X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Chciałam Wam dać dziewczyny trochę nadziei :) Dziś zaczynam 6 tc. Udało się w pierwszym cyklu z CLO, Castagnusem i Luteiną. Mam zdiagnozowaną hiperprolaktynemię czynnościową i PCOS. Trzymam za Was wszystkie kciuki :)
    gratuluję :)

Klif lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editt93 wrote:
    Hej, chciała bym się was poradzić... otóż mam dziś 20dc biorę clo 5-9 dc a od jakichś 4-5 dni bolą mnie jajniki to jest takie kłócie, jakby kolki jakieś.. w piątek mnie tak bolało że wytrzymać nie szło i na pogotowiu byłam to kazali tylko przeciwbólowego coś wziąć ból jest promieniujący do nogi a czasami do biodra a bolą mnie oba jajniki tzn lewy częściej. Tak jakoś się nakręciłam jak czytam wypowiedzi na forum że w piątek rano bete robiłam wyszło 1,2. wiem że to za wcześnie było ale takiego bólu nigdy nie miałam więc się nakręciłam że może to to... Co myślicie o tym? Co to może być?
    to db tzn że pęcherzyk/ki rosną, ja też czułam kłucie głównie od strony dominującego jajnika i zawroty głowy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editt93 .. to 20dc więc pewnie po owulce na 100%, tez czułam po owulce ból - kłucie, ucisk, u mnie wynikiem były dwie kreski :) powodzenia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Editt93 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że może i u mnie będzie tak samo :) sutki mam delikatnie tkliwe i częściej siusiu chodzę- tak co godzinę bo większe pragnienie mam i dużo pije- ale puki co to tłumaczę sobie to tym że to od tabletek :)

• julianna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editt93 wrote:
    Mam nadzieję że może i u mnie będzie tak samo :) sutki mam delikatnie tkliwe i częściej siusiu chodzę- tak co godzinę bo większe pragnienie mam i dużo pije- ale puki co to tłumaczę sobie to tym że to od tabletek :)
    ja miałam mega duże pragnienie, dużo przez to też sikałam, teraz nawet mniej sikam i piję i ból też już inny, czasem się tylko pojawia, a piersi jak bolały tak bolą, są po prostu opuchnięte

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Editt93 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co z tego bdz :) ostatnio po dupku okres dostałam w 27dc więc myślę że może 25dc zrobię betę

• Anutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po Clo nie powinno być owu szybciej ??? dziś 14 dc a na teście owu nawet cienia cienia grugiej kreski nie ma, w poprzednich cyklach bez clo cos juz było widac :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co roznie bywa. Kiedys lekarz kazał mi robić testu owu od 10dc. U mnie owu zazwyczaj pi zastrzyku ale w tym miesiącu bez wspomagania byla w 12 dc wiec szczerze mówiąc nie ma reguły

Anutka lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pęknięcie pęcherzyka po clo miałam 16 albo 17 dc

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec czekam :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pęęękł pęęękł :D a tak sie balam ze cysta bedzie, ale nie :) 26mm juz mial, lekarz powiedzial ze super na lek zareagowalam :D zobaczymy co bedzie, nawet jak sie nie uda to i tak sie ciesze owulke mialam na 100% :D powodzenia dziołszki :*:*:*:*

Anutka, Anette, szpilka, Lillith, kejti91, Chanela, julianna, Giussta lubią tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    pęęękł pęęękł :D a tak sie balam ze cysta bedzie, ale nie :) 26mm juz mial, lekarz powiedzial ze super na lek zareagowalam :D zobaczymy co bedzie, nawet jak sie nie uda to i tak sie ciesze owulke mialam na 100% :D powodzenia dziołszki :*:*:*:*
    zuch dziewczyna :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia.....super :-)

Anutka.....ja mam dzis 12dc, test owu negatynie ale sluz meeeeega plodny. Nigdy takigo nie mialam, przezroczysty i sie rozciaga na 10 cm !!!!
    Chyba cos sie rusza :-) Jakos nie nastawiam sie mocno na testy, bo gdy zaszlam w ciaze (z synkiem) to tez mi pokazywaly jedna kreseczke.

Anutka lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Pysia.....super :-)

Anutka.....ja mam dzis 12dc, test owu negatynie ale sluz meeeeega plodny. Nigdy takigo nie mialam, przezroczysty i sie rozciaga na 10 cm !!!!
    Chyba cos sie rusza :-) Jakos nie nastawiam sie mocno na testy, bo gdy zaszlam w ciaze (z synkiem) to tez mi pokazywaly jedna kreseczke.
    coś czuję, ze to CLO na mnie nie działa :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wróciłam z monitoringu w 11 dc endo tylko 4,1 mm, jajnik prawy kilka pęcherzyków ok 1cm, jajnik lewy pęcherzyk dominujący 12 mm, widzimy się znów z ginem w pt

Anutka, Giussta lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    hej wróciłam z monitoringu w 11 dc endo tylko 4,1 mm, jajnik prawy kilka pęcherzyków ok 1cm, jajnik lewy pęcherzyk dominujący 12 mm, widzimy się znów z ginem w pt
    rośniemy :) powodzenia :)

szpilka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    coś czuję, ze to CLO na mnie nie działa :(
    jeszcze nie trać nadziei, czasami potrzebna większa dawka a czasami trzeba troszkę poczekac na owu, będzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    jeszcze nie trać nadziei, czasami potrzebna większa dawka a czasami trzeba troszkę poczekac na owu, będzie dobrze
    żeby się owu nie zatrzymałao... zawsze było :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    żeby się owu nie zatrzymałao... zawsze było :)
    Nie stresuj sie, bedzie dobrze....zobaczysz :-)

Anutka lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Nie stresuj sie, bedzie dobrze....zobaczysz :-)
    nie wiedziałam, ze starania o 1 dziecko sa takie ciężkie... żałuję, ze tyle czekalismy z dec ;(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ