X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jakby inaczej :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczęta.. wczoraj pisałam że nic nie czuję po clo no i w zasadzie jest niby wszystko db, tylko, że ...
    dzisiaj czuję puchnięcie w podbrzuszu, takie dziwne uczucie lekkiego bólu, i jakoś mi tak trochę słabo

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam podobnie po pierwszym dniu z CLO ogólnie samopoczucie kiepskie, słabe, czuję się zmęczona, mdli mnie i ogólnie jakoś tak słabo chyba że ma na to coś zupełnie innego wpływ ... tylko nie wiem co może pogoda ?:)poczułam wczoraj lekkie mini kłucia w jajnikach jakby się obudziły :) Powodzonka i słonecznej środy !:)

• julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie nie wiadomo czy to właśnie wpływ clo, jedyna nadzieja w poprawie pogody, tylko jak tu w pracy wysiedzieć jak za oknem piękne słońce:D

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 26 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak żyć ?! :D

• ash Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam zmęczona i senna na CLO no i dokuczały mi bóle głowy. Po przyjęciu wszystkich tabletek, poczułam jajniki, najbardziej lewy.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• pysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak może być, ale może też sie żaden zaplodnic. Ja e każdym cyklu mam dwa które pękają i dupa, a to już 5 cykl stymulowany

a twoj maz ma jakies problemy z nasieniem czy taki pech akurat ze zadne nie zaskakuje?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Maka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dolegliwości po CLO to ból głowy, bezsenność, kłucie jajników i podwyższona temp. w I fazie.. I cieszę się, że wczoraj to była ostatnia tabletka.. Jutro się dowiem jak moje jajecza (bo gdyby kłucia miały o tym świadczyć to wysiedziałam pare strusich).. Już nawet miałam myśli że po owuli (dziś temp. 36,77) ale dziewczyny trochę mnie uspokoiły że sprawcą zamieszania może być właśnie CLO.

ckaik0s3070dl07t.png

Wysłany: 26 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja nie mierzę tempki przy CLO, i chyba jestem w tym % gdzie są dolegliwości ale zniesę wszystko:)ciekawe ile dziewczyn przy pierwszym podejściu z clo zobaczyło zieloną kropkę ?

• julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Moje dolegliwości po CLO to ból głowy, bezsenność, kłucie jajników i podwyższona temp. w I fazie.. I cieszę się, że wczoraj to była ostatnia tabletka.. Jutro się dowiem jak moje jajecza (bo gdyby kłucia miały o tym świadczyć to wysiedziałam pare strusich).. Już nawet miałam myśli że po owuli (dziś temp. 36,77) ale dziewczyny trochę mnie uspokoiły że sprawcą zamieszania może być właśnie CLO.
    Maka ja dopiero od 10 dc zaczynam czuć bóle jajników, a 9dc miały już po 10mm, także u mnie skutki odczuwania clo są dopiero po przestaniu ich łykania

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak u mnie. W trakcie brania CLO nie czułam jajników i martwiłam się że nic się nie ruszyło. A tu wczoraj ginek wypatrzył pęcherzyk 17mm.

czarownica222 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a twoj maz ma jakies problemy z nasieniem czy taki pech akurat ze zadne nie zaskakuje?
    Miał problemy, ale zostały zażegnane. Od pół roku wyniki w normie i zapewne to nie jest wina plemniczków :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie dc uznajecie za najlepsze po stymulacji clo? czy oszczędzacie nasienie swoich partnerów i starcie się co 2-3 dni, jakie są wasze opinie?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    jakie dc uznajecie za najlepsze po stymulacji clo? czy oszczędzacie nasienie swoich partnerów i starcie się co 2-3 dni, jakie są wasze opinie?
    A to już zależy od monitoringu. Ty nie masz go przy braniu CLO? Widac kiedy owu bedzie albo wspomagają np pregnylem pękanie. A co do nasienia to zależy, bo są mężczyźni, którzy mają nasienie super i nie muszą go oszczędzać, a są tacy, którym starcza na raz. Przyjmuje się, że przes owu wstrzymac sie tak okolo 5 dni dla lepszego rezultatu

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A to już zależy od monitoringu. Ty nie masz go przy braniu CLO? Widac kiedy owu bedzie albo wspomagają np pregnylem pękanie. A co do nasienia to zależy, bo są mężczyźni, którzy mają nasienie super i nie muszą go oszczędzać, a są tacy, którym starcza na raz. Przyjmuje się, że przes owu wstrzymac sie tak okolo 5 dni dla lepszego rezultatu

mam monitoring, pierwsze usg tego cyklu miałam w 9dc (10mm), dzisiaj jestem w 10dc i na kolejny monit idę 11 lub 12dc, wybieram 12dc,
    i tu się zaczęłam zastanawiać jak najlepiej czy np co 2 dni żeby dla świętego spokoju jakby coś pękło a ja o tym nie wiem to jakieś plemniczki w gotowości czekają, czy jednak czekać, bo wiadomo ..11-12dc to dość szybko
    hmmm... nie znam reakcji swojego organizmu na clo, wcześniejsze owulki miałam dość późno i z małym pęcherzykiem i jak każdej z nas zależy mi żeby jak najlepiej wykorzystać czas stymulacji :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    mam monitoring, pierwsze usg tego cyklu miałam w 9dc (10mm), dzisiaj jestem w 10dc i na kolejny monit idę 11 lub 12dc, wybieram 12dc,
    i tu się zaczęłam zastanawiać jak najlepiej czy np co 2 dni żeby dla świętego spokoju jakby coś pękło a ja o tym nie wiem to jakieś plemniczki w gotowości czekają, czy jednak czekać, bo wiadomo ..11-12dc to dość szybko
    hmmm... nie znam reakcji swojego organizmu na clo, wcześniejsze owulki miałam dość późno i z małym pęcherzykiem i jak każdej z nas zależy mi żeby jak najlepiej wykorzystać czas stymulacji :D
    A bedziesz miała podane coś na pękanie???? To zasadnicze pytanie. Jak mi lekarz podał zastrzyk i pow ze owu wystąpi w ciągu od 36 do 42 godzin to ja serduszkowałam codziennie,a nawet dwa razy dziennie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nic nie mówił o zastrzyku, prawdopodobnie tylko duphaston po owulacji
    zastrzyk bierze się na pęknięcie czy na coś jeszcze?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pęknięcie tylko, ale zależy od lekarza czy go poda. Ja zawsze chciałam miec zastrzyk bo pewna byłam owu i czasu w jakim następuje :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no fajnie, że mi o tym mówisz, w piątek zapytam o to lekarza, moje dwie poprzednie oceny zawsze kończyły się tym że pęcherzyk pękł pojawiała się jakaś ciecz obok i pęcherzyk malał

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to pęcherzyk malał? On nie maleje tylko pęka a zostaje tylko jego otoczka na jajniku.

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ