X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka przeczytalam ale komentarz pod artykulem mnie przerazil.. Tak czy siak gdybysmy tez zbierały wszystkie opakowania po suplach, witaminach,lekach... Tez by sie fajna górka z tego nazbierała. Sama bralam zastrzyki i w sumie zrobilam ich ok. 200.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 08:19

3i49krhm19wid3ce.png
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny w ten niedzielny poranek :) Dołączyłam do Was czytając już wcześniej Wasze komentarze , podzieliłam się już z Wami moimi oczekiwaniami na rozpoczęcie stymulacji z CLO i tylko czekałam na miesiączkę by dzielić się z Wami i wspierać się swoimi obserwacjami itd. I wiecie co ? Okres powinnam dostać w poniedziałek i ani nie mam objawow okresu ani ciąży. Dziś zrobiłam sobie test oczywiście negatywny. Nigdy nie miałam później miesiączki niż 28-29 dni a dziś to 34 i jakoś nie czuje się żebym dostała. Mąż mówi że może byłam tak podekscytowana braniem tych leków że aż sobie zablokowałam ten okres... Jak myślicie ile powinnam czekać z wizytą u lekarza ? Kurde czy przed poronieniami czy po zawsze miałam @ między 24-28 dniem cyklu... Meczy mnie to bo już tak chciałam robić coś w kierunku uzyskania w końcu ciąży ;( Dodam że lekarz nie stwierdził u mnie PCOS...

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo0705 wrote:
    Cześć Dziewczyny w ten niedzielny poranek :) Dołączyłam do Was czytając już wcześniej Wasze komentarze , podzieliłam się już z Wami moimi oczekiwaniami na rozpoczęcie stymulacji z CLO i tylko czekałam na miesiączkę by dzielić się z Wami i wspierać się swoimi obserwacjami itd. I wiecie co ? Okres powinnam dostać w poniedziałek i ani nie mam objawow okresu ani ciąży. Dziś zrobiłam sobie test oczywiście negatywny. Nigdy nie miałam później miesiączki niż 28-29 dni a dziś to 34 i jakoś nie czuje się żebym dostała. Mąż mówi że może byłam tak podekscytowana braniem tych leków że aż sobie zablokowałam ten okres... Jak myślicie ile powinnam czekać z wizytą u lekarza ? Kurde czy przed poronieniami czy po zawsze miałam @ między 24-28 dniem cyklu... Meczy mnie to bo już tak chciałam robić coś w kierunku uzyskania w końcu ciąży ;( Dodam że lekarz nie stwierdził u mnie PCOS...

Koleżanki są zapewne bardziej doświadczone, ale powiem, jaki mechanizm jest u mnie. Test negatywny, następnie robię betę, która jak do tej pory zawsze negatywna i dopiero zawracam dupę mojemu lekarzowi - u mnie takie opóźnienia do tej pory oznaczały torbiel na jajniku od niepeknietego pecherzyka.
    A testom ciążowym już nie ufam - dwa cykle temu test pozytywny, a beta negatywna, tak się nakręciłam na ciążę, że jeszcze awanturę zrobiłam w labo, o podmienienie wyników :P

Karo0705 lubi tę wiadomość

12 tc :)))

Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
    Badania nasienia - plemniki za wolne.
    2c z CLO bezskuteczne
  • Yoasia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dzis test znow negatywny .

15 cs o pierwszego dzidziusia.
    Słabe nasienie- mała ilość.
    Nieregularne miesiączki - 5 cykl z clo.

Wysłany: 30 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • Yoasia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic :( próbujemy dalej ...

• Yoasia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest właściwie ? Po clo z miesiączkami ... jesli cykle sa nieregularne , po ilu dniach od owulacji występuje miesiączka ? Z tego co wiem 14 dni po. Nawet ovufriend wskazał mi miesiączkę na dzis, a jej nie ma :/ i jeszcze ta temperatura wysoka, a testy negatywne aż nie chce mi sie wierzyc :( raczej po stymulacji clo powinnam miec ja punktualnie Hmm ...

• Yoasia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja tez wystąpiła tak jak wskazał ovu.. nie przerywana a prosta .. byłam rownież na monitoringu 12 dnia cyklu pytałam o owulacje , ginekolog powiedział ze wystąpi jutro lub pojutrze co wskazuje wlasnie na 13,14 dc .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ może się opóźnić lub przyspieszyć przy Clo, nie przewidzisz tego a już na pewno nie ovufriend. Czekaj cierpliwie, albo idź zrob betę jutro :) testy mogą i z tydzień wychodzi to negatywne a beta może być pozytywna

• Yoasia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie możliwe ze sie opóźni ... tu wlasnie nie byłam pewna czy clo moze miec wpływ na to. Ostatnim razem jak brałam , to miałam puntkualnie @ , no cóż moze w tym cyklu jest inaczej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    W takim razie możliwe ze sie opóźni ... tu wlasnie nie byłam pewna czy clo moze miec wpływ na to. Ostatnim razem jak brałam , to miałam puntkualnie @ , no cóż moze w tym cyklu jest inaczej .
    Albo jest kropek na pokładzie ;) nie będziesz robią bety?

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, ja przed clo miałam ładny cykl ze wszystkimi objawami, 27-dniowy, co prawda zajść się nie udało, a w trakcie brania wyszedł cykl bezowulacyjny, bezobjawowy. Także różnie z tym może być i chyba pokładamy w lekach zbyt dużą nadzieję...

A nie orientujecie się jak to jest z płynem w zatoce Douglasa? Jeśli jest ta niewielka ilość to znaczy, że pęcherzyk na 100% pękł?

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Yoasia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Albo jest kropek na pokładzie ;) nie będziesz robią bety?

Nie wiem ... mieszkam w Niemczech tu inaczej to wyglada nie moge zrobic na własna rękę , ale dobrze sie składa bo mam jutro termin u ginekologa wiec zobaczymy co ona mi powie , moze zrobię betę jesli bedzie tez tak uważać.

• Yoasia Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    No widzisz, ja przed clo miałam ładny cykl ze wszystkimi objawami, 27-dniowy, co prawda zajść się nie udało, a w trakcie brania wyszedł cykl bezowulacyjny, bezobjawowy. Także różnie z tym może być i chyba pokładamy w lekach zbyt dużą nadzieję...

A nie orientujecie się jak to jest z płynem w zatoce Douglasa? Jeśli jest ta niewielka ilość to znaczy, że pęcherzyk na 100% pękł?

Hmm no nie którym sie udaje po clo, pewnie zalezy od organizmu. Ja jak pisałam wyżej juz brałam clo w sumie 2 cykle w tamtym roku wszystko było ok jak to zawsze bywało , bez zmian tylko jak pierwszy raz brałam to miałam troche problemy ze wzrokiem ale wróciło wszystko do normy po Ok 2 tygodniach czytałam na ulotce ze to jeden ze skutków ubocznych.

A co do tej zatoki Douglasa to ja nie mam pojęcia , wiec nie pomogę .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 2lata starań brałam Clo chyba 6 albo 7x (z różnymi odstępami, ale nie dłużej niż 3 cykle pod rząd), jak widać nic to u mnie nie dało, bo przyczyną nie jest brak owu czy też to, że jest złej jakości. Przyczyna musi leżeć gdzieś indziej i liczę, że poznam ja w piątek na zabiegu, bo już nam brak pomysłów...
    Moja koleżanka za to miała problem z owu po antykach przez parę lat i po 1c z Clo zaszła od razu. Nie ma reguły

• MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    Hmm no nie którym sie udaje po clo, pewnie zalezy od organizmu. Ja jak pisałam wyżej juz brałam clo w sumie 2 cykle w tamtym roku wszystko było ok jak to zawsze bywało , bez zmian tylko jak pierwszy raz brałam to miałam troche problemy ze wzrokiem ale wróciło wszystko do normy po Ok 2 tygodniach czytałam na ulotce ze to jeden ze skutków ubocznych.

A co do tej zatoki Douglasa to ja nie mam pojęcia , wiec nie pomogę .

czekamy na dalsze wieści :)

Ja dzisiaj ide na monitoring pęcherzyka, wieczorem dam znać :)

12 tc :)))

Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
    Badania nasienia - plemniki za wolne.
    2c z CLO bezskuteczne
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 dc. Nie wiem co mam robić. Moja lekarka (doświadczona w leczeniu niepłodności, wieloletni praciwnik kliniki leczenia niepłodności) chyba nie ma już pomysłu... Twierdzi, że nie można nic zrobic, możemy spróbować in vitro, ale szanse też są marne, a wiadomo ile to kosztuje. Poza tym ja chyba tego nie chcę :( Jestem załamana. Dziewczyny, co byście zrobiły na moim miejscu? Moim problemem jest niskie AMH (0,4) i prawdopodobnie niska jakość komórek. Biorę juz DHEA i koenzym Q10. Szukać jeszcze kogoś innego? Zrobić jeszcze jakieś badania? Dla mnie każdy miesiąc jest na wagę złota. Z każdym miesiacem moje szanse drastycznie maleją.

Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
    26.12.2015- Emilia ❤️

Wysłany: 1 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moomi powodzenia i daj znać po wizycie! Eluś może spróbuj jeszcze do jakiegoś innego lekarza? Z jakiego miasta jesteś?

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elus zasiegnelabym opinii innego lekarza mimo wszystko. Clo to jest tak naprawdę lek stymulujący pierwszego rzutu, stymuluje się jeszcze letrozolem, gobadotropinami, aczkolwiek skoro piszesz że masz niskie amh, to pewnie do ivf już by Cię tak stymulowali. Poza tym jeśli nie miałaś histeroskopii tylko laparoskopia to zrobiłabym jeszcze ten zabieg. Może nie byc czegoś widać na USG a tu przez kamerkę widać wszystko a nie jest to operacja jak laparo.
    Ja na poprawę komórek pilabym jeszcze Miovarian i może jakieś zioła? Dziewczyny bardzo polecają zioła ojca Sroki, może to? Albo dong quai też jest super, stymuluje jajniki i pogrubia endometrium.

• KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 1 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już byłam zrezygnowana, bo na początku pęcherzyki nie chcialy rosnąć, ale jednak jeden okazał się dominujący i pękł między 18 a 20 dc. Dzisiaj jest 20 dc także mam iskierkę nadziei i czekam na miesiączkę,która mam nadzieje nie przyjdzie. :D

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

‹‹ 2950 2951 2952 2953 2954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ