CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to już się tak nakręcilam na ten pierwszy cykl z clo, że chyba zaraz oszaleje. Nie potrafię skupić się na niczym innym... A jeszcze czytam i czytam, aż wyczytałam, że kobiety biora clo głównie w 3dc i wtedy udaje się im zajść w 1 cyklu. Jakoś wiem, że to nierealne by udało się za 1 razem, ale wiecie jak to jest... Nadzieja umiera ostatnia i chyba dlatego jednak lykne dziś, a nie 5dc.
-
Martyna777 wrote:Erinti -ja mam tez długie cykle ponad 30dni.. i biore od 3 do 7 dc, a owulacje mam zawsze miedzy 15 a 17 dc..
potem 2 tygodnie i dostaje @
Moje cykle właśnie są mega nieregularne... W listopadzie nie miałam wcale, a potem od 24 do 30 dni się wszystko waha. I tak na zmianę, że nigdy nie wiem kiedy przyjdzie okres... W listopadzie, to już się cieszyłam, że będzie bobo... A tu dupa, organizm wariuje. Jedyne dobre, że tsh udało się w końcu na granicy unormowac, ale za to wkradła się mega anemia. -
Erinti wiadomo jak jest ale musisz uspokoić głowę. :* ja tez zawsze mam dlugie cykle.. Ok. 32-34 dni. I teraz na monitoringu juz w 11dc mialam 14 i 16mm pecherzyki i chyba poerwszy raz na poczatku cyklu mam takie pecherzyki. Zawsze to slabo bylo z ich rosnieciem.
-
A duphaston też brałyscie? Mi kazał gin dopiero od 19dc,ale nie wiem czy to nie za późno.
Z pierwsza córka miałam ciążę leżąca już od 8tc,az cud że udało się dotrzymać do końca. Chociaż i tak wczesniak... Tyle, że wtedy byłam 6lat jednak młodsza... -
panipuchatkowa wrote:Erinti wiadomo jak jest ale musisz uspokoić głowę. :* ja tez zawsze mam dlugie cykle.. Ok. 32-34 dni. I teraz na monitoringu juz w 11dc mialam 14 i 16mm pecherzyki i chyba poerwszy raz na poczatku cyklu mam takie pecherzyki. Zawsze to slabo bylo z ich rosnieciem.
O widzisz... Super to może teraz się uda? Ja byłam na monitoringu w maju, to chyba owulacji nie było i mówił, że bardzo słaba śluzowka była. -
nick nieaktualnyErinti89 wrote:Przesrane z tym liczeniem, monitorowaniem, wpatrywaniem się w organizm... Już mam tego dosyć, zapewne jak i Wy...
Pójdę na monit dopiero 14dc niestety nie mam możliwości wcześniejtaka praca...
Chyba wezmę od dziś to jest 3dc te clo, bo tak bardzo boję się, że z moimi cyklami to od 5dc mogę mieć owulacje za późno.... O ile wystąpi w ogóle.Uwierz, takie robienie na siłę po swojemu wcale nie jest dobre...
-
Selina wrote:Chcesz być mądrzejsza od lekarza?
Uwierz, takie robienie na siłę po swojemu wcale nie jest dobre...
Jasne, że nie chce... Tylko mam wrażenie, że on jednak trochę działa na ślepo... Bez w sumie większych badań, a ja mam krótki cykl.chyba po prostu zaczynam wariowac.
-
Marryy wrote:Kochane!! Wyobraźcie sobie ze nie odebrałam wyników!! Przepraszam was za ciszę ale wczoraj miałam trochę na głowie i padłam już później
otóż cała historia poszłam Zrobić badania babka mnie opierniczyla że o tej porze!? Że oni pobierają badania do 10.30. Po moich kłótnia że zawsze robiłam nawet w niedzielę nigdy nie było problemu i że pierwsze słyszę łaskawie zrobiła badanie i powiedziała że wyniki po 18. Ale żeby odebrać jutro! Wkurzyłam się chciałam Jechać jeszcze wczoraj ale Mój mnie zatrzymał po drugie musieliśmy załatwić pewne rzeczy więc siedzę na szpilkach cały dzień w pracy dzisiaj.
Dziękuję że jesteście że mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 08:57
Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Erinti89 wrote:Moje cykle właśnie są mega nieregularne... W listopadzie nie miałam wcale, a potem od 24 do 30 dni się wszystko waha. I tak na zmianę, że nigdy nie wiem kiedy przyjdzie okres... W listopadzie, to już się cieszyłam, że będzie bobo... A tu dupa, organizm wariuje. Jedyne dobre, że tsh udało się w końcu na granicy unormowac, ale za to wkradła się mega anemia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 08:59
panipuchatkowa wrote:Patrycja woow czekamy na wynik na pewno będzie ładny!Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
Erinti89 wrote:AF
A nie macie możliwości internetowo sprawdzić wyników?
Nie mam niestety bo mi powiedziała że oni nie wrzucają na serwer. No taka była nieprzyjemna az dziw że siniaka nie mam.
Ja też już drugi cykl nie mierze temp nie sprawdzam nic tylko monit. Ograniczam się bo później ciężko się ogarnąć jak znowu się nie udaje.
Dziewczyny wszystkie zobaczymy kreseczki wierzę w to!!
Patrycja czekamy na Twój próg musi być dobry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 09:17
Patrycja201501 lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualnyErinti89 wrote:Jasne, że nie chce... Tylko mam wrażenie, że on jednak trochę działa na ślepo... Bez w sumie większych badań, a ja mam krótki cykl.
chyba po prostu zaczynam wariowac.
Nie wiem, jeśli lekarzowi nie ufasz to go zmień, ale z dawkowaniem bym nie kombinowała -
Selina wrote:Właśnie przy krótkich cyklach daje się Clo później, to wcale nie znaczy że owu musisz miec później. Widocznie masz za krótka fazę lutealna i chce Ci ja wydłużyć, dlatego dupka też masz dopiero od 19dc.
Nie wiem, jeśli lekarzowi nie ufasz to go zmień, ale z dawkowaniem bym nie kombinowała
Też tak Uważam. Jeżeli lekarz zleci w takim schemacie to tak bym Przyjęła. Widocznie jest w tym Jakiś cel. Dlatego jest ten monitoring żeby później w razie potrzeby zmodyfikowac przyjmowanie leku.i ja brałabym tak jak lekarz zdecydował.
Ale jak uważaszWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 10:57
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Erinti89 wrote:I w jakich dc miałaś owulacje?Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
Dziewczyny zerknijcie na mój wykres czemu mam przerywana linia wyznaczona owulke? Kurde była ciągła a nagle przerywana...
Edut: zaznaczyłam wczoraj śluz wodnisty i przez to, jak usunęłam to znów jest ciągła. Nie czaje -,-Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:21
Eh.... Moja siostra już 3 rok stara się o dzidzie. Co chwila lekarze badania i wiecie co jeszcse do tej pory jej męża nie zbadali. A oni nie chcą nawet o tym słyszeć, skoro lekarz nie zalecił....
To chyba wezmę jak mowicie.tylko po prostu boję się późnej owulacji....
A Ty Patrycja kiedy wyniki do odbioru?