CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnue też o tym pomyślałam żeby się teraz zapisać, bo jak już trzeba czekać do czerwca to w czerwcu zapisze się na nsyepnu rok.. Z jednej strony dobrze, bo do dobrych lekarzy trzeba trochę poczekać może to dobry znak👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyKaro najważniejsze, że trafiłaś na fajnego lekarza teraz
Czyli moja propozycja żeby robić histero i biopsję endo była trafna
ja to się chyba przekwalifikuje na asystenta ds.nieplodnosci
kurcze, za dużo wiem i to czasem mi spać nie daje po mocach.
Co do dr Jerzak to różne opinie czytałam. Na wątku o immunologii dużo dziewczyn na nią narzekało, że strzela diagnozami, lekami i badaniami na oślep. Bardziej polecały Wilczyńskiego i Paśnika w tych sprawach
Niusia wow sporą ta dawka wiesiołka, ale po co aż tyle? Chyba bym pawia puściła, bo już po 6 mnie mdliło
Co do pecherzyka to kurczę ogromny jestja jak miałam 27-28mm to już mi mówili że przerośnięty i że komórka z niego może nie być zdolna do zapłodnienia, bo może być przejrzała. Oczywiście nie zawsze tak jest, bo i widziałam ciąże na forum z takich gigantów
-
Ja na szczęście nie mam żadnych objawów po wiesiołku
Ale z dwunastoma tabletkami chyba mimo wszystko dam sobie spokój.
Teraz z tą wielkością pęcherzyka niestety nic już nie zrobię. Modlę się tylko, żeby po tych zastrzykach dzisiaj pękł. A w piątek porozmawiam z lekarką, jak wyglądają szanse na zapłodnienie z takiego giganta.
Widocznie 2 tabletki aromka to dla mnie za dużo. W przyszłym cyklu, mam nadzieję, Pani doktor zaproponuje zmniejszenie dawki.
Selina - u nas na forum jesteś świetnym asystentem🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
groszeek wrote:Dziewczyny co do endometrium - ja w tym cyklu od 1 dc pilam rano smothie z migdalami siemiemiem lnianym i pylkiem kwiatowym - w 12 dc endometrium 15 mm, polecam:) wczesniej ok 7-8 mm
-
A macie sprawdzona stronkę gdzie można zamówić pyłek kwiatowy u mnie w okolicy nie kupię muszę z internetu zamówić. Groszeek co dodawalas jeszcze? Robiłaś to np na wodzie czy na mleku??👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
Zozo wrote:A macie sprawdzona stronkę gdzie można zamówić pyłek kwiatowy u mnie w okolicy nie kupię muszę z internetu zamówić. Groszeek co dodawalas jeszcze? Robiłaś to np na wodzie czy na mleku??
-
nick nieaktualnyMadlennn wrote:Selina pani doktor nie mówiła ze to torbiel tylko że owulacja lada chwila.. powiedziala też że w jednym z pecherzyków widzi nawet coś tam (nie zapamietałam) a to dobrze wróży.
Zbadaj w 3-4dc testosteron, adrostendion, shbg i dheas -
Powoli tracę zdrowy rozsądek.. masz racje co lekarz to opinia... ciekawi mnie co ona tam widziala z jednym pecherzyku? taka byłam przejeta t wizytą a i cięzki zalatany dzien że wyleciało mi z głowy jak ona "to coś" nazwała.
Kazała przyjśc w poniedziałek sprawdzić czy pekły..
Z tego co piszesz to raczej cykl stracony...ajj -
Jak na 12dc to są mega duże! Esta dzięki też coś popatrzę ostatnio widziałam też podobne w Lidlu. Dzisiaj kupiłam taki napój sojowy w biedronce może do niego wrzucę jakąś mieszankę się zrobi na śniadanie👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadlennn wrote:Powoli tracę zdrowy rozsądek.. masz racje co lekarz to opinia... ciekawi mnie co ona tam widziala z jednym pecherzyku? taka byłam przejeta t wizytą a i cięzki zalatany dzien że wyleciało mi z głowy jak ona "to coś" nazwała.
Kazała przyjśc w poniedziałek sprawdzić czy pekły..
Z tego co piszesz to raczej cykl stracony...ajjtylko jak nie dostałaś nic na pęknięcie to ciężko przewidzieć czy pęknie tylko ten duży czy ten mniejszy też. Raczej naturalnie wygląda to tak, że pęka jeden i owulacja innych jest zablokowana przez progesteron.
Narazie na zapas się nie martw, starajcie się cały czas przez najbliższe dni. Wiesz u jednych komórki jajowe mogą być przejrzałe z takich pęcherzyków a u innych nie i dadzą się zapłodnićTrzymam kciuki
-
Madlenn, ja jestem w podobnej sytuacji. Tylko, że mi lekarka kazała zbadać estriadol, lh i progesteron i na podstawie tych wyników dostałam zastrzyk na pęknięcie. Tobie lekarz kazał czekać, aż sam pęknie?
Ja w piątek podpytam swojej Pani doktor, jak wygląda sprawa z rozmiarami tych pęcherzyków, bo też jestem zielona w tych sprawach.🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
Dostałam tylko jedno zalecenie aby w 19 dc zbadac estriadol i progesteron.
Nie mówiła nic o monitoringu czy wspomagaczy do pęknięcia.
Na badanie usg poszłam sama po tym jak tu przeczytałam że trzeba to kontrolowac.
PS zapomniałam napisać że dziś na monitoringu byłam u innego lekarza mojej Pani doktor nie ma stacjonarnie u mnie w mieście, przyjeżdza raz w miesiącu z Wawy. -
Zozo wrote:Jak na 12dc to są mega duże! Esta dzięki też coś popatrzę ostatnio widziałam też podobne w Lidlu. Dzisiaj kupiłam taki napój sojowy w biedronce może do niego wrzucę jakąś mieszankę się zrobi na śniadanie
-
nick nieaktualnyMadlenn to dlatego nie dostałaś nic na pęknięcie, bo byłaś u innego lekarza. Jest taka etyka że jeden drugiemu nie wchodzi w paradę. Też kiedyś tak miałam, że miałam pęcherzyk 28mm i byłam na monicie u innego lekarza i powiedział, że nie da mi nic na pęknięcie, bo raz że pęcherzyk jest za duży na zastrzyk a dwa że nie będzie ingerował w postępowanie innego gina.
Dobrze, że poszłaś na to USG. Widzisz teraz, że pęcherzyki rosną za duże. W razie wu jakby nie wyszło (tfu tfu!) i byłabyś stymulowana w następnych cyklach zgłoś się na monit w 8-9dc i zrób też hormony na początku cyklu jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 21:45
-
Mi się wydaje Esta, że najlepiej z rana zrobić sobie i niech do wieczora "rozejdzie" się po kościach i działa na to endo żeby na wieczorne staranka było
siemie trzeba pić i tak dwa razy dziennie. Ja ma mam plan żeby z rana na śniadanie robić sobie taką mieszankę na edno, wieczorem jeszcze zioła pije to z rana niech to zadziała a na wieczór zioła
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Selina to nie pozostaje nic innego jak zmianić lekarza prowadzącego na osobę która bedzie na miejscu. Ta Pani doktor z Wawy to ginekolog endokrynolog tylko jedynym minusem jest to że jest u mnie raz w miesiącu... czyli żaden lekarz na miejscu nie zajmie sie mną tak jak nalezy...bo nie bedzie chciał wchodzić w kompetencje innego lekarza... o tym nie pomyślałam