CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja wczoraj wzięłam wieczorem pierwszą tabletkę clo. Dzisiaj właściwie cały dzień przespałam. Nie wiem co może być powodem? Myślicie, że ma na to jakiś wpływ clo? Taka jedna mała tableteczka?
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
mowicie tu o abstynencji 5 dniowej , kurcze i co lekarz to opinia, jeden mi mowil ze najlepiej sie wstrztymac ze 3 dni przed owulka, ten co teraz ze to mit ktory juz dawno zostal obalony i moze jets mniej plemnikow przy codziennym wspolzyciu ale za to sa bardziej ruchliwe, no juz sama nie wiem co myslec, ja od wczoraj codziennie bo boje sie przegapic pekniecie, jutro ide na monitoring wiec bede wiedziec czy nadal pecherzyki sa
a wy jak myslicie w z tym wspolzyciem? moj maz ma akurat dobre wyniki : 139mln w calosci,
46,5 mln w ml
ruch postepowy A - 70%
ruch spowolniony 5%
brak ruchu 25%
zywotnosc 95%
morfologia głowki prawidowe: 70
gruszkowate:7
okragle 7
ogolny odsetek prawid.plemnik. : 70%
nieprawidł: 30%
to raczej ze mna jakis problem jak cos ;]
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
mi lekarz mówił, że lepiej próbować co dwa dni, bo plemniki są w stanie w org kobiety "poczekać" na odpowiedni moment
lepiej chyba, by mąż nie zaczął Cię traktować jak inkubator, jeśli tak nagle przejawiasz ochotę na czułości w tym terminie...no chyba, że u Was to taka norma, wtedy proszę bardzo
ale sama chyba widzisz, że przy codziennym współżyciu spermy jest mniej, niż po powiedzmy dwudniowej przerwie. Jaka jest jakość nasienia tego nie wiem, ale badania nasienia też robi się stosując przerwę kilkudniową, więc chyba raczej stawiałabym na współżycie co 2 dni...
Basic Bartez lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
my też założyliśmy sobie przedział co 2 dni, pleminiki powinny bez problemu tyle przeżyć, a i spokój wewnętrzny, że nie przegapimy pęknięcia
jak się w tym cyklu nie uda to wyślę męża na badania,
dziewczyny.. drogie jest takie badanie? czy facet musi się do niego szczególnie przygotować?
-
chmurreczkaa wrote:Dziewczyny ja wczoraj wzięłam wieczorem pierwszą tabletkę clo. Dzisiaj właściwie cały dzień przespałam. Nie wiem co może być powodem? Myślicie, że ma na to jakiś wpływ clo? Taka jedna mała tableteczka?
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
julianna wrote:my też założyliśmy sobie przedział co 2 dni, pleminiki powinny bez problemu tyle przeżyć, a i spokój wewnętrzny, że nie przegapimy pęknięcia
jak się w tym cyklu nie uda to wyślę męża na badania,
dziewczyny.. drogie jest takie badanie? czy facet musi się do niego szczególnie przygotować?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
chmurreczkaa wrote:Dziewczyny ja wczoraj wzięłam wieczorem pierwszą tabletkę clo. Dzisiaj właściwie cały dzień przespałam. Nie wiem co może być powodem? Myślicie, że ma na to jakiś wpływ clo? Taka jedna mała tableteczka?
-
I polecam na pewno zrobić ponownie badanie nasienia np. po 2 miesiącach jeśli w pierwszym nie były najlepsze. Zastosować jakieś mniej kaloryczne menu, trochę ruchu, odstawić alkohol, papierosy ( choć mój akurat nie pali , a piwko raz na miesiąc) ale ma nadwagę , schudł 10kg a po 2mc wyniki o nieba lepsze choć pierwsze też nie były złe:) także głowy do góry jakby co !
-
Witam dziewczyny
AnBe pozwolilam sobie przeczytac Twoje notatki pod wykresem i kurcze mnie tez lekarz zalecil dawke 2x1. Tez sie nad tym zastanawialam bo mimo wszystko pecherzyki rosly bez clo. Ci nasi lekarze to masakra... co jeden to lepszy.
Czarownica222 ja tez zastanawiam sie nad tym aby maz powtorzyl badania. Poprzednie robil w pazdzierniku, nie sa rewelacyjne ale wszystko w normie. Chyba warto by bylo powtorzyc
Babel, Klif jesli idziecie na monitoring po clo to dajcie znac jakie pecherzykiAnBe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:kejti91 mój przykład (clo 2x1 i późniejsza tobiel pęcherzykowa, teraz krwotoczna) pokazuje jak "frywolnie" lekarze przepisuję dawki clo....
Ja zwykle chodze do lekarza prywatnie i on mi nic narazie o clo nie mowil, tylko zeby monitoring robic a ze on przyjmuje tylko raz w tygodniu to poszlam na fundusz do tego drugiego. I to wlasnie on to clo odrazu zapisal! -
nick nieaktualny