X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm wiesz może ja tego nie potrafię opisać, ale lekarz oceniając mówił tak, że jestem po owulacji ponieważ widzi obok ciecz więc to znak, że pękł, ale mimo to mierzył go i mówił że się zmniejsza....

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mówił, że nie wiadomo czy moje owulacje mają jajeczka, ponieważ pęcherzyk zbyt wolno rośnie i jest mały, dlatego dostałam clo

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:
    Dziewczyny wracam do Was na jeden cykl na pewno... Od jutra CLO
    <3

Znowu razem bierzemy CLO :)

AnBe lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od jutra zaczynam drugi cykl z CLO - 3*1 tabl. od 3 dc do 7 dc.

20101016580117.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:

Ooo to sporo 3 tab/dziennie.

relganli06k8eu81.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    ja myślałam że przy 2x1tab mam końską dawkę a Ty aż 3 :o 8) mam nadzieję, że się opłaci :) <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. W tym wątku jestem nowa. Od jutra zaczynam pierwszy cykl z CLO, do tego dostałam castagnus i luteinę. Zobaczymy, czy coś pomoże.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj wzięłam wieczorem pierwszą tabletkę clo. Dzisiaj właściwie cały dzień przespałam. Nie wiem co może być powodem? Myślicie, że ma na to jakiś wpływ clo? Taka jedna mała tableteczka?

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    Znowu razem bierzemy CLO :)

Kochana właśnie zrezygnowałam, nie będę go brała... Szczegóły mojej decyzji w notatkach pod wykresem albo na priv <3 :-)

• pysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowicie tu o abstynencji 5 dniowej , kurcze i co lekarz to opinia, jeden mi mowil ze najlepiej sie wstrztymac ze 3 dni przed owulka, ten co teraz ze to mit ktory juz dawno zostal obalony i moze jets mniej plemnikow przy codziennym wspolzyciu ale za to sa bardziej ruchliwe, no juz sama nie wiem co myslec, ja od wczoraj codziennie bo boje sie przegapic pekniecie, jutro ide na monitoring wiec bede wiedziec czy nadal pecherzyki sa :) a wy jak myslicie w z tym wspolzyciem? moj maz ma akurat dobre wyniki : 139mln w calosci,
    46,5 mln w ml
    ruch postepowy A - 70%
    ruch spowolniony 5%
    brak ruchu 25%
    zywotnosc 95%
    morfologia głowki prawidowe: 70
    gruszkowate:7
    okragle 7

ogolny odsetek prawid.plemnik. : 70%
    nieprawidł: 30%

to raczej ze mna jakis problem jak cos ;]

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz mówił, że lepiej próbować co dwa dni, bo plemniki są w stanie w org kobiety "poczekać" na odpowiedni moment :)

lepiej chyba, by mąż nie zaczął Cię traktować jak inkubator, jeśli tak nagle przejawiasz ochotę na czułości w tym terminie...:) no chyba, że u Was to taka norma, wtedy proszę bardzo :) ale sama chyba widzisz, że przy codziennym współżyciu spermy jest mniej, niż po powiedzmy dwudniowej przerwie. Jaka jest jakość nasienia tego nie wiem, ale badania nasienia też robi się stosując przerwę kilkudniową, więc chyba raczej stawiałabym na współżycie co 2 dni...

Basic Bartez lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też założyliśmy sobie przedział co 2 dni, pleminiki powinny bez problemu tyle przeżyć, a i spokój wewnętrzny, że nie przegapimy pęknięcia :)
    jak się w tym cyklu nie uda to wyślę męża na badania,
    dziewczyny.. drogie jest takie badanie? czy facet musi się do niego szczególnie przygotować?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Dziewczyny ja wczoraj wzięłam wieczorem pierwszą tabletkę clo. Dzisiaj właściwie cały dzień przespałam. Nie wiem co może być powodem? Myślicie, że ma na to jakiś wpływ clo? Taka jedna mała tableteczka?
    ja po clo, tj. w trakcie brania, nie czułam żadnych objawów, to bromergon mnie usypia, ale i tak głównie w dni gdy jestem przemęczona

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    my też założyliśmy sobie przedział co 2 dni, pleminiki powinny bez problemu tyle przeżyć, a i spokój wewnętrzny, że nie przegapimy pęknięcia :)
    jak się w tym cyklu nie uda to wyślę męża na badania,
    dziewczyny.. drogie jest takie badanie? czy facet musi się do niego szczególnie przygotować?
    Przed badaniem wlasnie zalecana jest abstynencja od seksu około 5dni. A badania takie wykonywane są w klinikach leczenia niepłodności, koszt około 150zł (w Warszawie).

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    ja tez w drugim dniu brania CLO zrobiłam sobie 2 godzinną drzemkę bo nie dało się wytrzymać a i tak w nocy spałam jak suseł, widać co organizm to różnie, zauważyłam równiez podwyższoną temperaturę w dzień bo nawet sięga mi do 38C a czuję się dobrze, ale damy radę:)Też się właśnie z Mężem zastanawiamy jak tu zacząć aby plemniki były dobrej jakości, monitoring mam dopiero 12dc czyli przyszły czwartek i nie wiem czy próbować czy wstrzymać się czy iść na żywioł ?:D

• czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I polecam na pewno zrobić ponownie badanie nasienia np. po 2 miesiącach jeśli w pierwszym nie były najlepsze. Zastosować jakieś mniej kaloryczne menu, trochę ruchu, odstawić alkohol, papierosy ( choć mój akurat nie pali , a piwko raz na miesiąc) ale ma nadwagę , schudł 10kg a po 2mc wyniki o nieba lepsze choć pierwsze też nie były złe:) także głowy do góry jakby co !:)

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)

AnBe pozwolilam sobie przeczytac Twoje notatki pod wykresem i kurcze mnie tez lekarz zalecil dawke 2x1. Tez sie nad tym zastanawialam bo mimo wszystko pecherzyki rosly bez clo. Ci nasi lekarze to masakra... co jeden to lepszy.

Czarownica222 ja tez zastanawiam sie nad tym aby maz powtorzyl badania. Poprzednie robil w pazdzierniku, nie sa rewelacyjne ale wszystko w normie. Chyba warto by bylo powtorzyc :-)

Babel, Klif jesli idziecie na monitoring po clo to dajcie znac jakie pecherzyki :-)

AnBe lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 mój przykład (clo 2x1 i późniejsza tobiel pęcherzykowa, teraz krwotoczna) pokazuje jak "frywolnie" lekarze przepisuję dawki clo....

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kejti91 mój przykład (clo 2x1 i późniejsza tobiel pęcherzykowa, teraz krwotoczna) pokazuje jak "frywolnie" lekarze przepisuję dawki clo....
    No to rzeczywiscie! Teraz mnie zmartwilas!
    Ja zwykle chodze do lekarza prywatnie i on mi nic narazie o clo nie mowil, tylko zeby monitoring robic a ze on przyjmuje tylko raz w tygodniu to poszlam na fundusz do tego drugiego. I to wlasnie on to clo odrazu zapisal!

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie chodzę...teraz aktualnie mam stracony cykl, bo muszę się wykurować...ale już z nim rozmawiałam, że na razie na powtórkę clo się nie zgodzę...

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ