X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    Julianna kiedy robisz test ?
    test wg zaleceń lekarza mam zrobić po 10 dniach brania dupka czyli w 27 dc, wg wyliczeń to będzie po 10-12 dniach od owulki, gdzieś czytałam że po 6 można już sprawdzać .... ale nie wiem

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha bo ja mam dopiero zrobić za 14 dni czyli będzie 15d po owulce , może względu ze miałam ostatnio dość długi cykl 45 dni wywoływany luteiną więc muszę się uzbroić w cierpliwość i wytrzymać do Świąt :) życzę upragnionego Szczęścia:) w sumie u mnie też wychodzi 27dc :) a u Ciebie kiedy to będzie bo nie widzę wykresu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:54

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laseczki oficjalnie zaczelam nowy cykl i za 4dni zaczynam druga przygode z clo a 1sza po laparoskopii...Zobaczymy jak to bedzie , ale zacznie sie wreszcie cos dziac :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też 27 dc

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No laseczki oficjalnie zaczelam nowy cykl i za 4dni zaczynam druga przygode z clo a 1sza po laparoskopii...Zobaczymy jak to bedzie , ale zacznie sie wreszcie cos dziac :D
    powodzenia...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje i trzymam za wszystkie dziewczyny w kciuki :)

czarownica222, ash lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    Acha bo ja mam dopiero zrobić za 14 dni czyli będzie 15d po owulce , może względu ze miałam ostatnio dość długi cykl 45 dni wywoływany luteiną więc muszę się uzbroić w cierpliwość i wytrzymać do Świąt :) życzę upragnionego Szczęścia:) w sumie u mnie też wychodzi 27dc :) a u Ciebie kiedy to będzie bo nie widzę wykresu? :)
    musimy wytrzymać, choć jest duża szansa, że ja kupię dwa testy i jeden zrobię szybciej:) heh...
    taka już niecierpliwa jestem

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to kupię pewnie z 5 i będę testować dzień po dniu :) najgorzej ze to Święta i chyba w Wielki Piątek zrobię betę bo w piątek wyjeżdżamy do rodziców i w tym popłochu pewnie nie będę miała kiedy jej zrobić yh sama nie wiem jak to rozegrać , poźniej laboratoria czynne są dopiero od wtorku po świętach yh takie o to dylematy heh

• julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    ja to kupię pewnie z 5 i będę testować dzień po dniu :) najgorzej ze to Święta i chyba w Wielki Piątek zrobię betę bo w piątek wyjeżdżamy do rodziców i w tym popłochu pewnie nie będę miała kiedy jej zrobić yh sama nie wiem jak to rozegrać , poźniej laboratoria czynne są dopiero od wtorku po świętach yh takie o to dylematy heh
    aa no fakt, mi trafia tydzień wcześniej, mogę odliczać że za 8 dni zrobię test haha

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy cierpliwie ;)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jakby dzisiaj odczuwam ból owulacyjny i kłócie w jajniku, ale niestety nadal test owu negatywny...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    tak jakby dzisiaj odczuwam ból owulacyjny i kłócie w jajniku, ale niestety nadal test owu negatywny...
    a monit też robisz,
    bo mi wychodziły testy owulacyjne negatywne i prawdopodobnie nie miałam owulacji, na kolejnych monitoringach u gina wyszło, że rosly malutkie pęcherzyki niedojrzałe

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj miałam monitoring, pęcherzyk miał 18mm więc statystycznie dziś powinien mieć 20 mm

3i49p07wxglh0lzs.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    wczoraj miałam monitoring, pęcherzyk miał 18mm więc statystycznie dziś powinien mieć 20 mm
    ,
    tak więc jest duża szansa na pękniecie w weekend,
    Liliana czy ty też jesteś stymulowana lekami?
    może przy policystycznych jajnikach testy nie wychodzą, nie wiem ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjmuje CLO już 2-gi cykl o czym pisałam już z poprzednim poście :) policystycznych nie mam. Może jutro wyjdzie owu test, w poprzednich cyklach wychodzily ale owulacje zazwyczaj miałam 18 lub 19 dc.

3i49p07wxglh0lzs.png

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi test owulacyjny nie wyszedł idealnie że były dwie piękne kreseczki, zrobiłam następny następnego dnia test nie wiedząc ze już owulce i nie było nawet drugiej kreski, poźniej okazało się że miałam owulację wtedy kiedy były 2 ale nierówne kreseczki czyli w następnych 24-36 godzinach i tu by się zgadzało, byłam na monitoringu zeby to potwierdzić, dodam ze akurat w tym cyklu robiłam testy z allegro ale juz wiem ze one chyba nigdy nie pokażą dwóch idealnych równych kresek bo w innym cyklu porównywałam je jednocześnie z testami z apteki domowe laboratorium a tam zdecydowanie wyraźniejsze one były, i były równe lub nawet testowa była ciemniejsza także Lilianna spokojnie aby były działania jesli wiesz że to już niedługo :)

kejti91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy ktoras z Was przytyla po clo+duphaston?

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica ja tez zauwazylaam ze testy z alegro wychodza gorzej niz te z apteki. Na tych z apteki zawsze mam wyrazne krechy a na allegrowych takie bladziochy.

Aniu ja narazie biore tylko CLO, takze nie pomoge. Chociaz zauwazylam ze po w trakcie brania tabletek jestem bardziej glodna niz zwykle :-)

czarownica222 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hej dziewczyny czy ktoras z Was przytyla po clo+duphaston?
    ja na takiej kombinacji schudłam przez 2 cykle (ale w drugim już nie miałam duphastonu) ponad 5kg :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja na takiej kombinacji schudłam przez 2 cykle (ale w drugim już nie miałam duphastonu) ponad 5kg :P
    szczesciara:)
    ja juz byłam 2 cykle na clo + duphaston i przybralam 5 kg;/ pozniej 3 cykle piekna owulacja i teraz znow cos nie gra, jesli sie sama nie pojawi od nowego cyklu znow clo;/

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ