CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja201501 wrote:Przy pekajacym pęcherzyku powinien mieć około 200 tak powiedział mi lekarz. O tak właśnie teraz się zastanawiam skoro za tydzień mam mieć owu to czy jest sens to teraz badać....
Patrycja201501 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny doradzcie mi. Jestem na clo, w zeszly wtorek wzielam ostatnia tabletkę clo a w piatek mialam 4 pęcherzyki 17 14 14 i 12 mm. Dziś bylam ba monitoringu i są 25 19 19 i 15. Jakie mam szanse żeby w ogóle cos z tego było?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Hej dziewuchy dawno mnie tu nie było.. trochę miałam młyn życiowy.. ale co raz podczytuję co się dzieje.. gratuluję wszystkim co się udało :* ja niestety walczę dalej.. tym razem z tarczycą, mam lekką niedoczynność, ale póki co spadło z 4.29 na 2,43. Jestem w UK i tu baaardzo ciężko ogarnąć takie sprawy.. bo oni uważają że tarczyca 4.29 jest ok i nie powinnam w ogóle brać leków, na szczęście mam stały kontakt z moim endokrynologiem w PL w tym tyg dowiedziałam się że 2 moje przyjaciółki i jedna znajoma są w ciąży.. nieżle co? i wszystkie nie wiedziały jak mi to powiedzieć.. bały się ,że będzie mi przykro.. ukłucie było, ale cieszę się ich szczęściem przypomnę,że brałam CLO bo nie miałam owulacji.. odkąd biorę euthyrox czuję że owulacje chyba mi wróciły.. czuję to całą sobą, po śluzie , odczucia bólu w połowie cyklu, także dla tych co mają problem z owulacją zalecam zbadanie TSH. Planuję jakoś tutaj pojsc na monitoring , ale jeszcze nie wiem kiedy mi się uda. tutaj służba zdrowia to zaścianek.. pozdrawiam was serdecznie
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Hej dziewczyny doradzcie mi. Jestem na clo, w zeszly wtorek wzielam ostatnia tabletkę clo a w piatek mialam 4 pęcherzyki 17 14 14 i 12 mm. Dziś bylam ba monitoringu i są 25 19 19 i 15. Jakie mam szanse żeby w ogóle cos z tego było?
Evli nie miałam okazji jeszcze: gratuluję!! Doczekałas się, bardzo się cieszę Pewnie też oczekiwałabym Bóg wie jakich byłam objawów, ale tak jak piszą dziewczyny bywa naprawdę różnie i u wielu objawy pojawiają się dużo później
Ja wypoczelam że hej, prawie 3tyg.urlopu, również od Ovu Friend Wygrzalismy się, odpaliliśmy, objęliśmy przysmaków na maxa
Co do starań, to byłam wczoraj u gin z wynikiem histopatologii po histero i kurde się okazało, że pielęgniarki nie dały jednego ważnego wyniku czyli posiewu że scratchingu endometrium echh. Dr mówi, że to mega istotne, bo powie czy nie mam stanu zapalnego endo, no i takim sposobem wciąż nic nie wiem Noo wiem tyle, że polip którego mi usunięto nie był zmieniony chorobowo i to jest ok. Dr skierował mnie ogólnie do innej dr, która już typowo niepłodnością się zajmuje no i wizytę mam początkiem grudnia, to sobie poczekam znowu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 08:06
Evli lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Przede wszystkim który to dc? Lekarz nie daje zastrzyku na pęknięcie? Jeśli nie, to jak dla mnie pęknie zaraz ten 25mm, także radzę się starać bo owu za rogiem
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Groszek i jak?
Frida ja mialam 3 pecjerzyki mozna powiedziec ze roznice sie wielkoscia po 2mm i lekarz kazal sie starac. Nie "straszyl" trojaczkami. Nie wiem jaka decyzje podjelabym przy 4 ale przy 3 nie przerwalabym staran. Mysle ze maks by wyszly blizniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 08:58
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:U mnie to jakis 30dc bo mam pcos bardzo długie cykle i lekarz mi dal clo niezaleznie od dnia cyklu bo samo i tak nic sie tam nie działo. Dr mi dal zakaz seksu do czwartku bo sie boi ze 4 pekna ale mi sie to wydaje niemozliwe jak duzy ma 25 a najmniejszy 15... Jutro znowu mam isc na monitoring. Nie dal mi zadnego zastrzyku. Juz sama nie wiem co mam robić Będę wdzięczna za wszelkie rady.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selina dzięki. No zastrzyku raczej nie dostanę a też mi się wydaje mało prawdopodobne, że nagle pękną wszystkie naraz i ten 25mm i ten 15mm Bardziej akurat się boję, że wszystkie będą tylko rosły w torbiele a żaden nie pęknie. Chyba dzisiaj spróbujemy a jak jutro się okaże że rosną nadal wszystkie to najwyzej odpuscimy.
Selina lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida to jest indywidualne. Ja mam 3 pecherzyki, słaba rezerwę jajnikowa, czyli tym samym komórki gorszej jakości i 32 lata. Lekarz powiedział, ze jakbym była 5 lat młodsza i miała wyższe AMH to by sugerował się wstrzymać, bo byłaby szansa na trojaczki, ale w mojej sytuacji mówi, ze nie ma takiego zagrożenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:30
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualny
-
Ag1988 wrote:Dziewczyny znowu skutki uboczne po clo... zdycham.. i mam dosc.. przerwa w grudniu musi chyba byc...Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
wisieninka_89 wrote:Czyli zalozmy ze jak na monitoringu byly 3 pecherzyki i estradiol wyjdzie mi kolo 200 to znaczy ze tylko jeden z nich pekl, tak? Przepraszam jesli pytanie glupie ale nie slyszalam wczesniej o tym nadaniuNadzieja umiera ostatnia❤️
-
nick nieaktualnyTo Ci współczuje... mam uderzenia gorąca na przemian z falami zimna, jest mi słabo, niedobrze. Poki co nie bolą mnie jajniki ale w zeszłym cyklu mnie bolały plus ból podczas stosunku, wiec pewnie i to mnie czeka... we wtorek mam lekarza, pogadam o przerwie i jak On to widzi... czy w przerwie ogarnac np badanie partnera i drożności jajowodów .. czy spokojnie czekać i potem działać znowu z clo... albo innym lekiem... chyba ze teraz sie uda! To byłby cud!!!
-
Ag1988 wrote:To Ci współczuje... mam uderzenia gorąca na przemian z falami zimna, jest mi słabo, niedobrze. Poki co nie bolą mnie jajniki ale w zeszłym cyklu mnie bolały plus ból podczas stosunku, wiec pewnie i to mnie czeka... we wtorek mam lekarza, pogadam o przerwie i jak On to widzi... czy w przerwie ogarnac np badanie partnera i drożności jajowodów .. czy spokojnie czekać i potem działać znowu z clo... albo innym lekiem... chyba ze teraz sie uda! To byłby cud!!!Nadzieja umiera ostatnia❤️