CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEsta gratulacje!
Evli bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze
Eska a nuż się wstrzeliliscie jednak z tymi przytulankami Daj znać jak po wizycie, mam nadzieję że będzie ciałko żółte
Ja powinnam dziś mieć owu chyba rano, bo zastrzyk był w poniedziałek pod wieczór. Jakoś niespecjalnie to czułam, ale w sumie i tak bywa. "Pracujemy" z mężem intensywnie i zobaczymy jaki będzie efektEska, Patrycja201501, Esta, Evli lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po wizycie i zdebialam. W jamie macicy pecherzyk ciazowy 10mm wiec ok ale pezy lewym jajniku cos jakby cialko ciazowe, ze niby co to znaczy? Po tylu dniach cialko zolte powinno zniknac. Pytalam lekarza to tylko powiedzial ze jak nic sie nie bedzie dzialo to wizyte za 2 tyg mam. Jakby cos mnie bolalo to od razu do niego
Selina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jakie zazywacie witaminy przy wczesnej ciazy bo mi polecila w aptece duphavit pregna i taki wykupilam czy ktoras z was takie bierze .
Chcialam wam bardzo podziekowac ze trzymacie kciuki bo kazdy dzien bedzie dla mnie strachem czy jak pojde na kolejna wizyte to czy nie uslysze to co uslyszalam 11 wrzesnia 2017 r niestety prosze skontaktowac sie z innym lekarzem i umowic sie na zabieg chyba bym tego nie zniosla drugi raz dzieki jeszcze raz dajecie takiego kopa taka sile -
wisieninka_89 wrote:Ja jestem po wizycie i zdebialam. W jamie macicy pecherzyk ciazowy 10mm wiec ok ale pezy lewym jajniku cos jakby cialko ciazowe, ze niby co to znaczy? Po tylu dniach cialko zolte powinno zniknac. Pytalam lekarza to tylko powiedzial ze jak nic sie nie bedzie dzialo to wizyte za 2 tyg mam. Jakby cos mnie bolalo to od razu do niego
Super wiadomość
Spróbuje odpowiedzieć na Twoje pytanie, także tak z tego co wiem to ciałko żółte ciazowe produkuje progesteron żeby ciąża się utrzymała. Zanika dopiero w późniejszym etapie kiedy jego funkcje przejmuje łożysko.
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Super wiadomość
Spróbuje odpowiedzieć na Twoje pytanie, także tak z tego co wiem to ciałko żółte ciazowe produkuje progesteron żeby ciąża się utrzymała. Zanika dopiero w późniejszym etapie kiedy jego funkcje przejmuje łożysko.
Jak ci wychodzi termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:02
-
Esta wrote:Dziewczyny a jakie zazywacie witaminy przy wczesnej ciazy bo mi polecila w aptece duphavit pregna i taki wykupilam czy ktoras z was takie bierze .
Chcialam wam bardzo podziekowac ze trzymacie kciuki bo kazdy dzien bedzie dla mnie strachem czy jak pojde na kolejna wizyte to czy nie uslysze to co uslyszalam 11 wrzesnia 2017 r niestety prosze skontaktowac sie z innym lekarzem i umowic sie na zabieg chyba bym tego nie zniosla drugi raz dzieki jeszcze raz dajecie takiego kopa taka sileWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:59
Esta lubi tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:Ale ono nie jest zlokalizowane w macicy tylko przy lewym jajniku, to jest ok? Jak tak to bardzo bys mnie uspokoila:-)
Tak bo to był Twój pęcherzyk z którego została uwolniona komórka jajowa, który się przeksztalcil w ciałko żółte ciazowe. Ja na ostatnim usg miałam 2 przy prawym jajniku. Dlatego była to ciąża mnoga. Także nie martw się
Termin mi wychodzi na 14 lipca:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:19
Ag1988 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ciałko żółte tworzy się z pęcherzyka, z którego uwolniła się komórka jajowa, więc ma być w jajniku jak najbardziejStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
wisieninka_89 wrote:Ale ono nie jest zlokalizowane w macicy tylko przy lewym jajniku, to jest ok? Jak tak to bardzo bys mnie uspokoila:-)
Jak ci wychodzi termin?
A tak a pro po to gratulujęCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
W tym cyklu zostałam totalnie zaskoczona przez owulację, miałam mieć podgląd pęcherzyków w 9 dc, a tu się okazuje, że już po owu A żadnych seksów nie było, więc pierwszy cykl z Clo idzie na straty. Ale i tak owu była z jajnika, z którego raczej nie dojdzie do zapłodnienia, więc tak czy siak, małe szanse, żeby się udało, nawet jakbyśmy starali się w najlepszym czasie.
Tak więc czekam na kolejny cykl... Zastanawiam się czy nie poprosić o coś, co da większego kopa moim jajnikom, bo wychodzi na to, że miałam jeden pęcherzyk owulacyjny, a jeden to sobie sama potrafię wyhodować No i zależy mi też na tym, żeby pobudzić drugi jajnik, bo widzę, że leniwy strasznie, a w nim cała moja nadzieja.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Esta wrote:Dziewczyny a jakie zazywacie witaminy przy wczesnej ciazy bo mi polecila w aptece duphavit pregna i taki wykupilam czy ktoras z was takie bierze .
Chcialam wam bardzo podziekowac ze trzymacie kciuki bo kazdy dzien bedzie dla mnie strachem czy jak pojde na kolejna wizyte to czy nie uslysze to co uslyszalam 11 wrzesnia 2017 r niestety prosze skontaktowac sie z innym lekarzem i umowic sie na zabieg chyba bym tego nie zniosla drugi raz dzieki jeszcze raz dajecie takiego kopa taka sile
Ja biorę te witaminy. Ginekolog mi je już teraz zalecił żebym brała przed ciążą i w ciąży tym bardziej mam brać. Drogie trochę, ale mam nadzieje, że dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:18
Esta lubi tę wiadomość
* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
m_d_f wrote:W tym cyklu zostałam totalnie zaskoczona przez owulację, miałam mieć podgląd pęcherzyków w 9 dc, a tu się okazuje, że już po owu A żadnych seksów nie było, więc pierwszy cykl z Clo idzie na straty. Ale i tak owu była z jajnika, z którego raczej nie dojdzie do zapłodnienia, więc tak czy siak, małe szanse, żeby się udało, nawet jakbyśmy starali się w najlepszym czasie.
Tak więc czekam na kolejny cykl... Zastanawiam się czy nie poprosić o coś, co da większego kopa moim jajnikom, bo wychodzi na to, że miałam jeden pęcherzyk owulacyjny, a jeden to sobie sama potrafię wyhodować No i zależy mi też na tym, żeby pobudzić drugi jajnik, bo widzę, że leniwy strasznie, a w nim cała moja nadzieja. -
Evli wrote:Tak bo to był Twój pęcherzyk z którego została uwolniona komórka jajowa, który się przeksztalcil w ciałko żółte ciazowe. Ja na ostatnim usg miałam 2 przy prawym jajniku. Dlatego była to ciąża mnoga. Także nie martw się
Termin mi wychodzi na 14 lipca:)Evli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrycja201501 wrote:Mi tez mówił o zastrzyku bemfola, narazie dał letrazol. Ale od stycznia walcze, dziś dostałam @ i odpoczywam psychicznie ale za was wszystkie trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 07:44
Patrycja201501, Selina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvli wrote:Tak bo to był Twój pęcherzyk z którego została uwolniona komórka jajowa, który się przeksztalcil w ciałko żółte ciazowe. Ja na ostatnim usg miałam 2 przy prawym jajniku. Dlatego była to ciąża mnoga. Także nie martw się
Termin mi wychodzi na 14 lipca:)Karo0705, Esta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ZosiaSamosia009988 wrote:No to mnie ostrzeglas teraz bo ja dziś 1 dc mam brać clo od 3 dc I w 10 dc na monitoring i jak 18 mm to zastrzyk Ale że nie mogę w 10 dc to idę w 11 to będę działać bez zastrzyku chociaż mi nie pękają same Ale kurde boję się brać zastrzyk bez monitoringu..
Bez nerwów, u mnie możliwe, że namieszała laparoskopia, po laparo cykle mogą być dziwneStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB