X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gratulacje!! Trzymam mocno kciuki! Tak jak dziewczyny mówią, plamienia na początku występują.
    Najważniejsze, że beta rośnie! Rób ją często to Cię uspokoi :)

• Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gratulacje !!!;)
    Mam pytanko ile dni od ostatniej tabletki czekacie na monitoring? Bo zastanawiam się czy iść w tym tyg bo skończyłam wczoraj ale to bym jutro już musiała iść a niewiem czy jest sens bo ostatnio po tygodniu od ostatniej miałam 10mm a po kolejnym 23 mm .....

Nadzieja umiera ostatnia❤️
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Elus zasiegnelabym opinii innego lekarza mimo wszystko. Clo to jest tak naprawdę lek stymulujący pierwszego rzutu, stymuluje się jeszcze letrozolem, gobadotropinami, aczkolwiek skoro piszesz że masz niskie amh, to pewnie do ivf już by Cię tak stymulowali. Poza tym jeśli nie miałaś histeroskopii tylko laparoskopia to zrobiłabym jeszcze ten zabieg. Może nie byc czegoś widać na USG a tu przez kamerkę widać wszystko a nie jest to operacja jak laparo.
    Ja na poprawę komórek pilabym jeszcze Miovarian i może jakieś zioła? Dziewczyny bardzo polecają zioła ojca Sroki, może to? Albo dong quai też jest super, stymuluje jajniki i pogrubia endometrium.
    Dzięki Selina. Histero miałam przes pierwszą ciążą razem z laparobi wszystko było w porządku, nie ma wskazań chyba żeby powtarzać, ale chyba rzeczywiście poszukam jeszcze jakiegoś lekarza, tylko nie wiem kogo... W klinikach wiem, że będą dążyć do in vitro z takimi wynikami. A ja bym jednak chciała spróbować naturalnie, tym bardziej że mam owulacje samoistnie. Mozecie polecić kogoś ze Śląska (najlepiej Katowice)? Wczoraj po rozmowie z mężem chyba dopiero do niego dotarło jak bardzo jest źle, on cały czas się łudził, że to tylko kwestia czasu....

Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
    26.12.2015- Emilia ❤️
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co pomaga przy braniu clo na pogrubienie endo? Są może jakieś zastrzyki wspomagające wzrost endometrium?

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Dziewczyny co pomaga przy braniu clo na pogrubienie endo? Są może jakieś zastrzyki wspomagające wzrost endometrium?
    Na receptę Estrofem. Z naturalnych rzeczy: czerwone wino+migdały, olej lniany, olej z wiesiołka (moze byc w kapsułkach tylko ok.5-6 dziennie), z ziół Dong quai (dzięgiel chiński) w kapsułkach. Na mnie ogolnie lepiej działała Lametta jednak, endo było ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluś wrote:
    Dzięki Selina. Histero miałam przes pierwszą ciążą razem z laparobi wszystko było w porządku, nie ma wskazań chyba żeby powtarzać, ale chyba rzeczywiście poszukam jeszcze jakiegoś lekarza, tylko nie wiem kogo... W klinikach wiem, że będą dążyć do in vitro z takimi wynikami. A ja bym jednak chciała spróbować naturalnie, tym bardziej że mam owulacje samoistnie. Mozecie polecić kogoś ze Śląska (najlepiej Katowice)? Wczoraj po rozmowie z mężem chyba dopiero do niego dotarło jak bardzo jest źle, on cały czas się łudził, że to tylko kwestia czasu....
    Marta Paliga podobno jest the best, ale ma terminy na styczeń. Mozesz jednak probowac zapisac sie tam do innego lekarza i pozniej po 2 wizytach np.probowac sie wbić do niej.
    Ja jezdziłam do dr Cygal z Invimedu, konkretna babka

• MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo0705 wrote:
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie, naprawdę ! Może jestem już tak pesymistycznie nastawiona przez te niepowodzenia wcześniejsze... Mam nadzieję, że jak najszybciej każda z Was do mnie dołączy i spełnią się te nasze jakże wyczekane marzenia ! Dam znać w czwartek po wizycie ;)

Teraz tylko spokój, relaks, odpoczynek... niech się mały bąk dobrze zagnieździ.
    i oszczędzaj się :)

Karo0705 lubi tę wiadomość

12 tc :)))

Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
    Badania nasienia - plemniki za wolne.
    2c z CLO bezskuteczne
  • MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Karo gratulacje !!!;)
    Mam pytanko ile dni od ostatniej tabletki czekacie na monitoring? Bo zastanawiam się czy iść w tym tyg bo skończyłam wczoraj ale to bym jutro już musiała iść a niewiem czy jest sens bo ostatnio po tygodniu od ostatniej miałam 10mm a po kolejnym 23 mm .....

Ja miałam się zgłosić między 15-18 dc. Jak byłam 15dc na kontroli, to gin mówił, że pęcherzyk powinien pęknąć już za 2 dni. Chociaż z moimi skłonnościami do torbieli moja owulacja może się różnie skończyć.

Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
    2c z CLO bezskuteczne

Wysłany: 3 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi wrote:
    Ja miałam się zgłosić między 15-18 dc. Jak byłam 15dc na kontroli, to gin mówił, że pęcherzyk powinien pęknąć już za 2 dni. Chociaż z moimi skłonnościami do torbieli moja owulacja może się różnie skończyć.
    Ja mam to samo jeśli chodzi o torbiele. Mam skłonności a ze jestem szczupła to uniemożliwiają mi one normalne funkcjonowanie - czuje je, boli mnie, i ogólnie zle je znoszę. Ostatnio na monitoringu owu nie było a po 2 tyg LUF z którego zrobił się torbiel. Wiec coś nie tak. Może była pozna owulacja i nie pekl pęcherzyk. Jestem wsciekla ogólnie na te moje skłonności z tymi torbielami, każda stymulacja mnie stresuje bo czort wie czy coś nie wyjdzie. Także rozumiem Cię doskonale. Ja skończyłam brać 8dc a monitoring mam 15dc wiec może już coś będzie widać (albo noc bo na mnie clo raz działa a raz nie - nie mam pojęcia dlaczego).

• Karo0705 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę dodać od siebie to na poprawę owulacji i ogólnie regulacje hormonalną - jak pisze producent :D - piłam Inofem. Nie wiem czy pomógł czy nie ale akurat nie mój a taki inny stary lekarz podpowiedział mi żebym sobie to piła to nie zaszkodzi. Spróbowałam w styczniu i jak zaczęłam plamić przed miesiączką to wyrzuciłam to do kosza ale teraz w sierpniu znowu zaczęłam ale dwie saszetki nie jak piszą ze jedna dziennie i okres na koniec siepnia trwał u mnie 10 dni ;) No ale we wrześniu bez żadnych leków zaszłam teraz wiec może coś jednak pomogł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 07:56

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam że jak byłam we wrześniu 12 dc na usg to lekarz mówił ze nic w tyn cyklu się nie uda bo kiepskie endometrium i niski estrogen bo tylko 50 a jednak niespodzianka mnie spotkała. Z tym że owulacji to przed 20dc nie miałam raczej bo w każdą ciążę którą zachodziłam lekarz mówił że owulacja musiała być później tym razem... Mimo regularnych miesiączek co 24-28 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 07:58

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Ja mam to samo jeśli chodzi o torbiele. Mam skłonności a ze jestem szczupła to uniemożliwiają mi one normalne funkcjonowanie - czuje je, boli mnie, i ogólnie zle je znoszę. Ostatnio na monitoringu owu nie było a po 2 tyg LUF z którego zrobił się torbiel. Wiec coś nie tak. Może była pozna owulacja i nie pekl pęcherzyk. Jestem wsciekla ogólnie na te moje skłonności z tymi torbielami, każda stymulacja mnie stresuje bo czort wie czy coś nie wyjdzie. Także rozumiem Cię doskonale. Ja skończyłam brać 8dc a monitoring mam 15dc wiec może już coś będzie widać (albo noc bo na mnie clo raz działa a raz nie - nie mam pojęcia dlaczego).

Mi dodatkowo kazał pić Symfolic - to kwas foliowy z izytolem. Dostałam od lekarza 15 saszetek na próbę, dokupiłam następne 60 saszetek. Regularnie, codziennie jedna "oranżadka" na kolację. Lekarz mi tłumaczył, że ten izytol pomocny jest przy zespole policystycznych jajników, że picie tego na pewno mi nie zaszkodzi, a w tej saszetce jest tego izytolu najwięcej w stosunku do innych suplementów dostępnych na rynku. Może warto żebyś też spróbowała?

2c z CLO bezskuteczne

Wysłany: 3 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi wrote:
    Mi dodatkowo kazał pić Symfolic - to kwas foliowy z izytolem. Dostałam od lekarza 15 saszetek na próbę, dokupiłam następne 60 saszetek. Regularnie, codziennie jedna "oranżadka" na kolację. Lekarz mi tłumaczył, że ten izytol pomocny jest przy zespole policystycznych jajników, że picie tego na pewno mi nie zaszkodzi, a w tej saszetce jest tego izytolu najwięcej w stosunku do innych suplementów dostępnych na rynku. Może warto żebyś też spróbowała?
    Piłam inofem.... niewiem sama. Może powinnam być bardziej wytrwała w piciu tych suplementów. Może faktycznie sobie kupię to o czym mowisz. Noe zaszkodzi a może pomoże.
    Mam nadzieje ze ten cykl coś przyniesie. Ze będzie owu.

• Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dziś FSH, LH i estradiol. Zobaczymy co wyjdzie. Napiszę do mojej lekarki jak będą wyniki. A potem zdecyduję co dalej... Mupiechyba te zioła tak czy siak, może coś pomogą.
    Ja też miałam kiedyś skłonność do torbieli, ale teraz o dziwo jakoś się chyba nie robią. A zastrzyku na pęknięcie nie zlecono?

Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
    26.12.2015- Emilia ❤️

Wysłany: 3 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluś wrote:
    Zrobiłam sobie dziś FSH, LH i estradiol. Zobaczymy co wyjdzie. Napiszę do mojej lekarki jak będą wyniki. A potem zdecyduję co dalej... Mupiechyba te zioła tak czy siak, może coś pomogą.
    Ja też miałam kiedyś skłonność do torbieli, ale teraz o dziwo jakoś się chyba nie robią. A zastrzyku na pęknięcie nie zlecono?
    Ja mam na pęknięcie zastrzyk ovitrelle. II pekl pęcherzyk. Ale teraz ostatnio stwierdził gin ze nie było owu a po 2 tyg LUF wiec musiał urosnąć może była pozna owulacja...

• MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć, że po stymulacji z CLO, takiego sluzu owulacyjnego jeszcze nie mialam ;o Czy to normalne?

2c z CLO bezskuteczne
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Na receptę Estrofem. Z naturalnych rzeczy: czerwone wino+migdały, olej lniany, olej z wiesiołka (moze byc w kapsułkach tylko ok.5-6 dziennie), z ziół Dong quai (dzięgiel chiński) w kapsułkach. Na mnie ogolnie lepiej działała Lametta jednak, endo było ok
    Selina a ten estrofem kiedy się bierze i Jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:37

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz hm.. Ja nie mam chyba wcale bo obserwuje ale jakby sucho cały czas. Ale skoro jest to bardzo dobrze ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pierwszy cykl po sonohsg. Mam taki metalik w głowie. Nie wiem czy coś z niego wyjdzie. I dziwna sprawa bo pęcherzyk był Na prawym zrobiłam zastrzyk i po dwóch dniach bolało ale po lewej stronie. Mieliście podobnie? Teraz uczucie pelnosci czasami bóle jak na @.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Selina a ten estrofem kiedy się bierze i Jak?
    Wiesz nie wiem czy już podczas stymulacji czy id pierwszego monitoringu. Ja miałam raz przy Clo i jak byłam w 9-10dc u lekarza ,to przepisała mi ten lek i miałam brać 1x dziennie przez tydzień bodajże. Musiałabym w domu poszukać karty z wizyty. Jednak to lek na receptę i lekarz musi określić od kiedy do kiedy

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ