X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esta gratulacje! :)

Evli bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze :)

Eska a nuż się wstrzeliliscie jednak z tymi przytulankami ;) Daj znać jak po wizycie, mam nadzieję że będzie ciałko żółte

Ja powinnam dziś mieć owu chyba rano, bo zastrzyk był w poniedziałek pod wieczór. Jakoś niespecjalnie to czułam, ale w sumie i tak bywa. "Pracujemy" z mężem intensywnie i zobaczymy jaki będzie efekt ;)

Eska, Patrycja201501, Esta, Evli lubią tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie i zdebialam. W jamie macicy pecherzyk ciazowy 10mm wiec ok ale pezy lewym jajniku cos jakby cialko ciazowe, ze niby co to znaczy? Po tylu dniach cialko zolte powinno zniknac. Pytalam lekarza to tylko powiedzial ze jak nic sie nie bedzie dzialo to wizyte za 2 tyg mam. Jakby cos mnie bolalo to od razu do niego :-/

Selina lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Esta Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie zazywacie witaminy przy wczesnej ciazy bo mi polecila w aptece duphavit pregna i taki wykupilam czy ktoras z was takie bierze .
    Chcialam wam bardzo podziekowac ze trzymacie kciuki bo kazdy dzien bedzie dla mnie strachem czy jak pojde na kolejna wizyte to czy nie uslysze to co uslyszalam 11 wrzesnia 2017 r niestety prosze skontaktowac sie z innym lekarzem i umowic sie na zabieg chyba bym tego nie zniosla drugi raz dzieki jeszcze raz dajecie takiego kopa taka sile

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Ja jestem po wizycie i zdebialam. W jamie macicy pecherzyk ciazowy 10mm wiec ok ale pezy lewym jajniku cos jakby cialko ciazowe, ze niby co to znaczy? Po tylu dniach cialko zolte powinno zniknac. Pytalam lekarza to tylko powiedzial ze jak nic sie nie bedzie dzialo to wizyte za 2 tyg mam. Jakby cos mnie bolalo to od razu do niego :-/

Super wiadomość :)
    Spróbuje odpowiedzieć na Twoje pytanie, także tak z tego co wiem to ciałko żółte ciazowe produkuje progesteron żeby ciąża się utrzymała. Zanika dopiero w późniejszym etapie kiedy jego funkcje przejmuje łożysko.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Super wiadomość :)
    Spróbuje odpowiedzieć na Twoje pytanie, także tak z tego co wiem to ciałko żółte ciazowe produkuje progesteron żeby ciąża się utrzymała. Zanika dopiero w późniejszym etapie kiedy jego funkcje przejmuje łożysko.
    Ale ono nie jest zlokalizowane w macicy tylko przy lewym jajniku, to jest ok? Jak tak to bardzo bys mnie uspokoila:-)
    Jak ci wychodzi termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:02

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esta wrote:
    Dziewczyny a jakie zazywacie witaminy przy wczesnej ciazy bo mi polecila w aptece duphavit pregna i taki wykupilam czy ktoras z was takie bierze .
    Chcialam wam bardzo podziekowac ze trzymacie kciuki bo kazdy dzien bedzie dla mnie strachem czy jak pojde na kolejna wizyte to czy nie uslysze to co uslyszalam 11 wrzesnia 2017 r niestety prosze skontaktowac sie z innym lekarzem i umowic sie na zabieg chyba bym tego nie zniosla drugi raz dzieki jeszcze raz dajecie takiego kopa taka sile
    Ja na tak wczesnym etapie mam brac tylko wit d i wit b6, b12. Dostalam tez recepte na zwiekszona dawke kwasu foliowego nie 400 mikro tylko 5mg. Tez mam za soba poronienia ale wierze ze tym razem bedzie wszystko dobrze. Postaraj sie myslec pozytywnie, naprawde duzo lepiej sie zyje:-) strach jest zawsze ale staram sie aby nie zaprzatal mi zbyt dlugo glowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:59

Esta lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Ale ono nie jest zlokalizowane w macicy tylko przy lewym jajniku, to jest ok? Jak tak to bardzo bys mnie uspokoila:-)

Tak bo to był Twój pęcherzyk z którego została uwolniona komórka jajowa, który się przeksztalcil w ciałko żółte ciazowe. Ja na ostatnim usg miałam 2 przy prawym jajniku. Dlatego była to ciąża mnoga. Także nie martw się :)
    Termin mi wychodzi na 14 lipca:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:19

Ag1988 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciałko żółte tworzy się z pęcherzyka, z którego uwolniła się komórka jajowa, więc ma być w jajniku jak najbardziej :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Jak ci wychodzi termin?
    Tak powinno być w jajniku :-) po owulacji reszta pęcherzyka przekształca się w ciałko żółte które po zapłodnieniu przekształca się w ciałko żółte ciążowe.
    A tak a pro po to gratuluję :-)

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu zostałam totalnie zaskoczona przez owulację, miałam mieć podgląd pęcherzyków w 9 dc, a tu się okazuje, że już po owu :( A żadnych seksów nie było, więc pierwszy cykl z Clo idzie na straty. Ale i tak owu była z jajnika, z którego raczej nie dojdzie do zapłodnienia, więc tak czy siak, małe szanse, żeby się udało, nawet jakbyśmy starali się w najlepszym czasie.

Tak więc czekam na kolejny cykl... Zastanawiam się czy nie poprosić o coś, co da większego kopa moim jajnikom, bo wychodzi na to, że miałam jeden pęcherzyk owulacyjny, a jeden to sobie sama potrafię wyhodować :D No i zależy mi też na tym, żeby pobudzić drugi jajnik, bo widzę, że leniwy strasznie, a w nim cała moja nadzieja.

Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Zamrożony 3AB
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esta wrote:

Ja biorę te witaminy. Ginekolog mi je już teraz zalecił żebym brała przed ciążą i w ciąży tym bardziej mam brać. Drogie trochę, ale mam nadzieje, że dobre ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 22:18

Esta lubi tę wiadomość

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • ZosiaSamosia009988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    W tym cyklu zostałam totalnie zaskoczona przez owulację, miałam mieć podgląd pęcherzyków w 9 dc, a tu się okazuje, że już po owu :( A żadnych seksów nie było, więc pierwszy cykl z Clo idzie na straty. Ale i tak owu była z jajnika, z którego raczej nie dojdzie do zapłodnienia, więc tak czy siak, małe szanse, żeby się udało, nawet jakbyśmy starali się w najlepszym czasie.

Tak więc czekam na kolejny cykl... Zastanawiam się czy nie poprosić o coś, co da większego kopa moim jajnikom, bo wychodzi na to, że miałam jeden pęcherzyk owulacyjny, a jeden to sobie sama potrafię wyhodować :D No i zależy mi też na tym, żeby pobudzić drugi jajnik, bo widzę, że leniwy strasznie, a w nim cała moja nadzieja.
    No to mnie ostrzeglas teraz bo ja dziś 1 dc mam brać clo od 3 dc I w 10 dc na monitoring i jak 18 mm to zastrzyk Ale że nie mogę w 10 dc to idę w 11 to będę działać bez zastrzyku chociaż mi nie pękają same Ale kurde boję się brać zastrzyk bez monitoringu..

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Tak bo to był Twój pęcherzyk z którego została uwolniona komórka jajowa, który się przeksztalcil w ciałko żółte ciazowe. Ja na ostatnim usg miałam 2 przy prawym jajniku. Dlatego była to ciąża mnoga. Także nie martw się :)
    Dzieki. Bardzo mnie uspokoilas:-)

Evli lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Mi tez mówił o zastrzyku bemfola, narazie dał letrazol. Ale od stycznia walcze, dziś dostałam @ i odpoczywam psychicznie ;) ale za was wszystkie trzymam kciuki ;)
    A moze podczas odpoczynku, jak odpuścicie, to sie uda! Tego Ci życzę! Trzymam mocno kciuki! Selina- ja tez nie miałam jakis szczególnych objawów po zastrzyku! Dziewczyny działajcie ładnie, moze sie teraz uda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 07:44

Patrycja201501, Selina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Evli piekne lato przed Tobą :):):)

Karo0705, Esta lubią tę wiadomość

• Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po luteinie miałyście tak ze było tylko brązowe plamienie? Wczoraj rano zaczęłam plamić na różowo i później na brązowo, mówię dziś się rozkręci a dziś dalej na brązowo i znikomo. Co jest grane?;-(

Nadzieja umiera ostatnia❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja nie pomogę- nie brałam luteiny... za to czekam na okres po odstawieniu duphastonu... dzis juz 31 dc (jak nie przyjdzie okres..)

• Evli Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Evli piekne lato przed Tobą :):):)

Jedyny minus tego to to ze nie będę mogła przyjechać do Polski na wakacje, będę musiała się kisić w Paryżu no ale trudno :)

Ag1988 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana! Najważniejsze, ze Maluszek albo i Maluszki beda z Wami!!! Ja sie juz nie moge doczekać aż sie uda! Niestety jakos ostatnio przy tej świątecznej aurze brakuje tego Małego Człowieczka! Ale trzeba byc cierpliwym!

Karo0705 lubi tę wiadomość

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaSamosia009988 wrote:
    No to mnie ostrzeglas teraz bo ja dziś 1 dc mam brać clo od 3 dc I w 10 dc na monitoring i jak 18 mm to zastrzyk Ale że nie mogę w 10 dc to idę w 11 to będę działać bez zastrzyku chociaż mi nie pękają same Ale kurde boję się brać zastrzyk bez monitoringu..

Bez nerwów, u mnie możliwe, że namieszała laparoskopia, po laparo cykle mogą być dziwne :)

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Zamrożony 3AB
‹‹ 3064 3065 3066 3067 3068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ