X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja nawet nie wiem kiedy dokładnie powinnam dostać okres. Jeśli owu była w 28 dc to okres mniej więcej w 41 biorąc pod uwagę moja fl. Dzisiaj znowu pozytyw, blady ale jest ;) musiałam trafić na samą implantację tak szybko. Jak beta będzie pozytywna to od jutra zaczynam heparynę
    Test ciążowy pozytywny?? Kurczę no to biegnij na betę! :)
    Ps: sama implantacja nie wyjdzie na teście , to za wcześnie, we krwi jeszcze by nie wyszło a co dopiero w moczu. Na teście cosik może być widać z 10dpo najszybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 08:31

• Niusia3045 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi, dopóki nie masz @ zawsze jest jakaś nadzieja - ja wychodzę z takiego założenia :)
    Ja od dzisiaj zaczynam końska dawkę clo (3dc). Aż jestem ciekawa , jak mój organizm na to zareaguje.

🧑'90
    🧔'87
    Czynnik męski: fragmentacja 34%.

Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
    - punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
    - zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
    - 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
    Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️

-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔

Podejście nr 2(długi protokół):
    - punkcja 10.10.23
    - zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
    - transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔

Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
    - 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
    - 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
    - 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔

25.04.24 - histeroskopia - OK
  • MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia3045 wrote:
    MoominMi, dopóki nie masz @ zawsze jest jakaś nadzieja - ja wychodzę z takiego założenia :)
    Ja od dzisiaj zaczynam końska dawkę clo (3dc). Aż jestem ciekawa , jak mój organizm na to zareaguje.
    Już wystarczających nadziei sobie narobiłam, wiec póki co, przyjmuje zasadę, ze się nie udało tym razem. Co nie zmienia faktu, ze na @ czekam.
    Jakie sa szanse ze coś nam się udało a 3 dni przed @ beta była negatywna ?

12 tc :)))

Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
    Badania nasienia - plemniki za wolne.
    2c z CLO bezskuteczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi wrote:
    Już wystarczających nadziei sobie narobiłam, wiec póki co, przyjmuje zasadę, ze się nie udało tym razem. Co nie zmienia faktu, ze na @ czekam.
    Jakie sa szanse ze coś nam się udało a 3 dni przed @ beta była negatywna ?
    Może późne zagnieżdżenie?

• MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Może późne zagnieżdżenie?
    Będę informować czy coś się zmieniło dzisiaj : )

Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
    2c z CLO bezskuteczne
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia powodzenia! Moomin kciuki za Ciebie. Alex wiesz że jestem pewna że będzie dobrze!!!:*

3i49krhm19wid3ce.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaSho wrote:
    Lekarz powiedział, że mam widoczny płyn, ale nie wygląda mu to na pęknięcie pęcherzyka, trochę się zdziwiłam bo w 13dc płynu żadnego nie było, a w 16dc nagle i płyn i jeden pęcherzyk dominujący.
    Na co może wskazywać płyn w zatoce jeśli nie od pęknięcia?.
    Moja gina mowila ze płyn może powstać tez od niedorozwiniętych pęcherzyków. Oznacza pęknięcie ale niekoniecznie tego, którego byśmy chciały. Nie mowila o innej alternatywie pękania :p

Nowa zrob betę, to może być to :)
    Dziewczyny myślicie, że jeśli temperatura mi spadła o 0,3 stopnia na 1 dzień i teraz wzrosła o 0,2 znowu to możliwy był czas owulacji? Jestem po clo i lamettciie , miałam 25 mm pęcherzyk dzień przed tym spadkiem temp. To mooja 1 udana symulacja i nie miałam jeszcze takiej owulacji, dlatego nie wiem czy ten spadek to właśnie to :p

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Nowa123@ Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, dzisiaj odebrałam wynik bety i niestety totalne rozczarowanie 1.20 :(:( Boże a myślałam że to ta szansa bo mi się nigdy miesiączka nie spóźniala :( ehhh :( teraz tylko pytanie czemu jej nie mam :(?! Abilify05 nie wiem jak to jest z tą temperatura ale pecherzyk 25 mm to chyba już dobry więc nie co zwlekać takie moje zdanie. U mnie pecherzyk który mial 20 mm według mojego ginekologa był odpowiedni.

• Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska wrote:
    Możliwe, możliwe. Jak ja już myślałam że będę mieć bezowulacyjny, to owulacja wyskoczyła w 28 dc zamiast @. Przez to że mamy takie anomalia to mamy problem z zajściem. Jakbyśmy miały wszystko dobrze i o czasie to większości z. Nas by tu nie było...
    Kurczę to człowiek duphastonem na wywołanie @ sobie owulke hamuje... masakra ja w środę mam monit wiec zobaczymy co z tego wyszło, zastanawiam się czy nie pójdę raz jeszcze właśnie koło 24/25 dc bo jeśli taka owulacja wystąpić może to ja tak miałam już 2x , 2x nie ma pęcherzyka a później luf. To skąd się luf wziął? Mam problem z pękaniem wiec bez zastrzyku zrobił się luf- to proste.. dzięki dziewczyny jestem mądrzejsza niż po wyjściu od gin;-)))

Nadzieja umiera ostatnia❤️

Wysłany: 15 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi wrote:
    Będę informować czy coś się zmieniło dzisiaj : )
    3mam kciuki ;-)

• MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    3mam kciuki ;-)

Nadchodzi @, zaraz się rozkręci.

Następna znajoma w ciąży. Serce pęka w pół. Na prawdę.

2c z CLO bezskuteczne
  • Nowa123@ Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi przykro mi że i tymrazem się nie udało :( ja też właśnie @ dostałam :(

• MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa123@ wrote:
    MoominMi przykro mi że i tymrazem się nie udało :( ja też właśnie @ dostałam :(
    Najgorsze jest to, że nawet nie mam z kim porozmawiać, bo zamiast wyrzucić to z siebie, to wszystkie złe emocje targają mną w środku. Moja przyjaciółka zna Nasz problem, ale sama jest obecnie w ciąży, więc nie chce gasić jej entuzjazmu i podekscytowania. Po za tym to mistrzyni pierwszego złotego strzału... także może tylko słuchać, a sama niewiele wie.

Wczoraj byliśmy na rodzinnym obiedzie, znowu uśmieszki i podśmiechujki na temat porodu, ciąży, wnuków, prawnuków. Tematu nie rozkręcaliśmy, siedzieliśmy cicho, jak myszy pod miotłą. Po 10 minutach towarzystwo samo zmieniło temat. Siostra z kolei przywiozła maszynę do waty cukrowej, postawiła na stole, krzyknęła: KIEDYŚ BĘDĘ NAJLEPSZĄ CIOCIĄ! Oczy szklane ze smutku się zrobiły, ale poraz kolejny udałam, że nic nie słyszałam.

Czekam teraz do środy, wyklaruje się sytuacja z męża pracą i będziemy wtedy wiedzieć czy zaczynamy drugi cykl z CLO. BTW. 15dc wypadnie mi 29 pazdziernika, więc powinno udać mi się złapać lekarza przed "długim weekendem".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 19:19

2c z CLO bezskuteczne
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marry kochana powtarzalas dzis bete? Wiem ze juz mozna Ci gratulowac. Super kochana tak sie ciesze <3 i z calego serca gratuluje ze wkoncu się udalo <3
    Alex Tobie rownie gratuluję coraz wiecej tu dobrych wiesci. A u mnie dzis 34 dc i @ brak. No coz czekam dalej na rozpocze ie nowego cyklu tylko pytanie jak dlugo jeszcze.

Marryy lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Nowa123@ Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi doskonale Cię rozumie.Najgorsze są wszelakie Święta i te hasła z każdej strony typu " że pasowało by się już postarac bo zegar biologiczny tyka" oj Boże :/ a człowiek się musi uśmiechać i udawać że przecież z wyboru narazie nie mamy dzieci bo jakby człowiek się rodzinie zaczął zalic to by dopiero było :/ szkoda myśleć :/ u mnie sytuacja wygląda z przyjaciółkami tak że jest nas trzy i ta która starala się najkrócej już ma zdrowa córeczkę a my dwie nadal walczymy :/ cieszę się przynajmniej ze dostałam @ przynajmniej mogę cokolwiek zaczynać II cykl z Clo + zastrzyk + duphaston, mam nadzieję ze się uda :) liczę na to co oczywiście i Tobie życzę :) on ale się rozpisałam :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie dzisiaj beta 14,4 :) Jutro zaczynam się kłuć clexanem i myślę tylko pozytywnie :) Nie wiem, czy miałam tak późną owulację po CLO, w 28 dc, ale jak widać wszystko jest możliwe i nie można do końca spisywać cyklu na straty :)

Rubii, Marryy lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cuda się zdarzają. Żeby ten cud istniał musimy wiele wycierpieć i być wytrwale. Kobiety są niesamowicie silne. Każdej się uda. Jestem tego pewna.

Rubii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 15 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoominMi wrote:
    Nadchodzi @, zaraz się rozkręci.

Następna znajoma w ciąży. Serce pęka w pół. Na prawdę.
    Oby nie przyszła!!!!! Ta wstrętna @...

U mnie tez kolejna znajoma w ciazy. Drugi facet znają się od Wielkanocy i pach. 9 tydzień już... z moja przyjaciółka straciłam ochotę rozmawiać bo ciagle mnie o wszystko pyta co związane z ciaza. Wiem ze jedna mam za sobą ale serce mi się kraje naprawdę... obecna sytuacja nie zwiastuje niczego dobrego;-(
    Dziś rodzice wylecieli mi przy obiedzie ze na nowym mieszkaniu będzie dziecko. Oczywiście udałam ze nie usłyszałam i dalej w spokoju konsumowałam obiad. Wieczorny prysznic standard oczy pełne łez bo emocji nigdzie wywalić nie mogę podobnie jak wy... tak mnie to meczy;-(

• jjm Znajoma

Wysłany: 15 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po stymulacji clo, możliwy jest brak śluzu płodnego"? U mnie organizm zareagował na stymulację bardzo dobrze, po 2/3 pecherzyki na każdy jajnik , ale zauważyłam brak śluzu płodnego. Dodatkow po kilku miesiącach przyjmowania clo, pecherzyki zaczęły być dosyć duże ( 27 mm i nadal nie pękały). Ze względu na brak ciąży po cło dzisiaj miałam wykonywana sonohisterosalpingografia aby sprawdzić drożność, jestem w 8 dniu cyklu a jutro mam przyjąć zastrzyk ovitrlle bo pecherzyki są już odpowiedniej wielkości ( czy to nie jest za szybko?!) Mam mieszane uczucia. Jak u was przebiega stymulacja clo?

35l, Sono- hsg 10.2018r. - Jeden drożny Badanie nasienia- Ruchliwość plemników w dolnej normie.
    IUI - 12.2018
  • MoominMi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Oby nie przyszła!!!!! Ta wstrętna @...

U mnie tez kolejna znajoma w ciazy. Drugi facet znają się od Wielkanocy i pach. 9 tydzień już... z moja przyjaciółka straciłam ochotę rozmawiać bo ciagle mnie o wszystko pyta co związane z ciaza. Wiem ze jedna mam za sobą ale serce mi się kraje naprawdę... obecna sytuacja nie zwiastuje niczego dobrego;-(
    Dziś rodzice wylecieli mi przy obiedzie ze na nowym mieszkaniu będzie dziecko. Oczywiście udałam ze nie usłyszałam i dalej w spokoju konsumowałam obiad. Wieczorny prysznic standard oczy pełne łez bo emocji nigdzie wywalić nie mogę podobnie jak wy... tak mnie to meczy;-(

Przyszła. Jedyny plus po łyżeczkowaniu, że @ nie są już tak bolesne, jak kiedyś. A pamiętam, że w te dni łamało mnie w krzyżu porządnie.

Te płacze pod prysznicem, to chyba Nasza kobieca baza! Ale dziewczyny, głowa do góry!! Ja biorę się za siebie, zaczynam jakieś ćwiczenia robić w domu i zdrowiej jeść. Dzisiaj na obiad zamoczyłam już ciecierzycę. Jak wrócę do domu, to obgotuję i będzie fit obiad z fasolą szparagową, pieczarkami i kurczakiem. :))

2c z CLO bezskuteczne
‹‹ 2964 2965 2966 2967 2968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ