CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Ja nawet nie wiem kiedy dokładnie powinnam dostać okres. Jeśli owu była w 28 dc to okres mniej więcej w 41 biorąc pod uwagę moja fl. Dzisiaj znowu pozytyw, blady ale jest musiałam trafić na samą implantację tak szybko. Jak beta będzie pozytywna to od jutra zaczynam heparynę
Ps: sama implantacja nie wyjdzie na teście , to za wcześnie, we krwi jeszcze by nie wyszło a co dopiero w moczu. Na teście cosik może być widać z 10dpo najszybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 08:31
-
MoominMi, dopóki nie masz @ zawsze jest jakaś nadzieja - ja wychodzę z takiego założenia
Ja od dzisiaj zaczynam końska dawkę clo (3dc). Aż jestem ciekawa , jak mój organizm na to zareaguje.🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
Niusia3045 wrote:MoominMi, dopóki nie masz @ zawsze jest jakaś nadzieja - ja wychodzę z takiego założenia
Ja od dzisiaj zaczynam końska dawkę clo (3dc). Aż jestem ciekawa , jak mój organizm na to zareaguje.
Jakie sa szanse ze coś nam się udało a 3 dni przed @ beta była negatywna ?12 tc ))
Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
Badania nasienia - plemniki za wolne.
2c z CLO bezskuteczne -
nick nieaktualnyMoominMi wrote:Już wystarczających nadziei sobie narobiłam, wiec póki co, przyjmuje zasadę, ze się nie udało tym razem. Co nie zmienia faktu, ze na @ czekam.
Jakie sa szanse ze coś nam się udało a 3 dni przed @ beta była negatywna ? -
Selina wrote:Może późne zagnieżdżenie?12 tc ))
Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
2c z CLO bezskuteczne -
MonikaSho wrote:Lekarz powiedział, że mam widoczny płyn, ale nie wygląda mu to na pęknięcie pęcherzyka, trochę się zdziwiłam bo w 13dc płynu żadnego nie było, a w 16dc nagle i płyn i jeden pęcherzyk dominujący.
Na co może wskazywać płyn w zatoce jeśli nie od pęknięcia?.
Nowa zrob betę, to może być to
Dziewczyny myślicie, że jeśli temperatura mi spadła o 0,3 stopnia na 1 dzień i teraz wzrosła o 0,2 znowu to możliwy był czas owulacji? Jestem po clo i lamettciie , miałam 25 mm pęcherzyk dzień przed tym spadkiem temp. To mooja 1 udana symulacja i nie miałam jeszcze takiej owulacji, dlatego nie wiem czy ten spadek to właśnie to :pStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Hey dziewczyny, dzisiaj odebrałam wynik bety i niestety totalne rozczarowanie 1.20 Boże a myślałam że to ta szansa bo mi się nigdy miesiączka nie spóźniala ehhh teraz tylko pytanie czemu jej nie mam ?! Abilify05 nie wiem jak to jest z tą temperatura ale pecherzyk 25 mm to chyba już dobry więc nie co zwlekać takie moje zdanie. U mnie pecherzyk który mial 20 mm według mojego ginekologa był odpowiedni.
-
Eska wrote:Możliwe, możliwe. Jak ja już myślałam że będę mieć bezowulacyjny, to owulacja wyskoczyła w 28 dc zamiast @. Przez to że mamy takie anomalia to mamy problem z zajściem. Jakbyśmy miały wszystko dobrze i o czasie to większości z. Nas by tu nie było...Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
Patrycja201501 wrote:3mam kciuki
Nadchodzi @, zaraz się rozkręci.
Następna znajoma w ciąży. Serce pęka w pół. Na prawdę.12 tc ))
2c z CLO bezskuteczne -
Nowa123@ wrote:MoominMi przykro mi że i tymrazem się nie udało ja też właśnie @ dostałam
Wczoraj byliśmy na rodzinnym obiedzie, znowu uśmieszki i podśmiechujki na temat porodu, ciąży, wnuków, prawnuków. Tematu nie rozkręcaliśmy, siedzieliśmy cicho, jak myszy pod miotłą. Po 10 minutach towarzystwo samo zmieniło temat. Siostra z kolei przywiozła maszynę do waty cukrowej, postawiła na stole, krzyknęła: KIEDYŚ BĘDĘ NAJLEPSZĄ CIOCIĄ! Oczy szklane ze smutku się zrobiły, ale poraz kolejny udałam, że nic nie słyszałam.
Czekam teraz do środy, wyklaruje się sytuacja z męża pracą i będziemy wtedy wiedzieć czy zaczynamy drugi cykl z CLO. BTW. 15dc wypadnie mi 29 pazdziernika, więc powinno udać mi się złapać lekarza przed "długim weekendem".Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 19:19
12 tc ))
2c z CLO bezskuteczne -
Marry kochana powtarzalas dzis bete? Wiem ze juz mozna Ci gratulowac. Super kochana tak sie ciesze i z calego serca gratuluje ze wkoncu się udalo
Alex Tobie rownie gratuluję coraz wiecej tu dobrych wiesci. A u mnie dzis 34 dc i @ brak. No coz czekam dalej na rozpocze ie nowego cyklu tylko pytanie jak dlugo jeszcze.Marryy lubi tę wiadomość
-
MoominMi doskonale Cię rozumie.Najgorsze są wszelakie Święta i te hasła z każdej strony typu " że pasowało by się już postarac bo zegar biologiczny tyka" oj Boże a człowiek się musi uśmiechać i udawać że przecież z wyboru narazie nie mamy dzieci bo jakby człowiek się rodzinie zaczął zalic to by dopiero było szkoda myśleć u mnie sytuacja wygląda z przyjaciółkami tak że jest nas trzy i ta która starala się najkrócej już ma zdrowa córeczkę a my dwie nadal walczymy cieszę się przynajmniej ze dostałam @ przynajmniej mogę cokolwiek zaczynać II cykl z Clo + zastrzyk + duphaston, mam nadzieję ze się uda liczę na to co oczywiście i Tobie życzę on ale się rozpisałam
-
Tak, u mnie dzisiaj beta 14,4 Jutro zaczynam się kłuć clexanem i myślę tylko pozytywnie Nie wiem, czy miałam tak późną owulację po CLO, w 28 dc, ale jak widać wszystko jest możliwe i nie można do końca spisywać cyklu na straty
Rubii, Marryy lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
MoominMi wrote:Nadchodzi @, zaraz się rozkręci.
Następna znajoma w ciąży. Serce pęka w pół. Na prawdę.
U mnie tez kolejna znajoma w ciazy. Drugi facet znają się od Wielkanocy i pach. 9 tydzień już... z moja przyjaciółka straciłam ochotę rozmawiać bo ciagle mnie o wszystko pyta co związane z ciaza. Wiem ze jedna mam za sobą ale serce mi się kraje naprawdę... obecna sytuacja nie zwiastuje niczego dobrego;-(
Dziś rodzice wylecieli mi przy obiedzie ze na nowym mieszkaniu będzie dziecko. Oczywiście udałam ze nie usłyszałam i dalej w spokoju konsumowałam obiad. Wieczorny prysznic standard oczy pełne łez bo emocji nigdzie wywalić nie mogę podobnie jak wy... tak mnie to meczy;-(Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Dziewczyny, czy po stymulacji clo, możliwy jest brak śluzu płodnego"? U mnie organizm zareagował na stymulację bardzo dobrze, po 2/3 pecherzyki na każdy jajnik , ale zauważyłam brak śluzu płodnego. Dodatkow po kilku miesiącach przyjmowania clo, pecherzyki zaczęły być dosyć duże ( 27 mm i nadal nie pękały). Ze względu na brak ciąży po cło dzisiaj miałam wykonywana sonohisterosalpingografia aby sprawdzić drożność, jestem w 8 dniu cyklu a jutro mam przyjąć zastrzyk ovitrlle bo pecherzyki są już odpowiedniej wielkości ( czy to nie jest za szybko?!) Mam mieszane uczucia. Jak u was przebiega stymulacja clo?35l, Sono- hsg 10.2018r. - Jeden drożny Badanie nasienia- Ruchliwość plemników w dolnej normie.
IUI - 12.2018 -
Patrycja201501 wrote:Oby nie przyszła!!!!! Ta wstrętna @...
U mnie tez kolejna znajoma w ciazy. Drugi facet znają się od Wielkanocy i pach. 9 tydzień już... z moja przyjaciółka straciłam ochotę rozmawiać bo ciagle mnie o wszystko pyta co związane z ciaza. Wiem ze jedna mam za sobą ale serce mi się kraje naprawdę... obecna sytuacja nie zwiastuje niczego dobrego;-(
Dziś rodzice wylecieli mi przy obiedzie ze na nowym mieszkaniu będzie dziecko. Oczywiście udałam ze nie usłyszałam i dalej w spokoju konsumowałam obiad. Wieczorny prysznic standard oczy pełne łez bo emocji nigdzie wywalić nie mogę podobnie jak wy... tak mnie to meczy;-(
Przyszła. Jedyny plus po łyżeczkowaniu, że @ nie są już tak bolesne, jak kiedyś. A pamiętam, że w te dni łamało mnie w krzyżu porządnie.
Te płacze pod prysznicem, to chyba Nasza kobieca baza! Ale dziewczyny, głowa do góry!! Ja biorę się za siebie, zaczynam jakieś ćwiczenia robić w domu i zdrowiej jeść. Dzisiaj na obiad zamoczyłam już ciecierzycę. Jak wrócę do domu, to obgotuję i będzie fit obiad z fasolą szparagową, pieczarkami i kurczakiem. )
12 tc ))
2c z CLO bezskuteczne