CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny dziś zaczynam mój pierwszy cykl stumulowany clo... Czego powinnam się spodziewać? Na razie dostałam najmniejszą możliwą dawkę, 5 dni muszę brać po 1 tabletce. Jakieś skutki uboczne typu złe samopoczucie itd...?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
chmurreczkaa wrote:dziewczyny dziś zaczynam mój pierwszy cykl stumulowany clo... Czego powinnam się spodziewać? Na razie dostałam najmniejszą możliwą dawkę, 5 dni muszę brać po 1 tabletce. Jakieś skutki uboczne typu złe samopoczucie itd...?
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
Witam Was wszystkie
przyszedł ten dzień, gdzie dojrzałam do wniosku, że czas zarejestrować się na jakimś ciekawym portalu, podzielenia się swoimi dotychczasowymi doświadczeniami.. i liczyć na Wasze wsparcie w staraniach...
Krótko o mnie - obecnie przechodzę 6 cykl starań o dziecko, i ten 6 jest już stymulowany clo (między 3 a 5 dc), dziś mija 9dc i na monitoringu owulacji pęcherzyki mają po 10mm... nie mam pojęcia czy to db, lekarz ocenił, że "oglądamy dalej w 11 lub 12 dc i zobaczymy który się zdecyduje". Poza clo biorę duphaston po owulacji i bromergon cały czas na zbicie prolaktyny, jeżeli chodzi o tolerowanie leków to chyba mam bdb, nie czuję żadnych skutków ubocznych, poza tym, że po bromergonie robie się senna, ale stwierdzam, że to również wynik zmęczenia po pracy..
-
ach i całkiem zapomniałam dodać o najważniejszym prawdopodobnie nieudane próby są wynikiem jajników o charakterze policystycznym, moje wcześniejsze dwie monitorowane owulacje wykazały, iż moje pęcherzyki maksymalnie przyrosły do 12 mm i 14mm i to było między 14-16 dc
-
Przy policystycznych też można dorobić sie ładnej owulacji ja mam to dziadoskie schorzenie ale próbuje z nim walczyć ile sie da. Moja owu po stymulacji to.dwa pekajace pęcherzyki. Teraz mija 5 cykl starań na CLO i zobaczymy czy udanyDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Przy policystycznych też można dorobić sie ładnej owulacji ja mam to dziadoskie schorzenie ale próbuje z nim walczyć ile sie da. Moja owu po stymulacji to.dwa pekajace pęcherzyki. Teraz mija 5 cykl starań na CLO i zobaczymy czy udany
sysiaaaaa trzymam kciuki by był udany a Ty trzymaj za moją ovulkę, żeby w ogóle się pojawiła, to już będzie cud przy moim PCOSRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
przy pcos pojawiaja sie owulki po clo..ja mialam az 4jajka niestety po dzisiejszej laparo wiem czemu nie zaszlam w ciaze , nie mialam nawet na to szansy bo owu mialam z lewego jajnika a tam jajowod niedrozny przez liczne zrosty po operacji z 2000r....
-
niestety na 90% cykl bezowulacyjny, w prawym jajniku coś jest ale ma 26mm i jest za duże i zbyt kuliste na ciałko żółte choć jakoś dziwnie spłaszczone od góry..więc lekarz nie chciał robić nadziei... teraz wizyta przed @ w celu sprawdzenia czy się z tego torbiel nie zrobiła.... do kitu to wszystko... tyle badań, tyle leków, a i tak "guzik z pętelką" .... ja już przestaję wierzyć, że kiedyś spotka Nas ten CUD...
-
Magda_lena88 wrote:niestety na 90% cykl bezowulacyjny, w prawym jajniku coś jest ale ma 26mm i jest za duże i zbyt kuliste na ciałko żółte choć jakoś dziwnie spłaszczone od góry..więc lekarz nie chciał robić nadziei... teraz wizyta przed @ w celu sprawdzenia czy się z tego torbiel nie zrobiła.... do kitu to wszystko... tyle badań, tyle leków, a i tak "guzik z pętelką" .... ja już przestaję wierzyć, że kiedyś spotka Nas ten CUD...
każda z nas ma czasem takie dni... ale nie wolno nam tracić nadziei, spotka nas ten cud, musiRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
kapturnica wrote:przy pcos pojawiaja sie owulki po clo..ja mialam az 4jajka niestety po dzisiejszej laparo wiem czemu nie zaszlam w ciaze , nie mialam nawet na to szansy bo owu mialam z lewego jajnika a tam jajowod niedrozny przez liczne zrosty po operacji z 2000r....
może zadam banalne pytanie, ale serio słabo znam się w tych tematach.. czy lekarz metodą usg jest w stanie stwierdzić drożność jajowodów?? czy to widać ??
-
julianna wrote:ja z tego co na usg widziałam to lekarz mierzył 3 razy pęcherzyki i w karcie wpisał że wielkości 10mm, także chyba wyhodowałam 3, teraz tylko czekać który urośnie...
może zadam banalne pytanie, ale serio słabo znam się w tych tematach.. czy lekarz metodą usg jest w stanie stwierdzić drożność jajowodów?? czy to widać ??
nie widać na usg... kapturnica miała dziś laparo, wtedy dowiedziała się o niedrożności. żeby ją stwierdzić potrzebne jest badanie hsgRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Niestety na usg mozna zobaczyc pecherzyki , zmierzyc endo ale ani zrostow ani niedroznosci nie zobaczy sie poza laparoskopia , laparotomia i hsg...
Dlatego tak wazna jest diagnostyka...Ja nie chcialam tracic zbednego czasu i po pierwszej probie staran zdecydowalam sie na laparo..i mialam racje to robiac...teraz wiem na czym stoje....chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:przy pcos pojawiaja sie owulki po clo..ja mialam az 4jajka niestety po dzisiejszej laparo wiem czemu nie zaszlam w ciaze , nie mialam nawet na to szansy bo owu mialam z lewego jajnika a tam jajowod niedrozny przez liczne zrosty po operacji z 2000r....
Kurcze... to nie dobrze - a to się leczy jakoś? Jak nie uda mi się jeszcze max dwa cykle mam iść na hsg. -
Ingebjorg wrote:Kurcze... to nie dobrze - a to się leczy jakoś? Jak nie uda mi się jeszcze max dwa cykle mam iść na hsg.
nie jestem specjalistką, bo nie miałam tego badania, ale czasem zdaje się wystarczy podanie kontrastu w trakcie badania rentgenowskiego i podobno udaje się "przepchać".Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
ojeju skomplikowana sprawa, zobaczymy jak to będzie u mnie, jak się pewnie przy kolejnych 2 cyklach z clo nie uda, zakładając, że wyhoduje wreszcie duże pęcherzyki (jak na razie to coś zawsze je hamuje)
wtedy zacznę się zastanawiać nad badaniem drożności,
-
AnBe wrote:Dziewczyny wracam do Was na jeden cykl na pewno... Od jutra CLO
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
julianna wrote:ojeju skomplikowana sprawa, zobaczymy jak to będzie u mnie, jak się pewnie przy kolejnych 2 cyklach z clo nie uda, zakładając, że wyhoduje wreszcie duże pęcherzyki (jak na razie to coś zawsze je hamuje)
wtedy zacznę się zastanawiać nad badaniem drożności,
trzeba zakładać, że się udaRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!