CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale nie musisz Madlennn przecież zostać u tej Pani doktor. Przy clo jak nie masz opcji to idź do jednego i niech kontroluje cię na bieżąco a nie raz na miesiąc. Powinnaś mieć wcześniej monitoring czy są pęcherzyki później ile rosną i sprawdzić czy pekly. To przy jednej wizycie nie da się tego ogarnąć. Ja też byłam z clo u innego niż u tego co się lexze bo miał urlop👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Wiecie chyba tak zrobię od początku następnego cyklu przejdę do innego lekarza tu na miejscu. od początku zrobię wszystkie badania i będziemy przynajmniej na bieżąco z monitami.
W poniedziałek sprawdzę czy pęcherzyki popękały i porozmawiam z doktorką o staraniach od jej okiem. -
Zozo wrote:Mi się wydaje Esta, że najlepiej z rana zrobić sobie i niech do wieczora "rozejdzie" się po kościach i działa na to endo żeby na wieczorne staranka było siemie trzeba pić i tak dwa razy dziennie. Ja ma mam plan żeby z rana na śniadanie robić sobie taką mieszankę na edno, wieczorem jeszcze zioła pije to z rana niech to zadziała a na wieczór zioła
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZozo wrote:Ale nie musisz Madlennn przecież zostać u tej Pani doktor. Przy clo jak nie masz opcji to idź do jednego i niech kontroluje cię na bieżąco a nie raz na miesiąc. Powinnaś mieć wcześniej monitoring czy są pęcherzyki później ile rosną i sprawdzić czy pekly. To przy jednej wizycie nie da się tego ogarnąć. Ja też byłam z clo u innego niż u tego co się lexze bo miał urlop
-
Selina wrote:Karo najważniejsze, że trafiłaś na fajnego lekarza teraz Czyli moja propozycja żeby robić histero i biopsję endo była trafna ja to się chyba przekwalifikuje na asystenta ds.nieplodnosci kurcze, za dużo wiem i to czasem mi spać nie daje po mocach.
Co do dr Jerzak to różne opinie czytałam. Na wątku o immunologii dużo dziewczyn na nią narzekało, że strzela diagnozami, lekami i badaniami na oślep. Bardziej polecały Wilczyńskiego i Paśnika w tych sprawach
Niusia wow sporą ta dawka wiesiołka, ale po co aż tyle? Chyba bym pawia puściła, bo już po 6 mnie mdliło
Co do pecherzyka to kurczę ogromny jest ja jak miałam 27-28mm to już mi mówili że przerośnięty i że komórka z niego może nie być zdolna do zapłodnienia, bo może być przejrzała. Oczywiście nie zawsze tak jest, bo i widziałam ciąże na forum z takich gigantów
Mi właśnie lekarz też polecał prof. Wilczyńskiego z Łodzi No ale póki co klamka zapadła jedziemy do Białegostoku i teraz pozostaje mi tylko cierpliwie poczekać na 11.03... Już ogarnęłam hotel więc przed wizytą będziemy mogli poznać trochę Białystok* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
nick nieaktualnyKaro0705 wrote:Mi właśnie lekarz też polecał prof. Wilczyńskiego z Łodzi No ale póki co klamka zapadła jedziemy do Białegostoku i teraz pozostaje mi tylko cierpliwie poczekać na 11.03... Już ogarnęłam hotel więc przed wizytą będziemy mogli poznać trochę Białystok
Super, jeszcze w zyciu w Białymstoku nie byłam, jestem z Krakowa czyli totalnie 2 strona Polski -
nick nieaktualnygroszeek wrote:Dziewczyny ja pije smothie codziennie rano jako sniadanie. Pylek kwiatowy kupilam w rossmanie. Robie na mleku albo wodzie jak kto woli. Ale uprzedzam ze smak na poczatku moze odstraszyc )
Esta lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Odradzam rosmanowski pyłek, pochodzenie jest nieznane niestety a pijac takie produkty trzeba wiedziec skad pochodzi, bo moze zawierac pestycydy. lepiej w necie wygooglowac jakas pasieke w miare blisko siebie i tam dzwonic o pyłek lub zamawiac w sklepie Sądecki BartnikCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
nick nieaktualnyPionerka wrote:Każda firma ma obowiązek badać produkty na pozostałości pestycydów i jak są przekroczenia to nie może wypuścić partii do sprzedaży więc o to bym się akurat nie martwila
-
A ja pracuję w firmie przetworczej i uwierz że to nie ma nic wspólnego liczy się tylko certyfikat. Ale jeżeli lepiej się czujesz z kupowaniem Eko to wiesz efekt placebo też zrobi swojeCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
nick nieaktualnyPionerka wrote:A ja pracuję w firmie przetworczej i uwierz że to nie ma nic wspólnego liczy się tylko certyfikat. Ale jeżeli lepiej się czujesz z kupowaniem Eko to wiesz efekt placebo też zrobi swoje
-
Selina wrote:Place praktycznie tyle samo, więc nie dopłacam na pewno na swój "spokój psychiczny". Niech każdy kupuję co uważa, po co te uśmieszki o efekcie placebo?Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
wisieninka_89 wrote:Ja po wizycie. Chlopak pozostaje chlopakiem:-) trzymam dziewczyny za wszystkie kciuki, mam nadzieje ze u evli tez sie jeszcze ulozy
Cieszę się bardzo i gratuluje Synusia !!!! Ogólnie badanie wykazało, że wszystko ok ? I kiedy maleństwo planowo ma być z Wami ? Kochana nie będziesz miała lekko teraz z trzema panami, pozostajesz w zdecydowanej mniejszości w domku
Nie dziękujemy za kciuki, ale na pewno się przydadzą
Evli odezwij się do nas jak się czujesz ?* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Wisieninka, wspaniała wiadomość!
Oby więcej takich na naszym forum🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
Karo0705 wrote:Cieszę się bardzo i gratuluje Synusia !!!! Ogólnie badanie wykazało, że wszystko ok ? I kiedy maleństwo planowo ma być z Wami ? Kochana nie będziesz miała lekko teraz z trzema panami, pozostajesz w zdecydowanej mniejszości w domku
Nie dziękujemy za kciuki, ale na pewno się przydadzą
Evli odezwij się do nas jak się czujesz ?
Termin mam na 5sierpniam pierwsze bylo cc wiec zobaczymy jak teraz, jak nie bedzie komplikacji to dadza mi sprobowac sn zobaczymy czy sie uda badanie ok, usg mialam bardzo szybkie bo ostatnio nie mogl zobaczyc twarzyczki ale dzis tez sie nie pokazal tylko tylek wypial wiec mam nadzieje ze jest wszystko dobrze
-
Jest wszystko dobrze, na pewno ! Jak jesień będzie w tym roku tak długa i ciepła jak ostatnio to jeszcze na długie, przyjemne spacery się załapiecie
Też wierzę mimo wszystko, że mnie czekają takie przyjemności prędzej czy później, oby prędzej
Liczę, że te 30te urodziny w maju będą takie przełomowe i coś konkretnego ustalimy w tym Bocianie...* 33 l.
Karo0705 wrote:Jest wszystko dobrze, na pewno ! Jak jesień będzie w tym roku tak długa i ciepła jak ostatnio to jeszcze na długie, przyjemne spacery się załapiecie
Też wierzę mimo wszystko, że mnie czekają takie przyjemności prędzej czy później, oby prędzej
Liczę, że te 30te urodziny w maju będą takie przełomowe i coś konkretnego ustalimy w tym Bocianie...
Napewno bedzie dobrze, najwazniejsze trafic na specjaliste dobrego. Znam kilka przypadkow gdzie dlugo sie nie udawalo zajsc, jedna para ma chyba okolo roczne blizniki, druga 2 synow, 3 znajoma z naprawde ciezka historia i stratami w bardzo zaawansowanej ciazy ma juz 2 cory i sodziewa sie wlasnie 3ciego bobo. Wierze ze w koncu kazdej z was sie udaKaro0705 lubi tę wiadomość