CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEsta wrote:Groszeek a jak dlugo pijesz smothie odczuwałas jakies dolegliwosci np po tyg picia pytam bo piję smothie ponad tydzień jestem po 1 @ po zabiegu łyzeczkowania ktora trwala 2.5 dnia (lekkie krwawienie )a obecnie jestem 2 dni po @ i parę razy zakłuły mnie jajniki dzisiaj chyba ze czegoś daję za dużo
-
groszeek wrote:Ja od stycznia piję je codziennie rano jako śniadanie, ale jestem też na diecie więc u mnie to wszystko wpływa. Niestety w tym cyklu się nie udało, więc zaczynam następny z dietą bo widzę efekty
-
Hej a ja dziś byłam na badaniach oznaczałam estradiol 567pg/ml i progesteron 38,01. Jestem zielona w tym temacie... wyczytałam z wyników tyle że jak na fazę lutealna mam to jeden i drugi hormon jest podwyższony.. Nie mogę dodzwonić się do lekarza.
Miałam zadzwonić powiedzieć jakie wyniki żeby mogła podjąć decyzje czy mam brać duphaston.
Pomóżcie wy już tyle czasu tu jesteście na forum że czasem mam wrażenie jakbym z lekarzem rozmawiała -
Ag1988 wrote:Działamy! Bedzie Bobasek w 2020 r.!
Ag1988 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Karo0705 wrote:Rubii a co u Ciebie ????? Tak długo się do nas nie odzywasz...
U mnie dzisiaj albo 9 albo 10 dpo. Rano na tescie cien. Po pracy zrobilam bete i wynik 12.8. Nie wiem co o tym myslec. Niski troche. Jak powtorze w piątek to dopiero bedzie cos wiadomo. Boje sie cieszyc i myslec ze to jest to zeby sie nie rozczarowac. Musze cierpliwie czekac.Karo0705, Ag1988, Selina, Evli lubią tę wiadomość
-
Rubii wrote:Dziekuje Karo że pytasz.
U mnie dzisiaj albo 9 albo 10 dpo. Rano na tescie cien. Po pracy zrobilam bete i wynik 12.8. Nie wiem co o tym myslec. Niski troche. Jak powtorze w piątek to dopiero bedzie cos wiadomo. Boje sie cieszyc i myslec ze to jest to zeby sie nie rozczarowac. Musze cierpliwie czekac.
Może później miałaś owulację i maleństwo się zagnieżdża dopiero, a z drugiej strony 10dpo to bardzo wcześnie jeszcze. Taka wartość świadczy już na pewno o ciąży, aby teraz tylko ładnie przyrastała. Masz rację podejdź do tego na spokojnie, w piątek powtórz i trzymam mocno kciuki, aby było wszystko dobrze i po Twojej myśli Daj znać w piątek jak wynik kochana.
Rubii lubi tę wiadomość
* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Bylam na wizycie w poniedzialek w 20 dc (11 luty) nie bylo ani pecherzyka ani cialka zoltego za to bylo bardzo duzo plynu w zatoce douglasa. Lekarz stwierdzil ze albo owu wcale nie bylo albo byla dopiero co dlatego nie ma cialka zoltego. Czyli albo byla w poniedzialek to dzis 9 dpo albo w niedziele to dzis 10 dpo. Myslalam ze owu nie bylo bo mialam bardzo niska temperature przez kilka dni 36.3, 36.4, 36.6 dopiero jakies 4 dni temu mi wzrosta do 36.9 i 37. Zrobilam test bo mialam dzis brac ostatnia tabletke luteiny a tu taki wynik. Nie odstawiam. Biore dalej i w piatek powtorka bety.
Dzis mam 29 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 18:56
Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madlennn wrote:Hej a ja dziś byłam na badaniach oznaczałam
estradiol 567pg/ml
progesteron 38,01.
Jestem zielona w tym temacie... wyczytałam z wyników tyle że jak na fazę lutealna mam to jeden i drugi hormon jest podwyższony.. Nie mogę dodzwonić się do lekarza.
Miałam zadzwonić powiedzieć jakie wyniki żeby mogła podjąć decyzje czy mam brać duphaston.
Pomóżcie wy już tyle czasu tu jesteście na forum że czasem mam wrażenie jakbym z lekarzem rozmawiała
Dziewczyny czy któraś z was maiała podobne wyniki w 19 dc ?? -
Madlennn wrote:Dziewczyny czy któraś z was maiała podobne wyniki w 19 dc ??
Progesteron w 21 dc miałam 33, ale przy suplementacji Duphastonem. A estradiol miałam taki przy stymulacji Clo i dwóch pęcherzykach w 11 dc, później już nigdy nie kazano mi badać estradiolu, wiec nie wiem nie pomogę Ci niestety* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Karo0705 wrote:Progesteron w 21 dc miałam 33, ale przy suplementacji Duphastonem. A estradiol miałam taki przy stymulacji Clo i dwóch pęcherzykach w 11 dc, później już nigdy nie kazano mi badać estradiolu, wiec nie wiem nie pomogę Ci niestety
trochę się martwię tymi zawyżonymi wynikami... mój bieżący cykl tez był stymulowany clo. Były dwa jajeczka giganty 28 i 35 mm. Jedno jajeczko pękło
Od dziś powiennam przjmować duphaston ale po konsultacji wyników z lekarzem... nie mogę się dodzwonićZozo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadlenn estradiol wysoki jak na po owulacji, raczej świadczy o tym że jest jeszcze 1 pęcherzyk z komórką w środku. Raczej nie pęknie bo wysoki prog go zablokuje. Ile jesteś dpo? Bo proga badamy 7-8dpo, wcześniej nie ma sensu. Pewnie lekarz chciał sprawdzić czy trzeba go suplementowac, ale tak czy siak nie ma gwarancji że nie będzie spadał. Spokojnie, jak zaczniesz jutro nic się nie stanie. Daj znać co dr powiedział
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 22:30
Madlennn lubi tę wiadomość
-
Rubi trzymam mocno kciuki ,obys rozpoczela wkoncu sezon na ciążowe brzuszki
Ja dziś byłam na monitoringu i są 3 pęcherzyki , największy 17 mm , śluzówka ok ,12 DC , w piątek kolejny monitoring.
Liczę że owulacja będzie ok soboty z pomocą ovitrelleRubii, Ag1988, Selina lubią tę wiadomość
Starania od 2016
33 l.
16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤
2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 ,10.01 - beta 64 !!! -nie udało się !
11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
14 marzec -cykl naturalny
3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084
24.04- jest serduszko ! ❤
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek -
Madlennn mi sie wydaje tak samo jak Selinie że masz tam jeszcze jeden pecherzyk z komorka. Progestern masz wysoki ale z tym Ci nie pomogę bo u mnie zawsze byl niski. A masz może jeszcze jakis monitoring w tym cyklu zeby sprawdzic co tam sie dzieje? Zeby tylko z tego duzego pecherzyka nie zrobila sie torbiel. Ja tak mialam w zeszlym cyklu trzymam kciuki oby bylo wszystko dobrze
Madlennn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny