CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze dziewczyny dziękuję za wsparcie Julianna i Olga84 teraz tylko to czekanie najgorsze... tak się zastanawiam bo idzie weekend ... i jutro o 8 godz mam monit i tak się zastanawiam w co wątpię żeby był na tyle duży żeby podać zastrzyk a w weekend doktorka nie przyjmuje i tak sie zastanawiam czy będę musiała czekać aż do poniedziałku na zastrzyk to byłby mój 16dc, jak myślicie ?
-
nie wiem, tak gin powiedział, że bromergon czyli obniżanie prolaktyny stosuje się do momentu zajścia, więc jak test wyjdzie pozytywny mam już nie brać
gdzieś w necie czytałam, że w czasie ciąży prolaktyna naturalnie idzie do góry, więc może nie ma sensu jej zbijać...
-
nick nieaktualnyOpinie są różne, ja już nie biorę Bromergonu ale gdy brałam to ginek mowił zeby natychmiast odstawić jeśli okaże się ze jest ciąża. Ja brałam 0,5 tabletki/dobę, powiedział ze przy takiej dawce mozna odstawic od razu, natomiast gdy bierze się większą należy to robić stopniowo zmniejszając dawkę aż do zaprzestania..
-
Hej dziewczyny
Przyłączam się do grona CLO.
Zalecone miałam po 2 tabletki dziennie ( nie wiem czy nie za dużo)
Jest to mój drugi cykl, w pierwszym pęcherzyk wyrósł piękny, w drugim cyklu też "wyhodowałam" ładny okaz ale lekarz zalecił zastrzyk z Pregnylu i oczekiwania na rozwój sytuacji trwają -
AnBe wrote:Opinie są różne, ja już nie biorę Bromergonu ale gdy brałam to ginek mowił zeby natychmiast odstawić jeśli okaże się ze jest ciąża. Ja brałam 0,5 tabletki/dobę, powiedział ze przy takiej dawce mozna odstawic od razu, natomiast gdy bierze się większą należy to robić stopniowo zmniejszając dawkę aż do zaprzestania..
-
Ingebjorg wrote:Jestem po monitoringu: 11 dc pęcherzyk 18 mm, endometrium 7,5 mm - zastrzyk z ovitrelle w sobotę. Dostałam skierowanie na HSG. Faja ta dzisiejsza wizyta - sporo omówiliśmy i mamy plan co dalej.
a na endometrium cos bierzesz? Bo slyszalam zze przy clo endo spada.
-
W pierwszym jak i w drugim cylku mialam po 1 tabl.
No i jestem kochane na świeżo po wizycie. Pęcherzyk w prawym 18mm, lewy jajnik odpoczywa, endo 7
wg. ginka owu jutro albo w sobotę
mam tylko nadzieję, że pęknie...
julianna, ash lubią tę wiadomość
-
lilianna wrote:W pierwszym jak i w drugim cylku mialam po 1 tabl.
No i jestem kochane na świeżo po wizycie. Pęcherzyk w prawym 18mm, lewy jajnik odpoczywa, endo 7
wg. ginka owu jutro albo w sobotę
mam tylko nadzieję, że pęknie...
a Tobie życzę owocnego weekendu, do dzieła
-
Witajcie Dziołchy
jestem mega zaskoczona i szczęśliwa bo dzisiaj na monitoringu okazało się że owulka była i to bez zastrzyku
dzisiaj mój 13dc a pierwszy monit miałam 11dc i był pęcherzyk 11mm x15,8mm nie myślałam ze urośnie wystarczająco do piątku aby pękł a tu proszę taka niespodzianka
serducha były wczoraj więc idealnie wstrzeliliśmy się
zalecone mam oczywiście duphaston od niedzieli czyli 15dc 2x1 i luteinę dopochwowo 1x1 i za dwa tygodnie test
tak się zastanawiałam dzisiaj bo mnie podbrzusze boli więc to mój objaw owulki, no i temperatura też to potwierdza i test owulacyjny:) Miłego dnia i weekendu proszę trzymajcie kciuki oby była miła niespodzianka na Święta
kapturnica, ash, julianna lubią tę wiadomość
-
czarownica222 wrote:Witajcie Dziołchy
jestem mega zaskoczona i szczęśliwa bo dzisiaj na monitoringu okazało się że owulka była i to bez zastrzyku
dzisiaj mój 13dc a pierwszy monit miałam 11dc i był pęcherzyk 11mm x15,8mm nie myślałam ze urośnie wystarczająco do piątku aby pękł a tu proszę taka niespodzianka
serducha były wczoraj więc idealnie wstrzeliliśmy się
zalecone mam oczywiście duphaston od niedzieli czyli 15dc 2x1 i luteinę dopochwowo 1x1 i za dwa tygodnie test
tak się zastanawiałam dzisiaj bo mnie podbrzusze boli więc to mój objaw owulki, no i temperatura też to potwierdza i test owulacyjny:) Miłego dnia i weekendu proszę trzymajcie kciuki oby była miła niespodzianka na Święta
owocności
czarownica222 lubi tę wiadomość