CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnue też o tym pomyślałam żeby się teraz zapisać, bo jak już trzeba czekać do czerwca to w czerwcu zapisze się na nsyepnu rok.. Z jednej strony dobrze, bo do dobrych lekarzy trzeba trochę poczekać może to dobry znak👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyKaro najważniejsze, że trafiłaś na fajnego lekarza teraz Czyli moja propozycja żeby robić histero i biopsję endo była trafna ja to się chyba przekwalifikuje na asystenta ds.nieplodnosci kurcze, za dużo wiem i to czasem mi spać nie daje po mocach.
Co do dr Jerzak to różne opinie czytałam. Na wątku o immunologii dużo dziewczyn na nią narzekało, że strzela diagnozami, lekami i badaniami na oślep. Bardziej polecały Wilczyńskiego i Paśnika w tych sprawach
Niusia wow sporą ta dawka wiesiołka, ale po co aż tyle? Chyba bym pawia puściła, bo już po 6 mnie mdliło
Co do pecherzyka to kurczę ogromny jest ja jak miałam 27-28mm to już mi mówili że przerośnięty i że komórka z niego może nie być zdolna do zapłodnienia, bo może być przejrzała. Oczywiście nie zawsze tak jest, bo i widziałam ciąże na forum z takich gigantów -
Ja na szczęście nie mam żadnych objawów po wiesiołku Ale z dwunastoma tabletkami chyba mimo wszystko dam sobie spokój.
Teraz z tą wielkością pęcherzyka niestety nic już nie zrobię. Modlę się tylko, żeby po tych zastrzykach dzisiaj pękł. A w piątek porozmawiam z lekarką, jak wyglądają szanse na zapłodnienie z takiego giganta.
Widocznie 2 tabletki aromka to dla mnie za dużo. W przyszłym cyklu, mam nadzieję, Pani doktor zaproponuje zmniejszenie dawki.
Selina - u nas na forum jesteś świetnym asystentem🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
groszeek wrote:Dziewczyny co do endometrium - ja w tym cyklu od 1 dc pilam rano smothie z migdalami siemiemiem lnianym i pylkiem kwiatowym - w 12 dc endometrium 15 mm, polecam:) wczesniej ok 7-8 mm
-
A macie sprawdzona stronkę gdzie można zamówić pyłek kwiatowy u mnie w okolicy nie kupię muszę z internetu zamówić. Groszeek co dodawalas jeszcze? Robiłaś to np na wodzie czy na mleku??👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
Zozo wrote:A macie sprawdzona stronkę gdzie można zamówić pyłek kwiatowy u mnie w okolicy nie kupię muszę z internetu zamówić. Groszeek co dodawalas jeszcze? Robiłaś to np na wodzie czy na mleku??
-
nick nieaktualnyMadlennn wrote:Selina pani doktor nie mówiła ze to torbiel tylko że owulacja lada chwila.. powiedziala też że w jednym z pecherzyków widzi nawet coś tam (nie zapamietałam) a to dobrze wróży.
Zbadaj w 3-4dc testosteron, adrostendion, shbg i dheas -
Powoli tracę zdrowy rozsądek.. masz racje co lekarz to opinia... ciekawi mnie co ona tam widziala z jednym pecherzyku? taka byłam przejeta t wizytą a i cięzki zalatany dzien że wyleciało mi z głowy jak ona "to coś" nazwała.
Kazała przyjśc w poniedziałek sprawdzić czy pekły..
Z tego co piszesz to raczej cykl stracony...ajj -
Jak na 12dc to są mega duże! Esta dzięki też coś popatrzę ostatnio widziałam też podobne w Lidlu. Dzisiaj kupiłam taki napój sojowy w biedronce może do niego wrzucę jakąś mieszankę się zrobi na śniadanie👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadlennn wrote:Powoli tracę zdrowy rozsądek.. masz racje co lekarz to opinia... ciekawi mnie co ona tam widziala z jednym pecherzyku? taka byłam przejeta t wizytą a i cięzki zalatany dzien że wyleciało mi z głowy jak ona "to coś" nazwała.
Kazała przyjśc w poniedziałek sprawdzić czy pekły..
Z tego co piszesz to raczej cykl stracony...ajj
Narazie na zapas się nie martw, starajcie się cały czas przez najbliższe dni. Wiesz u jednych komórki jajowe mogą być przejrzałe z takich pęcherzyków a u innych nie i dadzą się zapłodnić Trzymam kciuki -
Madlenn, ja jestem w podobnej sytuacji. Tylko, że mi lekarka kazała zbadać estriadol, lh i progesteron i na podstawie tych wyników dostałam zastrzyk na pęknięcie. Tobie lekarz kazał czekać, aż sam pęknie?
Ja w piątek podpytam swojej Pani doktor, jak wygląda sprawa z rozmiarami tych pęcherzyków, bo też jestem zielona w tych sprawach.🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
Dostałam tylko jedno zalecenie aby w 19 dc zbadac estriadol i progesteron.
Nie mówiła nic o monitoringu czy wspomagaczy do pęknięcia.
Na badanie usg poszłam sama po tym jak tu przeczytałam że trzeba to kontrolowac.
PS zapomniałam napisać że dziś na monitoringu byłam u innego lekarza mojej Pani doktor nie ma stacjonarnie u mnie w mieście, przyjeżdza raz w miesiącu z Wawy. -
Zozo wrote:Jak na 12dc to są mega duże! Esta dzięki też coś popatrzę ostatnio widziałam też podobne w Lidlu. Dzisiaj kupiłam taki napój sojowy w biedronce może do niego wrzucę jakąś mieszankę się zrobi na śniadanie
-
nick nieaktualnyMadlenn to dlatego nie dostałaś nic na pęknięcie, bo byłaś u innego lekarza. Jest taka etyka że jeden drugiemu nie wchodzi w paradę. Też kiedyś tak miałam, że miałam pęcherzyk 28mm i byłam na monicie u innego lekarza i powiedział, że nie da mi nic na pęknięcie, bo raz że pęcherzyk jest za duży na zastrzyk a dwa że nie będzie ingerował w postępowanie innego gina.
Dobrze, że poszłaś na to USG. Widzisz teraz, że pęcherzyki rosną za duże. W razie wu jakby nie wyszło (tfu tfu!) i byłabyś stymulowana w następnych cyklach zgłoś się na monit w 8-9dc i zrób też hormony na początku cyklu jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 21:45
-
Mi się wydaje Esta, że najlepiej z rana zrobić sobie i niech do wieczora "rozejdzie" się po kościach i działa na to endo żeby na wieczorne staranka było siemie trzeba pić i tak dwa razy dziennie. Ja ma mam plan żeby z rana na śniadanie robić sobie taką mieszankę na edno, wieczorem jeszcze zioła pije to z rana niech to zadziała a na wieczór zioła👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Selina to nie pozostaje nic innego jak zmianić lekarza prowadzącego na osobę która bedzie na miejscu. Ta Pani doktor z Wawy to ginekolog endokrynolog tylko jedynym minusem jest to że jest u mnie raz w miesiącu... czyli żaden lekarz na miejscu nie zajmie sie mną tak jak nalezy...bo nie bedzie chciał wchodzić w kompetencje innego lekarza... o tym nie pomyślałam