X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie musisz Madlennn przecież zostać u tej Pani doktor. Przy clo jak nie masz opcji to idź do jednego i niech kontroluje cię na bieżąco a nie raz na miesiąc. Powinnaś mieć wcześniej monitoring czy są pęcherzyki później ile rosną i sprawdzić czy pekly. To przy jednej wizycie nie da się tego ogarnąć. Ja też byłam z clo u innego niż u tego co się lexze bo miał urlop

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Madlennn Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie chyba tak zrobię od początku następnego cyklu przejdę do innego lekarza tu na miejscu. od początku zrobię wszystkie badania i będziemy przynajmniej na bieżąco z monitami.

W poniedziałek sprawdzę czy pęcherzyki popękały i porozmawiam z doktorką o staraniach od jej okiem.

• Esta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Mi się wydaje Esta, że najlepiej z rana zrobić sobie i niech do wieczora "rozejdzie" się po kościach i działa na to endo żeby na wieczorne staranka było :D siemie trzeba pić i tak dwa razy dziennie. Ja ma mam plan żeby z rana na śniadanie robić sobie taką mieszankę na edno, wieczorem jeszcze zioła pije to z rana niech to zadziała a na wieczór zioła :)
    Zozo no ja endo mam dobre przynajmniej gin tak mowil ale mam bardziej problem ze sluzem plodnym i temu dokupilam siemie lniane. A jakie ziola pijesz i na co dzialaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pije smothie codziennie rano jako sniadanie. Pylek kwiatowy kupilam w rossmanie. Robie na mleku albo wodzie jak kto woli. Ale uprzedzam ze smak na poczatku moze odstraszyc :))

Esta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ale nie musisz Madlennn przecież zostać u tej Pani doktor. Przy clo jak nie masz opcji to idź do jednego i niech kontroluje cię na bieżąco a nie raz na miesiąc. Powinnaś mieć wcześniej monitoring czy są pęcherzyki później ile rosną i sprawdzić czy pekly. To przy jednej wizycie nie da się tego ogarnąć. Ja też byłam z clo u innego niż u tego co się lexze bo miał urlop
    Niestety nie zawsze to tak fajnie wygląda, wiem po sobie. Inny lekarz zlecił mi Clo a monitorowałam zupełnie w innym miejscu i lekarz ok, zrobił usg, ale nie chcial działać dalej w sensie przepisac zastrzyku czy np.jakby endo było za cienkie przepisac Estrofemu. Owszem, idealnie byłoby znalezc takiego lekarza, ktory nie bedzie miał z tym problemu ale z tego co słyszę, to tak jak wspomniałam jeden nie chce wchodzic w kompetencje drugiego. Sprawdzić ok, ale nie postępować dalej

• Karo0705 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Karo najważniejsze, że trafiłaś na fajnego lekarza teraz :) Czyli moja propozycja żeby robić histero i biopsję endo była trafna ;) ja to się chyba przekwalifikuje na asystenta ds.nieplodnosci :D kurcze, za dużo wiem i to czasem mi spać nie daje po mocach.
    Co do dr Jerzak to różne opinie czytałam. Na wątku o immunologii dużo dziewczyn na nią narzekało, że strzela diagnozami, lekami i badaniami na oślep. Bardziej polecały Wilczyńskiego i Paśnika w tych sprawach

Niusia wow sporą ta dawka wiesiołka, ale po co aż tyle? Chyba bym pawia puściła, bo już po 6 mnie mdliło :P
    Co do pecherzyka to kurczę ogromny jest :/ ja jak miałam 27-28mm to już mi mówili że przerośnięty i że komórka z niego może nie być zdolna do zapłodnienia, bo może być przejrzała. Oczywiście nie zawsze tak jest, bo i widziałam ciąże na forum z takich gigantów :)

Mi właśnie lekarz też polecał prof. Wilczyńskiego z Łodzi :) No ale póki co klamka zapadła jedziemy do Białegostoku i teraz pozostaje mi tylko cierpliwie poczekać na 11.03... Już ogarnęłam hotel więc przed wizytą będziemy mogli poznać trochę Białystok ;)

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo0705 wrote:
    Mi właśnie lekarz też polecał prof. Wilczyńskiego z Łodzi :) No ale póki co klamka zapadła jedziemy do Białegostoku i teraz pozostaje mi tylko cierpliwie poczekać na 11.03... Już ogarnęłam hotel więc przed wizytą będziemy mogli poznać trochę Białystok ;)
    Zleci do 11ego ani sie obejrzycie :) zawsze lepszy marzec niz czerwiec :P
    Super, jeszcze w zyciu w Białymstoku nie byłam, jestem z Krakowa czyli totalnie 2 strona Polski ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszeek wrote:
    Dziewczyny ja pije smothie codziennie rano jako sniadanie. Pylek kwiatowy kupilam w rossmanie. Robie na mleku albo wodzie jak kto woli. Ale uprzedzam ze smak na poczatku moze odstraszyc :))
    Odradzam rosmanowski pyłek, pochodzenie jest nieznane niestety :/ a pijac takie produkty trzeba wiedziec skad pochodzi, bo moze zawierac pestycydy. lepiej w necie wygooglowac jakas pasieke w miare blisko siebie i tam dzwonic o pyłek lub zamawiac w sklepie Sądecki Bartnik

Esta lubi tę wiadomość

• Pionerka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Odradzam rosmanowski pyłek, pochodzenie jest nieznane niestety :/ a pijac takie produkty trzeba wiedziec skad pochodzi, bo moze zawierac pestycydy. lepiej w necie wygooglowac jakas pasieke w miare blisko siebie i tam dzwonic o pyłek lub zamawiac w sklepie Sądecki Bartnik
    Każda firma ma obowiązek badać produkty na pozostałości pestycydów i jak są przekroczenia to nie może wypuścić partii do sprzedaży więc o to bym się akurat nie martwila

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    Każda firma ma obowiązek badać produkty na pozostałości pestycydów i jak są przekroczenia to nie może wypuścić partii do sprzedaży więc o to bym się akurat nie martwila
    Ok, ale tak czy inaczej nie wiemy skad pyłek pochodzi. Z jakiego regionu, z jakiej pasieki. Jak kupuje pyłek czasem tez w sklepach eko to zawsze na słoiku jest taka informacja :) to naprawde wazne.

• Pionerka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pracuję w firmie przetworczej i uwierz że to nie ma nic wspólnego liczy się tylko certyfikat. Ale jeżeli lepiej się czujesz z kupowaniem Eko to wiesz efekt placebo też zrobi swoje ;-)

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Wracamy do walki !!!!
  • Esta Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze smoothi wypite nie jest to takie złe nie wiem tylko ile dodac siemienia nie mielonego zeby dzialal dodalam 2 łyzki

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    A ja pracuję w firmie przetworczej i uwierz że to nie ma nic wspólnego liczy się tylko certyfikat. Ale jeżeli lepiej się czujesz z kupowaniem Eko to wiesz efekt placebo też zrobi swoje ;-)
    Place praktycznie tyle samo, więc nie dopłacam na pewno na swój "spokój psychiczny". Niech każdy kupuję co uważa, po co te uśmieszki o efekcie placebo?

• Pionerka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Place praktycznie tyle samo, więc nie dopłacam na pewno na swój "spokój psychiczny". Niech każdy kupuję co uważa, po co te uśmieszki o efekcie placebo?
    Nie obrażaj się oczywiście że każdy kupuje co uważa i żadne uśmieszki nie bierz wszystkiego do siebie

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Wracamy do walki !!!!
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Chlopak pozostaje chlopakiem:-) trzymam dziewczyny za wszystkie kciuki, mam nadzieje ze u evli tez sie jeszcze ulozy

Ewka 111111, Karo0705, Esta, Niusia3045, Pionerka, Zozo, Selina lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Ja po wizycie. Chlopak pozostaje chlopakiem:-) trzymam dziewczyny za wszystkie kciuki, mam nadzieje ze u evli tez sie jeszcze ulozy

Cieszę się bardzo i gratuluje Synusia !!!! :) Ogólnie badanie wykazało, że wszystko ok ? :) I kiedy maleństwo planowo ma być z Wami ? Kochana nie będziesz miała lekko teraz z trzema panami, pozostajesz w zdecydowanej mniejszości w domku :D
    Nie dziękujemy za kciuki, ale na pewno się przydadzą ;)

Evli odezwij się do nas jak się czujesz ? :)

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • Niusia3045 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka, wspaniała wiadomość! :)
    Oby więcej takich na naszym forum :)

🧑'90
    🧔'87
    Czynnik męski: fragmentacja 34%.

Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
    - punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
    - zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
    - 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
    Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️

-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔

Podejście nr 2(długi protokół):
    - punkcja 10.10.23
    - zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
    - transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔

Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
    - 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
    - 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
    - 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔

25.04.24 - histeroskopia - OK

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo0705 wrote:
    Cieszę się bardzo i gratuluje Synusia !!!! :) Ogólnie badanie wykazało, że wszystko ok ? :) I kiedy maleństwo planowo ma być z Wami ? Kochana nie będziesz miała lekko teraz z trzema panami, pozostajesz w zdecydowanej mniejszości w domku :D
    Nie dziękujemy za kciuki, ale na pewno się przydadzą ;)

Evli odezwij się do nas jak się czujesz ? :)

Termin mam na 5sierpniam pierwsze bylo cc wiec zobaczymy jak teraz, jak nie bedzie komplikacji to dadza mi sprobowac sn zobaczymy czy sie uda :-) badanie ok, usg mialam bardzo szybkie bo ostatnio nie mogl zobaczyc twarzyczki ale dzis tez sie nie pokazal tylko tylek wypial wiec mam nadzieje ze jest wszystko dobrze :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wszystko dobrze, na pewno ! Jak jesień będzie w tym roku tak długa i ciepła jak ostatnio to jeszcze na długie, przyjemne spacery się załapiecie :)
    Też wierzę mimo wszystko, że mnie czekają takie przyjemności prędzej czy później, oby prędzej ;)
    Liczę, że te 30te urodziny w maju będą takie przełomowe i coś konkretnego ustalimy w tym Bocianie...

* 33 l.

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo0705 wrote:
    Jest wszystko dobrze, na pewno ! Jak jesień będzie w tym roku tak długa i ciepła jak ostatnio to jeszcze na długie, przyjemne spacery się załapiecie :)
    Też wierzę mimo wszystko, że mnie czekają takie przyjemności prędzej czy później, oby prędzej ;)
    Liczę, że te 30te urodziny w maju będą takie przełomowe i coś konkretnego ustalimy w tym Bocianie...

Napewno bedzie dobrze, najwazniejsze trafic na specjaliste dobrego. Znam kilka przypadkow gdzie dlugo sie nie udawalo zajsc, jedna para ma chyba okolo roczne blizniki, druga 2 synow, 3 znajoma z naprawde ciezka historia i stratami w bardzo zaawansowanej ciazy ma juz 2 cory i sodziewa sie wlasnie 3ciego bobo. Wierze ze w koncu kazdej z was sie uda

Karo0705 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 3145 3146 3147 3148 3149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ