CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag1988 wrote:Nawet tak nie myśl! Jak jesteś chora to możesz mieć zawirowania temperatury, więc głowa do góry i cierpliwie czekaj!!! A nie możesz już mieć stymulowanego cyklu?
U mnie dziś monitoring .. Zobaczymy czy pękło i są szanse.. Trzymajcie kciuki, zjadam śniadanie i jedziemy.. -
Cześć dziewczyny
Zosiasamosia jeśli dziś masz 15dc i za 5 dni chcesz zrobić test to zdecydowanie za wcześnie, chyba że chcesz sprawdzać jak się ovitrelle wypłukuje.
Ag1988 kciuki za monitoring!!
Esta jeśli jesteś chora to nie ma co brać temperatury pod uwagę, brałaś jakieś leki typu paracetamol ?Ag1988 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Cześć dziewczyny
Zosiasamosia jeśli dziś masz 15dc i za 5 dni chcesz zrobić test to zdecydowanie za wcześnie, chyba że chcesz sprawdzać jak się ovitrelle wypłukuje.
Esta jeśli jesteś chora to nie ma co brać temperatury pod uwagę, brałaś jakieś leki typu paracetamol ? -
Esta wrote:Nic nie biore juz sie ze mna kluca a ja ich cyganie ze zazywam a ja tylko herbatka z miodem a ta temp to nie powinna byc wyzsza od 37 gdyby byl stan podgoraczkowy a ta pinda spada
Przy chprobie roznie jest z temp. Organizm moze buc wychlodzony, nie zawsze z choroba jest stan podgoraczkowy. Ja np bardzo rzadko mam. Jeszcze bym cyklu nie skreslala:-) jesli nien cy cesz brac lekow to moze domowe sosoby? Woda z.miodem odstana albondomowy syrop na miodzie cebuli i cytryny?
-
wisieninka_89 wrote:Przy chprobie roznie jest z temp. Organizm moze buc wychlodzony, nie zawsze z choroba jest stan podgoraczkowy. Ja np bardzo rzadko mam. Jeszcze bym cyklu nie skreslala:-) jesli nien cy cesz brac lekow to moze domowe sosoby? Woda z.miodem odstana albondomowy syrop na miodzie cebuli i cytryny?
-
nick nieaktualnyEvli wrote:Cześć dziewczyny
Esta jeśli jesteś chora to nie ma co brać temperatury pod uwagę, brałaś jakieś leki typu paracetamol ? -
Evli czyli może być tak że test pokaże jedna kreskę bo obitrelle już nie będzie Ale na dwie kreski od ciąży będzie za wcześnie i wyjdzie negatyw A np 5 dni później pozytywny? Esta nie martw się często jest tak że dziewczyny w szczęśliwym cyklu z jakiegoś powodu chorują spisują cykl na straty A potem akuku. Ja nie mierze temp bo stwierdziłam że nie będę się dodatkowo stresować bo to nawet przez stres może być inna temp i potem panika więc czekam
-
ZosiaSamosia009988 wrote:Evli czyli może być tak że test pokaże jedna kreskę bo obitrelle już nie będzie Ale na dwie kreski od ciąży będzie za wcześnie i wyjdzie negatyw A np 5 dni później pozytywny? Esta nie martw się często jest tak że dziewczyny w szczęśliwym cyklu z jakiegoś powodu chorują spisują cykl na straty A potem akuku. Ja nie mierze temp bo stwierdziłam że nie będę się dodatkowo stresować bo to nawet przez stres może być inna temp i potem panika więc czekam
-
Ag1988 z tym uspokojeniem się to tak średnio. Odetchnęłam po zobaczeniu serduszka ale przez to że maluch nie jest dobrze zaczepiony to strach jest i do tego zastanawiam się co stanie się z tym drugim w którym nic nie było... Mam usg 8 grudnia dopiero także jeszcze sporo czasu.
Zosiasamosia ja test robilam 9 dni po zastrzyku czyli 7dpo i u mnie już był biały, a 14 dni po, czyli 12dpo były dwie kreski.
Ale ovitrelle u każdej wypłukuje się inaczej, u jednej szybciej u drugiej wolniej.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Ag1988 z tym uspokojeniem się to tak średnio. Odetchnęłam po zobaczeniu serduszka ale przez to że maluch nie jest dobrze zaczepiony to strach jest i do tego zastanawiam się co stanie się z tym drugim w którym nic nie było... Mam usg 8 grudnia dopiero także jeszcze sporo czasu.
Zosiasamosia ja test robilam 9 dni po zastrzyku czyli 7dpo i u mnie już był biały, a 14 dni po, czyli 12dpo były dwie kreski.
Ale ovitrelle u każdej wypłukuje się inaczej, u jednej szybciej u drugiej wolniej.Evli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvli wrote:Cuuuudownie!! ♥️
Evli lubi tę wiadomość
-
Ag1988 wrote:Była owulacja!!! Jest sukces!!! teraz duphaston przez 10 dni, 7 dni czekania i moge testować!!!! Jest nadzieja ! Teraz 17 dni czekania...
Super, powodzenia. Trzymam kciuki!Ag1988 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ag1988 wrote:Teraz chyba profilaktycznie bede sie zachowywać jakbym była juz w ciąży. Wiem, ze na radość za wcześnie, ale juz mały sukces jest! A Ty Evli po stwierdzonej owulacji juz przestrzegałas zasad dla Ciężarnych? Ech to bedzie ciężkie 10 dni, potem ew. Jeszcze 7 jak okresu nie dostanę. A potem mam zrobic betę i po 72h powtórzyć! Dziewczyny trzymajcie kciuki!!!
Wiesz co u mnie tak długo to trwało że na początku fakt po owulacji starałam się uważać, odstawić alko itp. ale w którymś momencie nie da się tak żyć. W ostatnim cyklu jak miałam prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej i pierwszy raz ovitrelle to fakt że wypiłam tylko z pół słabego piwa w razie gdyby.
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Esta wrote:Patrycja a od ktorego dnia cyklu masz luteine jaka masz dopochwowa czy pod jezyk bo ja mam dopochwowo i czuje straszny dyskomfort w srodku mnie piecze i swedzi tez tak maszNadzieja umiera ostatnia❤️
-
Ja też w sumie nawet nie wiem że była owulacji po ovitrelle Ale pić nie pije tak czy siak Ale uważam nie dźwigam nie przemeczam się na spokojnie i odzyskam się zdrowo kawę tylko jedna pije dziennie więc spoko. Ja jeszcze 8 dni duphaston. I test. A rodzinna zasugerowała psychologa.. co wy sądzicie na ten temat?
-
nick nieaktualnyEvli wrote:Wiesz co u mnie tak długo to trwało że na początku fakt po owulacji starałam się uważać, odstawić alko itp. ale w którymś momencie nie da się tak żyć. W ostatnim cyklu jak miałam prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej i pierwszy raz ovitrelle to fakt że wypiłam tylko z pół słabego piwa w razie gdyby.
U nas taka realna szansa na ciążę jest pierwszy raz, więc myślę, że odstawię alkohol, nie będę się przemęczać, denerwować (zwłaszcza w pracy) i generalnie będę uważać- zobaczymy, bylebym się tylko za bardzo nie nastawiła.. Muszę mieć z tyłu głowy, że jeszcze może się sprawdzić scenariusz nr 2 i od okresu od nowa walka.. Ale dalej będę walczyć!