CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
panipuchatkowa wrote:Heidi kurcze dziwnie ja zawsze maks na 3 dzień od odstawienia dostawalam. A ciąża wykluczona?Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
nick nieaktualnymonik123 wrote:Dziewczyny, które biorą na poprawę komórek jajowych koenzym Q10, który konkretnie możecie polecić??
więc na to zwróć uwagę. Ja najczęściej zaopatruje się w suple na stronie musclezone.pl albo testosterone.pl Mają dobre ceny i duży wybór
-
Rubii wrote:Przykro mi Hejdi że ten cykl nie był dla Ciebie szczęśliwy. Ale zaraz zaczniesz nowy i oby następny był bardziej korzystny tego Ci życzę!Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
nick nieaktualnyHeidi Di wrote:Dziękuję Rubii. Bardzo chciałabym zacząć kolejny cykl, ale jestem 10 dni po Duphaston, a @ brak. Zawsze miałam regularnie i niepokoi mnie to
także ten
może jednak zrób betę?
-
Macie rację, dla pewności zrobię jutro test.
Marryy, Selina lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Heidi u mnie @ zawsze na 4 dzień po odstawieniu w tym cyklu 4 dzień z samego rana ale ja zawsze biorę przez 10 dni conajmniej. Dziwne że brałas tylko parę dni ale widocznie taki schemat dawkowania też jest może było za małe stężenie albo... Rób ten test jutro
Ja jadę 18 do mojego lekarza ale do kliniki niepłodności na pierwszą wizytę żeby już tam chodzic bo lepszy dostęp jest do niego.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Niedługo w poniedziałek, mam nadzieję że skończę @ już bo zawsze mam 6 dni. I to będzie mój 8dc więc niekoniecznie coś zobaczy ostatnio w 9 miał 13mm. Zobaczymy co powie może trochę bardziej się przyłoży na to liczę.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Rubii wrote:Skoro prywatnie idziesz (tak to rozumiem) to wypadało by żeby lekarz się troche przyłożył skoro bierze za ro pieniążki. Ja do mojego lekarza też na początku chodziłam prywatnie a pozniej powiedzial mi zebym ma nfz do niego przychodzila bo szkoda kasy. Ja bylam wczoraj na monitoringu w 6dc i niestety nic nie było jeszcze widać bo za wczesnie ale u Ciebie Marryy moze juz cos zobaczy.
Dziekuje Panipuchatkowa za kciuki! ❤❤❤❤Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Cześć dziewczyny! Podzielę się z Wami moim doświadczeniem z clo. Lek dostałam, ponieważ monitoringi wskazywały, że nie rosną mi pęcherzyki.
Dostałam dawkę 1 x 1 przez 5 dni od 3-go do 7-go dnia cyklu.
9-go dnia cyklu miałam monitoring. Ładnie zareagowałam na lek, bo stwierdzono trzy 11 mm pęcherzyki w lewym jajniku i również trzy pęcherzyki w prawym jajniku o wielkości 11, 13 i 15 mm. Razem 6 pęcherzyków. Lekarz powiedział, że to za dużo i mamy w tym cyklu się nie starać, bo jest ryzyko ciąży mnogiej (patologicznej). Nie wyobrażam sobie że są dziewczyny, które biorą clo, a nie chodzą na monitoring i narażają się na wieloraczki.
Dodatkowo z uwagi na nadmiar estrogenu (po clo) na macicy pojawiło się coś a la polip, może to nawet polip. Polipy często powstają po clo, jak dostanie się za dużą dawkę. Myślę, że najrozsądniejsi są lekarze, którzy zaczynają tym lekiem leczyć od połowy tabletki raz dziennie. Ja taką powinnam dostać. Póki co czekam z niecierpliwością do miesiączki, licząc, że polip mi się złuści, po okresie zrobie USG, bo wtedy endometrium jest najcieńsze i najlepiej widać ewentualne polipy.
Odpuszczam też sobie clo na jeden cykl. W sierpniu znów zacznę - lekarz powiedział, że będzie już pół tabletki raz dziennie
-
AnkaStaranka wrote:Cześć dziewczyny! Podzielę się z Wami moim doświadczeniem z clo. Lek dostałam, ponieważ monitoringi wskazywały, że nie rosną mi pęcherzyki.
Dostałam dawkę 1 x 1 przez 5 dni od 3-go do 7-go dnia cyklu.
9-go dnia cyklu miałam monitoring. Ładnie zareagowałam na lek, bo stwierdzono trzy 11 mm pęcherzyki w lewym jajniku i również trzy pęcherzyki w prawym jajniku o wielkości 11, 13 i 15 mm. Razem 6 pęcherzyków. Lekarz powiedział, że to za dużo i mamy w tym cyklu się nie starać, bo jest ryzyko ciąży mnogiej (patologicznej). Nie wyobrażam sobie że są dziewczyny, które biorą clo, a nie chodzą na monitoring i narażają się na wieloraczki.
Dodatkowo z uwagi na nadmiar estrogenu (po clo) na macicy pojawiło się coś a la polip, może to nawet polip. Polipy często powstają po clo, jak dostanie się za dużą dawkę. Myślę, że najrozsądniejsi są lekarze, którzy zaczynają tym lekiem leczyć od połowy tabletki raz dziennie. Ja taką powinnam dostać. Póki co czekam z niecierpliwością do miesiączki, licząc, że polip mi się złuści, po okresie zrobie USG, bo wtedy endometrium jest najcieńsze i najlepiej widać ewentualne polipy.
Odpuszczam też sobie clo na jeden cykl. W sierpniu znów zacznę - lekarz powiedział, że będzie już pół tabletki raz dziennie
Ja zaczynałam od połowy tabletki ale niestety nie było reakcji. Dużo pęcherzyków ale zaden dominujacy. Teraz przy dawcę jednej tabletki urósł i po ovitrelle ładnie pekl. Ale ja jestem strasznie ostrożna w lekach także cieszę się ze zaczęłam od 0,5;-) życzę owocnych starań ❤️❤️❤️❤️
Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Rubii wrote:Skoro prywatnie idziesz (tak to rozumiem) to wypadało by żeby lekarz się troche przyłożył skoro bierze za ro pieniążki. Ja do mojego lekarza też na początku chodziłam prywatnie a pozniej powiedzial mi zebym ma nfz do niego przychodzila bo szkoda kasy. Ja bylam wczoraj na monitoringu w 6dc i niestety nic nie było jeszcze widać bo za wczesnie ale u Ciebie Marryy moze juz cos zobaczy.
Dziekuje Panipuchatkowa za kciuki! ❤❤❤❤
Teraz też chodzę prywatnie a wydaje mi się że trochę pobieżnie do tego podchodzi. Może w klinice będzie inaczej na to Liczę ale okaże się.
Anka to trzymam Kciuki żeby wszytsko było dobrze.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017