Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Tak teraz myśle ze czemu mój gin nie dał mi dupka od owu właśnie .... będę teraz myśleć ;-(
    Jeśli to nie gin z kliniki, to oni raczej nie dają. Może jakbyś miała np.z 2-3x potwierdzone badaniem, że masz niski poziom , to łaskawie by dał. Ja właśnie dostałam dopiero jak do kliniki poszłam i to bez mojego gadania

• Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jeśli to nie gin z kliniki, to oni raczej nie dają. Może jakbyś miała np.z 2-3x potwierdzone badaniem, że masz niski poziom , to łaskawie by dał. Ja właśnie dostałam dopiero jak do kliniki poszłam i to bez mojego gadania
    Zrobię w piątek badanie będzie 7dpo pytanie czy jak wyjdzie niski i zacznę brać to coś da .....:(

Nadzieja umiera ostatnia❤️

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz leze i czuje dziwne uczucie gorąca w brzuchu. Na samym dole, jakbym sobie termofor położyła. Dziwne uczucie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Zrobię w piątek badanie będzie 7dpo pytanie czy jak wyjdzie niski i zacznę brać to coś da .....:(
    Myślę że da :)
    Ja dostaje 3-4dpo

Patrycja201501 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry;) ovufriend przesunął mi owulacje z 1 na 2 czerwca- dlaczego?
    Miłego dnia;-) Marrry koniecznie daj znać o wyniku!

Marryy lubi tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Dziendobry;) ovufriend przesunął mi owulacje z 1 na 2 czerwca- dlaczego?
    Miłego dnia;-) Marrry koniecznie daj znać o wyniku!

pewnie przez temperature, moze jakas wyzsza dzis byla. Bo ile dni po zastrzyku mialas owu ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Patrycja nie mam pojęcia ale rak czy siak maz super wykresik!

Patrycja201501 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    pewnie przez temperature, moze jakas wyzsza dzis byla. Bo ile dni po zastrzyku mialas owu ?
    Zastrzyk wzięłam w środę o 22:40 gdzieś a owu czułam w piątek koło 17/18:00
    Faktycznie od soboty mam wyższa temperaturę a wczoraj 37,02 dziś 37,00 , dziś jak zaznaczyłam rano tempke to zmienił się wykres... grrr

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hmm Patrycja nie mam pojęcia ale rak czy siak maz super wykresik!
    Oby było Ok ;-)

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie dzisiaj zastanawialam jak bylam u kosmetyczki czy robienie paznokci w ciazy szkodzi, kurcze wiele kobiet robi, co o tym myslicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Tak sie dzisiaj zastanawialam jak bylam u kosmetyczki czy robienie paznokci w ciazy szkodzi, kurcze wiele kobiet robi, co o tym myslicie?
    Ja sama jestem kosmetyczką i wdycham to wszystko niestety ;) Nie szkodzi Ci to jeśli robisz to od czasu do czasu. Hybryda czy coś innego? Są teraz modne hybrydy puree bez szkodliwej chemii np.z Victoria Vynn

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja sama jestem kosmetyczką i wdycham to wszystko niestety ;) Nie szkodzi Ci to jeśli robisz to od czasu do czasu. Hybryda czy coś innego? Są teraz modne hybrydy puree bez szkodliwej chemii np.z Victoria Vynn
    Ja robie hybryde ale pod spod zawsze zel, bo mam strasznie kruche paznokcie. Teraz scielam do opuszka- naszla mnie chec na minimalizm:) Chodze na paznkocie co 3 tyg ale dzis zaczelam sie zastanawiam czy to byloby zdrowe. Po drugie niewiem kto tu byl przede mna, niby dezynfekowane ale jakos tak...kurcze niewiem. Pewnie kobiety chodza i nie mysla wogole o takim czyms... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Ja robie hybryde ale pod spod zawsze zel, bo mam strasznie kruche paznokcie. Teraz scielam do opuszka- naszla mnie chec na minimalizm:) Chodze na paznkocie co 3 tyg ale dzis zaczelam sie zastanawiam czy to byloby zdrowe. Po drugie niewiem kto tu byl przede mna, niby dezynfekowane ale jakos tak...kurcze niewiem. Pewnie kobiety chodza i nie mysla wogole o takim czyms... :)
    Kochana przede wszystkim jeśli masz wycinane skórki, to cążki muszą być spakowane w tzw.pakiety, czyli zafoliowane w torebeczkę 1razowa. Taki pakiet musi być wysterylizowany w autoklawie. Najlepiej zapytaj kosmetyczkę czy ma autoklaw albo czy wozi gdzieś narzędzia do sterylizacji. Ja mam autoklaw u siebie, wielkie pudło, jak mała lodówka ;) może widziałaś coś takiego u niej? Robisz u kogoś w domu czy w salonie? Bo jeśli w domu, to faktycznie małe szanse że sterylizuje narzędzia

Wysłany: 5 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kochana przede wszystkim jeśli masz wycinane skórki, to cążki muszą być spakowane w tzw.pakiety, czyli zafoliowane w torebeczkę 1razowa. Taki pakiet musi być wysterylizowany w autoklawie. Najlepiej zapytaj kosmetyczkę czy ma autoklaw albo czy wozi gdzieś narzędzia do sterylizacji. Ja mam autoklaw u siebie, wielkie pudło, jak mała lodówka ;) może widziałaś coś takiego u niej? Robisz u kogoś w domu czy w salonie? Bo jeśli w domu, to faktycznie małe szanse że sterylizuje narzędzia
    Robię w salonie i to wydaje mi się ze dość dobrym tyle ze nie widziałam żadnego takiego dużego sprzętu... może w drugim pomieszczeniu.... ale nie wyciągała z żadnej folii;( chyba zrezygnuje z kosmetyczki jak się uda, teraz czy później- będę spokojniejsza , najwyżej sama sobie zrobię paznokcie;-))) albo powiem ze ma mi skórek nie wycinać ;p

• Marryy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę z tą moją infekcją w kolejce do gin ale nie do mojego. Bo męczy mnie wolę nie ryzykować. Bety nie powtórzyłam przez tą wizytę ale będę wiedziała za chwilę co i jak czy pękło czy są jakieś ślady jakie endometrium itp.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny siedzę z tą moją infekcją w kolejce do gin ale nie do mojego. Bo męczy mnie wolę nie ryzykować. Bety nie powtórzyłam przez tą wizytę ale będę wiedziała za chwilę co i jak czy pękło czy są jakieś ślady jakie endometrium itp.
    I jak Marrry po wizycie??? Daj koniecznie znać !❤️❤️❤️

• Marryy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po nawet mnie nie zbadał usg tylko zaglądna do środka dał leki wypytal czy robiłam hcg i gdzie się lecze. Dal leki jak powiedział bezpieczne i po wizycie. Nie naciskalam ma badanie bo i tak pójdę w sobotę do swojego. Zależało mi głównie na lekach więc betę zrobię jutro :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 18:08

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Jestem po nawet mnie nie zbadał usg tylko zaglądna do środka dał leki wypytal czy robiłam hcg i gdzie się lecze. Dal leki jak powiedział bezpieczne i po wizycie. Nie naciskalam ma badanie bo i tak pójdę w sobotę do swojego. Zależało mi głównie na lekach więc betę zrobię jutro :-)
    Najważniejsze ze dał leki i będzie Ok;) zrób sobie betę to będzie najbardziej wiarygodne bo za wcześnie na usg tez mogło by nic nie widać..3 mam kciuki za jutrzejszy wynik!!!! Kochana wynik masz odrazu w ten sam dzień?

• Marryy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Najważniejsze ze dał leki i będzie Ok;) zrób sobie betę to będzie najbardziej wiarygodne bo za wcześnie na usg tez mogło by nic nie widać..3 mam kciuki za jutrzejszy wynik!!!! Kochana wynik masz odrazu w ten sam dzień?

Tak wynik do 2 godzin. Ale nie wierzę żeby coś wyszło. Nie czuję tego. Chciałabym się mylić

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Tak wynik do 2 godzin. Ale nie wierzę żeby coś wyszło. Nie czuję tego. Chciałabym się mylić
    Nadzieja umiera ostatnia. Ja tez czuje ze się nie udało;-( poprostu w to nie wierze....... ale dopóki nie ma @ nadzieja jest.

Marryy lubi tę wiadomość

‹‹ 2798 2799 2800 2801 2802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ