CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola79 wrote:Witajcie. Czy mogę dołączyć? Od piątku biorę Clo, pierwszy raz w życiu jestem na wspomagaczu. Jestem matką dorosłego syna a od prawie dwóch lat staram się o drugie dzieciątko, z drugim mężem.
-
Panipichatkowa ale super! Sliczny widok! Pozszdroscic takiego widoku. Teraz te zdjecie musi nam przyniesc szczescie! A wiadomo juz czy chlopczyk czy dziewczynka? Czy kiedy bedziesz wiedziec kochana? Az mi usmiech na twarzy przywrocilas tym zdjeciem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 19:52
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
-
Eluś wrote:Witaj Jola.
Mogę zapytać, czy robiłaś jakieś badania w związku z tymi poronieniami? Trzymam kciuki żeby wspomagacze przyniosły efejy w postaci ciążySyn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
AneTkaa87 wrote:Co to znaczy lekka niedoczynność tarczycy? Jaki masz wynik? Podwyższona tarczyca to jedna z głównych przyczyn poronień. Musisz mieć wynik blisko 1.0 wtedy jest ok, jeżeli więcej to lekarz powinien fax Ci eutyrox na jej obniżenie.
Witam się z Wami kochane po moich wakacjach! Było cudownie Zakynthos to raj na ziemi
Miałam te wszystkie badania włącznie na hashimoto i inne przeciwciała i nic nie wyszło tylko TSH mi skakało między 0,4 a 4,5 wiec najpierw dostałam Euthyrox ale po nim miałam różne akcje z sercem, aż w szpitalu dwa razy wylądowałam z tętnem 170-180. W końcu kardiolog i Endokrynolog zmienili mi na Letrox i teraz od roku mam w normie między 1 a 2 TSH i tak ponoć ginekolog mówił ze może być skoro nic innego w badaniach nie wyszło.. Bardziej lekarz doszukuje się problemów z krążeniem i jak zobaczę znowu dwie kreski to mam od razu dostać clexane by zminimalizować ryzyko nawet mikrozakrzepow w naczyniach odżywiających zarodek.
* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Karo to dobrze clexane moze tylko pomóc ja bralam 3 miesiące później odstawilam ale mysle ze dzieki tym wszystkim lekom ciąża jest prawidłowa. A tętno faktycznie wysokie. Rubii ppdoba nam się biblijne Rachela i Laura. I chyba Laurka zostanie ale zobaczymy czy coś po drodze nie wpadnke do głowy.
-
Jola79 wrote:U mnie to wyglądało tak że prawie po roku starań w listopadzie zobaczyłam dwie kreski na teście,do lekarza miałam termin za 5dni,4 dni po teście zaczęłam plamić,dzień pózniej zrobiłam betę i miałam 140, zaczęłam brać luteinę,ale niestety dwa dni póżniej poroniłam. Postanowiliśmy odpuścić starania i los chciał że dwa miesiące pózniej znowu się okazało że jestem w ciąży,beta tym razem rosła idealnie,ale niestety okazało się że to było puste jajo,poroniłam samoistnie po odstawieniu luteiny i dupka. Zrobiliśmy kariotypy wyszły ok. Moje AMH niski 0,35.Inne wyniki ok,mam tylko niedoczynność tarczycy ale mam już dobry wynik TSH-0,70. Teraz jestem pod opieką lekarza z kliniki niepłodności,zobaczymy co z tego wyniknie.Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Witam. CzY to jest normalne żeby po clo testy ovu wychodzily pozytywne przez 4dni?w poprzedni wtorek byłam na usg-jeden pecherzyk 15mm a od piątku test na + i okropny ból podbrzusza,śluz ciągle wodnisty (rozciągliwego nie mam).gin nie kazał przyjść żeby zobaczyć czy pecherzyk pękł.inie wiem czy ta owulacja już była czy nie,bo zaczynam się martwić bo testy zawsze miałam dzien-dwa pozytywne.
-
Drugi cykl znowu nie udany. Za to okres przychodzi jak w zegarku.
EchStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Evli wrote:
Sylwia nie pomogę, mi max na clo wychodziły 2 dni pozytywne. -
Ja się nie orientuję co do tych testów, sama robię pierwszy miesiąc. Wczoraj (13 dc) wyszedł mi pierwszy pozytywny, a dziś mam jakieś straszne bóle brzucha... Ale tak jakoś nie kojarzę takiego bólu z owulacją. Trochę mnie to niepokoi. Co sądzicie?Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Eluś wrote:Ja się nie orientuję co do tych testów, sama robię pierwszy miesiąc. Wczoraj (13 dc) wyszedł mi pierwszy pozytywny, a dziś mam jakieś straszne bóle brzucha... Ale tak jakoś nie kojarzę takiego bólu z owulacją. Trochę mnie to niepokoi. Co sądzicie?
-
Hej dziewczyny. Ja byłam dzisiaj na monitoringu, mam 17 dc. Endometrium 9,14 mm, więc całkiem spoko. Ale pęcherzyka dominującego nie widać, jest kilka różnych. Nie wiem, czy coś z tego będzie. Czekamy. Może akurat pęcherzyk pękł i jeszcze nie widać, albo dopiero któryś urośnie. W końcu podwojna dawka CLO, to by było dziwne. W ciąży miałam to samo. W 18 dc miałam owulację, a chwilę wcześniej nie było pęcherzyka dominującego. Mam nadzieję, że jednak coś się wykluje, bo endo przecież ładne, jak do owulacji. Jak się teraz nie uda to 2 normalne miesiączki bez leków, a później zmiana na letrozol...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny. Ja byłam dzisiaj na monitoringu, mam 17 dc. Endometrium 9,14 mm, więc całkiem spoko. Ale pęcherzyka dominującego nie widać, jest kilka różnych. Nie wiem, czy coś z tego będzie. Czekamy. Może akurat pęcherzyk pękł i jeszcze nie widać, albo dopiero któryś urośnie. W końcu podwojna dawka CLO, to by było dziwne. W ciąży miałam to samo. W 18 dc miałam owulację, a chwilę wcześniej nie było pęcherzyka dominującego. Mam nadzieję, że jednak coś się wykluje, bo endo przecież ładne, jak do owulacji. Jak się teraz nie uda to 2 normalne miesiączki bez leków, a później zmiana na letrozol...Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️