap "oBy na dobra wrozbe :)" zobaczysz, że na dobrą, na bardzo dobrą...:)
    urodzona optymistka? :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    wrocilam z monitoringu, ostatnio jajeczka mialy w jednym jajniku: 13,4mm i 14,1 mm a w drugim 9,8mm, dzis juz sa tylko dwa :( pecherzyki 14 mm i 16,7 mm ... cienko, malo rosna :( ehh dziwne bo bez clo urosly do 18 ...
    na dodatek znowu mam watpliwosci co do lekarza .. nie spodobalo mu sie ze sie troche orientuje i wypytalam o pregnyl i jakie mam endo ...
    zaczal sie smiac i jakos dziwnie komentowac " jaka wiedza" i ze pregnyl to juz nie jeg poziom , narazie ze leczymy clo i luteina ... endo powiedzial mi tylko ze jest w porzadku ..
    w poniedzialek mam zrobic badanie progesteronu - standardowo w 17dc, no po cholere skoro jeszcze owulacji nie bylo tak ? ale juz tego nie powiedzialam bo juz calkiem bym byla przekreslona, no od 17 dc duphaston brac...mam przyjechac na monitoring we wtorek z wyniki progesteronu...
    juz nie mam sil na to,mam ochote odpuscic wszytsko ..
    w którym pysia jesteś dc?

pysia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 12 dc jestem :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    w 12 dc jestem :)
    to masz jeszcze czas na owu..spokojnie bez paniki ;)

pysia, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    urodzona optymistka? :P
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 13:17

• julianna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie 12 dc to chyba dość wcześnie, więc widać że dwa się już zdecydowały i rosną 14 i 16mm,
    ja mam jutro monit w 12 dc i jak będę mieć takie wyniki jak Twoje to będę zachwycona :), jeszcze nigdy nie miałam więcej niż 14 mm ;/ i to w 16 dc

pysia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mnie troche uspokoilyscie, tylko ze tak wolnooo rosna.. od 9dc do 12dc to powinny wiecej urosnac nie? ..
    nie wiem teraz co robic czy zrobic tak jak on kazal w 17dc progesteron czy poprostu isc w poniedzialek na monitoring i zobic progesteron kiedy mi sie wydaje... pewnie bedzie krzywo patrzal .. i potem moze cos na zlosc zrobic

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ