X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zdziwiłam ze 10dc Pregnyl, może coś źle usłyszałaś? ja dopiero 12dc idę sprawdzić czy są pęcherzyki i jakiej wielkości, 10dc to zdecydowanie za wcześnie ale pewnie dowiesz się wszystkiego u gin :) A dolegliwości po CLO są rzeczywiście paskudne , ja jestem 2 dni po skończeniu i lepiej się czuję :)to mój 9dc i zaczynam już "czuć" jajniki :)

• ash Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastrzyk dostałam w 16 dc

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    Też się zdziwiłam ze 10dc Pregnyl, może coś źle usłyszałaś? ja dopiero 12dc idę sprawdzić czy są pęcherzyki i jakiej wielkości, 10dc to zdecydowanie za wcześnie ale pewnie dowiesz się wszystkiego u gin :) A dolegliwości po CLO są rzeczywiście paskudne , ja jestem 2 dni po skończeniu i lepiej się czuję :)to mój 9dc i zaczynam już "czuć" jajniki :)
    A czemu za wcześnie??? Ja miałam podany 11 dc. Nie patrzy się na dzień cyklu tylko na wielkość pęcherzyków. Jeżeli są już dojrzałe to wtedy zastrzyk. Na pewno przed podaniem zastrzyku jeszcze monit

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA

Wysłany: 31 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziwiłam się bo tak samo brałam CLO od 3dc -7dc i jeśli czytam ze 10dc ma mieć podany zastrzyk a ja dopiero 12dc idę na pierwszy monit to zastanawiam się czy u mnie nie będzie za późno... a u Czekolady za wcześnie , ale jeśli mówisz że mogą być już w 10dc wystarczająco duże to ok :)

• julianna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzień z życia staraczki o fasolkę :)
    jest 16dc od rana czuję rwanie w podbrzuszu ale tez i w plecach, bardziej nasilone z lewej strony

jak myślicie czy to jest efekt pęknięcia pęcherzyka...

dla przypomnienia wczoraj rano w 15dc miałam cały 20mm pęcherzyk

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całkiem możliwe, ja w poprzednim cyklu miałam bardzo mocny ból brzucha takie rwanie i puszczanie i pierwszy raz w zyciu plamki krwi na papierze z 3 razy podczas dnia i temperatura mi podskoczyła, gin powiedziała ze miałam wtedy owulację, ale to różnie jest niekiedy nic się nie czuje, a niekiedy jajnik rwie, ból pleców także bądź dobrej myśli będzie wsio ok :)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na karce zapisane że mam zgłosić się do niegow 10dc, zobaczymy czy poda mi pregnyl, a po clo cały czas czuje się fatalnie:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 13:19

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech dziewczyny muszę czekać do czwartku z monitem a już jestem ciekawa co mi powie, i później ciekawe co będzie...

czy Wy też macie mega bzika na punkcie myślenia o dziecku....

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ech dziewczyny muszę czekać do czwartku z monitem a już jestem ciekawa co mi powie, i później ciekawe co będzie...

czy Wy też macie mega bzika na punkcie myślenia o dziecku....

każda z nas poniekąd ma bzika, ale staram się wyciszyć i aż tak nie nakręcać. Nie nastawiam się, że od razu uda mi się zajść w ciążę, choć oczywiście pozytywne nastawienie to podstawa a za taki obrót spraw bym się nie pogniewała :P Wierzę po prostu, że kiedyś w końcu się uda, jeszcze jestem na tym etapie, że marzę by cykle mi się wyregulowały i by w ogóle dochodziło do owulacji. Reszta przyjdzie z czasem. Dlatego stresuję się jutrzejszym monitem, bo nie wiem czy coś po tym CLO we mnie rośnie czy nie... Ciąża przyjdzie gdy przestaniemy się spinać i zawierzymy naturze. Mój Małż zawsze mówi, że bardzo by chciał jak najszybciej, ale jak jeszcze trochę poczekamy, to też nic się nie stanie. Jego spokój mnie trzyma w ryzach, po prostu ufam, że na każdą z nas przyjdzie ten odpowiedni czas.

julianna lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • ash Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada, ja byłam na pierwszym monicie 9 dc.

Julianna, ja się nie nakręcam.Straciłam ciążę w 12 tygodniu i nie zamierzam wpadać w paranoje tym razem. Już wystarczy.
    Pragnienie dziecka jest ogromne, ale staram się wyciszyć i czekać (z pomocą lekarza) na ten dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 16:02

ug3715nmrb0zdbvc.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash...czy wcześniej brałaś clo lub pregnyl??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro w 11dc i też się martwię czy coś tam jest choć dzisiaj już odczuwam skurcze jajników czyli jak ja to mówię "pracują " , życzę każdej z nas dystansu w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Trzymajcie kciukasy miłego wieczoru :)

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Ja dzis po pierwszej dawce clo. Biore dwie tabletki dziennie. Moze ktoras z Was bierze taka dawke? Jakie efekty?

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hej :-)
    Ja dzis po pierwszej dawce clo. Biore dwie tabletki dziennie. Moze ktoras z Was bierze taka dawke? Jakie efekty?

Ja brałam 1 dziennie, ale są tu dziewczyny co biorą dwie a nawet trzy. Efekty różne - raczej mało ciąż...ale oczywiście się zdarzają.

Powodzenia!!

kejti91 lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam dziś ze swoim gin i w końcu 11dc mam iść na monitoring a prygnel będę mieć podany w inny dzień.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Rozmawiałam dziś ze swoim gin i w końcu 11dc mam iść na monitoring a prygnel będę mieć podany w inny dzień.

na monitoringu zobaczą ile urosło i podadzą zastrzyk jak będzie odpowiednia wielkość.

relganli06k8eu81.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe co u Ciebie?

AnBe lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się obawiam :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na dwóch dawkach jutro się okaże co w trawie piszczy

• czekolada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica222 Powodzenia!

czarownica222 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ