CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
MoominMi wrote:Gin powtarza, że na te badania jeszcze pora, ale wtedy muszę położyć się na 3 dni u Niego na oddziale. Póki co obowiązkowo kazał wykonać badania w kierunku problemów z tarczycą - generalnie wyniki w normie, ale rozbieżność % między FT4 i FT3 jest chyba za duża.
CLO przyjmowałam od 5dc do 9dc. 1x1. W czasie przyjmowania leku - zero skutków ubocznych, ale od wczoraj czuje się napompowana jak balon, taka ociężała.
panipuchatkowa: stratę ciąży bardziej przeżył mój mąż niż ja. Ja zgrywam twardą babkę, na oddziale nawet babeczki z sali śmiały się, że ja to taki dziwny typ człowieka: od skrajności w skrajność z dobrą miną do złej gry
Tez czułam się napompowana właśnie. I to przy 1 tabletce dziennie. Od dziś biorę po półtora bo ostatnio nic nie urosło. Wiec zastanawiam się czy znów tak będzie czy nic nie ruszy. Modlę się tylko żebym dobrze się czuła przy większej dawce bo jestem na dużych obrotach ostatnio i nie wyobrażam sobie teraz żebym miała siedzieć w domu z powodu jajników albo co gorsza jakiś torbieli. Te uczucie napompowania minęło jak pecherzyk pekl (1,5 dnia po ovitrelle) to była taaaaaaaaaka ulga:)))Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Ja też chodzę prywatnie. Mnie lekarz od razu powiedział, że monitoringu cyklu nie da się zrobić na nfz, bo często potrzebne są wizyty w nietypowe dni - sobota/niedziela/święta. Za jedną wizytę z usg płacę 40zł.
Dzisiaj znów byłam na usg - 16dc. Endo urosło do 7,5mm, za to pęcherzyk nawet nie drgnął. W poniedziałek mam iść jeszcze raz.
Powiedział mi też, że spróbujemy jeden cykl z 3 tabletkami z clo (to jest maksymalna dawka, jaką można przyjmować). Czy któraś z Was brała kiedyś taką końską dawkę tego leku?🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
Witam dziewczyny pomozecie ? O czym moze świadczyć taki wykres ? Cykl z clo .
36,5
Od 10 dc 36,7
11 dc - 36,7
12 dc - 36,9
13 dc - 37
14 dc - 37 (tu prawdopodobnie owulacja wskazane rownież przez ovufriend)
15 dc - 37,1
16 dc - 37,1
17 dc - 37,1
18 dc - 37,6
19 dc - 37,6
20 dc - 37,5
21 dc - 37,5
22 dc - 37,5
23 dc - 37,3
24 dc - 37,3
25 dc - 37,6
26 dc - 37,6
27 dc - 37,7
Miesiączka ma przyjść jutro . W 20 dniu cyklu byłam na zakupach miałam straszne kłucie i ciągniecie w prawym jajniku ale podczas chodzenia , jak stanęłam w miejscu to tylko uczucie dziwne jakby uczucie pełności tam . Od owulacji z dnia na dzien bardziej bolesne piersi ale nie bolą jakoś mega, No i twarde sutki czy ściśnięciu bolą . Czy taki wykres moze o czymś świadczyć ? Czy nie robic sobie nadzieji raczej ?
15 cs o pierwszego dzidziusia.
Słabe nasienie- mała ilość.
Nieregularne miesiączki - 5 cykl z clo. -
Yoasia test mogl byc jeszcze za wcześnie tego nie ugadniesz. Często testy później reagują. Najbezpieczniej zrobić betę wtedy jest 100% pewnosci. A spadek...to moglo być jakies zaburzenie. Niektóre dziewczyny ok 7dpo mają zagniezdzenie zarodka i wtedy temperatura może spaść.
-
A czy clo nie podnosi temperatury ? Strasznie sie stresuje bo juz sobie nadzieje narobiłam a jednak boje sie ze jutro test znow wyjdzie negatywny. W poniedziałek mam i tak termin u ginekolog bo miałam pobierana krew na zbadanie hormonów .15 cs o pierwszego dzidziusia.
Ufff... No tak byłam na monitoringu i miałam 2 ładne pecherzyki. Mam nadzieje ze tym razem cos z tego wyszło ! Nie czuje sie rownież jakby miesiączka miała byc na dniach . Co jakiś czas mam pobolewania podbrzusza ... No nic moze jutro zrobię test ponownie
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
15 cs o pierwszego dzidziusia.
Yoasia wrote:A czy clo nie podnosi temperatury ? Strasznie sie stresuje bo juz sobie nadzieje narobiłam a jednak boje sie ze jutro test znow wyjdzie negatywny. W poniedziałek mam i tak termin u ginekolog bo miałam pobierana krew na zbadanie hormonów .
Mnie dzisiaj dopadła okropna migrena, obudziłam się już rano z okropnym bólem głowy. Wspomagam się paracetamolem, bo mocniejsze leki przeciwbólowe odrzuciłam już dawno temu, na wypadek "zajścia"
Dziewczyny, o te wizyty prywatne pytałam, bo też bule za nie, ale z tego co widzę nie tyle co Wy. Z moim ginem była taka sytuacja, że do niego na wizyty chodziłam jeszcze jak byłam na studiach w dużym mieście. Gdy ja się przeprowadziłam z powrotem do rodzinnego miasta po studiach, to spotkała mnie taka miłą sytuacja, że właśnie obok mojej miejscowości ten sam gin został u nas ordynatorem. Także "po starej" znajomości udaje mi się z nim umawiać tutaj na miejscu, chociaż prywatnej praktyki nie ma.
Zazwyczaj mówi, że mam się nie wygłupiać z płaceniem mu, ale jest na każdy mój telefon, gdyby coś się działo mogę dzwonić o każdej porze - pomoże, rozwieje wątpliwości i doradzi. Poza tym gdy zaczęłam tracić ciążę i znalazłam się oddziale miałam wrażenie, że otoczono mnie specjalną troską. Po prostu czuje, że też mam dług wdzięczności wobec Niego, nawet po tym, że nie udało mu się pomóc mi donosić.
U nas lokalnie znaleźć dobrego gina graniczy z cudem - jedne mieszają, jak w kotle, drugie nie widzą nic na USG (tak mojej mamie przeoczono polipy), a do tych w miarę OK, to terminy prywatne na 3 miesiące do przodu.Yoasia lubi tę wiadomość
12 tc ))
Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
Badania nasienia - plemniki za wolne.
2c z CLO bezskuteczne -
https://mamotoja.pl/dzieki-in-vitro-zostali-rodzicami-postanowili-to-uwiecznic,aktualnosci-artykul,25752,r1.html
Co o tym sądzicie? Ja jestem za ale kom mnie dobijajaCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Pionerka wrote:https://mamotoja.pl/dzieki-in-vitro-zostali-rodzicami-postanowili-to-uwiecznic,aktualnosci-artykul,25752,r1.html
Co o tym sądzicie? Ja jestem za ale kom mnie dobijaja
Jeżeli dla nas wyczerpią się możliwości tez skorzystamy z in vitro. Te zdjęcie oddaje cała walkę która przeszli Ci rodzice... zdjęcie inne od wszystkich ale nie nam oceniać... to co ich spotkało to wielkie szczęście.Nadzieja umiera ostatnia❤️