X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnue też o tym pomyślałam żeby się teraz zapisać, bo jak już trzeba czekać do czerwca to w czerwcu zapisze się na nsyepnu rok.. Z jednej strony dobrze, bo do dobrych lekarzy trzeba trochę poczekać może to dobry znak :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo najważniejsze, że trafiłaś na fajnego lekarza teraz :) Czyli moja propozycja żeby robić histero i biopsję endo była trafna ;) ja to się chyba przekwalifikuje na asystenta ds.nieplodnosci :D kurcze, za dużo wiem i to czasem mi spać nie daje po mocach.
    Co do dr Jerzak to różne opinie czytałam. Na wątku o immunologii dużo dziewczyn na nią narzekało, że strzela diagnozami, lekami i badaniami na oślep. Bardziej polecały Wilczyńskiego i Paśnika w tych sprawach

Niusia wow sporą ta dawka wiesiołka, ale po co aż tyle? Chyba bym pawia puściła, bo już po 6 mnie mdliło :P
    Co do pecherzyka to kurczę ogromny jest :/ ja jak miałam 27-28mm to już mi mówili że przerośnięty i że komórka z niego może nie być zdolna do zapłodnienia, bo może być przejrzała. Oczywiście nie zawsze tak jest, bo i widziałam ciąże na forum z takich gigantów :)

• Niusia3045 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam żadnych objawów po wiesiołku ;) Ale z dwunastoma tabletkami chyba mimo wszystko dam sobie spokój.
    Teraz z tą wielkością pęcherzyka niestety nic już nie zrobię. Modlę się tylko, żeby po tych zastrzykach dzisiaj pękł. A w piątek porozmawiam z lekarką, jak wyglądają szanse na zapłodnienie z takiego giganta.
    Widocznie 2 tabletki aromka to dla mnie za dużo. W przyszłym cyklu, mam nadzieję, Pani doktor zaproponuje zmniejszenie dawki.
    Selina - u nas na forum jesteś świetnym asystentem :D

🧑'90
    🧔'87
    Czynnik męski: fragmentacja 34%.

Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
    - punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
    - zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
    - 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
    Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️

-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔

Podejście nr 2(długi protokół):
    - punkcja 10.10.23
    - zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
    - transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔

Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
    - 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
    - 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
    - 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔

25.04.24 - histeroskopia - OK
  • Esta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszeek wrote:
    Dziewczyny co do endometrium - ja w tym cyklu od 1 dc pilam rano smothie z migdalami siemiemiem lnianym i pylkiem kwiatowym - w 12 dc endometrium 15 mm, polecam:) wczesniej ok 7-8 mm
    Rgroszeek a to smoothie to tylko na endometrium dziala czy na sluz jak dam np wiecej siemienia tez i jeszcze jedno pytanie lepiej go pic rano czy wieczór czy nie ma znaczenia bo juz sobie pokupilam rozne produkty

• Zozo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie sprawdzona stronkę gdzie można zamówić pyłek kwiatowy u mnie w okolicy nie kupię muszę z internetu zamówić. Groszeek co dodawalas jeszcze? Robiłaś to np na wodzie czy na mleku??

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Madlennn Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) dzis miałam pierwszy monitoring po clo. 12 dc i dwa pęcherzyki pierwszy ma 27 mm a drugi 35mm. Owulacja planowo za dwa dni. Czy pęcherzyki nie są za duże?? Czy którejś z was udało się przy takich rozmiarach pęcherzyków??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn ten 35mm to już nie pęcherzyk a torbiel. Ten mniejszy ma jeszcze szanse. Musisz się stawiać wcześniej na monit k.9dc

• Esta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A macie sprawdzona stronkę gdzie można zamówić pyłek kwiatowy u mnie w okolicy nie kupię muszę z internetu zamówić. Groszeek co dodawalas jeszcze? Robiłaś to np na wodzie czy na mleku??
    Zozo ja dzisiaj w Kauflandzie kupilam taki zestaw (szpinak jarmuz botwinka i żurawina)to zapakowane w woreczku i pisze smoothi i doczailam dzisiaj soki tez na nich pisze smoothi dokupilam jeszcze migdały i siemie lniane zovaczymy co z tego wyjdzie

• Madlennn Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina pani doktor nie mówiła ze to torbiel tylko że owulacja lada chwila.. powiedziala też że w jednym z pecherzyków widzi nawet coś tam (nie zapamietałam) a to dobrze wróży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennn wrote:
    Selina pani doktor nie mówiła ze to torbiel tylko że owulacja lada chwila.. powiedziala też że w jednym z pecherzyków widzi nawet coś tam (nie zapamietałam) a to dobrze wróży.
    Poczytaj sobie o tym od którego momentu zaczyna się torbiel. Owulacja lada chwila jest przy pęcherzykach 22-25mm. Owszem z co lekarz to opinia, ale 35mm to naprawdę jest mega duży.
    Zbadaj w 3-4dc testosteron, adrostendion, shbg i dheas

• Madlennn Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli tracę zdrowy rozsądek.. masz racje co lekarz to opinia... ciekawi mnie co ona tam widziala z jednym pecherzyku? taka byłam przejeta t wizytą a i cięzki zalatany dzien że wyleciało mi z głowy jak ona "to coś" nazwała.
    Kazała przyjśc w poniedziałek sprawdzić czy pekły..
    Z tego co piszesz to raczej cykl stracony...ajj

• Zozo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na 12dc to są mega duże! Esta dzięki też coś popatrzę ostatnio widziałam też podobne w Lidlu. Dzisiaj kupiłam taki napój sojowy w biedronce może do niego wrzucę jakąś mieszankę się zrobi na śniadanie :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo co do pyłku to stronki nie znam :/ my bierzemy od pszczelarzy, wygooglowalam ich. Wiem że dużo osób kupuje chyba na stronie Sądecki Bartnik

Zozo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennn wrote:
    Powoli tracę zdrowy rozsądek.. masz racje co lekarz to opinia... ciekawi mnie co ona tam widziala z jednym pecherzyku? taka byłam przejeta t wizytą a i cięzki zalatany dzien że wyleciało mi z głowy jak ona "to coś" nazwała.
    Kazała przyjśc w poniedziałek sprawdzić czy pekły..
    Z tego co piszesz to raczej cykl stracony...ajj
    Słuchaj może nie :) tylko jak nie dostałaś nic na pęknięcie to ciężko przewidzieć czy pęknie tylko ten duży czy ten mniejszy też. Raczej naturalnie wygląda to tak, że pęka jeden i owulacja innych jest zablokowana przez progesteron.
    Narazie na zapas się nie martw, starajcie się cały czas przez najbliższe dni. Wiesz u jednych komórki jajowe mogą być przejrzałe z takich pęcherzyków a u innych nie i dadzą się zapłodnić :) Trzymam kciuki

• Niusia3045 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn, ja jestem w podobnej sytuacji. Tylko, że mi lekarka kazała zbadać estriadol, lh i progesteron i na podstawie tych wyników dostałam zastrzyk na pęknięcie. Tobie lekarz kazał czekać, aż sam pęknie?
    Ja w piątek podpytam swojej Pani doktor, jak wygląda sprawa z rozmiarami tych pęcherzyków, bo też jestem zielona w tych sprawach.

🧑'90
    🧔'87
    Czynnik męski: fragmentacja 34%.

Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
    - punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
    - zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
    - 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
    Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️

-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔

Podejście nr 2(długi protokół):
    - punkcja 10.10.23
    - zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
    - transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔

Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
    - 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
    - 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
    - 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔

25.04.24 - histeroskopia - OK
  • Madlennn Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam tylko jedno zalecenie aby w 19 dc zbadac estriadol i progesteron.
    Nie mówiła nic o monitoringu czy wspomagaczy do pęknięcia.
    Na badanie usg poszłam sama po tym jak tu przeczytałam że trzeba to kontrolowac.

PS zapomniałam napisać że dziś na monitoringu byłam u innego lekarza mojej Pani doktor nie ma stacjonarnie u mnie w mieście, przyjeżdza raz w miesiącu z Wawy.

• Esta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Jak na 12dc to są mega duże! Esta dzięki też coś popatrzę ostatnio widziałam też podobne w Lidlu. Dzisiaj kupiłam taki napój sojowy w biedronce może do niego wrzucę jakąś mieszankę się zrobi na śniadanie :)
    Zozo a myślisz ze to lepiej na sniadanie pic czy obojetnie kiedy a w biedronce tez podparze dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn to dlatego nie dostałaś nic na pęknięcie, bo byłaś u innego lekarza. Jest taka etyka że jeden drugiemu nie wchodzi w paradę. Też kiedyś tak miałam, że miałam pęcherzyk 28mm i byłam na monicie u innego lekarza i powiedział, że nie da mi nic na pęknięcie, bo raz że pęcherzyk jest za duży na zastrzyk a dwa że nie będzie ingerował w postępowanie innego gina.
    Dobrze, że poszłaś na to USG. Widzisz teraz, że pęcherzyki rosną za duże. W razie wu jakby nie wyszło (tfu tfu!) i byłabyś stymulowana w następnych cyklach zgłoś się na monit w 8-9dc i zrób też hormony na początku cyklu jak coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 21:45

• Zozo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje Esta, że najlepiej z rana zrobić sobie i niech do wieczora "rozejdzie" się po kościach i działa na to endo żeby na wieczorne staranka było :D siemie trzeba pić i tak dwa razy dziennie. Ja ma mam plan żeby z rana na śniadanie robić sobie taką mieszankę na edno, wieczorem jeszcze zioła pije to z rana niech to zadziała a na wieczór zioła :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Madlennn Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina to nie pozostaje nic innego jak zmianić lekarza prowadzącego na osobę która bedzie na miejscu. Ta Pani doktor z Wawy to ginekolog endokrynolog tylko jedynym minusem jest to że jest u mnie raz w miesiącu... czyli żaden lekarz na miejscu nie zajmie sie mną tak jak nalezy...bo nie bedzie chciał wchodzić w kompetencje innego lekarza... o tym nie pomyślałam :(

‹‹ 3144 3145 3146 3147 3148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ