X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hej Kochane.
    Ja juz po wizycie u gina. Pecherzyk w prawym 17 mm, lewy 2 pecherzyki po 22 mm ale lekarz mowi ze te dwa w lewym sa jakies dziwne, plaskie i ze z nich chyba nie bedzie owulki :( nie wiem co myslec. We wtorek pecherzyki mialy 17 mm w prawym i 15 w lewym, tak wiec ten w prawym w ogole nie rosnie. Nie wiem co myslec :(
    Dodatkowo przepisal mi duphaston i kazal przyjsc we wtorek.
    Poradzcie cos :(
    Byc moze sie zapadaja :-/ I dlatego nie dal ci nic na pekniecie bo nie ma sensu..Ten na prawym za maly a na lewym sa nie pelnowartosciowe..Dupek pozwoli im sie wchlonac....
    Przykro mi....Ale pamietaj ze czasem nasz org zaskakuje i cos co sie spisuje na straty moze jeszcze nie byc tak do konca..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Byc moze sie zapadaja :-/ I dlatego nie dal ci nic na pekniecie bo nie ma sensu..Ten na prawym za maly a na lewym sa nie pelnowartosciowe..Dupek pozwoli im sie wchlonac....
    Przykro mi....Ale pamietaj ze czasem nasz org zaskakuje i cos co sie spisuje na straty moze jeszcze nie byc tak do konca..
    Dzieki za pomoc. No nic, czekam do wtorku...

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Dzieki za pomoc. No nic, czekam do wtorku...
    wydaje mi się ,że jest tak jak mówi kapturnica, dupek ureguluje i doprowadzi do @

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mozesz strzelac na czuja..Ale przy clo ryzyko ciazy mnogiej jest ogromne..I jesli sie okaze ze 3jaja sa wielkosci ,pekna tej samej i sie zaplodnia??To nie jest taka prosta sprawa ciaza mnoga.. Jej konsekwencje sa ogromne :-/
    Ten raz przynajmneij przed owu powinnas pojsc spr co sie dzieje...
    hehe no poleciałaś ,ale wiem, że może być ich więcej to fakt, tyle, że ja po pierwszej stymulacji nie miałam więcej jak po 1 z każdej ze stron, i tylko z lewej urósł, tak pomyślałam, że mi chyba aż tak nie rosną ... :) ale muszę pomyśleć

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo ciąż mnogich, mi i mojemu m. to by się nawet minki uradowało na myśl bliźniaków, no ale maks 2 :) hehe

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dzis mialam monitoring pecherzyk 24 mm juz peka...endo grubiutkie...gin kazal dzialac....

co do Clo pytalam Gina jesli jest taka sytuacja ze nie bedzie staranka nie stosowac natomisst wtedy min 2-3 cykli odstawic... decydujac sie Na terapie clomidyna nie powinno sie rozchwiewac przysadki mozgowej miesiac biorac miesiac nie biorac ...po za tym rezerwa jajnikowa zawsze jest wykorzystana przy Clo Bo dzieki niemu..a bez moglo by nie byc a pecherzyki Sa i rosna
    ...u niektorych kobiet z bezowulacyjnymi cyklami Sa i sobie rosna a bez Clo ich nie ma wiec nie ma w rezerwie taka kobieta niestety......wiec Pysia decyzja do Ciebie nalezy ....jak masz mozliwosc i chlopa w domu Na ten 3 cykl to bierz i dzialaj....powodzenia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 22:05

kapturnica lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Hey dzis mialam monitoring pecherzyk 24 mm juz peka...endo grubiutkie...gin kazal dzialac...."

Madziara- w którym dniu cyklu maszten piękny pęcherzyk 24mm :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:31

3i49p07wxglh0lzs.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy ktoras z was wie moze co to jest dwukomorowy pecherzyk? Bo przypomnialo mi sie ze lekarz cos takiego mowil

A jesli chodzi o duphaston to dziewczyny na forum o tem leku pisza ze biora przed owulka i nie blokuje on owulacji... sama nie wiem co myslec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 20:59

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Hey dzis mialam monitoring pecherzyk 24 mm juz peka...endo grubiutkie...gin kazal dzialac....

co do Clo pytalam Gina jesli jest taka sytuacja ze nie bedzie staranka nie stosowac natomisst wtedy min 2-3 cykli odstawic... decydujac sie Na terapie clomidyna nie powinno sie rozchwiewac przysadki mozgowej miesiac biorac miesiac nie biorac ...po za tym rezerwa jajnikowa zawsze jest wykorzystana przy Clo Bo dzieki niemu moglo by nie byc a pecherzyki Sa i rosna
    ...u niektorych kobiet z bezowulacyjnymi cyklami Sa i sobie rosna wiec ich nie ma...wiec Pysia decyzja do Ciebie nalezy ....jak masz mozliwosc i chlopa w domu Na ten 3 cykl to bierz i dzialaj....powodzenia!!!
    bardzo ładny wynik, powodzenia :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Madziara wrote:
    Hey dzis mialam monitoring pecherzyk 24 mm juz peka...endo grubiutkie...gin kazal dzialac...."

Madziara- w którym dniu cyklu maszten piękny pęcherzyk 24mm :)?

ja jestem w 10 dc ale wlasnie mam wczesne owulacje najpozniej do 14 dc na lekach...zobaczymy...

• Fasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    To mój pierwszy cykl z CLO. Dziś biorę ostatnią tabletkę, jestem w 9dc, a na 14dc jestem umówiona na monitoring :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    To mój pierwszy cykl z CLO. Dziś biorę ostatnią tabletkę, jestem w 9dc, a na 14dc jestem umówiona na monitoring :)
    Powodzenia :) W jakich dniach bierzesz clo?

Fasia lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam od 4 do 9 dnia cyklu. Czyli wczoraj była ostatnia tabletka :)

A powiedzcie mi czy Wy przy braniu CLO zauważyłyście wzrost temp? Bo ja odkąd ją biorę to mam mega wysoką temperaturę, jak nigdy wcześniej ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Brałam od 4 do 9 dnia cyklu. Czyli wczoraj była ostatnia tabletka :)

A powiedzcie mi czy Wy przy braniu CLO zauważyłyście wzrost temp? Bo ja odkąd ją biorę to mam mega wysoką temperaturę, jak nigdy wcześniej ...

Tak u mnie tez podskoczyla ;) widze tez roznice w temperaturze...
    Jestesmy prawie identycznie , ja dzis wzielam ostatnie clo bralam od5-9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 09:18

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak u mnie tez podskoczyla ;) widze tez roznice w temperaturze...
    Jestesmy prawie identycznie , ja dzis wzielam ostatnie clo bralam od5-9

No to trzymam mocno kciuki za Ciebie ! :)
    My dziś zaczynamy <3 :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dosc wczesnie heheheh..Srednio kolo4-5dni po ostatniej tabletce jest owu..U mnie w 1szym cyklu w 15dniu cyklu mialam 22mm pecherzyk...I po podaniu pregnylu owu w 17....Niestety ovu byla jak sie okazalo po laparo z niedroznej strony :-/\
    Teraz mam nadzieje ze prawa strona sie ruszy :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz bardzo dziwny cykl, ponieważ po luteinie nie dostałam miesiączki tylko niewielkie plamienia. Po wizycie u ginekolog ona uznała, że to jednak było plamienie ale bardzo skąpe, bo moje endo miało 4,8mm. Także skoro była miesiączka to zaczęłam pierwszy cykl z CLO i zobaczymy 17kwietnia czy są pęcherzyki, czy rosną i co dalej :) troszkę się stresuję, bo moje endometrium zawsze jest bardzo ubogie i nawet gdy dojdzie do zapłodnienia to znowu poronię ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4-5 dni po ? Dobrze wiedzieć, bo wizytę mam 6 dni po ostatniej tabletce to może już będzie widać, że jestem po owu :) Boże ale bym chciała ...
    A za Ciebie Kapturnica trzymam kciuki!

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja mam teraz bardzo dziwny cykl, ponieważ po luteinie nie dostałam miesiączki tylko niewielkie plamienia. Po wizycie u ginekolog ona uznała, że to jednak było plamienie ale bardzo skąpe, bo moje endo miało 4,8mm. Także skoro była miesiączka to zaczęłam pierwszy cykl z CLO i zobaczymy 17kwietnia czy są pęcherzyki, czy rosną i co dalej :) troszkę się stresuję, bo moje endometrium zawsze jest bardzo ubogie i nawet gdy dojdzie do zapłodnienia to znowu poronię ..
    na endo dobrze brac estrogen..Ja mialam wtedy endo ponad9mm czyli bez szalu i etraz mam plasterek na 7dni fem 7 zeby endo ladnie przyrastalo...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    4-5 dni po ? Dobrze wiedzieć, bo wizytę mam 6 dni po ostatniej tabletce to może już będzie widać, że jestem po owu :) Boże ale bym chciała ...
    A za Ciebie Kapturnica trzymam kciuki!
    No srednio tak jest..Ale kazdy org reaguje inaczej skoro zaczelas brac w 4dniu mysle ze kolo14,15,16dzien bedzie owu napewno
    Ja ide w 14dniu cyklu wiec rowne 5dni po ostatniej tabletce..Zobaczymy co tam slychac :)
    Tez trzymam w kciuki ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ