CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
kejti91 wrote:Hej Kochane.
Ja juz po wizycie u gina. Pecherzyk w prawym 17 mm, lewy 2 pecherzyki po 22 mm ale lekarz mowi ze te dwa w lewym sa jakies dziwne, plaskie i ze z nich chyba nie bedzie owulkinie wiem co myslec. We wtorek pecherzyki mialy 17 mm w prawym i 15 w lewym, tak wiec ten w prawym w ogole nie rosnie. Nie wiem co myslec
Dodatkowo przepisal mi duphaston i kazal przyjsc we wtorek.
Poradzcie cosI dlatego nie dal ci nic na pekniecie bo nie ma sensu..Ten na prawym za maly a na lewym sa nie pelnowartosciowe..Dupek pozwoli im sie wchlonac....
Przykro mi....Ale pamietaj ze czasem nasz org zaskakuje i cos co sie spisuje na straty moze jeszcze nie byc tak do konca.. -
kapturnica wrote:Byc moze sie zapadaja
I dlatego nie dal ci nic na pekniecie bo nie ma sensu..Ten na prawym za maly a na lewym sa nie pelnowartosciowe..Dupek pozwoli im sie wchlonac....
Przykro mi....Ale pamietaj ze czasem nasz org zaskakuje i cos co sie spisuje na straty moze jeszcze nie byc tak do konca.. -
kapturnica wrote:Mozesz strzelac na czuja..Ale przy clo ryzyko ciazy mnogiej jest ogromne..I jesli sie okaze ze 3jaja sa wielkosci ,pekna tej samej i sie zaplodnia??To nie jest taka prosta sprawa ciaza mnoga.. Jej konsekwencje sa ogromne
Ten raz przynajmneij przed owu powinnas pojsc spr co sie dzieje...ale muszę pomyśleć
-
nick nieaktualnyHey dzis mialam monitoring pecherzyk 24 mm juz peka...endo grubiutkie...gin kazal dzialac....
co do Clo pytalam Gina jesli jest taka sytuacja ze nie bedzie staranka nie stosowac natomisst wtedy min 2-3 cykli odstawic... decydujac sie Na terapie clomidyna nie powinno sie rozchwiewac przysadki mozgowej miesiac biorac miesiac nie biorac ...po za tym rezerwa jajnikowa zawsze jest wykorzystana przy Clo Bo dzieki niemu..a bez moglo by nie byc a pecherzyki Sa i rosna
...u niektorych kobiet z bezowulacyjnymi cyklami Sa i sobie rosna a bez Clo ich nie ma wiec nie ma w rezerwie taka kobieta niestety......wiec Pysia decyzja do Ciebie nalezy ....jak masz mozliwosc i chlopa w domu Na ten 3 cykl to bierz i dzialaj....powodzenia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 22:05
kapturnica lubi tę wiadomość
-
A powiedzcie mi czy ktoras z was wie moze co to jest dwukomorowy pecherzyk? Bo przypomnialo mi sie ze lekarz cos takiego mowil
A jesli chodzi o duphaston to dziewczyny na forum o tem leku pisza ze biora przed owulka i nie blokuje on owulacji... sama nie wiem co myslec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 20:59
-
Madziara wrote:Hey dzis mialam monitoring pecherzyk 24 mm juz peka...endo grubiutkie...gin kazal dzialac....
co do Clo pytalam Gina jesli jest taka sytuacja ze nie bedzie staranka nie stosowac natomisst wtedy min 2-3 cykli odstawic... decydujac sie Na terapie clomidyna nie powinno sie rozchwiewac przysadki mozgowej miesiac biorac miesiac nie biorac ...po za tym rezerwa jajnikowa zawsze jest wykorzystana przy Clo Bo dzieki niemu moglo by nie byc a pecherzyki Sa i rosna
...u niektorych kobiet z bezowulacyjnymi cyklami Sa i sobie rosna wiec ich nie ma...wiec Pysia decyzja do Ciebie nalezy ....jak masz mozliwosc i chlopa w domu Na ten 3 cykl to bierz i dzialaj....powodzenia!!!
-
nick nieaktualnylilianna wrote:Madziara wrote:Hey dzis mialam monitoring pecherzyk 24 mm juz peka...endo grubiutkie...gin kazal dzialac...."
Madziara- w którym dniu cyklu maszten piękny pęcherzyk 24mm?
ja jestem w 10 dc ale wlasnie mam wczesne owulacje najpozniej do 14 dc na lekach...zobaczymy... -
Fasia wrote:Cześć Dziewczyny
To mój pierwszy cykl z CLO. Dziś biorę ostatnią tabletkę, jestem w 9dc, a na 14dc jestem umówiona na monitoringW jakich dniach bierzesz clo?
Fasia lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Brałam od 4 do 9 dnia cyklu. Czyli wczoraj była ostatnia tabletka
A powiedzcie mi czy Wy przy braniu CLO zauważyłyście wzrost temp? Bo ja odkąd ją biorę to mam mega wysoką temperaturę, jak nigdy wcześniej ... -
Fasia wrote:Brałam od 4 do 9 dnia cyklu. Czyli wczoraj była ostatnia tabletka
A powiedzcie mi czy Wy przy braniu CLO zauważyłyście wzrost temp? Bo ja odkąd ją biorę to mam mega wysoką temperaturę, jak nigdy wcześniej ...
Tak u mnie tez podskoczylawidze tez roznice w temperaturze...
Jestesmy prawie identycznie , ja dzis wzielam ostatnie clo bralam od5-9Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 09:18
-
kapturnica wrote:Tak u mnie tez podskoczyla
widze tez roznice w temperaturze...
Jestesmy prawie identycznie , ja dzis wzielam ostatnie clo bralam od5-9
No to trzymam mocno kciuki za Ciebie !
My dziś zaczynamy -
No dosc wczesnie heheheh..Srednio kolo4-5dni po ostatniej tabletce jest owu..U mnie w 1szym cyklu w 15dniu cyklu mialam 22mm pecherzyk...I po podaniu pregnylu owu w 17....Niestety ovu byla jak sie okazalo po laparo z niedroznej strony
\
Teraz mam nadzieje ze prawa strona sie ruszy -
Ja mam teraz bardzo dziwny cykl, ponieważ po luteinie nie dostałam miesiączki tylko niewielkie plamienia. Po wizycie u ginekolog ona uznała, że to jednak było plamienie ale bardzo skąpe, bo moje endo miało 4,8mm. Także skoro była miesiączka to zaczęłam pierwszy cykl z CLO i zobaczymy 17kwietnia czy są pęcherzyki, czy rosną i co dalej
troszkę się stresuję, bo moje endometrium zawsze jest bardzo ubogie i nawet gdy dojdzie do zapłodnienia to znowu poronię ..
-
4-5 dni po ? Dobrze wiedzieć, bo wizytę mam 6 dni po ostatniej tabletce to może już będzie widać, że jestem po owu
Boże ale bym chciała ...
A za Ciebie Kapturnica trzymam kciuki! -
Fasia wrote:Ja mam teraz bardzo dziwny cykl, ponieważ po luteinie nie dostałam miesiączki tylko niewielkie plamienia. Po wizycie u ginekolog ona uznała, że to jednak było plamienie ale bardzo skąpe, bo moje endo miało 4,8mm. Także skoro była miesiączka to zaczęłam pierwszy cykl z CLO i zobaczymy 17kwietnia czy są pęcherzyki, czy rosną i co dalej
troszkę się stresuję, bo moje endometrium zawsze jest bardzo ubogie i nawet gdy dojdzie do zapłodnienia to znowu poronię ..
-
Fasia wrote:4-5 dni po ? Dobrze wiedzieć, bo wizytę mam 6 dni po ostatniej tabletce to może już będzie widać, że jestem po owu
Boże ale bym chciała ...
A za Ciebie Kapturnica trzymam kciuki!
Ja ide w 14dniu cyklu wiec rowne 5dni po ostatniej tabletce..Zobaczymy co tam slychac
Tez trzymam w kciuki