X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    Julianna kiedy robisz test ?
    test wg zaleceń lekarza mam zrobić po 10 dniach brania dupka czyli w 27 dc, wg wyliczeń to będzie po 10-12 dniach od owulki, gdzieś czytałam że po 6 można już sprawdzać .... ale nie wiem

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha bo ja mam dopiero zrobić za 14 dni czyli będzie 15d po owulce , może względu ze miałam ostatnio dość długi cykl 45 dni wywoływany luteiną więc muszę się uzbroić w cierpliwość i wytrzymać do Świąt :) życzę upragnionego Szczęścia:) w sumie u mnie też wychodzi 27dc :) a u Ciebie kiedy to będzie bo nie widzę wykresu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:54

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laseczki oficjalnie zaczelam nowy cykl i za 4dni zaczynam druga przygode z clo a 1sza po laparoskopii...Zobaczymy jak to bedzie , ale zacznie sie wreszcie cos dziac :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też 27 dc

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No laseczki oficjalnie zaczelam nowy cykl i za 4dni zaczynam druga przygode z clo a 1sza po laparoskopii...Zobaczymy jak to bedzie , ale zacznie sie wreszcie cos dziac :D
    powodzenia...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje i trzymam za wszystkie dziewczyny w kciuki :)

czarownica222, ash lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    Acha bo ja mam dopiero zrobić za 14 dni czyli będzie 15d po owulce , może względu ze miałam ostatnio dość długi cykl 45 dni wywoływany luteiną więc muszę się uzbroić w cierpliwość i wytrzymać do Świąt :) życzę upragnionego Szczęścia:) w sumie u mnie też wychodzi 27dc :) a u Ciebie kiedy to będzie bo nie widzę wykresu? :)
    musimy wytrzymać, choć jest duża szansa, że ja kupię dwa testy i jeden zrobię szybciej:) heh...
    taka już niecierpliwa jestem

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to kupię pewnie z 5 i będę testować dzień po dniu :) najgorzej ze to Święta i chyba w Wielki Piątek zrobię betę bo w piątek wyjeżdżamy do rodziców i w tym popłochu pewnie nie będę miała kiedy jej zrobić yh sama nie wiem jak to rozegrać , poźniej laboratoria czynne są dopiero od wtorku po świętach yh takie o to dylematy heh

• julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    ja to kupię pewnie z 5 i będę testować dzień po dniu :) najgorzej ze to Święta i chyba w Wielki Piątek zrobię betę bo w piątek wyjeżdżamy do rodziców i w tym popłochu pewnie nie będę miała kiedy jej zrobić yh sama nie wiem jak to rozegrać , poźniej laboratoria czynne są dopiero od wtorku po świętach yh takie o to dylematy heh
    aa no fakt, mi trafia tydzień wcześniej, mogę odliczać że za 8 dni zrobię test haha

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy cierpliwie ;)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jakby dzisiaj odczuwam ból owulacyjny i kłócie w jajniku, ale niestety nadal test owu negatywny...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    tak jakby dzisiaj odczuwam ból owulacyjny i kłócie w jajniku, ale niestety nadal test owu negatywny...
    a monit też robisz,
    bo mi wychodziły testy owulacyjne negatywne i prawdopodobnie nie miałam owulacji, na kolejnych monitoringach u gina wyszło, że rosly malutkie pęcherzyki niedojrzałe

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj miałam monitoring, pęcherzyk miał 18mm więc statystycznie dziś powinien mieć 20 mm

3i49p07wxglh0lzs.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    wczoraj miałam monitoring, pęcherzyk miał 18mm więc statystycznie dziś powinien mieć 20 mm
    ,
    tak więc jest duża szansa na pękniecie w weekend,
    Liliana czy ty też jesteś stymulowana lekami?
    może przy policystycznych jajnikach testy nie wychodzą, nie wiem ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjmuje CLO już 2-gi cykl o czym pisałam już z poprzednim poście :) policystycznych nie mam. Może jutro wyjdzie owu test, w poprzednich cyklach wychodzily ale owulacje zazwyczaj miałam 18 lub 19 dc.

3i49p07wxglh0lzs.png

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi test owulacyjny nie wyszedł idealnie że były dwie piękne kreseczki, zrobiłam następny następnego dnia test nie wiedząc ze już owulce i nie było nawet drugiej kreski, poźniej okazało się że miałam owulację wtedy kiedy były 2 ale nierówne kreseczki czyli w następnych 24-36 godzinach i tu by się zgadzało, byłam na monitoringu zeby to potwierdzić, dodam ze akurat w tym cyklu robiłam testy z allegro ale juz wiem ze one chyba nigdy nie pokażą dwóch idealnych równych kresek bo w innym cyklu porównywałam je jednocześnie z testami z apteki domowe laboratorium a tam zdecydowanie wyraźniejsze one były, i były równe lub nawet testowa była ciemniejsza także Lilianna spokojnie aby były działania jesli wiesz że to już niedługo :)

kejti91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy ktoras z Was przytyla po clo+duphaston?

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica ja tez zauwazylaam ze testy z alegro wychodza gorzej niz te z apteki. Na tych z apteki zawsze mam wyrazne krechy a na allegrowych takie bladziochy.

Aniu ja narazie biore tylko CLO, takze nie pomoge. Chociaz zauwazylam ze po w trakcie brania tabletek jestem bardziej glodna niz zwykle :-)

czarownica222 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hej dziewczyny czy ktoras z Was przytyla po clo+duphaston?
    ja na takiej kombinacji schudłam przez 2 cykle (ale w drugim już nie miałam duphastonu) ponad 5kg :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja na takiej kombinacji schudłam przez 2 cykle (ale w drugim już nie miałam duphastonu) ponad 5kg :P
    szczesciara:)
    ja juz byłam 2 cykle na clo + duphaston i przybralam 5 kg;/ pozniej 3 cykle piekna owulacja i teraz znow cos nie gra, jesli sie sama nie pojawi od nowego cyklu znow clo;/

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ